Asistați la un concert la Kursalon din Viena: bilete, prețuri, ore

Sunteți pe cale să descoperiți Viena, “Orașul muzicii”? Atunci nu ratați un concert în Kursalon din Viena!

În inima capitalei austriece se află magnificul hotel Palatul Kursalon. Situată în Stadtpark, de-a lungul Johannesgasse, este o sală de recepție și de concerte emblematică a acestui “Oraș al muzicii”.

Vizitarea Vienei fără să asiste la un concert în Kursalon din Viena ar fi păcat: orașul este cunoscut pentru compozitorii și muzicienii săi renumiți, pentru complexitatea operelor și a concertelor de muzică clasică, pentru rafinamentul său și pentru palatele sale somptuoase.

Așadar, pentru a vă ajuta să descoperiți această lume a prinților și prințeselor și să ascultați compozițiile unor genii muzicale precum Strauss și Mozart, am pregătit pentru dumneavoastră un mini-ghid cu toate informațiile de care aveți nevoie pentru a asista la un concert în Kursalon din Viena: prețuri, spectacole, istoric și întrebări frecvente!

Istoria Kursalonului din Viena

Construit la mijlocul secolului al XIX-lea, Kursalon este o clădire emblematică din Renașterea italiană, situată în mijlocul Stadtpark. Parcul și palatul au fost ridicate în urma demolării fortificațiilor Vienei, ordonată de către Franz Josef I penultimul împărat austro-ungar, în 1957. Inițial, Kursalon a fost conceput ca un centru spa și de wellness în inima capitalei. În scurt timp a devenit o sală de concerte și de recepție, primul concert din 1868 fiind dirijat de celebrul compozitor austriac Johann Strauss.

De atunci, a găzduit numeroase concerte de muzică clasică, inclusiv concerte ale unor compozitori austrieci renumiți. Astăzi, Alt Wien Orchestra susține peste 500 de concerte pe an în Kursalon Viena, spre încântarea celor 200.000 de vizitatori anual!

Ce să vezi și ce să faci în Wiener Kursalon?

Concertul emblematic și recurent al Wiener Kursalon este ” Concerte Strauss și Mozart “. Se bazează în principal pe operele celor doi compozitori celebri și este interpretată de Salonorchestra Alt Wien, condusă de profesorul Udo Zwoelfer! Această orchestră este cunoscută ca fiind unul dintre cei mai buni interpreți ai muzicii clasice vieneze, sublimând celebrul “Rege al Valsului” de Johann Strauss, precum și compozițiile lui Wolfgang Amadeus Mozart!

Când veniți la un concert la Kursalon din Viena, vă puteți bucura de un concert unic “Strauss & Mozart Concerts”. Înainte de spectacol, vă puteți bucura de o masă cu trei sau patru feluri de mâncare la Restaurant Johann, pentru a vă cufunda și mai mult în lumea rafinată a Vienei. Dacă vizitați Viena în timpul sărbătorilor de Crăciun sau de Anul Nou, puteți asista și la superbele concerte de Crăciun sau de Anul Nou!

Kursalon Viena este situat în Stadtpark, în inima Vienei, de-a lungul Johannesgasse, la următoarea adresă Johannesgasse 33, 1010 Wien. Dacă intenționați să participați la un concert în Kursalon din Viena, puteți ajunge la acest loc minunat cu transportul public în Viena:

 • Prin subteran : Puteți ajunge la Kursalon Vienna cu linia verde de metrou “U4” și stația “Stadtpark”. Stația de metrou este la mai puțin de 5 minute de mers pe jos până la sala de concerte.
 • Cu tramvaiul : De asemenea, puteți ajunge la Wiener Kursalon luând linia 2 de tramvai și oprind la Weihburggasse, care este cea mai apropiată de Wiener Kursalon și de Stadtpark. De acolo, palatul se află la mai puțin de 5 minute de mers pe jos.
 • Cu autobuzul: Puteți ajunge la Vienna Kursalon oprind la stația “Schwarzenbergplatz” de pe linia 2A. De acolo, veți face o plimbare de 5 minute până la palat pentru a asista la concert.

Este bine de știut: Transportul public vienez funcționează în general până la miezul nopții în zilele lucrătoare (cu autobuze de noapte ca releu), iar metroul funcționează 24 de ore din 24 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Pentru a vă calcula traseul, puteți vizita site-ul de transport din Viena Wiener Lienen sau puteți folosi aplicația Google Maps.

De asemenea, puteți ajunge la Kursalon Viena cu mașinacu propriul vehicul sau cu o mașină de închiriat. Cel mai apropiat garaj cu plată este Garage Palais Corso, situat la următoarea adresă Mahlerstraße 12, 1010 Wien, Austria. Costă 1,90 euro pentru prima oră și 3,90 euro pentru fiecare oră suplimentară. Vă rugăm să rețineți că zona în care se află Wiener Kursalon este preponderent pietonală, astfel încât este dificil să găsiți un loc de parcare pe stradă.

În cele din urmă, dacă alegeți să veniți de taxi Pentru a ajunge la Kursalon din Viena, trebuie doar să îi spui șoferului tău sau pe aplicația VTC, cum ar fi Uber: Johannesgasse 33, 1010 Wien, Austria. Pentru a vă orienta în Viena, consultați articolul nostru “Hărți detaliate ale Vienei”.

Orarul și prețurile Kursalon Viena

Kursalon

Credit foto: Flickr – Bi-Yu Wu

Pentru a asista la un concert la Kursalon din Viena, este recomandabil să vă rezervați locul în avans pentru a evita dezamăgirile. Concertele Strauss și Mozart au loc de obicei la ora 20.15 în fiecare zi. În funcție de perioada din an și de diverse evenimente, acest concert recurent poate fi înlocuit cu un altul.

Iată care sunt prețurile pentru a participa la un concert doar în Kursalon din Viena:

 • Categoria VIP: 99€
 • Categoria A : 69€
 • Categoria B : 59€
 • Categoria C : 45€

Iată și prețurile pentru o masă la restaurantul Johann de la ora 18:00 din incinta palatului și pentru un concert la Kursalon din Viena:

 • Categoria VIP & meniu cu trei feluri de mâncare : 133€
 • Categoria A & meniu cu trei feluri de mâncare : 103€
 • Categoria B & meniu cu trei feluri de mâncare : 93€
 • Categoria C & meniu cu trei feluri de mâncare : 79€
 • Categoria VIP & meniu cu patru feluri de mâncare : 138€
 • Categoria Un meniu cu patru feluri de mâncare : 108€
 • Categoria B & meniu cu patru feluri de mâncare : 98€
 • Categoria C & meniu cu patru feluri de mâncare : 84€

Pentru evenimente speciale, cum ar fi concertele de Crăciun sau de Anul Nou, puteți găsi prețurile și orele pe site-ul site-ul oficial al Kursalon Viena.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pentru a vă ajuta să asistați în cele mai bune condiții la un concert la Kursalon din Viena, am selectat cele mai frecvente întrebări despre acest loc emblematic al capitalei austriece:

 • Cum se ajunge la Kursalon din Viena?

Intrarea se face dinspre Johannesgasse. Vă rugăm să vă prezentați cu cel puțin 15 minute înainte de concert cu biletul tipărit.

 • Cât durează un concert la Kursalon Viena?

În general, un concert Strauss & Mozart are o durată totală de 1 oră și 45 de minute.

Nu există un cod vestimentar special pentru un concert la Kursalon din Viena. Se solicită pur și simplu ca vizitatorul să se îmbrace decent, iar dacă este posibil și dacă doriți, o ținută de seară, cum ar fi un costum sau o rochie, este apreciată.

 • Sunt permise animalele de companie?

Animalele de companie nu sunt permise la un concert în Kursalon Viena.

Vienna Kursalon este accesibil persoanelor cu handicap. Vă rugăm să contactați Kursalon înainte de concert pentru a vă asigura că se face tot posibilul pentru confortul dumneavoastră.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro