9 lucruri pe care trebuie să le faceți în Monaco

În vizită la Monaco: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în Principatul Stâncii?

Grandiosul Monaco este întotdeauna la modă. Închisă în inima Coastei de Azur, principatul este una dintre destinațiile de vacanță privilegiate ale Jet-Set-ului.

Super iahturi, palate și mașini mari sunt legionare. Cunoscut pentru Marele Premiu de Formula 1 și pentru turneul de tenis, Monaco este, de asemenea, un oraș plin de istorie și farmec, unde familia Grimaldi domnește de sute de ani.

Deci, ce este de descoperit în principat? Vă oferim o imagine de ansamblu a ceea ce trebuie să vizitați în Monaco.

1. The Rock

The Rock

Credit foto: Shutterstock – Don Mammoser

Inima orașului, Rocher este situat pe înălțimile orașului Monaco. Cu casele sale frumoase din secolele XVI-XVIII, cu străzile sale înguste și cu bastioanele sale, acest cartier vă va uimi cu frumusețea sa.

O vizită în afara timpului, care vă va permite să descoperiți, printre altele, capela Vizitației, catedrala și palatul. De asemenea, puteți admira priveliștea uluitoare a Mării Mediterane.

2. Cazinoul Monte-Carlo

Cazinoul din Monte-Carlo

Credit foto: Shutterstock – Tatiana Ganapolskaya

Vizitarea Monaco înseamnă și vizitarea Cazinoului! Proiectat de Charles Garnier în 1879, cazinoul din Monte Carlo este pe cât de magnific, pe atât de prestigios.

Un Eldorado al jocurilor de noroc cu un stil arhitectural Belle Epoque, acest loc a făcut averea multor jucători din principat, dar este renumit și pentru frumusețea saloanelor sale. Nu ratați teatrul său de operă, care merită o vizită.

3. Grădina exotică

Vizitați Grădina exotică din Monaco

Credit foto: Shutterstock – lkonya

Proiectată de inginerul Louis Notari și deschisă publicului în 1931, această grădină reunește peste 900 de specii de floră din climatul semiarid. Puteți admira mulți cactuși, dar și aloe sau smochini, printre cei mai vechi și mai rari arbori de pe planetă.

O plimbare frumoasă, pe care trebuie să o punctați cu o vizită la Grota Observatorului, o cavitate subterană naturală care vă va surprinde.

4. Muzeul Oceanografic

Muzeul Oceanografic din Monaco

Credit foto: Shutterstock – Kiev.Victor

Cu un acvariu uriaș, care prezintă 6.000 de varietăți ale lumii marine, Muzeul Oceanografic este o comoară pentru orice iubitor al faunei și florei mărilor. Fondat de Prințul Albert I în 1910, vă invită la o scufundare uluitoare sub oceane pentru a descoperi toate misterele sale.

Laguna, un adevărat recif de corali reconstituit în mijlocul muzeului, este cireașa de pe tort a acestei vizite pe care nu o veți regreta pentru nimic în lume.

5. Palatul Prințului

Palatul Prințului

Credit foto: Shutterstock – Rostislav Glinsky

O vizită la Monaco presupune o oprire obligatorie la Palatul Prințului. Reședința oficială a prințului din 1927, Palatul Monaco are vedere spre Marea Mediterană și exprimă perfect măreția familiei Grimaldi. Această clădire are o istorie fascinantă și a fost asediată și bombardată de numeroase armate străine.

Este, de asemenea, simbolul influenței principatului asupra Rivierei franceze. Bucurați-vă în special de schimbarea carabinierilor prințului, o ceremonie reglementată ca un ceasornic.

6. Cartierul Monte-Carlo

Monte-Carlo, Monaco

Credit foto: Flickr – Trucul 68

Situat la est de valea Gaumates, Monte Carlo este cel mai renumit loc din Monaco. Și, prin urmare, este un loc de vizitat obligatoriu atunci când vizitați Monaco. Monte Carlo este sinonim cu luxul și bogăția și este adesea considerat un teritoriu de sine stătător.

Este, de fapt, un cartier integrat în orașul Monaco, cu o populație de aproximativ cincisprezece mii de locuitori. Descoperiți vilele sale somptuoase și clădirile gigantice, precum și numeroasele sale clădiri de interes: Cazinoul, Opera și pur și simplu fabulosul Hôtel de l’Hermitage.

7. O excursie cu barca

O excursie cu barca în Monaco

Credit foto: Shutterstock – Napoleonka

În timp ce vă plimbați prin principat și în special prin portul de agrement, nu veți rata să observați numeroasele bărci care vă invită la o croazieră!

Puteți alege să inchiriati unul, să vă faceți propria călătorie și să vă opriți unde doriți! În acest fel, veți avea ocazia să descoperiți peisajul monegasc într-un mod diferit, de pe mare.

Cu sau fără licență, cu sau fără ajutorul unui skipper, veți petrece, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase după-amiezi ale șederii dumneavoastră!

8. Un zbor cu elicopterul

Un zbor cu elicopterul deasupra

Credit foto: Shutterstock – Wirestock Creators

Dacă doriți să vedeți Monaco dintr-o perspectivă panoramică, puteți face lucrurile cu stil! Nimic nu este mai bun decât o plimbare cu elicopterul deasupra principatului.

Timp de aproximativ zece minute, veți zbura deasupra întregului lux al Stâncii, a principalelor sale locuri de interes, dar și a împrejurimilor sale, cum ar fi La Turbie sau Roquebrune. Un cadru fantastic pentru un prim zbor.

Este bine de știut: activitatea este accesibilă persoanelor cu mobilitate redusă.

9. Alte idei de lucruri de vizitat în Monaco

Prințesa Grace Rose Garden

Credit foto: Shutterstock – Margarita Hintukainen

Iată o listă cu alte câteva locuri în care puteți continua să vizitați Monaco:

  • Mergeți la Marché de la Condamine, unde puteți mânca ceva.
  • Admirați Catedrala din Monaco
  • Vizitați Muzeul Automobilului din Monaco
  • Înot pe plaja Larvotto
  • Plimbare prin Grădina de trandafiri Princess Grace

Monaco se află la doar câțiva kilometri de Nisa și puteți ajunge acolo în același mod în care ajungeți în Orașul Îngerilor. Cu avionul, dar și cu mașina și cu trenul, nu este dificil să ajungi la Monaco.

Pentru a vă deplasa în oraș, șase linii de autobuz traversează orașul și vă permit să ajungeți în diferite cartiere în aproximativ zece minute. Pentru a găsi un zbor ieftin către Nisa, căutați pe site-ul partenerului nostru Skyscanner.

Unde să vă cazați în Monaco?

The Rock nu este doar pentru miliardari. Există într-adevăr câteva oferte bune de cazare în Monaco. Villa Elsa este cu siguranță cea mai bună dintre ele: singura cameră de oaspeți de pe stâncă costă 65 de euro pe noapte pentru două persoane, inclusiv micul dejun servit pe terasa cu vedere la Monaco.

De asemenea, este posibil să vă cazați în Beausoleil, un oraș care se învecinează cu Monaco. În cele din urmă, există întotdeauna oferte disponibile pe internet și puteți găsi un hotel ieftin în Monaco căutând pe booking sau airbnb.

Lasă un comentariu