Cele 13 lucruri care nu trebuie ratate în Saint Malo

Dorința dumneavoastră de a călători în Franța vă determină să vizitați Saint-Malo? Descoperiți atracțiile obligatorii ale acestui oraș magnific, supranumit “Orașul Corsarilor”. Să ne îmbarcăm!

Situat în Ille-et-Vilaine, Saint-Malo este impresionant. Într-adevăr, dacă se știe că a fost cândva un bârlog de corsari, bastioanele și fortăreața care atestă acest lucru îi conferă astăzi o prezență fără egal. Trebuie să vizitați Saint-Malo pe jos, în liniște, luându-vă timp să descoperiți fiecare colț al său, fiecare dintre secretele sale. Și ca să nu ratați nimic, am selectat cele 13 lucruri pe care trebuie să le faceți în Saint-Malo. Așa că acum ai toate cărțile în mână pentru a descoperi comorile acestui oraș!

1. Bastioanele din Saint-Malo

Bastioanele din Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock – Yakov Oskanov

O mare atracție de neratat în oraș, Remparts de Saint-Malo formează o buclă de aproape doi kilometri. Construit în secolul al XII-lea, bastioanele au fost distruse de un incendiu uriaș la mijlocul secolului al XVII-lea. Două secole mai târziu, acestea au fost fortificate și clasificate ca monumente istorice.

În ceea ce privește locul de unde să începeți, nu există intrări sau ieșiri reale: puteți începe vizita oriunde doriți! Totuși, nu uitați să vă opriți la Fort La Reine, la Turnul Bidouane sau la Grand’Porte, înainte de a vă grăbi în oraș…

Vizitarea Saint-Malo în interiorul zidurilor orașului

Pe lângă străzile fermecătoare, cu case de piatră și acoperișuri de ardezie, descoperiți Bastionul de la Hollande. Există tunuri și statuia lui Jacques Cartier, marele explorator francez născut la Saint-Malo în 1491. De asemenea, orașul are două clădiri religioase clasificate ca monumente istorice ale Franței.

Mai întâi, descoperiți catedrala Saint-Vincent, o adevărată bijuterie arhitecturală din secolul al II-lea. Apoi, îndreptați-vă spre capela Saint-Sauveur, nu departe de Bastion de la Hollande, care datează din secolul al XVIII-lea.

2. Acvariul din Saint-Malo

Visit Saint Malo : Acvariu Saint Malo

Credit foto: Facebook – Grand Aquarium de Saint-Malo

La intrarea în oraș, dinspre sud, veți găsi Grand Aquarium de Saint-Malo. Deschis publicului de la mijlocul anilor 1990, adăpostește peste 11.000 de animale marine din 600 de specii diferite, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Veniți să admirați numeroase specii de meduze, rechini, corali sau crabi… Acvariul oferă chiar și atracții originale:

  • Un acvariu de atingere, unde puteți atinge unele dintre speciile locale, cum ar fi crabii păianjen, calcanii, rațele sau câinii de mare;
  • O simulare uluitoare a unei coborâri în abisul oceanic;
  • Nautibus, o gondolă care vă duce în adâncurile unui bazin de peste un milion și jumătate de litri de apă, care adăpostește sute de specii diferite care ar putea veni în întâmpinarea dumneavoastră…

3. Plajele

Plajă în Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock – Boris Stroujko

Este adevărat că oamenii au tendința de a reduce Saint-Malo la bastioane și la orașul său interior. Cu toate acestea, vizitarea Saint-Malo înseamnă și admirarea frumuseții plajelor sale. Cea mai impresionantă dintre acestea este Grande Plage du Sillon. Se întinde de-a lungul aproape întregii coaste de nord-vest a orașului, iar când marea se retrage, devine imensă! De asemenea, merită văzute plaja Hoguette, plaja Môle și plaja Bon Secours, de pe care se poate ajunge la Ile du Grand Bé la maree joasă.

4. Insulele din Les Bés

Insula Grand Bé

Credit foto: Shutterstock – Astridlike

Vizitarea Saint-Malo implică și insulele Bés! Aceste insule sunt accesibile prin Passage des Bés, doar la mareea joasă. Insula Petit-Bé, cea mai îndepărtată, adăpostește un fort care trebuia să protejeze Saint-Malo, în secolul al XVII-lea. În ceea ce privește insula Grand-Bé, pe lângă faptul că adăpostește un fort de apărare, aici se află mormântul scriitorului François-René de Chateaubriand.

Atenție! Înainte de a traversa Passage des Bés, urmăriți cu atenție orele mareelor. Marea se ridică destul de repede dacă nu ești atent.

5. Turnul Solidor

Vizitați Saint-Malo și Turnul Solidor

Credit foto: Shutterstock – Boris Stroujko

La sud de orașul înconjurat de ziduri și în spatele portului, se află cu mândrie Turul Solidor. Un impresionant donjon medieval din secolul al XIV-lea, care a fost folosit pentru a controla intrările maritime ale râului Rance. Până la începutul anului 2020, Turnul Solidor a găzduit un muzeu despre istoria Cap-Horniers. Dar colecțiile, după restaurare, vor fi transferate la viitorul Muzeu de Istorie Maritimă din Saint-Malo.

Cu toate acestea, Turnul Solidor este încă plăcut de vizitat, chiar și din exterior!

6. Farul Môle des Noires

Farul Môle des Noires, Saint Malo

Credit foto: Shutterstock – Gary Le Feuvre

Cel mai interesant lucru în a merge să admiri farul Môle des Noires din Saint-Malo este, bineînțeles, drumul pe care îl vei urma: digul Môle des Noires. Într-adevăr, pe lângă închiderea portului, permite accesul la far și observarea unei priveliști neobstrucționate a orașului Saint-Malo.

Farul în sine nu este impresionant, dar este totuși foarte frumos.

7. Barajul Rochebonne și vilele sale

  Barajul Rochebonne, Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock – Christophe Cappelli

Unii oameni vor vizita Saint-Malo pentru vilele sale cu arhitectură elaborată, care fac parte din faima sa. Pe o parte a digului, Grande Plage du Sillon, iar pe cealaltă parte, o succesiune de vile magnifice de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Colorate, din piatră sau din lemn, ele conferă litoralului Malouin un farmec nebunesc și liniștitor. Acordați-vă una-două ore pentru a vă plimba!

8. Stâncile sculptate de la Rothéneuf

Stâncile sculptate din Rothéneuf

Credit foto: Flickr – Isabelle Puaut

În extremitatea nord-estică a orașului, în cartierul Rothéneuf, descoperiți Rochers Sculptés (Stânci) sculptate în granit breton. Acestea sunt operele Abatelui Adophe Julien Fouéré, create între sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

La fața locului, nu figuri religioase, ci personalități locale celebre (cum ar fi Jacques Cartier) sau direct legate de evenimentele curente ale vremii.

9. Fortul Național

Fortul național din Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock – Delpixel

La fel ca și insulele Bés, Fortul Național din Saint-Malo este accesibil doar la mareea joasă. Deținută în proprietate privată de o familie bretonă, este totuși deschisă vizitatorilor. Veniți să descoperiți secretele din spatele zidurilor de granit ale acestei clădiri a cărei importanță durează de secole.

Apropo, dacă nu vedeți steagul francez ridicat, înseamnă că Fortul este închis! Bine de știut: vizitele nu sunt gratuite, ci ghidate și comentate. Acestea durează în medie între 30 și 40 de minute.

10. Castelul din Saint Malo

Castelul Saint Malo

Credit foto: Shutterstock – wjarek

La capătul Grande Plage du Sillon, la porțile intra muros Saint-Malo, se află Château de Saint Malo. Datează din secolul al XV-lea și are o formă pentagonală, cu patru turnuri.

Astăzi găzduiește primăria și unele servicii administrative, precum și fostul Muzeu de Istorie a Orașului și a Țării Maluinilor. Acest muzeu va fi mutat foarte curând într-o nouă locație, la fel ca și Muzeul Turnul Solidor.

11. Pointe de la Varde

Pointe de la Varde, Saint-Malo

Credit foto: Flickr – Tom Hilton

Situat nu departe de Rothéneuf, Pointe de la Varde este o zonă stâncoasă naturală care vă oferă o priveliște uluitoare asupra golfului și a orașului Saint-Malo. Vă puteți plimba pe acolo respectând căile de acces.

Cu toate acestea, aici se află și relicve istorice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv un blockhaus german și mai multe piste de tobogan.

12. Orașul Alet

Orașul Alet

Credit foto: Shutterstock – Lisa-Lisa

În cartierul Saint-Servan se află Cité d’Alet și memorialul 39-45. În prelungirea portului, ceea ce se numește Cité d’Alet este, de fapt, o zonă verde și amenajată, care oferă posibilitatea de a face o plimbare liniștită la o aruncătură de băț de tumultul urban.

Descoperiți memorialul 36-45, precum și rămășițele celui de-al Doilea Război Mondial, unele dintre acestea fiind încă martore ale puterii inamicului din trecut. De asemenea, în fața dumneavoastră, nu uitați să observați orașul elegant Dinard.

13. O excursie cu barca

Vizitați și închiriați o barcă în Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock – fritz16

Dacă vizitați coasta bretonă, există o etapă pe care nu trebuie să o ratați sub nicio formă: o plimbare cu barca.

Din orașul Jacques Cartier daca inchiriati o barca vă permite să mergeți în alte locuri excepționale, cum ar fi Golful Mont-Saint-Michel, Golful Cancale sau Cap Fréhel.

Suficient pentru a te face să vrei să pleci!

TravelMax.ro