Cei mai frumoși 10 munți din Franța

Căutați aer curat, departe de agitația vieții urbane? Generation Voyage a întocmit o listă cu cei mai frumoși munți din Franța.

Franța este o mare țară europeană și o națiune deschisă în mod hotărât către lume. Este, de asemenea, una dintre cele mai importante destinații turistice pentru sporturile de iarnă. Este ușor de înțeles de ce atunci când te uiți la harta sa topografică: Franța este formată din multe lanțuri muntoase. Numai Franța include Alpii, Pirineii, Jura, Vosgi și Masivul Central. Vă invităm să descoperiți cu noi cei mai frumoși munți din Franța. Ne vedem în vârf!

1. Mont Blanc

Vedere a Alpilor francezi, parte a faimosului traseu de drumeție - Tour du Mont Blanc

Credit foto: Shutterstock – Kojin

Mont Blanc este un munte din masivul Mont Blanc (pentru a vă impresiona prietenii, spuneți-le că masivul se scrie cu liniuță). Este cel mai înalt punct al Alpilor, al Franței și chiar al întregii Europe de Vest. Oamenii vin aici pentru a practica alpinismul, pentru a descoperi un spațiu natural conservat și pentru a respira un aer extrem de pur. De la stațiuni de schi la tratamente spa, de la trasee de drumeție la cascade de gheață, există ceva pentru toată lumea.

La fel de frumoasă vara ca și iarna, această destinație excepțională poate fi vizitată fără moderație. Dacă vreți să încercați să îl escaladați, apelați la ghizii din Chamonix sau Saint-Gervais. Aceștia se vor adapta la nivelul dumneavoastră pentru a vă oferi o experiență extraordinară. Mont Blanc este unul dintre cei mai frumoși munți din Franța și atrage mulți turiști în fiecare an: tu ce părere ai?

2. Barul Ecrins

Barul Ecrins

Credit foto: Shutterstock – Marco Barone

Acest vârf alpin este situat la poalele lanțului muntos Écrins, între regiunile Isère și Hautes-Alpes. Aici, nu există stațiune de schi sau restaurant de mare altitudine: un refugiu montan și atât! Este ceea ce ne-a determinat să îl includem în lista noastră cu cei mai frumoși munți din Franța. Sosirea la acest loc este foarte simplă: trebuie doar să parcați la Pré de Madame Carle.

Acest sit natural de excepție servește drept parcare, ceea ce este foarte practic pentru vizitatori în timpul verii. Odată ieșiți din parcare, urmați pur și simplu poteca semnalizată până la faimoasele picioare de cioară. Poteca se împarte în două: una duce la Ghețarul Negru, cealaltă la Ghețarul Alb. În ambele cazuri, ce spectacol! Foarte accesibil din punct de vedere tehnic, acest “curs” (numele dat traseelor de alpinism) este o modalitate bună de a vă familiariza cu tehnicile de înaltă munte.

3. Mont Ventoux

Mont Ventoux

Credit foto: Shutterstock – A.Basler

Acest vârf este situat în sudul Franței, în inima departamentului Vaucluse. Își datorează numele vântului violent care suflă acolo aproape tot timpul. Orașul Carpentras nu este departe, iar Avignon se află la doar câteva zeci de kilometri. Face parte din lanțul Préalpines și, prin urmare, este un podiș alpin. Vârful său atinge 1910 metri, iar izolarea sa excepțională oferă o panoramă extraordinară. Într-o zi senină se pot vedea Alpii și chiar Marea Mediterană!

Cunoscută pentru că este o etapă recurentă a Turului Franței, este un paradis al cicliștilor. În unele ierni, puteți chiar schia acolo: există două stațiuni mici. Poreclit Mont Chauve (Muntele Chelios) din cauza absenței copacilor de pe vârful său, Ventoux este un obiectiv turistic obligatoriu. Este cu siguranță unul dintre cei mai frumoși munți din Franța: aflați de ce!

4. Vârful Canigou

Abația Saint-Martin du Canigou și Canigou, în fundal

Credit foto: Shutterstock – Simon Biggar

Canigou este situat pe masivul cu același nume din munții Pirinei. Este cu siguranță unul dintre cei mai frumoși munți din Franța. Departamentul Pyrénées-Orientales nu este doar o destinație balneară: v-ați îndoit de asta? Acesta culminează la o altitudine de 2.784 de metri.

Urcușul este o zi bună de mers pe jos. De asemenea, puteți campa acolo pentru o noapte în locurile amenajate în acest scop. Atenție la foc: pădurea splendidă este foarte densă. Pentru o experiență unică, puteți opta pentru o noapte într-un refugiu. Chalet des Cortalets și Refuge de Mariailles găzduiesc mii de pasionați de alpinism în fiecare an. Dacă vreți să fiți unul dintre ei, mergeți pe vârful Canigou!

5. Puy Mary

Vedere de la Puy Mary, Auvergne, Franța

Credit foto: Shutterstock – Lucien Mollard

Puy de Sancy este cel mai înalt punct din Masivul Central. Cu toate acestea, gigantul din Auvergne nu apare în topul nostru al celor mai frumoși munți din Franța. Noi am preferat splendidele văi glaciare din Puy Mary, în Cantal. Din vârful său de 1783 de metri, acesta oferă o priveliște excepțională. Se pot distinge șapte văi glaciare, dispuse în formă de stea în jurul Puy Mary.

Mai puțin turistic decât verii săi din lanțul Puys, este ideal pentru a vă reîncărca bateriile în mijlocul naturii. Sfatul nostru: de ce să nu încercați parapanta, care se practică aici atât iarna, cât și vara? Altfel, o simplă drumeție va fi suficientă pentru a vă convinge că Puy Mary este unul dintre cei mai frumoși munți din Franța.

6. Vârful Aigle

Vârful Eagle Peak

Credit foto: Flickr – Mathias GUILLAUME

Vârful Aigle se ridică la o altitudine de 998 de metri. Nu este cel mai mare dintre munții menționați în lista noastră, dar cu siguranță unul dintre cei mai fermecători. Situat în masivul Jura și în departamentul cu același nume, domină valea celor 4 lacuri. Acolo vă așteaptă o panoramă sublimă. Când vremea este bună, se pot vedea munții din lanțul Jura și Alpii.

Pic de l’Aigle este deosebit de potrivit pentru camping, picnicuri și chiar pentru săniuș atunci când ninge. Picnic? Gândiți-vă la degustarea specialităților locale, cum ar fi vinul galben, morii sau faimoasa brânză Comté. Aceste produse locale sunt mândria locuitorilor din Jura și veți înțelege rapid de ce atunci când le veți gusta.

7. Hohneck

Hohneck

Credit foto: Shutterstock – midgardson

Hohneck este al treilea vârf ca înălțime din masivul Vosges, dar și cel mai înalt punct din acest departament. Are o înălțime de numai 1.363 de metri, dar este plin de locuri naturale splendide și de activitate. Este granița dintre Alsacia și Lorena. Dacă vă place să schiați, mergeți în stațiunea La Bresse Hohneck. Această stațiune mică și familială este ideală pentru cei care doresc să învețe plăcerile sporturilor de iarnă. Cei mici pot descoperi plăcerile săniușului în deplină siguranță.

Pentru cei cărora le place să se plimbe, Hohneck oferă nenumărate trasee de drumeție. Puteți ajunge chiar și la lacul Schiessrothried: una dintre cele mai frumoase plimbări din regiune.

8. Grandes Jorasses

Grandes Jorasses

Credit foto: Shutterstock – Mikadun

Grandes Jorasses? Este un vârf maiestuos situat în masivul Mont-Blanc. Dacă este unul dintre cei mai frumoși munți din Franța, este, de asemenea, unul dintre cei trei mari versanți nordici ai Alpilor, alături de Matterhorn și Eiger din Elveția.

Este un mit pentru orice alpinist experimentat. Experiența, curajul și sacrificiul de sine sunt valorile necesare pentru a cuceri acest vârf legendar. Marii alpiniști europeni s-au luptat ei înșiși pentru a depăși cele mai expuse trasee. De asemenea, este posibil să se facă o drumeție până la refugiul Leschaux de mai jos. Acesta este punctul de plecare pentru acest traseu unic și grandios. Dacă vă decideți să încercați ascensiunea cu un ghid, va trebui să faceți o oprire acolo!

9. Pic du Midi d’Ossau

Pic du Midi d'Ossau

Credit foto : Shutterstock – Photomarine

Ah, valea Ossau… Cunoscută pentru brânza sa suculentă, este situată în partea de vest a Pirineilor francezi. Pic du Midi d’Ossau culminează la 2.884 de metri și domină partea Bearn a departamentului Pyrénées-Atlantiques. De fapt, este un vulcan antic, vulcanul Ossau, format acum 278 de milioane de ani.

Vârful este un loc fantastic de escaladă, vizitat de mii de oameni în fiecare an. Este unul dintre cei mai frumoși munți din Franța, deci ce poate fi mai natural? Într-o zi senină, vârful poate fi văzut până în câmpiile din Aquitania. Poreclit “Jean-Pierre” de către Bearnais, Pic du Midi d’Ossau este o destinație de alegere pentru toți iubitorii de natură. Când te duci acolo?

10. Muntele Aigoual

Observatorul Mont Aigoual, de vizitat în Parcul Național Cevennes

Credit foto : Shutterstock – Lamax

Muntele Aigoual este situat în sudul Masivului Central, între regiunile Gard și Lozère. Acesta culminează la o altitudine de 1.565 de metri. Cunoscută pentru climatul său mai degrabă blând și pentru panorama sa excepțională, acolo se poate schia și iarna. Stațiunea de sporturi de iarnă Prat Peyrot este chiar cea mai mare stațiune de schi din Cévennes!

Muntele Aigoual este, de asemenea, un loc al memoriei de mare importanță istorică. A fost, într-adevăr, un bastion al Rezistenței în perioada Al Doilea Război Mondial. Plăcut și călduros iarna și vara, Muntele Aigoual este cu adevărat unic. Când veți merge acolo, veți înțelege rapid de ce.

Dintre toți munții din Franța, pe care îl veți alege?

TravelMax.ro