Cele 13 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în San Francisco

Vizitați San Francisco: care sunt cele mai bune lucruri de făcut în San Francisco, Orașul de lângă golf ?

San Francisco este unul dintre puținele orașe americane cu suflet. Este un oraș foarte european, care vă va seduce foarte repede. Oamenii zâmbesc mult aici. Blocajele în trafic au tendința de a fi cauzate de șoferii care se roagă unul de celălalt să treacă primul. Acesta este un oraș în care oamenii sunt toleranți, deschiși și alternativi. Și mai bine pentru dumneavoastră, San Francisco este un oraș de dimensiuni umane, de aproximativ 10 km², iar traficul nu este la fel de rău ca în New York sau Los Angeles. Prin urmare, este posibil să vizitați San Francisco în doar câteva zile. Fără a intra în detalii și adrese bune, iată care sunt acestea cele mai bune lucruri de făcut în San Franciscoideal pentru un prim sejur.

1. Insula și închisoarea Alcatraz

Vizită la închisoarea Alcatraz

Flickr – Krystian Olszanski

The Închisoarea Alcatraz nu a fost întotdeauna un loc în care oamenii au vrut să meargă, dar astăzi este unul dintre cele mai populare locuri din oraș, imaginea sa mistică fiind romanțată de celebrele filme despre criminalii care au trăit aici sau au încercat să evadeze. Astăzi, Alcatraz poate fi vizitat și, chiar și fără deținuți, are o atmosferă destul de misterioasă.

2. Podul Golden Gate

poarta de aur san francisco

Flickr – Albumul lui Yang și Yun

The Podul Golden Gate este unul dintre simbolurile Californiei, care înfrumusețează Golful San Francisco. Este, probabil, cel mai fotografiat punct de reper din oraș, cu culoarea sa portocalie pe fundalul albastru al apei și cu cele două turnuri care străpung uneori norii joși. Podul are o istorie interesantă și adaugă un farmec unic orașului San Francisco.

3. Fisherman’s Wharf

Fisherman's Wharf, San Francisco

Flickr – Nick Ares

Acesta este unul dintre cele mai turistice și cunoscute locuri din SF. The Fisherman’s Wharf (“Fisherman’s Wharf”) atrage mulțimile care vin să facă cumpărături, să mănânce și să se plimbe pe chei. Există muzee și o mulțime de opțiuni de divertisment. Pentru cei care doresc să iasă în golf, din Fisherman’s Wharf pleacă ambarcațiuni turistice și feriboturi spre Alcatraz. Profitați de ocazie pentru a vedea Pier 39 și Piața Ghirardelliîn apropiere.

4. Plimbare cu telecabina (tramvai)

Telecabină, tramvaiul din San Francisco

Flickr – Shubert Ciencia

Iconic, amuzant și unic în San Francisco, hotelul Telecabine sunt o altă icoană “în mișcare” a frisco. Celebrele telecabine au fost introduse în 1873 pentru a-i ajuta pe localnici să urce pe numeroasele dealuri pe care este construit orașul. În prezent, cele câteva telecabine care mai sunt în funcțiune oferă turiștilor o modalitate excelentă de a vedea orașul într-un mod istoric. Din 1964, aceste tramvaie au avut distincția de a fi singurul sistem de transport public care a fost declarat monument istoric. Liniile Powell-Mason și Powell-Hyde sunt cele mai pitorești. Telecabinele vă vor duce la atracții majore, precum Fisherman’s Wharf, Ghirardelli Square, Ferry Building, Nob Hill și Lombard Street. Dacă vă decideți să vizitați San Francisco pentru mai multe zile, luați în considerare achiziționarea unui abonament.

5. Parcul Golden Gate

Parcul Golden Gate, San Francisco

Pod rustic – Flickr – runner310

Mai mare decât Central Park din New York City, parcul Parcul Golden Gate este cel mai mare spațiu în aer liber din oraș. Dacă mergeți acolo, puteți vedea mori de vânt olandeze, o turmă de bivoli, bărci cu telecomandă, muzee și grădini și o mulțime de locuri pentru a vă relaxa sau pentru a face un picnic. Pe jos sau cu bicicleta, veți vedea și o grădină japoneză, o grădină botanică sau Academia de Științe din California (muzeu).

6. Chinatown

Chinatown San Francisco

Flickr – Shubert Ciencia

Poate că ați mai fost în Chinatown în alte orașe, dar în Chinatown din San Francisco este un domeniu complet diferit. Este cel mai mare din afara Asiei și cel mai vechi de acest fel din America de Nord. Distrus aproape în totalitate în cutremurul din 1906, Chinatown a fost complet reconstruit în stil chinezesc și este chiar mai atractiv decât înainte de dezastru. Cu templele sale, teatrele, atelierele, micile afaceri, magazinele, anticariatele și magazinele de suveniruri, casele de ceai și farmaciile cu panacee de modă veche, Chinatown a devenit unul dintre cele mai importante cartiere din San Francisco. Dacă călătoriți în SF în timpul unui eveniment chinezesc major, este posibil să vedeți unele sărbători elaborate. Sărbătorile de Anul Nou chinezesc (sfârșitul lunii ianuarie – mijlocul lunii februarie) sunt adesea considerate cele mai bune din America de Nord.

7. Strada Lombard

Strada Lombard, San Francisco

Flickr – latteda

Deși este prezentată ca fiind “cea mai sinuoasă stradă din Statele Unite”, Strada Lombard nu este de fapt. Nu este nici cea mai abruptă, dar cu siguranță este cea mai cunoscută. Cu o lungime de numai un bloc, cele opt curbe ascuțite ale sale sunt mărginite de flori colorate. Majoritatea turiștilor merg pe jos pe strada, care este cu sens unic. Nu este atracția principală a orașului, dar merită să o vedeți.

8. Exploratoriul

Exploratorium, San Francisco

Flickr – Ray Bouknight

Exploratorium este un muzeu de știință de top. Se adresează în primul rând copiilor și familiilor, dar oricine se poate bucura de ea. Există un număr mare de expoziții care acoperă diverse domenii de interes, toate concepute pentru a educa și a distra. Copiii tind să iubească acest muzeu, cu tot felul de experiențe interesante și lucruri de făcut. În mod surprinzător, indiferent dacă au copii sau nu, majoritatea adulților laudă și ei Exploratoriul. Acest muzeu este situat pe malul mării, de-a lungul Embarcadero.

9. Palatul de Arte Frumoase

Palatul de Arte Frumoase, San Francisco

Flickr – Dzhingarova

The Palatul de Arte Frumoase (Palatul Artelor Frumoase din San Francisco este ultima structură rămasă din cadrul Expoziției Internaționale Panama-Pacific, care a avut loc în 1915. Palatul a fost restaurat, la fel ca și terenurile. Teatrul din interior poate găzdui aproximativ 1000 de persoane.

10. Twin Peaks

Twin Peaks San Francisco

Vedere din San Francisco de la Twin Peaks – Flickr – Jeff Turner

Aceste două dealuri deosebite și nelocuite (“vârfuri gemene”), înalte de aproape 305 metri, nu sunt cele mai înalte dintre cele 43 de dealuri din San Francisco, distincția aparținând Muntelui Davidson, care se ridică la 315 metri. Cu toate acestea, sunt mai ușor de accesat și oferă probabil cele mai bune priveliști ale orașului și ale golfului. The Twin Peaks sunt singurele dealuri din San Francisco care nu au fost dezvoltate. Conchistadorii spanioli au numit vârfurile gemene “Los Pechos de la Chola” sau “sânii indiencei”. Chiar și în zilele călduroase, există brize puternice și răcoroase dinspre Pacific, mai ales la sfârșitul după-amiezii. Nu uitați să vă luați haine călduroase.

11. Muzee în San Francisco

Muzeul de Artă Modernă din San Francisco

Flickr – David Orban

Pe lângă muzeele pe care le-am văzut deja aici, mai sunt și altele care merită explorate. Academia de Științe din California, situată în parcul Golden Gate, este o minune arhitecturală, dar și un muzeu cu multiple fațete. În interior, există un muzeu incredibil de istorie naturală, un planetariu, un acvariu, o pădure tropicală și multe altele.

The Muzeul Tineretului este cel mai vechi muzeu din San Francisco. Situată tot în Golden Gate Park, expoziția prezintă în principal artă nord-americană, dar există și numeroase exponate din Egipt, Grecia, Roma și Orientul Apropiat. De asemenea, sunt reprezentate arta britanică și arta populară din Africa, America și Insulele Pacificului.

Muzeul de Artă Modernă (SFMOMA) este găzduit în clădirea Memorialul Veteranilor de război în partea de vest a Civic Center Plaza. Este dedicată artei moderne și contemporane.

Muzeul de Artă Asiatică este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante muzee din San Francisco. Muzeul a fost deschis în 1966, având la bază colecția colecționarului de artă Avery Brundage, pentru a “umple golul dintre Est și Vest”. În prezent, adăpostește aproximativ 15.000 de obiecte din Asia.

12. Zona națională de agrement Golden Gate

Zona națională de agrement Golden Gate, San Francisco

Flickr – Geoff Livingston

De cealaltă parte a podului Golden Gate, acesta este un loc minunat pentru a vă bucura de natură și a vă relaxa. Există trasee de drumeție, locuri de campare, zone de picnic și plaje frumoase. Parcul este, de asemenea, un loc plin de istorie. Fort Baker a fost un post al armatei americane la începutul secolului al XX-lea, cu multe clădiri istorice. Un loc minunat pentru a scăpa de oraș pentru o zi.

13. Valea Napa

Napa Valley, California, San Francisco

Flickr – Malcolm Carlaw

Napa Valley și Sonoma Valley sunt cele mai mari și mai renumite regiuni viticole din California. Situată la 85 km de San Francisco, Valea Napa a dobândit o reputație mondială pentru vinul său. Puteți vizita această regiune din Marin County pentru a degusta cele mai bune vinuri californiene în inima producției.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro