Cel mai frumos parc natural din Guatemala

Plecați în vacanță în Guatemala? Vă propunem să descoperiți cel mai frumos parc natural din Guatemala, Semuc Champey!

Guatemala nu este o destinație cunoscută în mod special pentru parcurile sale naturale… Și totuși. Semuc Champey, care înseamnă literalmente în limba mayașă “locul unde apa se ascunde sub pământ”. este una dintre bijuteriile create de natură. Este un sit protejat, care nu este vizitat prea des de călători, iar fauna și flora sa sunt conservate. Iată câteva informații dacă intenționați să vizitați Semuc Champey în timpul călătoriei dumneavoastră în Guatemala.

Semuc Champey, istoria celui mai frumos parc natural din Guatemala

Acest parc natural a fost descoperit abia în anii 1950, când niște oficiali guatemalezi din regiunea învecinată Lanquin au decis să se aventureze în inima junglei dense din zonă. A fost un noroc că secretarul municipal a decis să trimită o notă pentru a descrie frumusețea unică și singulară a acestui loc. Într-un fel, el a fost cel care a făcut posibilă dezvoltarea Semuc Champey și îi mulțumim pentru asta! Parcul a fost declarat monument național în 1999 și este una dintre numeroasele zone protejate din Guatemala.

Vizitați Semuc Champey

Cel mai frumos parc natural din Guatemala este încă puțin vizitat dintr-un motiv întemeiat: este nevoie de cel puțin 10 ore pentru a ajunge acolo din capitala Guatemala City, iar unele porțiuni prost întreținute fac ca drumul să fie neplăcut. Dar călătoria merită! Într-adevăr, odată ajunși acolo, ajungi într-un parc imens care se vizitează în aproximativ 4 ore. Taxa de intrare este de 50 de quetzali (aproximativ 6 euro). Imersiunea într-o junglă densă este atunci totală.

În interiorul parcului, ne plimbăm câteva momente înainte de a ajunge la poalele unor scări care ne permit să urcăm în aproximativ 30 de minute până la un mirador superb cu vedere la punctul culminant al parcului: 7 bazine cu o adâncime de la 1 la 3 metri, cu apă limpede, variind de la verde la turcoaz.

Pe drumul de întoarcere, ajungeți în fața piscinelor, care sunt deschise pentru înot: o răcorire garantată și bine meritată, pentru că este destul de cald aici! De asemenea, vă puteți plimba pe malul râului Cahobon, puteți face tubing, puteți face un picnic, etc… Pe scurt, petreceți un moment în mijlocul naturii într-un loc excepțional!

Din Antigua sau Guatemala City, există excursii de mai multe zile care vă permit să vizitați Semuc Champey, bineînțeles, dar și alte locuri din Guatemala, cum ar fi rezervația naturală Ranchitos del Quetzal, peșterile Lanquín sau cele din Marcos Rey. Toate acestea cu cazare și mic dejun inclus. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre acest tip de excursie în Semuc Champey.

Puteți ajunge la Semuc Champey pe cont propriu, dar este un drum lung și trebuie să schimbați transportul de mai multe ori. Dacă nu doriți să apelați la un operator de turism, puteți rezerva un microbuz de la o agenție. De la Guatemala City sunt “doar” 285 km până la Semuc Champey, în timp ce de la Semuc Champey sunt 325 km. Cu un astfel de microbuz, trebuie să aveți în vedere o călătorie de o zi, care durează între 9 și 11 ore.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro