Cateva idei unde să vă cazați în Geneva

Sunteți în căutarea unei cazări pentru a vizita Geneva, supranumită Roma protestantă? Descoperiți împreună cu noi în ce cartier să vă cazați în Geneva!

Geneva este al doilea cel mai populat oraș din Elveția, după Zurich, într-o enclavă între Haute-Savoie, Ain – pe partea franceză – și Lacul Geneva. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, iar găsirea unei locuințe în Geneva poate fi dificilă dacă nu plătiți un preț ridicat. Sediul a 23 de instituții internaționale majore – Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Comerțului, Organizația Mondială a Sănătății, 250 de organizații neguvernamentale, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare – la Geneva locuiesc 202.144 de persoane (iunie 2017).

Orașul, cu emblematicul său jet de apă înalt de 140 de metri, este construit pe malul sudic al lacului Geneva și este împărțit în patru secțiuni – Cité, Plainpalais, Eaux-Vives și Petit-Saconnex -, sau arondismente, care cuprind peste 30 de cartiere cu atmosfere diferite. Iată o listă de districte în care puteți sta în Geneva.

La Cité-Centre

Cazare în centrul orașului Geneva

Credit foto: Flickr – Dennis Jarvis

Așa cum se întâmplă adesea, centrul unei metropole multiculturale este cel mai bun loc de cazare. În Geneva, monumentele istorice, relicvele trecerii timpului și clădirile moderne sunt concentrate în cea mai mare parte în centrul orașului. Tot în această zonă se află și majoritatea barurilor în care tinerii bogați vin să se distreze. Cazarea este cea mai abundentă aici, de la apartamente la camere în case particulare, hoteluri și chiar închirieri de bărci pe malul lacului Geneva, dar chiriile sunt foarte mari (până la 3.500 de franci elvețieni pe lună!).

În partea superioară a orașului, catedrala Saint-Pierre domină centrul orașului și este înconjurată de spații verzi mari: Parc des Bastions, Promenade de la Treille, Parc de l’Observatoire, Promenade du Pin, Parc du Museum d’Histoire Naturelle, Jardin Anglais și Horloge Fleurie, pe chei. În partea de jos a orașului, veți găsi cele mai comerciale străzi: rue de la Confédération, rue du Marché, rue de la Croix-d’Or, rue de Rive, rue du Rhône. Restaurante, cafenele, baruri, buticuri de lux pentru cumpărături șic… Pentru cazare în Geneva, acest cartier central este ideal, dar și foarte turistic și scump.

Plainpalais

Cazare Plainpalais, Geneva

Credit foto: Flickr – Jean

Alegeți să dormiți în Plainpalais dacă sunteți cu familia: această zonă unde să vă cazați în Geneva s-a format pe mlaștinile din Palais, între Rhône și Arve. Acesta va aduce o liniște pentru vizitatorii săi, o calitate a vieții la câteva minute de centrul orașului. Nu ratați piața de vechituri de pe Plaine de Plainpalais, unde puteți cumpăra fructe, legume, condimente, specialități din cantonul Valais, pâine, carne și brânză de la comercianții locali. Este o zonă plină de viață și liniștită, unde este plăcut să te plimbi pe chei și pe bulevarde. Închirierea unui apartament este o modalitate foarte bună de a evita cheltuirea banilor la restaurant sau la hotel în fiecare zi.

Le Petit-Saconnex

Petit-Saconnex, Geneva Cazare în Petit-Saconnex, Geneva

Credit foto: Flickr – Jeremy.toma

Pe malul nordic al Rhonei și al lacului Geneva, de cealaltă parte a districtului Eaux-Vives, Petit-Saconnex și-a păstrat vechiul suflet de țară, înainte de anexarea sa la teritoriul Genevei. Într-adevăr, se regăsesc aspecte ale ruralității în timp ce ne aflăm în mijlocul Orașului Păcii. Locurile de cazare sunt numeroase, iar această zonă este un loc bun de cazare pentru oricine dorește să se bucure de o atmosferă liniștită în apropiere de centrul nevralgic al orașului Geneva. Bucurați-vă de Promenade des Crêts, de Jardin de la Paix, de o băutură pe terasa din Place du Petit-Saconnex, de Parc Vermont. După plimbare, traversați zona gării și mergeți la cheiul Wilson pentru a vizita o instituție din Geneva: Parcul Mon Repos, Parcul Barton și mai ales Grădina Botanică. Alegeți să închiriați o locuință în această zonă dacă sunteți în căutare de liniște și pace.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro