Cateva Idei unde să vă cazați în Varșovia

Plănuiți o călătorie în Polonia? Află unde să te cazezi în capitala poloneză: cele mai bune zone de cazare din Varșovia!

Situat pe râul Vistula, între Berlin și Kiev, Varșovia este cel mai mare oraș din Polonia. Mai mult de 80% din oraș a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar 90% a fost reconstruit, fiind cunoscut sub numele de Orașul Phoenix pentru capacitatea sa de a renaște din cenușă. În prezent, Varșovia este al optulea oraș ca mărime din Europa, cu peste 1,8 milioane de locuitori pe o suprafață de 517,24 km². Acest oraș imens a trecut prin multe traume – durere, suferință, disperare, nenorocire etc. – și a fost sfâșiat între imperiile trecutului și cele ale prezentului. – De-a lungul istoriei sale, a fost sfâșiată între imperii. În prezent, orașul s-a transformat într-unul dintre cele mai importante centre artistice, culturale, economice și financiare din Uniunea Europeană. Dacă sunteți în căutare de cazare în Varșovia, există o mulțime de apartamente, hoteluri și hosteluri pentru tineret pentru toate bugetele.

Fiecare cartier are propria sa atmosferă unică, iar capitala poloneză este acum cunoscută ca un loc minunat pentru a trăi, dar cel mai probabil va trebui să folosiți transportul public pentru a vă deplasa. Iată care sunt cele mai bune zone de cazare din Varșovia.

Stare Miasto, orașul vechi

Stare Miasto, Varșovia Cazare în Stare Miasto, Varșovia

Credit foto: Flickr – Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei

Orașul vechi a fost reconstruit aproape exact așa cum era înainte de cei șase ani de război care l-au distrus. De fapt, plimbarea pe străzile din centrul vechi al orașului oferă o fereastră spre trecut și invită la o comemorare tăcută a ceea ce au trăit polonezii aici. Liderii Partidului Comunist polonez de după 1945 au reușit performanța de a reconstrui în stiluri medievale, renascentiste și baroce din secolele XIII-XVIII. Centrul orașului este plin de culoare, cu multe piețe mici, și este, de asemenea, cea mai aglomerată zonă a orașului pentru turiști. Aici veți găsi galerii de artă, magazine de specialitate, baruri și restaurante pe care le puteți savura la terase. Cu toate acestea, polonezii nu locuiesc aici: este un bârlog – vom evita termenul de “ghetou” aici… – pentru turiști, iar prețurile sunt destul de ridicate. Un loc bun de cazare în capitala poloneză pentru o vizită istorică și romantică, dar pentru cazare în Varșovia, preferați alte zone dacă doriți să locuiți printre polonezi.

Praga, Varșovia boemă

Praga, Varșovia Cazare în Praga, Varșovia

Credit foto: Flickr – Giuseppe Milo

Acesta ar fi putut fi cartierul istoric: de cealaltă parte a Vistulei erau staționați soldații Armatei Roșii. De fapt, naziștii nu au ocupat malul drept, iar cartierul Praga a rămas aproape intact. În prezent, este locul unde se exprimă tineretul din Varșovia cu o cultură alternativă și boemă. Aici, tranziția de la o economie planificată la o economie de piață are și ea corolarul său: fostă mahala în perioada comunistă, cartierul este în curs de îmbogățire constantă și atrage clasa de mijloc bogată. Există galerii de artă alternativă, cafenele și baruri, precum și localuri cu muzică live, unde varșovițenii vin să petreacă. Alegeți cazare – hoteluri sau apartamente – pentru a dormi în această zonă, dacă sunteți mai degrabă o pasăre de noapte.

Śródmieście Nord

Cazare în Śródmieście, Varșovia

Credit foto: Flickr – Radek Kołakowski

Śródmieście nord, Este centrul nevralgic în care întreaga Varșovie trăiește în efervescență. Cartierul este un amestec de modernitate și de conservare a patrimoniului istoric. Este un loc în care vă puteți plimba, puteți ronțăi mignardises, vă puteți potoli setea la o terasă, vă puteți plimba pe străzi, puteți petrece până în zori sau puteți face cumpărături în marile buticuri de pe bulevardele moderne. Cartierul găzduiește, de asemenea, o serie de monumente istorice de interes, inclusiv Calea Regală, biserici și parcuri de pe strada Krakowskie Przedmieście, care merge spre sud până la restaurantele din cartierul Nowy Świat. În cartierul de la granița de vest – Wola – nu ratați Muzeul Revoltei din Varșovia. Aceasta este o zonă plăcută pentru vizite culturale și/sau călătorii în cuplu sau în familie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro