9 lucruri pe care trebuie să le faceți în Fiji

În vizită în Fiji: care sunt lucrurile pe care trebuie să le faceți sau să le descoperiți în aceste insule paradisiace din Pacific?

Situate în inima Oceanului Pacific, Insulele Fiji se bucură de nenumărate paradisuri și de mister. Mai mult de 322 de insule alcătuiesc națiunea Fiji, dintre care doar o treime sunt locuite, restul fiind numeroase insule mici și insulițe pustii pe care călătorul le poate descoperi în timpul șederii sale.

Când vorbim despre insule paradisiace, ne vine inevitabil în minte imaginea plajelor cu nisip alb, a lenei și a palmierilor de cocos. Cine nu visează să stea întins pe nisipul cald, să simtă soarele pe piele și să asculte valurile care se sparg pe țărm? Fiji are chiar mai mult de oferit decât această viziune de vis: fie că este vorba de snorkeling în inima recifelor de corali, printre pești colorați, sau de drumeții antrenante prin jungla luxuriantă, plină de păsări fascinante și cascade strălucitoare. Vizitând Fiji veți ajunge la porțile paradisului!

Deci, ce să faci în Fiji în timpul șederii tale încântătoare? Vă oferim câteva răspunsuri cu aceste 9 lucruri pe care trebuie neapărat să le experimentați sau să le vedeți în acest arhipelag de vis…

1. Snorkel în apele cristaline

Este probabil primul lucru pe care ar trebui să-l faci când ajungi în Fiji, în afară de a te minuna de un apus de soare frumos! Având atât de multe insule mici, există o mulțime de oportunități de scufundări în largul oceanului pentru a vedea pești și corali colorați. Cele mai bune locuri, în opinia noastră, sunt pe reciful Great Astrolabe, pe Insula Kadavu. Nu ezitați să rezervați o croazieră pentru a pleca într-o zi de aventură pe fundul mării!

2. Vizitați un sat din Fiji și beți kava cu localnicii

Vizitați un sat, Fiji

Credit foto: Flickr – Ryan & Nada

Nu ar fi păcat să vizitați Fiji fără să descoperiți cultura milenară și specificul său local? Profitați de șederea dumneavoastră pentru a vizita un sat din Fiji, pentru a discuta cu localnicii și pentru a afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile locale. S-ar putea chiar să aveți ocazia să gustați Kavao băutură tradițională din Oceania, aflată în centrul multor ceremonii. Împărtășirea ei este un semn de prietenie în Fiji. Mai presus de toate, profitați de sejurul dumneavoastră pentru a gusta bucătăria locală din Fiji: bogată în legume, fructe și pește proaspăt, aceasta reprezintă un amestec armonios de diferite bucătării asiatice și oceanice, în special indiene!

3. Porniți într-o fascinantă drumeție în junglă

Plajele cu nisip alb și recifele de corali nu sunt singurele minuni naturale din Fiji. În inima insulelor se întind jungle luxuriante. Unele sunt extrem de bine conservate, aproape neatinse, cum ar fi pădurea tropicală din Insulele Kadavu sau Insulele Taveuni ! Așadar, dacă vă întrebați ce să faceți în Fiji, vă recomandăm să vă îmbarcați într-o drumeție antrenantă! Veți descoperi păsări uimitoare și copaci străvechi, iar ghidul dumneavoastră va putea să vă arate și să vă învețe lucruri fascinante. Dacă aveți posibilitatea, profitați de aventura voastră pentru a înota la poalele unei cascade.

4. Faceți plinul de vitamina D pe cele mai frumoase plaje din Fiji

Plajă, Fiji

Credit foto: Flickr – Luke Durkin

Este evident: când te gândești la insule paradisiace, te gândești la lenevit pe plaje cu nisip alb și înot în ape azurii! Indiferent de insula pe care alegeți să stați, veți găsi cu siguranță o plajă frumoasă pe care să vă relaxați. Dacă ești norocos, câțiva palmieri de cocos se vor strecura în fundal pentru a forma un peisaj magnific de carte poștală!

5. Bucurați-vă de diverse sporturi nautice

Când te gândești la ocean, te gândești la sporturi nautice! În Fiji există o mulțime de oportunități de a practica un sport sau de a învăța unul nou. Dacă vă întrebați ce să faceți în Fiji, iată o scurtă listă de sporturi nautice pe care să le încercați:
– A excursie cu jet-ski pentru a descoperi multe insule mici și pustii și pentru a lua viteză într-un peisaj care îți taie respirația!
– Ia ceva înălțime cu o plimbare într-un parasailing.
– Se caiac-canoe de la o plajă la alta sau în jurul insulelor: un mod bun de a vizita Fiji în profunzime!

6. Croazieră în jurul insulelor

Plimbare cu barca, mers pe jos, Fiji

Credit foto: Flickr – Timo

Încă te întrebi ce să faci în Fiji, teama de a te plictisi, așa că de ce să nu planifici o mică croazieră în jurul diferitelor insule? Puteți opta pentru o croazieră de o zi sau de mai multe zile, de exemplu, pe o barcă cu pânze mici. Puteți vizita Fiji de sus până jos și puteți descoperi multe locuri frumoase pentru a vă relaxa sau pentru a face snorkeling!

7. Îmbrățișarea Fiji din cer

Insula Tokoriki, vedere aeriană, Fiji

Credit foto: Flickr – Paul D’Ambra

De ce să nu profitați de sejurul dumneavoastră pentru a face un tur cu elicopterul? Dacă doriți să vedeți Fiji dintr-o perspectivă nouă și spectaculoasă, aceasta este activitatea perfectă! Imaginați-vă că zburați deasupra unor recife mari de corali, a unor insule luxuriante și imaculate și a unor fâșii rare de nisip alb și veți vedea cu siguranță niște scene care vă vor tăia respirația.

8. Descoperiți Grădina Uriașului Adormit

Dacă încă vă întrebați ce să vizitați în Fiji, atunci nu ezitați să explorați și să răsfoiți pagina Grădina Uriașului Adormit este situată la aproximativ 20 de minute de orașul Nadi. Amplasată pe un mic munte care îi dă numele, această grădină găzduiește peste 2.000 de soiuri de orhidee, precum și nenumărate soiuri de plante tropicale și o bucată de junglă fijiană! Vă puteți bucura de această floră de excepție optând pentru un plimbare ghidată aproximativ 6 ore de la Nadi la Lautoka.

9. Relaxați-vă într-un izvor termal natural

Izvor termal natural, Fiji

Credit foto: Flickr – razel.mella

Fiji are mai multe izvoare termale naturale și centre de relaxare. Pentru a te elibera de impurități și griji, de ce nu încerci o baie de nămol natural? Apoi vă puteți odihni, curăța și elibera tensiunea musculară prin înmuiere în apele calde ale izvoarelor termale! După un astfel de moment de relaxare, vă veți simți cu adevărat ca și cum ați fi în paradis. Poate că un cocktail și un apus de soare pe plajă după aceea te vor convinge definitiv?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro