9 lucruri pe care trebuie să le faci în Manaus

În vizită la Manaus: care sunt cele mai bune lucruri de văzut și de făcut în orașul brazilian?

Manaus este un oraș original, care vă va purta într-o călătorie arhitecturală între tradiție și modernitate. Fondat de portughezi în 1669, Manaus este un oraș cu peste 2 milioane de locuitori, situat la intrarea în misterioasa și gigantica pădure amazoniană.

Înainte de a vă avânta în această pădure incredibilă, nu ezitați să petreceți câteva zile în Manaus. Să vizitezi Manaus înseamnă să descoperi un oraș cu un trecut prestigios, așezat între Rio Negro și imensitatea Amazonului. O vizită la Manaus înseamnă, de asemenea, o imersiune în istoria cauciucului, materialul care a făcut ca orașul și întreaga sa regiune să fie mândri și bogați în a doua jumătate a secolului XX. Apariția automobilului a fost cea care i-a determinat pe unii dintre antreprenorii orașului să înceapă să producă și să comercializeze latex, obținut dintr-un copac care se găsește în toată pădurea amazoniană: arborele de cauciuc.

Deci, ce anume să vezi și să faci în Manaus? Haideți să facem o plimbare prin oraș și prin obiectivele sale de neratat!

1. Teatrul Amazonas

Teatrul Amazonas, Manaus

Credit foto: De Alvaro Pantoja / Shutterstock.com

Ce să faci mai întâi în Maunaus? Această clădire este probabil cel mai faimos monument din Manaus. A fost inaugurat la 31 decembrie 1896 și a fost construit cu materiale prețioase: cărămizi din Europa îndepărtată, sticlă din Franța și marmură din Italia.

Simbolizează perioada cunoscută sub numele de “Belle Epoque”, când orașul a prosperat datorită extracției și comerțului cu cauciuc. Astăzi, teatrul Amazonas este deschis pentru vizitatori și găzduiește întotdeauna evenimente regulate, cum ar fi spectacole de teatru, operă și muzică.

2. Centrul orașului și arhitectura sa

Manaus

Credit foto: De Anna ART / Shutterstock.com

Ce altceva să faci în Manaus? Ei bine, după ce am descoperit bijuteria care este teatrul AmazonasDupă o scurtă plimbare în centrul istoric, veți putea vedea o mulțime de monumente ale orașului.

Aici veți găsi cele mai vechi clădiri, realizate într-un amestec de culori destul de originale. Unele sunt renovate, altele sunt în ruină. Un creuzet surprinzător de descoperit! În plus, orașul Manaus este supranumit “Parisul tropicelor”. Asta e tot ce trebuie să faci!

3. Piața Adolfo Lisboa

Piața municipală din Manaus Adolpho Lisboa

Credit foto: De guentermanaus / Shutterstock.com

Situat în apropierea teatrului Amazonas și nu departe de port, piața municipală din Manaus, cunoscută și sub numele de Mercado Adolfo Lisboa  este un loc de explorat! Tarabele se deschid dis-de-dimineață și puteți găsi multe produse locale, cum ar fi pește, fructe sau manioc. Piața este destul de mare, iar granițele sale sunt destul de neclare.

Inima pieței municipale este, fără îndoială, uriașa magazie în stil Eiffel, construită la începutul secolului XX. Un loc care nu trebuie ratat atunci când vă întrebați ce să faceți în Manaus.

4. Parcurile orașului

Clima din Manaus este tropicală, astfel încât temperatura scade rareori sub 25 de grade. Umiditatea este, de asemenea, ridicată și devine chiar copleșitoare după câteva ore de mers pe jos prin oraș.

A vizita Manaus înseamnă, de asemenea, să îți faci timp să te odihnești într-un parc, la umbra unui copac mare. Orașul brazilian are două parcuri frumoase care vă vor satisface: Parcul Municipal Mindú precum și parcul de animale CIGS.

Primul este un parc ecologic, deoarece constă într-o pădure în jurul căreia se desfășoară mai multe activități: știință, educație și evenimente culturale. Al doilea este un parc natural administrat de armată, care include 300 de specii de plante și animale.

5. “Întâlnirea apelor

Manaus

Credit foto: De LUC KOHNEN / Shutterstock.com

Manaus este situat la confluența a două râuri (râul Rio Negro și Rio Solimoes) care, atunci când se întâlnesc, formează Amazonul, cel mai lung râu de pe Pământ (alături de Nil).

Această întâlnire este chiar în fața orașului Manaus și se face rapid din port. Se poate observa astfel negrul din Rio Negro se întâlnesc cu bejul de Rio Solimoes. Cele două râuri curgeau în paralel pe o distanță de câțiva kilometri înainte de a se uni pentru a crea Amazonul.

O scurtă excursie la ” întâlnirea apelor Expoziția “Water Encounter” vă permite să admirați acest fenomen natural curios, dar totuși frumos.

6. The Bosque da Ciencia

Vizitarea orașului Manaus și a împrejurimilor sale vă permite să descoperiți Bosque da Ciencia care este atât un loc de cercetare științifică, cât și un parc de peste zece hectare deschis publicului.

Este o bună introducere în diversitatea faunei din pădurea amazoniană, deoarece permite observarea multor animale tipice: pești, fluturi, păianjeni, broaște țestoase și chiar caimani.

7. Plajele

Praia de Lua

Credit foto: De guentermanaus / Shutterstock.com

Când te gândești la Brazilia, te gândești la plaje! Manaus nu face excepție de la această regulă. Veți găsi multe plaje în jurul orașului, în special plaja din Ponta Negra situat în inima cartierului șic cu același nume.

Plajele din Praia da Lua și Praia do Tupe sunt situate în mijlocul vegetației luxuriante a pădurii amazoniene!

8. Grădina botanică

Vizita la Manaus înseamnă, de asemenea, să admiri peisajele și sunetele din grădină botanică din oraș.

Numită și Grădina Adolpho Ducke (după numele unui celebru botanist), este considerată una dintre cele mai mari grădini din lume, cu o suprafață de 100 km².

9. Lucruri de văzut și de făcut în Manaus și în împrejurimi

Palatul Rio Negro

Credit foto: De guentermanaus / Shutterstock.com

Deși o vizită de câteva zile în orașul Manaus este plăcută, mulți turiști folosesc Manaus ca bază pentru excursiile în pădurea amazoniană. Într-adevăr, Manaus este punctul de plecare pentru multe aventuri în jungla sud-americană. Există câte ceva pentru fiecare: de la o mică agenție care oferă o excursie de o zi în Amazon, până la o excursie de mai multe zile în pădurea tropicală, cu nopți în hamac, descoperind sate indigene sau chiar vânând piranha!

Dacă doriți să aflați mai multe despre cauciuc, vă rugăm să vizitați Vila Paraiso (excursie de o jumătate de zi din Manaus) pentru a descoperi Muzeul din Seringal. Puteți vizita atelierele în care a fost colectat și prelucrat cauciucul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro