Cele 14 lucruri pe care trebuie să le faci în Saint-Cirq-Lapopie

În acest sat cocoțat sus pe stâncile Lotului, atâta splendoare nu te lasă indiferent, ce mai aștepți să vizitezi Saint-Cirq-Lapopie?

Să descrii Saint-Cirq-Lapopie nu este o sarcină ușoară, deoarece frumusețea acestui sat cu casele sale gotice este omniprezentă! Situat în inima naturii și pe malul apei, acest sat medieval este unul dintre cele mai intime din Franța. Pe lângă faptul că a fost ales satul preferat al francezilor în 2012, este plin de monumente istorice somptuoase. Când ajungeți în acest sat, veți fi rapid dezorientați. Castele sculptate în stâncă, străzi înguste cu pavele marcate de timp și stânci stâncoase… Saint-Cirq-Lapopie are cu siguranță multe de oferit. Acolo se poate întâmpla orice: începutul unei povești de dragoste, o vacanță în familie sau o primă călătorie pe cont propriu. Oricare ar fi intențiile dumneavoastră, o vizită la Saint-Cirq-Lapopie ar trebui făcută cel puțin o dată în viață.

1. Castelul din Saint-Cirq-Lapopie

Castelul din Saint-Cirq-Lapopie

Credit foto: Shutterstock – beboy

Pentru a vizita Saint-Cirq-Lapopie în cea mai bună parte a sa, trebuie neapărat să începeți cu castelul său! Dacă nu ați gustat niciodată din viața de castel, cel din Saint-Cirq-Lapopie vă va uimi. Situat pe strada principală a satului, acest frumos castel are vestigii care pot fi vizitate și camere de oaspeți. În interior, veți găsi picturi de epocă somptuoase și decorațiuni de altădată. Dacă stați aici pentru câteva nopți, veți aprecia priveliștea uluitoare asupra Lotului.

Micul său plus? O piscină pe partea laterală a stâncilor. Nimic mai bun pentru a vă relaxa după o zi lungă de vizite.

2. Muzeul Rignault

Muzeul Rignault

Credit foto: Shutterstock – Kamilalala

Muzeul Rignault este o casă tradițională Saint-Cirquois. Vizitându-l, vă veți cufunda instantaneu în intimitatea satului.

În plus, vă puteți bucura de o plimbare la țară în grădinile sale înflorite. De acolo, veți avea o priveliște uluitoare asupra văii verzi a Lotului. Un rai de pace care nu trebuie ratat!

3. Biserica din Saint-Cirq-Lapopie

Biserica din Saint-Cirq-Lapopie

Credit foto: Shutterstock – Kamilalala

Impunătoarea biserică gotică Saint-Cirq-Lapopie a fost construită în 1522. Decorul său sculptat cu frunze de acant din secolul al XII-lea și picturile murale din secolul al XIII-lea vă vor capta atenția.

Pentru a o vizita și a-i admira stilul gotic de modă veche, trebuie doar să intrați înăuntru. Vizitele, la fel ca în multe alte locuri din Saint-Cirq-Lapopie, sunt gratuite pe tot parcursul anului. Acesta este un must-see în Saint-Cirq-Lapopie!

4. Casa Bretonă

Casa Bretonă

Credit foto: Shutterstock – COULANGES

Această casă poartă numele celebrului autor și poet André Breton, fostul proprietar. I-a aparținut din 1951 până la moartea sa. În fiecare vară, se întorcea în această casă foarte specială. Și, ca să se știe, și-a invitat toți prietenii să stea acolo în același timp cu el. Man RayMiró, Max Ernst sau Henri Cartier-Bresson au stat aici. O vizită la Saint-Cirq-Lapopie vă duce înapoi în arta și literatura franceză!

Mai mult, acest loc magnetic, complet ieșit din timp, este acum la dispoziția tuturor. Veniți să descoperiți acest loc în care arta suprarealistă, poezia și libertatea de gândire au fost cândva în plină agitație. Poate că această casă sau natura care o înconjoară vă va ajuta să găsiți inspirație. Cumpărați niște vopsea de acuarelă și o pânză albă și deveniți un artist în devenire. O mare oportunitate de a vă lăsa imaginația să zburde.

5. Punctul de vedere de la Bancourel

Punctul de vedere Saint-Cirq-Lapopie

Credit foto: Shutterstock – Anibal Trejo

Vizita la Saint-Cirq-Lapopie este ca și cum ai vizita o biserică. Acest splendid punct de belvedere cu vedere la valea verde are bănci și mese. Prin urmare, puteți veni să faceți un picnic sau chiar să luați cina. Departe de orice, veți avea un singur lucru de făcut: să vă relaxați și să ascultați cântecul păsărilor.

Pentru a ajunge acolo, nimic nu poate fi mai ușor. Mergeți la parcarea nr. 5 le Bancourel, la doar cinci minute de mers pe jos de sat, pe înălțimi.

6. Case medievale

Saint-Cirq-Lapopie

Credit foto: Shutterstock – Anibal Trejo

Plimbați-vă pe străzile pietruite ale acestui oraș medieval și trăiți cele mai bune momente din timp. Plimbați-vă și creați-vă propriul traseu sau optați pentru un tur ghidat al centrului istoric. Acest tur oferit de biroul de turism reconstituie istoria bogată a orașului Saint-Cirq-Lapopie.

Timp de două ore, puteți contempla rămășițele castelului domnesc, precum și casele negustorești și medievale. Datorită unui ghid experimentat, toate secretele acestui oraș cu un farmec unic vă vor fi dezvăluite. Dar shhh! Acest lucru este între dumneavoastră și ghidul dumneavoastră.

7. Case Daura

Case Daura

Credit Flickr – Caroline Vincelet

La începutul lunii martie 2005, în casele Daura a apărut un centru de cercetare și inovare artistică. De atunci, artiști și cercetători din întreaga lume au venit să colaboreze la diverse proiecte. În timpul verii, vizitatorii pot descoperi lucrări create în primăvară.

Veți avea, de asemenea, ocazia de a vorbi cu locuitorii satului. De exemplu, puteți face o plimbare pe strada principală a satului. Acolo, toți artiștii și meșteșugarii se cunosc între ei. Datorită lor, Saint-Cirq-Lapopie și-a păstrat, an de an, aspectul autentic. Poate veți vedea chiar un om călare la colțul străzii… Cine știe?

8. Moulin D’Aulanac

  Moulin D'Aulanac

Credit foto: Facebook – La Grange de Jaillac – Bed and Breakfast

În fața acestei mori din pietre expuse și din lemn de brad, vă veți simți rapid ca într-un basm.

Dacă doriți să descoperiți interiorul și cele două perechi de pietre de moară, rezervați o vizită direct la biroul de turism. Altfel, admirați frumoasele pietre care alcătuiesc moara și care se reflectă în Lot.

9. Cirque de Vènes

Circul din Veneția

Credit foto: Shutterstock – AWP76

Această buclă de 14 kilometri este un traseu absolut divin. Veți vedea flori sălbatice de multe culori. De asemenea, vă veți bucura de o priveliște frumoasă asupra stâncilor din Tour-de-Faure și a văii Lot. Un loc perfect pentru a face fotografii de neuitat.

Pentru drumeții și cei care se plimbă duminica: acest traseu merită efortul!

10. Rocher de Lapopie

Stânca Lapopie

Credit foto: Shutterstock – Spirit Stock

Această stâncă în formă de uger a susținut cândva primul castel al sitului. Un punct de belvedere a fost apoi construit mai jos.

Astăzi, vârful stâncii oferă o priveliște incredibilă asupra rocilor de calcar și a acoperișurilor satului.

11. Capela Sfânta Cruce

Modernizată la începutul anilor 1980, această capelă are vedere spre frumoasele stânci ale Coudoulous. De asemenea, puteți urmări râul în aval.

Pentru a ajunge la această frumoasă capelă Sainte-Croix, luați GR 36 spre Concots. Apoi, veți avea nevoie de 20 de minute pentru a ajunge la ea pe jos. Nu uitați să vă aduceți adidași buni și o sticlă de apă!

12. La Fourdonne

Această reședință construită la sfârșitul perioadei renascentiste este înconjurată de verdeață. Este, de asemenea, un loc de întâlnire care combină arta și patrimoniul. Aici se organizează animații, vizite jucăușe, sieste muzicale și evenimente de tot felul.

Dacă doriți să vă concentrați asupra artei și să optați pentru un curs specializat, La Fourdonne oferă, de asemenea, cazare. O casă de vacanță confortabilă, unde arta și muzica vă vor marca șederea de la început până la sfârșit. A vizita Saint-Cirq-Lapopie înseamnă, de asemenea, să nu te grăbești.

13. Muzeul Vinului

Muzeul Vinului

Credit foto: Facebook – Musée du Vin Saint-Cirq Lapopie

Doi viticultori vă invită să descoperiți produsele locale. Fie că sunteți un mic sau un mare gurmand, acest muzeu vă propune degustări de produse gastronomice din Quercy (foie gras, trufe, șofran etc.). Și, bineînțeles, inevitabilul vin Cahors!

În plus, întreaga echipă cunoaște foarte bine producătorii din regiune. Vino să îți trezești simțurile și să îți ascuți palatul la Musée du Vin.

14. Pelerini de pâine

Pelerini de pâine

Credit foto: Facebook – Pilgrims Au Pain

Îmbracă-ți cojocul de brutar și ia câteva lecții de coacere cu Pat Hains.

Cu ajutorul unui cuptor pe lemne, vă veți crea propria pâine și veți pleca cu ea. Pat Hains a studiat coacerea pâinii în Franța, Italia și Germania. Era interesată de pâinea europeană. Proprietarul vă va spune totul despre această tradiție franceză care ne face unici în lume.

  • Cu trenul: De la Paris Austerlitz sau Lyon Perrache, luați un tren interurban până la Cahors. Apoi schimbați trenul cu autobuzul 889 pentru a opri la Tour-de-Faure.
  • Pe șosea : Din Bordeaux, luați A62 și apoi D953. Veți ajunge la Saint-Cirq-Lapopie în doar 3h11. De la Montpellier, nu va trebui să călătoriți prea mult. Prin intermediul A75, 3h22 va fi de ajuns pentru a ajunge în acest sat vechi.

Lasă un comentariu