Cele 15 lucruri pe care trebuie să le faci în Gran Canaria

Vă îndreptați spre Insulele Canare, “eterna primăvară”? Descoperă cele 15 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a vizita insula Gran Canaria!

A doua cea mai populată insulă din arhipelagul Canare, după Tenerife, Gran Canaria este o insulă din Spania, situată în Oceanul Atlantic, între Tenerife și Fuerteventura. Vă va plăcea să vizitați Gran Canaria, adevărata bijuterie a Insulelor Canare! Insula este atât de renumită pentru diversitatea incredibilă a peisajelor sale, încât a fost recunoscută ca Rezervație a Biosferei de către UNESCO în 2005. Populația este de 850.391 de locuitori (2011), dar afluxul de turiști este în plină desfășurare pe tot parcursul anului, și pe bună dreptate: legănat de alizee, încălzit de Curentul Golfului Insula este cunoscută ca insula “primăverii veșnice” și este luminată de soare subtropical pe tot parcursul anului (cu un climat semi-arid care aduce doar 14 zile de ploaie pe an). Un mic parfum de Africa și America Latină se va simți la doar 3 ore de avion de Paris: bun venit în paradis!

Dar ce să faci în Gran Canaria? Vă sfătuim să închiriați o mașină, apoi citiți topul nostru cu cele 15 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vizita Gran Canaria. Sau invers.

1. Vegueta

Vegueta este unul dintre cele două cartiere istorice ale capitalei, la sud de Las Palmas. Un cartier medieval bogat în monumente istorice, muzee și culori strălucitoare (alb, ocru și galben), Vegueta este situat în sudul orașului Las Palmas.

De văzut în cartier în timpul turului dumneavoastră ghidat: Casa de Colón, catedrala Santa Ana, muzeul Canario, piața Vegueta.

2. Triana

Celălalt cartier istoric din Las Palmas datează doar din secolul al XIX-lea. Are multe baruri și restaurante, parcul San Telmo și mai ales Calle Triana, o stradă foarte comercială.

3. Caldera de Bandama

Ce altceva poți face în Gran Canaria decât să te plimbi pe un vulcan? La Caldera de Bandama oferă drumeții frumoase într-un crater cu un diametru de 1.000 de metri și o adâncime de 200 de metri. La fundul craterului se poate ajunge în jumătate de oră de mers pe jos, pe o potecă de rocă vulcanică.

4. Roque Nublo

Roque Nublo, Gran Canaria

Credit foto: Flickr – andy walker

În centrul insulei se află al treilea vârf ca înălțime de pe insula Gran Canaria: Roque Nublo. Acest monolit de bazalt are o înălțime de 80 de metri și se află la o altitudine de 1.813 metri. Cu vedere spre Caldera de Tejeda, oferă o splendidă panoramă de 360° asupra peisajului lunar și deșertic din jurul masivului: o excursie unică și sublimă!

5. Pico de las Nieves

După ce a cercetat Roque Nublo, a fost Pico de las Nieves este un loc de vizitat obligatoriu atunci când vizitați Gran Canaria. Cel mai înalt punct de pe insulă, la 1.949 de metri, Pico de las Nieves – Vârful Zăpezii – oferă plimbări minunate, în special până în vârful miradorului. Aici puteți observa peisajul abrupt, zimțat și zimțat al insulei, unde ariditatea și peisajul lunar par să facă orice formă de viață ostilă.

6. Casa de Colón

Ce să faci în Gran Canaria? Situat în cartierul Végueta din Las Palmas, hotelul Casa de Colón este o vizită obligatorie dacă vă place istoria. A fost în această casă că un anume Cristofor Columb la sfârșitul secolului al XV-lea, în timpul explorărilor sale spre “Lumea Nouă”. Muzeul și cele 13 săli ale sale permit vizitatorilor să revadă istoria colonizării și să descopere cultura Insulelor Canare înainte de colonizarea spaniolă din anii 1490.

7. Cueva Pintada

Ce să faci în Gran Canaria și de ce să vizitezi “peștera pictată”? Săpăturile arheologice efectuate în Galdar (nord-vestul insulei) au făcut posibilă o revizitare a perioadei paleolitice. În muzeu arheologic și în grădina dedicată, vom contempla aceste picturi rupestre extrem de precise – ale căror motive reprezintă codurile sociale de comunicare ale omului preistoric – ale ruinelor unui oraș guanche prehispanic: o fereastră spre Timp, care ne lasă o moștenire de o valoare inestimabilă.

8. Orașul Teror

Teror, Gran Canaria

Credit foto: Flickr – Bengt Nyman

Oraș situat în partea central-nordică a insulei, Teror este o comună înconjurată de munți, cu 12.600 de locuitori (2014). Este cel mai bine cunoscut pentru Fecioara Maria, care tronează la Basilia Nuestra Señora del Pino. Această Fecioară este sfânta patroană a Gran Canarei și este cinstită pe 8 septembrie în cadrul unui pelerinaj pe toată insula.

Bogat în istorie și cultură, frumos cu arhitectura sa tipică și autentică, Teror promite o excursie din Las Palmas, plină de surprize și descoperiri!

9. Barranco de Fataga

Ce să faci în Gran Canaria în afară de stațiunile de pe litoral? Drumeție în Barranco de Fataga un canion abrupt în centrul insulei, de exemplu! Nu trebuie să mergeți în Statele Unite sau în Mexic pentru a vedea peisaje aride: mergeți până la mirador de la degollada de la yegua, un punct de vedere de unde se poate admira frumusețea acestui canion în miniatură. Pentru pasionații de escaladă, recomandăm o sesiune de escaladă unde cei mici și cei mari se pot bucura de o experiență originală în inima Barranco de Fataga!

10. Satul Fataga

Satul Fataga, Gran Canaria

Credit foto: Flickr – Glen Bowman

Pe drumul dintre Pico de las Nieves și Maspalomas, există un sat fermecător în care trebuie neapărat să vă opriți: trebuie să vizitați Fataga este unul dintre cele mai frumoase sate din Gran Canaria. Cocoțat pe o stâncă abruptă în mijlocul unei plantații de palmieri, satul și-a păstrat sufletul vechi și atrage mulți artiști și meșteșugari, reabilitând oarecum satul.

11. Orașul Agüimes

Între Telde și Maspalomas, se află orașul Agüimes este unul dintre cele mai emblematice orașe de pe insulă. O destinație obligatorie dacă vizitați Gran Canaria, orașul are puțin peste 30.000 de locuitori și este încărcat de istorie. Situat în partea de sud-est a insulei, cartierul istoric – inclusiv piața principală – cu magazinele sale de artizanat, restaurantele și evenimentele tradiționale, este un loc de vizitat neapărat.

În familie, vă veți bucura de un popas la Parcul Cocodrilo care găzduiește cea mai mare colecție de aligatori din Europa! În program, un curs verde de 3 ore în mijlocul suricatelor, păsărilor, broaștelor țestoase, șopârlelor și a altor specii: o pauză cu adevărat distractivă și îmbucurătoare pentru tineri și adulți.

12. Lomo Quiebre

Puerto de Mogán, Lomo Quiebre, Gran Canaria

Credit foto: Flickr – TimOve

Vizitați Gran Canaria fără a merge la Lomo Quiebre ar fi o ocazie ratată. Acest sat este cel mai bine cunoscut pentru portul său, numit Puerto de Mogán și supranumit “mica Veneție din Gran Canaria”. Asta e tot ce este! Și da, între micul port pescăresc, podurile și pasarelele, portul de agrement cu iahturi ancorate și orașul de la malul mării creat pentru turismul de masă, ai crede că te afli pe Riviera mediteraneană sau la Veneția. În port, Puerto de Mogan are o piață populară, care este foarte populară printre localnici și turiști.

În ceea ce privește activitățile, programul este cel puțin încântător! Aici, în Lomo Quierbe și dinspre Lomo Quierbe, merită să faceți excursii: caiac/snorkeling sau plimbări cu barca. Aceste sesiuni sunt pline de descoperiri, care vă promit să descoperiți fauna și flora marină locală într-un mod diferit, dincolo de prosopul de plajă.

13. Dunele din Maspalomas

Iată o activitate care trebuie neapărat făcută atunci când vizitați Gran Canaria: dunele din Maspalomas ! Ele apar în toate ghidurile și pe toate fotografiile.

Ai chef de o plimbare cu cămila în Sahara? Aceste dune, înalte de aproximativ 10 metri și întinse pe o suprafață de peste 400 de hectare, sunt mărginite de o plajă mare de nisip fin – o raritate în Insulele Canare – și reprezintă probabil cea mai cunoscută atracție din Gran Canaria. Nu ratați charcaO rezervație naturală aleasă în fiecare an ca loc de popas pentru păsările migratoare.

14. Playa del Inglés

Playa del Inglés, Gran Canaria

Credit foto: Flickr – jay-jerry

Ce să faci în Gran Canaria după ce ai vizitat totul și ai văzut totul? De la lenevire și petreceți! Dacă se spune adesea că Insulele Canare atrag un public retras, nu se găsește niciunul în plaja englezilor. Este un oraș de pe coasta de est, unde puteți petrece pe malul oceanului, cu hoteluri de lux, baruri, restaurante și discoteci în jurul plajei de nisip: mergeți la șezlonguri după ce ați dansat toată noaptea! Iar dacă mai aveți energie, puteți să vă răsfățați cu o sesiune de sporturi nautice: lecții de surfing, paddle boarding sau chiar scufundări vă așteaptă între două sieste…

15. Playa de Amadores

O ultimă activitate obligatorie pentru că se apropie sfârșitul călătoriei? Aici este o plajă sublimă, cu nisip alb și apă limpede, chiar turcoaz și verde, dacă ești norocos. Plaja este, evident, populară pentru plajă și înot. Protejată de două diguri, apa este calmă, ceea ce permite înotul pe îndelete. În Gran Canaria există multe hoteluri și apartamente lângă plajă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro