Cele 14 lucruri pe care trebuie să le faci în Millau

Vizitați Millau: ce vă așteaptă în frumoasa vale a Aveyronului? Descoperiți selecția noastră de lucruri de făcut și de văzut în timpul șederii dumneavoastră.

Millau este un oraș în regiunea Aveyron din Franța, în regiunea Occitanie. Se află la aproximativ 120 de kilometri de Montpellier și la 70 de kilometri de Rodez. Născut în urmă cu mai bine de 3000 de ani, orașul, numit anterior Condatomagus, era renumit pentru fabricarea ceramicii de lux. Acestea au fost exportate în tot Imperiul Roman. Străbătut de râul Tarn, orașul Millau beneficiază de climatul foarte blând din sudul Franței. În prezent, este foarte renumit pentru viaductul său, care este vizitat în fiecare an de numeroși turiști. Dar dacă veniți să vizitați Millau, acesta nu este singurul lucru pe care trebuie să-l vedeți, micul oraș este plin de atracții culturale și de patrimoniu, fiind totodată un bastion pentru sporturile în aer liber. O adevărată gură de aer proaspăt care atrage iubitorii de natură.

Deci, ce să faci în Millau? Iată un articol despre 14 lucruri care nu trebuie ratate!

1. La Couvertoirade

La Couvertoirade, Millau

Credit foto: Shutterstock / PhiloPhotos

Un adevărat sat medieval, La Couvertoirade este un domeniu atemporal. Satul fortificat și clasat, La Couvertoirade conține multe comori. Cufundați-vă în epoca medievală, plimbându-vă pe străzile înguste, mărginite de case și conace tipice. Vizitați monumentele, cum ar fi biserica Ospitalierilor, castelul templierilor din secolul al XII-lea sau moara. Veți cădea sub vraja acestei atmosfere, dar și a arhitecturii acestui loc!

2. Viaductul Millau

Viaductul Millau

Credit foto: Shutterstock / FraVal Imaging

Trebuie să vedeți când veniți să vizitați Millau! Acest pod uriaș, inaugurat în 2004, leagă Causse Rouge și Causse du Larzac prin traversarea unei breșe uriașe cu o lungime de 2 460 de metri și o adâncime de 343 de metri în punctul său cel mai înalt.

La fel de bine poți spune că este foarte impresionant! Face parte din autostrada A75, care traversează regiunea Tarn. Arhitectura sa modernă și foarte pură îl face foarte aerian.

3. Sainte-Eulalie-de-Cernon

Sainte-Eulalie-de-Cernon

Credit foto : Shutterstock / RYSAN

Satul face parte din comuna Millau, Sainte-Eulalie-de-Cernon are multe de oferit. Vizitați Comenduirea, sediul templierilor și al Ospitalierilor. Acest loc este martorul a peste 600 de ani de istorie și a prezenței unor ordine militare și religioase. Descoperiți cum trăiau acești călugări-soldat vizitând biserica romanică, precum și dormitoarele și alte încăperi de locuit.

Satul oferă și alte activități, precum drumeții, ciclism montan și tururi ghidate. Un loc minunat de văzut dacă nu știți ce să faceți în Millau.

4. Puncho d’Agast

Puncho d'Agast, Millau

Credit foto: Instagram – mariedln_

Puncho d’Agast este vârful unui munte din Millau numit Causse Noir. Puncho d’Agast, în traducere “vârful arțarului”, are o înălțime de 841 de metri și domină orașul Millau. Au fost spuse multe povești despre el, cum ar fi prezența unor druizi celți antici.

În prezent, este încă un loc înalt pentru drumeții și multe activități, cum ar fi ciclismul montan și zborul cu parapanta.

5. Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux

Dacă nu știți ce să faceți în Millau, aceasta este o vizită obligatorie. La Orașul Pietrelor din Montpellier-Le-Vieux are titlul de cel mai mare labirint de stâncă din Europa.

Veniți să vă plimbați printre aceste roci cu forme neobișnuite, create și sculptate de vânt și apă. Faceți un tur ghidat cu trenulețul verde. Perfect pentru persoanele cu mobilitate redusă, pentru familii sau pentru cei care preferă să viziteze fără efort! Plimbați-vă pe potecile protejate și semnalizate. Există cinci rute diferite din care puteți alege.

6. Muzeul Millau

Muzeul din Millau și Grands Causses

Credit foto: Facebook – Serviciul Cultural al orașului Millau

Ești pasionat de istorie și arheologie? Atunci de ce să nu vizitați acest muzeu dacă nu știți ce să faceți în Millau! The Muzeul din Millau și Grands Causses conține bijuterii din preistorie. Fosile, sculpturi și ceramică sunt expuse pentru plăcerea dumneavoastră.

Urmăriți istoria orașului Millau prin intermediul acestor colecții de o imensă bogăție culturală. Pe tot parcursul anului sunt organizate expoziții temporare, precum și concerte, conferințe și alte evenimente.

7. Zona Viaductului Millau

Zona Viaductului Millau

Credit foto : Instagram – j.rdn

Dacă veniți să vizitați Millau și viaductul său, atunci vă sfătuim să treceți prin acest zonă amenajată într-o veche fermă caussenarde, tipică pentru regiune. Veți găsi o zonă gastronomică unde veți putea degusta specialitățile regiunii, o zonă de descoperire a Aveyronului cu un punct de informare, o expoziție despre viaduct și o vizită ghidată a sitului.

8. Clopotnița de la Millau

Un monument situat în inima orașului Millau, la Millau. Belfry este un turn care făcea parte inițial dintr-un palat construit în 1172. În timpul perioadei revoluționare, turnul a fost folosit ca închisoare pentru oraș. Astăzi, îl puteți vizita de pe platforma superioară, înaltă de 42 de metri, care oferă o priveliște uluitoare asupra orașului. Un monument care nu trebuie ratat!

9. Plaja din Millau

Nu știi ce să faci în Millau și ai chef să faci plajă și să înoți? Destinație plaja din Millau ! Plaja municipală din Gourg de bade este o plajă situată în centrul orașului. Acesta este echipat și supravegheat. Un loc plăcut pentru a vă răcori și a petrece o zi de vară relaxantă.

10. La Graufesenque

Graufesenque este un sit arheologic gallo-roman. Este un loc important pentru producția de olărit și ceramică din secolele I-II d.Hr., inspirată de arta italiană. Acesta este situat la numai 2 km de orașul Millau și este ușor accesibil. Vizitați frumoasele ruine și colecțiile de artă ale vremii. Vei face un pas înapoi în timp!

11. O sesiune de quad bike

Iată o activitate interesantă de făcut în Millau și împrejurimi. Regiunea este un imens teren de joacă pentru toți pasionații! De aceea, multe companii s-au înființat și oferă tururi cu quad-uri. Explorați regiunea, descoperiți zone pe care nu le-ați fi văzut niciodată cu mașina. Fie că ești tânăr sau bătrân, oricine poate urca pe un quad! Tot ce vă trebuie este permisul A sau B și să aveți cel puțin 18 ani. Emoția este a ta!

12. O excursie cu barca

Sunt disponibile mai multe excursii cu barca. Cu toate acestea, cel mai cunoscut este Bateliers du Viaduc. Un mod superb de a vizita Millau, pe apă. Descoperiți valea Tarn așa cum nu ați mai văzut-o niciodată. Bucurați-vă de o plimbare liniștită pe apele liniștite și aflați despre istoria zonei și despre flora și fauna sa. Barca pleacă din Cresseils, un mic sat medieval fermecător, foarte plăcut de vizitat.

13. Centrul istoric

Centrul istoric al orașului Millau conține peste două mii de ani de istorie. Plimbați-vă pe străzile frumoase, vizitați biserica din Notre Dame de Lespinasse. De asemenea, puteți descoperi castelul Millavois, un mare conac, și puteți admira vechea moară și Pont Vieux.

14. Activități în aer liber

Deltaplanorism în Millau

Credit foto: Flickr – Mat Distef

În afară de plimbări cu quad-ul și plimbări cu barca, mai sunt și alte activități pe care le puteți face dacă veniți să vizitați Millau! Iată câteva dintre ele:

  • Bungee jumping Săriți de la o înălțime de 50 de metri de pe viaductul Sainte Eulalie!
  • Canyoning Sărituri, coborâri în rapel și tobogane naturale îi așteaptă pe cei mai curajoși dintre voi în râurile din jur.
  • Excursii cu parapanta, deltaplanul sau elicopterul Ridicați-vă la cer și descoperiți regiunea din aer.
  • Caiac-canoe Un alt mod de a vizita Millau pe apă!
  • Drumeția Drumeții: o activitate foarte populară, sunt disponibile numeroase trasee de drumeție.
  • Plimbare de-a lungul Tarnului Malurile lacului Tarn au fost recent amenajate pentru plăcerea plimbăreților.

Aveți la dispoziție mai multe mijloace de transport pentru a veni să vizitați Millau.

  • Cu mașina Există trei moduri de a ajunge la Millau: puteți merge pe autostrada A68, pe drumul național N88 sau pe drumul D911.
  • Cu trenul Millau este un oraș foarte bine deservit, cu o gară. Prin urmare, este ușor să vă rezervați biletul de tren, indiferent unde vă aflați.
  • Cu avionul Millau are un singur aerodrom (rezervat avioanelor private) situat pe Larzac, așa că va trebui să alegeți Rodez ca destinație dacă mergeți cu avionul. Odată ajunși în Rodez, cel mai simplu este să inchiriati o masina, puteți închiria o mașină direct de la aeroport pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră în Aveyron și pentru a planifica o scurtă excursie la Millau (la o oră de mers cu mașina). Pentru a vedea ce companii aeriene deservesc acest aeroport și pentru a compara prețurile, accesați un comparator de zboruri. În ceea ce privește tarifele, fiți atenți: chiar dacă Rodez este o destinație “mică”, prețul biletelor poate uneori să explodeze!
  • Cu autobuzul Astăzi, multe companii oferă călătorii ieftine cu autobuzul din mai multe orașe din Franța!

Lasă un comentariu