Care este bugetul pentru o excursie la Veneția?

Cât ar trebui să cheltuiesc pentru o excursie la Veneția?

Veneția nu seamănă cu niciun alt oraș din lume și nu degeaba este adesea considerat cel mai romantic oraș din lume. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari realizări inginerești din lume, deoarece întregul oraș este construit pe peste 100 de insule într-o lagună mlăștinoasă. Vizitatorii se adună aici pentru a se pierde în labirintul de străzi din Veneția și pentru a se plimba pe canalele sale. Dar este important de știut că Veneția este cel mai scump oraș din Italia Nu există aproape niciun hostel, mâncarea este de obicei scumpă și locul este complet invadat de turiști. Cu toate acestea, este totuși unul dintre acele locuri pe care toată lumea trebuie să le vadă cel puțin o dată în viață, și ar fi bine să vă grăbiți, deoarece orașul ar putea deveni viitorul Atlantida.

Este costul vieții în Veneția ridicat?

Gondolă și barcă în Veneția

Credit foto: Flickr – Moyan Brenn

Nu este un secret că Veneția este o destinație turistică, ceea ce o face mai scumpă decât alte orașe italiene, precum Milano și Roma. Puțini turiști cu rucsacuri se aventurează în oraș dacă nu sunt dispuși să plătească puțin mai mult. Frumusețea și reputația Veneției le veți plăti prin cazare și mâncare, dar Veneția este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, așa că acesta este prețul pe care îl plătiți!

Înainte de a intra în detalii, trebuie să știți că va trebui să planificați un 70-100€ pe zi dacă intenționați să stați în Veneția și sunteți atent la cheltuieli.

Citește și: În vizită la Veneția: ce să faci, ce să vezi?

Care este bugetul pentru cazare în Veneția?

Cazarea, așa cum se întâmplă adesea în cazul călătoriilor, va reprezenta cea mai mare parte a bugetului dumneavoastră aici, în Veneția. Există câteva hosteluri pentru tineret unde puteți găsi paturi în dormitoare de la 9 € pe noapte. Deși acest preț scăzut nu este valabil tot timpul anului, este posibil să găsiți cazare în Veneția pentru mai puțin de 20 € pe noapte. Dacă doriți un minim de confort și o locație bună în centru, trebuie să vă așteptați să plătiți între 40 și 100 de euro pe noapte pentru cazare.

Hostel pentru tineret de la 9€ pe noapte

Hotel*** de la 30€ pe noapte

Hotel *** de la 39€ pe noapte

Hotel **** de la 60 € pe noapte

Hotel ***** de la 120 € pe noapte

Nu uitați să urmăriți ofertele în avans pentru a beneficia de cel mai bun preț în funcție de perioadă.

Găsiți un hotel în Veneția pe acest site de comparare a hotelurilor.


Maree Veneția, terasă

Credit foto: Flickr – Roberto Trombetta

Cât de mult vă puteți permite să mâncați în Veneția?

În Veneția există câteva restaurante foarte bune care oferă preparate din bucătăria locală. Pizza de aici are reputația de a fi una dintre cele mai proaste din Italia, dar specialitățile locale, cum ar fi polenta și risotto cu sos de cerneală de calmar, sunt în general de înaltă calitate și foarte recomandate. Pentru calitatea restaurantelor, cel mai bine este să folosiți o aplicație precum TripAdvisor și să citiți recenzii înainte de a alege un loc. În general, evitați locurile unde sunt chelneri afară care să vă tachineze. În al doilea rând, mâncarea bună în Veneția vă va costa în medie 30-60 de euro pe zi (dacă nu mergeți la restaurante de lux).

Un panini pe stradă : 4€

Fast Food : 10€

Restaurant economic de la 15 euro

Restaurant Chic de la 40 €

Câteva idei de prețuri în Veneția

O plimbare cu vaporetto : 7€

Taxi de apă 8,90 € per preluare + 1,80 € pe minut. În cazul în care taxiul de apă vă ia de la hotel, se aplică un supliment de 6 €.

O plimbare cu gondola : 31€

O cafea : 2€

Cutie de Coca-Cola 3€ (în restaurante)

Bere 5,50€ per halbă locală

Pachet de țigări : 5,50€

Bazilica Sfântul Marcu gratuit

Palatul Dogilor cu bilet gratuit : 23€

Câteva sfaturi de luat în considerare pentru vizita dumneavoastră la Veneția

După cum am menționat mai sus, Veneția este un oraș scump, dar, ca peste tot, este posibil să faceți economii pe ici pe colo pentru a cheltui un minim. Avantajul aici este că nu există mașini și totul poate fi vizitat pe jos. Veți plăti pentru transport doar dacă decideți să luați unul din vaporetti. Pentru transport, este recomandabil să rezervați online și în avans un card de transport (Pass ACTV) “către insule și pe continent” (vaporetti și autobuz) pentru 1 zi (20 €), 2 zile (30 €), 3 zile (40 €) sau 7 zile (60 €). Citiți articolul nostru despre transportul în Veneția pentru a afla mai multe informații.

Sezonul de vârf se întinde aproximativ de la începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii iunie, apoi din septembrie până în octombrie, precum și în weekendurile prelungite (Înălțarea Domnului, Rusalii, Crăciun, Anul Nou). Nu uitați că Carnavalul de la Veneția determină o creștere a prețurilor și a rezervărilor. Lunile iulie și august sunt considerate luni de sezon scăzut. În general, prețurile scad cu 20-25%. De la jumătatea lunii noiembrie până la sfârșitul lunii martie (cu excepția sfârșitului de an și a carnavalului), prețurile pot fi înjumătățite în cele mai exclusiviste hoteluri.

În fine, nu uitați că, pentru a vă ajuta, GenerationVoyage a creat un calculator de buget de călătorie pentru a afla cât veți cheltui în funcție de profilul dumneavoastră de călător (rucăcel, turist cheltuitor, confortabil, de lux…).

Ați observat că toate cifrele prezentate aici nu iau în considerare prețul biletului de avion spre Veneția. Puteți citi articolul nostru despre cum să găsiți un zbor ieftin spre Veneția.

Credit foto principal: Flickr – Pedro Szekely

Lasă un comentariu