Cele 14 lucruri pe care trebuie să le faci în Lefkada

Vizita în Lefkada este o necesitate într-o călătorie în Grecia. Cunoscută ca fiind cea mai frumoasă insulă din Europa, plajele și satele sale mici vă așteaptă!

Vă întrebați ce să faceți în Lefkada în timpul șederii dumneavoastră în Insulele Ionice? Stați liniștiți, cei 325 de kilometri pătrați ai săi sunt plini de plaje albe și frumoase, sate pitorești, munți verzi și alte comori de descoperit. Numele său, Lefkada, înseamnă “alb”, în onoarea stâncilor de cretă, vizibile în special în sudul insulei.

Situată în vestul extrem al Greciei, în apropiere de Italia, este ușor accesibilă, deoarece este legată de continent printr-un pod. Datorită poziției sale geografice, timp de mai multe secole a fost balansată între otomani și venețieni. În prezent, este cunoscut în special pentru apele sale turcoaz, natura sa luxuriantă între mare și munte și lentilele Eglouvi.

Sunteți gata să vizitați Lefkada? Urmați ghidul pentru a descoperi una dintre comorile arhipelagului grecesc!

1. Lefkada

Centrul orașului Lefkada, case colorate

Credit foto: Shutterstock / RossHelen

Lefkada, capitala omonimă a insulei, vă întâmpină de îndată ce ajungeți. Renumit ca punct de ancorare, este un loc de vizitat, cu casele sale frumoase și colorate. Aici, orașul vă invită să vă plimbați pe străzile sale înguste și să intrați în bisericile sale, adevărate portrete ale epocii venețiene care le caracterizează.

Lefkada este martoră a secolelor de istorie, iar arhitectura sa are un aer atemporal. Pentru a încheia într-o notă culturală, vizitați muzeul arheologic, unde veți descoperi istoria insulei, din paleolitic până în epoca modernă.

2. Plaja Porto Katsiki

Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / Zeljko Radojko

Situată în sud-vestul insulei, Porto Katsiki este una dintre cele mai renumite plaje din Lefkada. Este mărginit de stânci magnifice de cretă albă, la care se ajunge pe un mic drum șerpuitor și pe o scară abruptă. Porto Katsiki, așa cum este cunoscut, este foarte aglomerat, așa că asigurați-vă că ajungeți acolo devreme și că vă puteți așeza puțin mai departe pentru a vă bucura de el.

Este posibil să doriți să vă îndreptați spre o plajă mai retrasă, unde sunt, de obicei, mult mai puțini oameni. De asemenea, nu uitați să vă aduceți un picnic și o umbrelă, deoarece nu există aproape deloc umbră.

3. Coasta de vest a insulei Lefkada

Plaja Kalamitsi, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / Borphy

Dacă vă întrebați ce să faceți în Lefkada pentru a-i descoperi latura sălbatică, închiriați o mașină special pentru a conduce de-a lungul coastei de vest a insulei. Într-adevăr, oferă panorame fermecătoare și eclectice, între mare, munți și plantații de măslini.

4. Castelul din Agia Mavra

Castelul Agia Mavra

Credit foto: Shutterstock / Călin Stan

Nu puteți vizita Lefkada fără să vedeți castelul Agia Mavra, numit și Santa Maura. Situat la doar un kilometru de capitală, poartă urmele diferitelor perioade de ocupație din Lefkada, urmărind istoria sa plină de evenimente. Construit în secolul al XIV-lea, a fost construit pentru a găzdui locuitorii insulei și pentru a-i apăra de pirați.

5. Nirikos

Situl arheologic de la Nirikos

Credit foto: Instagram – golefkas

Dacă vă întrebați ce să faceți în Lefkada pentru a afla mai multe despre trecutul său, nu ratați ruinele capitalei sale antice. Într-adevăr, Nirikos a fost, până în anul 1300 î.Hr., cel mai important oraș din Lefkada. Astăzi este un frumos sit arheologic.

6. Capul Lefkata

Capul Lefkata, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Mila Atkovska

Mai este cunoscut și sub numele de Capul Doamnei, sau Lefkada Jump. Potrivit unei legende, iubiții părăsiți obișnuiau să se arunce de pe stâncă după ce aveau o nenorocire: fie că ieșeau vii și vindecați, fie că mureau. Totuși, această stâncă albă și impunătoare este superbă. Este imposibil să vizitezi Lefkada fără să admiri panorama oferită de acest promontoriu!

7. Nidri, portul din Lefkada

Portul Nidri, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / FTiare

Dacă vă plac activitățile acvatice și vă întrebați ce să faceți în Lefkada pentru a vă bucura de apele sale turcoaz, stațiunea Nidri este o destinație obligatorie. Acesta este situat în mijlocul coastei de est a insulei. Aici vă puteți bucura de windsurfing, precum și de padle, caiac, scufundări etc.

8. O excursie cu barca

barca-grăsime

Credit foto: Shutterstock – Georgios Tsichlis

Ce-ar fi să profitați de plimbarea pe cheiurile din portul Lefkada pentru a vă închiria propria barcă mică?

Într-adevăr, O excursie de o zi vă va permite să vedeți Nidri dintr-un unghi diferit și să explorați golfurile din jur. O experiență minunată pentru familii și prieteni!

9. Cascadele Dimosari

Cascadele Dimosari

Credit foto: Shutterstock / Heracles Kritikos

La doar câțiva kilometri de Nidri, cascadele Dimosari sunt un loc de neratat. Acesta vă va oferi posibilitatea unei frumoase drumeții în munți, ideală atunci când doriți să vizitați Lefkada.

10. Biserica Panagia Faneromeni

Biserica Panagia Faneromeni, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / Monika Gregussova

Această frumoasă mănăstire este un exemplu perfect de monument ortodox. Este situat pe un deal, pe drumul dintre Lefkada și Nikitas. Legenda spune că apostolul Sfântul Pavel a fost acolo. Oferă o priveliște frumoasă a orașului Lefkada, iar grădina sa găzduiește mai multe specii de animale.

11. Vasiliki

Vasiliki, plajă, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / Balate Dorin

Această frumoasă stațiune de la malul mării este situată chiar în sudul insulei. Este mai liniștită decât Nidri, iar portul său minunat de pescuit este unul dintre preferatele turiștilor. Dacă sunteți pasionați de windsurfing și vă întrebați ce să faceți în Lefkada, acesta este locul ideal. În fiecare vară, Vasiliki găzduiește festivalul de sporturi nautice. Dacă sunteți un pasionat de sporturi nautice, acesta este un eveniment care nu trebuie ratat!

12. Eglouvi

Eglouvi, sat, Lefkada

Credit foto: Shutterstock / balounm

Acest fermecător sat de munte și-a păstrat toată autenticitatea. Situată în centrul insulei, este cunoscută pentru linte excepțională, apreciată în toată Grecia! Profitați de această ocazie pentru a vizita Lefkada, pentru a admira peisajul colinar și pentru a gusta o salată de linte.

13. Egremni

Plaja Egremni

Credit foto: Shutterstock / Lucian BOLCA

Plaja Egremni este renumită pentru frumusețea sa. Accesul la el este puțin dificil în acest moment, deoarece drumul este inutilizabil de la un cutremur. Cu toate acestea, puteți ajunge acolo cu barca. Este nevoie de 3 ore de la Nidri și de 1 oră de la Vasiliki. Lucrările sunt deja în curs de desfășurare pentru a restabili accesul la teren.

14. Lucruri de făcut și de văzut în apropiere de Lefkada

Meganissi, Lefkada, peșteră

Credit foto: Shutterstock / Preisler

Dacă mai aveți timp să vizitați Lefkada și împrejurimile sale, profitați de ocazie pentru a descoperi micile insule fermecătoare din jur.

  • Skorpios Skorpios: aceasta este o insulă privată, nu veți putea ateriza. Cu toate acestea, o barcă de la Nidri vă va permite să o vedeți de pe mare.
  • Madouri Aceasta este, de asemenea, o insulă privată și nelocuită. Aici veți vedea o casă care a fost cândva locuința unui poet din secolul al XIX-lea, Aristotelis Valaoritis.
  • Insulițele Thilia și Taphos
  • Meganissi și faimoasele sale peșteri, care pot fi văzute de pe mare.

Acum că știți ce să faceți în Lefkada, vă puteți planifica călătoria.

Cu avionul

Pentru a vizita Lefkada, puteți călători cu avionul. Insula este situată la 20 de minute de aeroportul din Aktion, numit Preveza (PVK). Cu toate acestea, nu există zboruri directe din Franța. Așadar, veți avea cel puțin o escală, de obicei în Germania sau în Regatul Unit. Zborurile sunt regulate din mai până în septembrie. Dacă doriți să plecați în această perioadă, luați în considerare posibilitatea de a verifica prețurile folosind un comparator de zboruri, cum ar fi Ulysse pentru a-l găsi pe cel care se potrivește bugetului și datelor de călătorie.

Pentru a ajunge în Lefkada după ce avionul a aterizat, colectați-vă bagajele și ieșiți din aeroport. A linie de autobuz circulă de cinci ori pe zi în zilele lucrătoare. Stația este situată pe drumul principal. De asemenea, închiriază o mașină sau luați un taxi.

Cu feribotul

Traversarea cu feribotul este ideală dacă intenționați să petreceți câteva zile pe o altă insulă ionică. Se poate face o excursie din insulele ioniene din apropiere, cum ar fi Patras și Kyllini. Iată principalele rute de feribot care leagă Lefkada de celelalte insule și durata medie a fiecărei traversări.

Vă rugăm să rețineți Frecvența acestora se schimbă considerabil în funcție de sezonul turistic. Este posibil să nu existe niciun serviciu în timpul sezonului scăzut, în timp ce în timpul sezonului de vârf unele servicii circulă de până la 6 ori pe zi.

  • Patras – Lefkada
  • Kyllini – Ithaca – Lefkada
  • Corfu – Paxi – Lefkada
  • Igoumenitsa – Paxi – Lefkada

Pe drum

Insula Lefkada este legată de continent prin un pod. Deci, puteți ajunge acolo cu ușurință dacă aveți o mașină de închiriat. De exemplu, este nevoie de 5 ore de la Atena și de 2 ore de la Patras.

În caz contrar, ar trebui să știți că un Ktel autobuz deservește insula de mai multe ori pe zi de la Atena. Călătoria durează între 5 și 6 ore. Este cel mai ieftin mod de a ajunge în Lefkada. O altă linie de autobuz leagă Salonic, în nordul Greciei, de Lefkada în 7 ore. Această călătorie se face de două ori pe săptămână.

Odată ajunși, puteți călători cu mașina sau cu scuterul, pentru a vă oferi libertate totală de mișcare. Alternativ, autobuzele Ktel oferă servicii zilnice în jurul insulei.

Unde să stați în Lefkada?

Pentru a vă asigura că veți avea o cazare adecvată în Lefkada, rezervați cu mult timp înainte, mai ales dacă vizitați în timpul sezonului de vârf (între iunie și august). De asemenea, tarifele sunt mult mai mari în timpul verii decât în celelalte luni. Pentru a găsi o cameră de hotel la cel mai bun preț, utilizați un comparator de hoteluri.

Orașul Lefkada

Orașul Lefkada este locul unde trebuie să mergeți dacă vă place distracția de seară. Există numeroase cluburi, baruri și restaurante din care puteți alege după ce ați vizitat orașul. Există toate tipurile de cazare, de la hosteluri de tineret la hoteluri de lux, inclusiv Airbnb.

Nidri și Vasiliki

Nidri și Vasiliki sunt cele mai renumite stațiuni balneare din Lefkada. Și aici veți găsi o varietate de posibilități de cazare, de la camping la hoteluri. Dacă vă plac orașele cu porturi pline de viață, alegeți Nidri. Pentru un mediu puțin mai liniștit, Vasiliki este mai potrivit. În ceea ce privește locația, Vasiliki este ideală dacă doriți să explorați întreaga insulă. Nidri este locul unde trebuie să fii dacă vrei să practici sporturi nautice.

Acum știi ce să faci în Lefkada pentru a te bucura de călătoria ta! Care este lucrul pe care îl preferi să îl faci?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro