Ce asigurare ar trebui să închei pentru a pleca într-o aventură?

Asigurare pentru autoturisme

Ați fost sedus de rulote și ați decis să faceți pasul cel mare? Să ne uităm la o cheltuială pe care nu trebuie să o neglijați: asigurarea.

Odată cu apropierea lunilor de vară, este posibil să fi cumpărat recent o rulotă pentru a călători în Franța și în Europa în timpul liber. Astăzi nu vă vom prezenta itinerariul perfect pentru o excursie, ci ne vom concentra asupra unui aspect foarte important: asigurarea rulotei. Cum să asigurați o rulotă? Ce asigurare ar trebui să încheiați? Și cât costă asigurarea pentru rulote?

Chiar dacă vă veți folosi vehiculul doar o parte din an, acesta trebuie asigurat. Este important să citiți cu atenție polița de asigurare, deoarece ați putea avea o vacanță neplăcută dacă se întâmplă ceva ce nu este acoperit de polița dumneavoastră!

Gândiți-vă la rulota dvs. ca la un vehicul convențional: ar trebui să fie asigurată la fel ca mașina sau motocicleta. Trebuie să vă adresați companiei de asigurări cu o copie a documentului de înmatriculare a rulotei, a permisului de conducere, a unui act de identitate și a unei declarații de informare (un document oficial emis de asigurătorul dumneavoastră anterior la cererea dumneavoastră).

Companiile de asigurări standard pot asigura o rulotă. Nu ezitați să obțineți o ofertă de la mai mulți asigurători. De asemenea, puteți opta pentru o asigurare specifică, adică o asigurare pentru rulote adaptată la utilizarea pe care o faceți. Rețineți că, pentru a negocia un tarif, puteți contacta direct un consilier, așa cum puteți face, de exemplu, cu asigurarea AXA pentru rulote.

Asigurarea rulotei dumneavoastră

Ce garanții?

Ca orice vehicul terestru motorizat, o autoutilitară trebuie să aibă cel puțin o asigurare de răspundere civilă. Având în vedere valoarea unei rulote, dimensiunile acesteia și ceea ce poate transporta, o asigurare completă ar fi mai logică.

Companiile de asigurări recomandă cel puțin două garanții :

– Asigurarea împotriva furtului, care acoperă furtul sau tentativa de furt al rulotei și al conținutului acesteia,

– asigurarea de incendiu, care acoperă incendiile interioare sau exterioare și daunele provocate de fulgere.

Este important de reținut că polițele de asigurare pentru autoturisme nu acoperă obiectele agățate în afara autoturismului (biciclete, plăci de surf…), precum și anumite obiecte de valoare, cum ar fi bijuterii, bani…

Cât costă asigurarea pentru rulote?

Asigurarea unei rulote este costisitoare, dar nu excesivă. Prețul unei asigurări depinde, evident, de mai multe criterii, cum ar fi :

– marca și modelul autocamionului,
– valoarea de înlocuire a rulotei,
– eventualele îmbunătățiri aduse autocamionului, dacă este cazul,
– profilul asiguratului (vârstă, locație, istoric…)

Pentru a vă oferi o gamă de prețuri, asigurarea de bază pentru rulote poate începe de la 450 de euro pe an, dar, în funcție de nivelul de asigurare, de acoperire și de alte opțiuni, tariful poate crește până la 800 de euro sau mai mult.

TravelMax.ro