9 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în Insulele Canare

Vizitați Insulele Canare: Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în bijuteria vulcanică a Atlanticului?

Insulele Canare sunt un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Saharei Occidentale și Marocului. Acestea fac parte din Macaronezia și sunt formate din șapte insule principale de origine vulcanică: Lanzarote, al cărei relief arată un vulcanism încă foarte activ; Fuerteventura, mai degrabă plată și aridă, cea mai apropiată de continent; Gran Canaria, și relieful său muntos; Tenerife, cea mai mare -și cea mai populată- insulă, care include vulcanul Teide, cel mai înalt punct al Spaniei cu cei 3.715 m; La Gomera, și văile sale verzi; La Palma, cea mai umedă insulă din arhipelag, cu un fals aer de insulă tropicală; și el Hierrocare a fost poarta de intrare în America timp de câteva secole…

Fiecare dintre aceste insule are propria personalitate, propriul suflet: idealul fiind, desigur, să vizitezi Insulele Canare, făcându-le pe toate sau măcar aflând exact pe care dintre ele vrei să o/le descoperi.

Vă întrebați ce să faceți în Insulele Canare în timpul șederii dumneavoastră? Vă prezentăm cele 9 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă bucura pe deplin de comorile acestui arhipelag vulcanic!

1. Gran Canaria

Dunele din Maspalomas, Gran Canaria Amplasată între Tenerife și Fuerteventura, Gran Canaria sau Gran Canaria este una dintre bijuteriile arhipelagului. Renumită pentru peisajele sale incredibile, insula se bucură de o frumusețe naturală recunoscută de UNESCO. De la sesiuni de scufundări la vizită în capitala Las Palmas la croaziere cu catamaran.

Printre cele mai cunoscute activități, se numără plimbare cu cămila. În program, traversarea dunelor din Maspalomas, instalate confortabil. Nu vă faceți griji, însă, o șa confortabilă (două locuri) vă permite să vă simțiți în largul dumneavoastră și să admirați peisajele deșertice accidentate ale regiunii. Ideală atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, această activitate este un must-do dacă nu știți încă ce să faceți în Insulele Canare!

2. Parcul Siam

Ce să faci în Insulele Canare dacă îți plac senzațiile tari? Incredibilul Siam Park, un parc tematic acvatic, a fost deschis în 2008 și și-a creat o nișă în acest sector economic popular din Spania.

Siam Park este, în primul rând, un bilet pentru un moment de relaxare cu prietenii sau familia! După ce v-ați întrecut pe tobogane (dintre care cel mai mare trece pe sub un acvariu cu rechini), încercați să vă relaxați pe spectaculoasa plajă exotică care mărginește parcul: de inspirație asiatică, aceasta pune la loc de cinste atracțiile cu decoruri originale și pline de culoare! Pentru cei mai îndrăzneți, nu uitați să faceți o excursie la piscina cu valuri, care produce cele mai mari valuri artificiale din lume: 3 m.

3. Tenerife

Tenerife, Insulele Canare

Tenerife este una dintre cele mai populare insule din arhipelag și are câteva mici comori pe teritoriul său. Dominată de un vulcan, este o imagine a naturii brute și nealterate. Vizitatorii se bucură de descoperirea peisajelor și a obiectivelor sale obligatorii, cum ar fi orașul Santa Cruz Carnavalul său sau plajele cu nisip negru.

Poate că nu sunteți conștienți de acest lucru, dar apele reci și turbulente din această parte a Atlanticului sunt un sanctuar pentru cetacee, o activitate plină de satisfacții pentru cei care doresc să viziteze Insulele Canare. Este posibil să vă organizați excursie printre aceste mamifere marine Veți putea vedea balene și delfini de-a lungul coastei sudice și vă veți putea bucura de priveliștea Muntelui Teide! Veți întâlni cașaloți, rorcali, țestoase de mare, precum și multe specii de delfini, meduze și păsări de mare.

4. Snorkeling cu broaște țestoase

Snorkeling cu broaște țestoase, scufundări, Gran Canaria

Îți plac scufundările? Tot pe insula Tenerife, este posibil să vă bucurați de o excursie originală și cu totul remarcabilă de făcut în Insulele Canare: pe tot parcursul anului, există expediții de snorkelling sunt organizate de instructori competenți pentru a admira pești tropicali, raze și… țestoase de mare, cu aripioare și tubulatură!

Dacă sunteți norocoși, veți putea să vă apropiați foarte mult de aceste animale și să vă aduceți amintiri de neuitat de pe insula Tenerife. Un punct bun: locul în cauză este liniștit și accesibil din punct de vedere tehnic, așa că nu necesită o experiență anterioară de scufundări, pentru a fi recomandat celor care nu s-au decis încă ce să facă în Insulele Canare!

5. Lanzarote

Lanzarote, Gran Canaria Lunară și vulcanică, insula Lanzarote oferă un spectacol atemporal șederii dumneavoastră în arhipelagul Canare. Erupțiile vulcanice din secolul al XVIII-lea – care sunt responsabile de apariția unei mari părți din suprafața insulei – sunt responsabile pentru peisajele lunare spectaculoase pe care ar fi păcat să nu le explorați în timpul șederii dumneavoastră.

Parcul Național Timanfaya este un loc perfect pentru a dezvolta o excursie neobișnuită. Urmați traseul vulcanilor, apoi fenomenele geotermale excepționale de pe insulița Hilario, înainte de a campa la lumina lunii pe un teren din lavă uscată… acest peisaj dezolant vă va uimi cu frumusețea sa brutală. O necesitate pentru iubitorii de spații deschise!

6. La Palma

La Palma, Gran Canaria O oază de verdeață, La Palma este una dintre Insulele Canare care merită vizitată. Înfloritor de natură, savuros cu podgoriile sale, găzduiește un patrimoniu bogat și autentic care poate fi vizitat pe jos sau cu bicicleta!

Printre comorile sale naturale, se numără Parcul Național Caldeira de Taburiente: situat în centrul insulei, coincide exact cu formațiunea geologică a Caldeira de Taburiente, care are o lățime de aproape 7 km. Caldera este un bazin adânc de până la 900 m sub nivelul mării, înconjurat de o creastă stâncoasă abruptă care atinge mai mult de 2400 m!

Cei care știu ce să facă în Insulele Canare vă vor sfătui să vizitați această coroană naturală, numită Roque de los Muchachos, care astăzi găzduiește un observator astronomic care profită de claritatea excepțională a nopții datorită absenței poluării luminoase.

7. Fuerteventura

Fuerteventura, Gran Canaria Fuerteventura este supranumită “insula roșie” din cauza peisajului său arid de dune mângâiate de alizee. Vizitarea Insulelor Canare pe acest tărâm sălbatic înseamnă escaladarea potecilor abrupte ale muntelui Tindaya, considerat de primii locuitori ai insulei ca fiind un loc sacru cu virtuți magice, un must do în Insulele Canare!

Pentru că găzduiește o natură conservată, Fuerteventura este apreciată și pentru Parcul Oasis: o rezervație superbă care găzduiește un ecosistem de peste 3000 de animale! Un tur al lumii animalelor sălbatice înainte de a descoperi incredibila grădină botanică a parcului, singura de acest fel de pe insula Fuerteventura.

În cele din urmă, bucurați-vă de un moment de relaxare pe una dintre plajele insulei. Pentru cei cărora le place să facă surf, Fuerteventura este locul ideal pentru valuri. sesiune de surfing.

8. Vulcanul La Gayria

Fiind în Insulele Canare, de ce să nu întreprindeți ascensiunea unui vulcan, simbol al arhipelagului? Gayria este una dintre comorile din Fuerteventura: situat în centrul insulei, face parte din istoria acesteia.

Dacă doriți să descoperiți zona, urmați drumurile: veți descoperi peisajele celebre care îi alcătuiesc portretul. Ajungeți la suprafața sa înainte de a coborî spre domeniul viticol La Gayria. Acolo vă așteaptă o degustare de vinuri, pentru a savura comorile insulei în toate sensurile cuvântului.

9. O excursie cu barca

O excursie cu barca pe Insulele Canare

Credit foto: Shutterstock – Patryk Kosmider

Dacă vizitați Insulele Canare, există o etapă pe care nu trebuie să o ratați sub nicio formă: o excursie cu barca. Într-adevăr, există câteva excursii foarte frumoase de făcut, care vă vor permite să descoperiți insulele într-un mod diferit, din apele cristaline.

Ar fi păcat să nu inchiriati o barca și astfel să pierdem ocazia de a descoperi cadrul magnific pentru a ajunge acolo! Cu sau fără licență, cu sau fără ajutorul unui skipper, veți petrece, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase după-amiezi ale șederii dumneavoastră!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro