Cele mai frumoase băi termale din Budapesta

Vă planificați o vacanță în capitala Ungariei? Apoi nu ratați o vizită la Băile Budapestei!

Băile termale din Budapesta sunt cu siguranță una dintre cele mai populare atracții turistice din capitala Ungariei. De asemenea, acestea fac parte integrantă din viața de zi cu zi a maghiarilor. Mulți localnici organizează aici întâlniri de afaceri, întâlniri romantice și reuniuni de familie. Unii vin chiar să joace șah! O vizită la Băile Budapestei vă va oferi o experiență unică în împrejurimi încântătoare, descoperind în același timp un aspect al vieții locale.

Pentru a vă ajuta în căutarea relaxării, acest articol vă spune tot ce trebuie să știți despre băile termale din capitala Ungariei. Puteți alege următorul loc de relaxare și minune cu toată liniștea.

Istoria băilor termale din Budapesta

băi gellert budapesta

Credit foto: Shutterstock / A G Baxter

Încă din epoca bronzului, oamenii călătoreau la Budapesta pentru a se scălda în apele termale naturale. Aceste ape au fost unul dintre motivele pentru care romanii și-au stabilit capitala regională la Aquincum, care acum face parte din Óbuda, în nordul Budapestei. Ruinele acestor băi pot fi încă văzute în cartier.

Cu toate acestea, băile actuale au fost construite în perioada turcească, între 1541 și 1686. Acestea erau folosite atât pentru baie, cât și pentru medicamente. Unele dintre ele sunt încă în uz astăzi. Mai târziu, în 1934, Budapesta și-a consolidat reputația și a fost clasificată oficial ca fiind un Orașul stațiunilor balneare.

Astăzi, orașul continuă să își păstreze această reputație și tradiție. Locuitorii săi vin aici în mod regulat pentru întâlniri sau pur și simplu pentru a se relaxa. În ceea ce privește proprietățile medicinale ale băilor din Budapesta, indiferent dacă sunt adevărate sau false, nimic nu este mai plăcut și mai antistres decât o baie în apă fierbinte delicioasă! Per total, o vizită la băile din Budapesta este relaxantă și plăcută pentru toată lumea.

Sfaturile noastre pentru vizitarea băilor termale din Budapesta

Iată câteva sfaturi practice de care trebuie să țineți cont atunci când vizitați Băile Termale din Budapesta.

 • În primul rând : veți primi o cheie sub forma unui ceas de plastic după ce ați cumpărat biletul de intrare. Această brățară electronică vă va permite să treceți de turnicheți și să intrați în băi. De asemenea, veți avea acces la un dulap pentru a vă depozita obiectele personale.
 • În al doilea rând : trebuie să vă spălați înainte și după baie. Nu uitați să folosiți gel de duș, săpun de Marsilia sau de Alep. Această spălare este, evident, o măsură de igienă esențială pentru a se asigura că apa este curată.
 • În al treilea rând: Nu uitați să vă luați întotdeauna prosopul, șlapii și o cască de înot, dacă aveți una. Dacă vă uitați prosopul, puteți închiria oricând unul. Același lucru este valabil și pentru șepcile de înot, care sunt uneori obligatorii în unele piscine din Budapesta.

Când să mergem la băi?

 • Dacă doriți să evitați aglomerația, vă sfătuim să vizitați Băile Budapestei la dimineața.
 • Pentru o experiență romantică și încântătoare, vă recomandăm să veniți la sfârșitul zilei sau noaptea. Unele băi sunt deschise seara târziu sau chiar noaptea.
 • În cele din urmă, băile sunt de obicei foarte aglomerate în weekend. Vă recomandăm să veniți în timpul săptămânii.

Băile sunt mixte?

De asemenea, trebuie să știți că nu toate spa-urile și băile sunt deschise atât pentru bărbați, cât și pentru femei, în permanență. Unele instituții au zile rezervate doar bărbaților sau doar femeilor. Altele au atât zone rezervate bărbaților, cât și zone rezervate femeilor.

Dacă vizitați băile din Budapesta într-un grup mixt, asigurați-vă întotdeauna că verificați în prealabil acest tip de informații !

Diferitele băi termale din Budapesta

Cele 130 de izvoare folosite în prezent sunt situate în principal pe Buda quayCele mai interesante băi termale din Budapesta sunt: Băile Termale din Budapesta, lângă sau pe Insula Margareta și sub Muntele Gellert. Cele mai interesante băi termale din Budapesta sunt : Băile Gellert, Băile Rudas, Băile Szechenyi, Băile Kiraly și Băile Palatinus.

Băile Gellert

Vedere aeriană a piscinei și băii termale Gellert din Budapesta, Ungaria. Vedere aeriană

Credit foto: Shutterstock / aerocaminua

Adresă: Kelenhegyi út 4, 1118 Budapesta
Orar de funcționare: în fiecare zi, de la 6.00 la 20.00
Dulapuri : Da
Masaj : diverse masaje, băi cu nămol și alte tratamente excepționale
Cum se ajunge acolo: băi pentru un singur sex de luni până sâmbătă, cu excepția piscinei

Dacă puteți vizita doar un singur centru spa în Budapesta, atunci acesta ar trebui să fie Băile Gellert! Din păcate, dacă sunt cele mai frumoase, sunt și cele mai frumoase. cel mai aglomerat.

În interior, veți găsi o piscină frumoasă cu gresie, unde puteți înota, precum și băi interioare și exterioare. În timpul verii, este disponibilă o piscină mare cu valuri în aer liber, precum și terase frumoase și umbroase.

Cum se ajunge la Băile Gellert? La Băile Gellert se poate ajunge cu ușurință cu metroul 4, tramvaiele 19, 41, 47, 49 și 56 și autobuzele 7, 107, 109, 133 și 233. Opriți la stațiile Szent Gellért.

Băile Rudas

Băile Rudas

Credit foto: Shutterstock / Love Sea Travel

Adresă: Döbrentei tér 9, 1013 Budapesta
Orar de funcționare: de la 6.00 la 20.00 pentru băile de aburi, de la 6.00 la 22.00 pentru piscină.
Dulapuri: Da
Masaj : diverse masaje, inclusiv masaje aromatice și medicale
Acces : băi pentru un singur sex în timpul săptămânii, mixte la sfârșit de săptămână, nu sunt permise persoanele sub 14 ani

Băile Rudas sunt printre cele mai autentice din oraș, cu arhitectura lor otomană din secolul al XVI-lea. Ele sunt situate sub dealul Gellert în districtul Budaoferindu-le un cadru superb.

Piscina interioară este, de asemenea, o adevărată operă de artă, cu structura sa octogonală și apele turcoaz mărginite de coloane impunătoare. Băile oferă, de asemenea, evenimente nocturne în zilele de vineri și sâmbătă, așa că, dacă sunteți în căutarea unui moment liniștit și romantic, profitați de ele.

Cum se ajunge la Băile Rudas? Această unitate este ușor accesibilă cu autobuzele 7, 8E, 110, 112, cu tramvaiele 19, 41, 56 și 56A și cu autobuzele de noapte 907 și 973. Opriți la Rudas Gyógyfürdő.

Băile Szechenyi

vizitați Băile Szechenyi din Budapesta

Credit foto: Shutterstock / T photography

Adresă: Állatkerti krt. 9-11, 1146 Budapesta
Orar de funcționare: de la 6:00 la 22:00 în fiecare zi
Dulapuri : Da
Masaj : masaje, băi cu nămol și diverse tratamente
Acces : băi mixte

Situat în inima principalului parc al orașuluiAcest vast complex neo-baroc este una dintre cele mai faimoase și cunoscute băi, nu în ultimul rând datorită cadrului său excepțional.

Îl recomandăm în special în varăExistă trei piscine mari în aer liber. Dacă doriți să vă relaxați, nu ezitați să încercați jacuzzi și piscina cu apă caldă, unde unii oameni vin să joace șah.

 • Sâmbăta seara, în timpul verii: băile se transformă într-un ring de dans uriaș și găzduiește un Spa Party!

Cum se ajunge la Băile Szechenyi? Această unitate este ușor accesibilă cu metroul M1 sau cu troleibuzul 72, la stațiile Széchenyi fürdő.

Băile Kiraly

Băile Kiraly, Budpaest

Credit foto: kiralyfurdo

Adresă: Fő u. 84, 1027 Budapesta
Orar de funcționare: de la 9:00 la 21:00 în fiecare zi
Dulapuri : Da
Masaj : masaje de bază, tratamente și pedichiură
Acces : băi mixte, nu este permis accesul persoanelor sub 14 ani

Aceste băi se numără printre cele mai vechi băi din Budapesta și sunt, de asemenea, printre cele mai mici. Construite de turci în secolul al XVI-lea, acestea sunt perfecte pentru cei care doresc o experiență 100% locală!

Aceste băi termale pitorești au patru bazine termale, precum și o baie de aburi și o saună. Atenție, pentru că sunt mici, cel mai bine este să ajungeți devreme la băi pentru a se bucura de ele.

Cum se ajunge la Băile Kiraly? Puteți ajunge la această unitate cu tramvaiele 19 și 41, oprind la Bem József tér.

Băile Palatinus

Băile Palatinus din Budapesta

Credit foto: Shutterstock – Ungvari Attila

Adresă: Soó Rezső stny. 1, 1003 Budapest
Orar de funcționare: de la 8.00 la 22.00 în fiecare zi
Dulapuri : Da
Masaj : Nu
Acces : băi mixte

Situat pe Insula Marguerite Acest complex spa este foarte popular printre localnici.

Acest loc excepțional găzduiește 7 piscine și izvoare termale. Piscinele sale au și tobogane! Prin urmare, este un complex perfect atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Cum se ajunge la Băile Palatinus? Puteți lua linia de autobuz 26 până la stația Palatinus fürdő pentru a ajunge la aceste băi excepționale.

Cât costă un bilet la Băile Budapestei?

vizitați băile din Budapesta băile gellert

Credit foto: Shutterstock / Botond Horvath

S-a decis, veți vizita Băile Budapestei? Apoi, iată care sunt prețurile băilor menționate mai sus:

 • Băile Gellert : de la €17
 • Rudas Spa: de la 11 euro
 • Băile Széchenyi: de la €17.50
 • Király Spa: de la 8,64 €
 • Băile Palatinus: de la 9,50 euro

Cele mai multe unități oferă, de asemenea, o gamă completă de masaje și tratamente medicale, care necesită, evident, un să plătească în plus.

Cardul Budapesta

Budapest Card este cardul oficial de vizită al Oficiului de Turism din Budapesta. Cu ajutorul acestuia, turiștii vor beneficia de pentru una, două sau trei zile acces nelimitat la muzee, băi termale, transport public în oraș și o călătorie gratuită până la hotel.

În ceea ce privește băile termale, cardul Budapest Card le va permite iubitorilor de băi calde să se scalde într-o duzină de centre de tratament, precum și în faimoasele băi Lukacs, Gellért sau Széchenyi.

TravelMax.ro