Când Moș Crăciun coboară din cer

Credeți că trebuie să așteptați până în decembrie pentru a-l vedea pe Moș Crăciun? Dacă da, de ce să nu faceți o excursie în Missouri?

Dacă auziți cuvântul “Moș Crăciun”, vă gândiți la peisaje acoperite de zăpadă, la coșuri de fum pe cerul colorat de fulgi, la copii ghemuiți în eșarfe care modelează un om de zăpadă. Te gândești la decembrie, la perioada ciocolatei, la corurile de pe străzi, la luminițele strălucitoare și la mesele pline de mâncăruri tradiționale. Pentru tine, trebuie să aștepți până la sfârșitul anului pentru a avea șansa de a-l vedea pe cel mai faimos bărbos, ca o stea căzătoare trasă de coarne de catifea.

Totuși, dacă întrebați un locuitor din Missouri, mai exact din orașul Branson, vă va spune una bună! Acolo, Moș Crăciun nu așteaptă ziua nașterii pruncului Iisus pentru a apărea! De fapt, nici măcar nu este singur! În luna iulie, în Branson, aproape o mie de Moși Crăciuni vin în oraș!

O convenție a bărbaților cu barbă, toți îmbrăcați în roșu

Moș Crăciun într-o cameră

Credit foto: Dina Litovsky – National Geographic

În Statele Unite, să fii Moș Crăciun nu este deloc de râs! Imaginați-vă. Ai peste șaizeci de ani, cu o barbă imaculată care cade peste o burtă dolofană, iar meseria ta? În rolul celui mai faimos om de la Polul Nord! În centrele comerciale, în parcurile de distracții și pe străzi, acești actori, adorați de tineri și bătrâni deopotrivă, sunt peste tot la chemarea sezonului festiv.

Cu toate acestea, credeți-i! Nu este întotdeauna ușor să împlinești toate dorințele copiilor, să primești în poală o mie de băieței și fetițe, să mergi din casă în casă într-o singură noapte, să dirijezi operațiunile spiridușilor nebuni și să trebuiască să împrotejezi universul cu magie… Așa că toți acești Moși Crăciuni se întâlnesc în fiecare an, în Missouri, în luna iulie. Să se întâlnească, să se distreze, să se relaxeze, dar și să urmeze niște cursuri și lecții foarte serioase pentru a-și îndeplini misiunea în cel mai bun mod posibil!

Acest eveniment are un nume: Discover Santa, și nu este nimic mai puțin decât cea mai mare convenție a Moșilor din lume! În această perioadă a anului, străzile din Branson sunt literalmente inundate de roșu și alb. Timp de cinci zile, aproape o mie de Moși Crăciuni inundă acest oraș asemănător cu Las Vegas. Valul bicolor invadează hotelurile, magazinele, piscinele, restaurantele și parcurile! Peste tot, fețe adorabil de dolofane și bărbi albe vin să facă plajă. Întoarceți capul și veți vedea cu siguranță un Moș Crăciun cu picioarele întinse și cu un cocktail de vară în mână. Ascultați cu atenție și veți auzi colinde de Crăciun cântate de sute de voci joase și clopoței care trosnesc pe asfaltul fierbinte!

Când pășești prin Discover Santa, la o mie de kilometri de Polul Nord, după râsete și relaxare, totul se rezumă la machiaj, costume, îngrijirea bărbii, publicitate, marketing și crearea de site-uri web!

Micile secrete bine păstrate ale lui Moș Crăciun

Spiridușii sunt niște mici farsori, dar și Moș Crăciun! Trebuie să participați la Descoperă-l pe Moș Crăciun sau să ne citiți, pentru a afla toate secretele sale. De fapt, iubiții noștri Moși Crăciuni sunt și buni oameni de afaceri! Iar acest eveniment mondial, care seamănă cu un congres profesional, este acolo și pentru a le da un mic impuls carierei! Surprins? Așteptați să citiți restul.

Secret Santa 1: punerea celui mai bun costum

Moș Crăciun așezat într-un fotoliu

Credit foto: Dina Litovsky – National Geographic

În primul rând, în timpul acestei convenții, Moșii noștri vor putea găsi cel mai bun echipament și își vor putea îngriji aspectul perfect. Acest job sezonier necesită o mare credibilitate, iar Moș Crăciun nu este oricine! Așa că nici nu se pune problema ca vreunul dintre cei mici să tresară sau să se încrunte.

Aceste sute și sute de bărbați cu barbă nu se tem să bage mâna în buzunare pentru a găsi ținuta de scenă perfectă. Ca să fiu sincer, trebuie să plătești câteva sute de dolari pentru un costum de Moș Crăciun impecabil. Ei bine, o ținută cusută de mâinile de aur ale spiridușilor, împotriva frigului de la Polul Nord și care nu se murdărește niciodată în ciuda pasajelor din coșuri, e normal că își merită prețul…

După cum puteți vedea, trebuie să fii destul de pasionat și altruist pentru a fi Moș Crăciun. Dar, până la urmă, merită oare să vezi atâtea stele în ochii copiilor și adulților? Nu-i așa că este minunat să devii un personaj legendar în timpul sărbătorilor fermecate?

Secret Santa 2: sărbătorirea Crăciunului în iulie

Moș Crăciun în Missouri

Credit foto: Dina Litovsky – National Geographic

La Discover Santa, acești oaspeți de profil înalt vor să marcheze ocazia și să petreacă în soarele verii. Gala de deschidere are loc la hotelul Chateau on the Lake. Dacă nu l-ai văzut niciodată pe Moș Crăciun bătrânul băând, dansând și sărind în piscină, aceasta este șansa ta!

În timp ce ținuta clasică de Moș Crăciun este binevenită la această recepție, unii nu ezită să joace cartea originalității. Legendele noastre de la Polul Nord, atâta timp cât sunt îmbrăcate în alb, roșu, auriu sau verde, pot aparține oricărui stil și oricărei epoci! Doar în Branson, în luna iulie, veți avea marea onoare de a-l întâlni pe Moș Crăciun renascentist, Moș Crăciun SteamPunk, Moș Crăciun cowboy sau chiar Moș Crăciun din armată!

Secret Santa 3: dă aripi carierei tale

Moș Crăciun într-o mașină

Credit foto: Dina Litovsky – National Geographic

Adorabilii noștri Moși Crăciuni americani aspiră cu toții să obțină un contract stelar și să câștige, la fel ca unii dintre cei iluștri, mii de dolari într-un sezon.
Pentru că, după câțiva ani, oamenii se plictisesc de mall-uri, toți speră să devină vedeta unei reclame, să joace rolul lui Moș Crăciun la petreceri private, în companii sau acasă. Da, suntem în Statele Unite, așa că… Business is business!

Pentru a-i ajuta pe Moș Crăciun să strălucească în rolul lor sezonier, în cadrul evenimentului Discover Santa, aceștia au la dispoziție numeroase ateliere de lucru.

  • Ce sfaturi și lumini pentru fotografii de succes?
  • Cum să-ți faci echipamentul roșu și alb cel mai confortabil în timpul orelor și orelor de îmbrățișare și fotografiere?
  • Cum să te implici cu copiii cu trasee de viață speciale?
  • Care este semnificația etică a faptului de a fi Moș Crăciun?
  • Cum să-ți găsești clienții, să-i păstrezi și să-ți stimulezi cariera?
  • Ce sfaturi ai pentru un site și un portofoliu personal atrăgător?

În total, nu mai puțin de patruzeci și două de ateliere de formare îi așteaptă pe ambițioșii noștri bărboși!

Graba noastră de binefăcători are un discurs bine rodat, făcând parte chiar din jurământul oficial al lui Moș Crăciun. Dar când ești în misiune de a face fericiți copiii din întreaga lume, trebuie să respecți câteva reguli!
Pentru a-și păstra secretele în siguranță, Moș Crăciun din Missouri spune pur și simplu că toți sunt ajutoare ale… adevăratului Moș Crăciun. Acesta din urmă se ascunde mereu undeva la Polul Nord. Până la urmă, e greu să fii singur ca să răsfeți atâția copii cuminți într-o noapte înstelată… Nu-i așa, micuțule?

Unii oameni șoptesc la urechile copiilor uimiți că adevăratul Moș Crăciun se află printre ei, dar că acesta își ține secretă identitatea. Depinde de ei să o aleagă pe cea pe care o consideră a fi adevărata legendă.

Discover Santa are loc în luna iulie în Branson, Missouri. Un oraș prietenos pentru familii, cunoscut pentru atracțiile sale, nu veți avea probleme în a ajunge și a rămâne acolo.

Branson este accesibil mai ales pe calea aerului. Zboruri interne din majoritatea orașelor mari din SUA sunt operate zilnic. De la Paris, durează aproximativ 15 ore și o escală.
Alternativ, puteți ajunge la Branson pe șosea, dacă ați închiriat o mașină, cu autobuzul sau cu taxiul. Orașul are și o stație de autobuz.

Alte adrese nebunești în zonă

După Descoperă-l pe Moș Crăciun, Branson vă va umple sejurul cu o nouă doză de bună dispoziție și magie.

  • În sus, în jos și în jur Orașul Silver Dollar City și atracțiile sale vă urează bun venit pentru o plimbare sălbatică! Pentru cei care caută senzații tari extreme, există și alte atracții de neratat în oraș, cum ar fi Branson Zipline.
  • Descoperiți Muzeul Titanic Du-te la stele cu Jack și Rose! Sau, mai degrabă, scufundați-vă pe fundul mării, pe urmele adevăratei istorii a acestui pachebot legendar. Nu, nu visezi, ești la bordul Titanicului.
  • Participați la un spectacol Branson este renumit pentru spectacolele sale explozive, distractive și tehnice! De la spectacole de cowboy la magicieni, dansatori country și acrobați, pregătește-te să fii uimit!
TravelMax.ro