9 lucruri care nu trebuie ratate în Menton

Vizitați Menton: ce să faceți și ce să vedeți atunci când vizitați acest oraș din Alpes-Maritimes? Descoperiți activitățile de neratat în Menton!

Situat în extremitatea sud-estică a Rivierei Franceze, Menton este considerat “perla Franței”. Într-adevăr, orașul este frumos, dar beneficiază și de un microclimat subtropical, plăcut pe tot parcursul anului. Vizitarea Mentonului este un moment de fericire pură. În primul rând, este o plăcere pentru ochi, cu centrul său istoric și cu fațadele sale vechi în culori pastelate moi. Este, de asemenea, o minune, în fața vegetației și a celebrelor grădini luxuriante.

Dar Menton este cunoscut în întreaga lume și pentru celebrul său festival al lămâilor. Să nu uităm nici aspectul cultural, cu Jean Cocteau, care și-a lăsat amprenta în acest oraș sudic. Și apoi, este imposibil să nu menționăm plajele foarte frumoase din Menton. Vă întrebați ce să faceți în Menton? Noi vă spunem totul!

1. Centrul istoric

Vizitați Menton și centrul său istoric

Credit foto : Shutterstock – Nella

Modul ideal de a vă începe vizita în Menton este să vă plimbați prin labirintul de străzi întortocheate, deoarece plimbarea prin orașul vechi este o adevărată plăcere. Vizitatorii descoperă aceste mici alei medievale pline de farmec și fațadele drăguțe, înviorate de vegetația mediteraneană. Printre străzile din zona medievală se numără rue du Vieux Château este o stradă pitorească, tipică pentru străzile din orașele vechi.

De asemenea, străzile frumoase Capodanna, Aquassoma și MattoniAcestea sunt numele unor pirați care au navigat pe Marea Mediterană cu câteva secole în urmă și care, potrivit legendei, au fondat orașul Menton. The place aux herbesPlace aux Herbes, un loc plin de viață, prietenos și fermecător, oferă atmosfera unui oraș cald din sud.

Plimbarea poate merge până la Piața Hallesfără a uita să contemple Capela Penitenților Noirs Miséricorde și Capela Immaculatei Concepții. Pentru o plimbare mai lungă, continuați până la grădina Biovès.

2. Grădinile

Vizitați Menton și grădinile sale

Credit foto: Flickr – Daniel70mi Falciola

Orașul Menton este renumit pentru grădinile sale frumoase. Faimoasa grădină botanică Val Rahmeh este unul dintre locurile de neratat din Menton, pentru a admira plantele tropicale. The Grădina Serre de la Madone este o magnifică grădină exotică ce datează din 1924. Grădina de citrice din Palatul CarnolèsAcesta prezintă o colecție unică de peste 130 de soiuri de citrice din Franța.

De asemenea, se poate observa că Grădină Dovecote este foarte plăcută pentru priveliștea asupra mării și a orașului. Fără a uita de grădină Fontana Rosa în inima orașului Garavan, cu iazuri, pergole, ceramică. Dacă vă plac grădinile frumoase, știți ce aveți de făcut în Menton!

3. Festivalul lămâii

Petrecerea de lămâie

Credit foto: Shutterstock – Giancarlo Liguori

Acesta este un eveniment unic în lume, care nu trebuie ratat! Este unul dintre evenimentele care nu trebuie ratate în Menton! În fiecare an, în februarie și timp de două săptămâni, Menton aduce un omagiu acestui citric, care este simbolul orașului. Puteți contempla impresionantele corcodușe cu fructe aurii și corcodușe de noapte, carele alegorice decorate cu lămâi, animațiile, spectacolele… Festivalul lămâilor este un eveniment care trebuie neapărat vizitat în Menton.

Și pentru mica anecdotă, legenda spune că atunci când Adam și Eva au fost alungați din Paradis, Eva ar fi luat o lămâie. După ce au rătăcit, au ajuns în Golful Garavan. Eva, vrăjită de locul respectiv, și-a îngropat lămâia, ceea ce a dat naștere orașului Menton, “Orașul lămâilor”.

4. Bazilica Sfântul Mihail Arhanghelul

Bazilica Sfântul Mihail Arhanghelul

Credit foto: Shutterstock – Minoli

Această frumoasă bazilică este una dintre emblemele orașului și o adevărată bijuterie a artei baroce. Este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le vedeți în Menton. A fost deschisă credincioșilor în 1653. În ceea ce privește frumoasa sa fațadă, aceasta a fost finalizată în 1819.

Bazilica cu trei navete, cu o curte magnifică de pietriș și o frumoasă fațadă barocă, este accesibilă cu ajutorul unei rampe. Interiorul este somptuos, în stil italian, inspirat de biserica Annunziata din Genova.

În luna august, piața sa găzduiește Festivalul de muzică din Menton, unul dintre cele mai prestigioase și mai vechi din Europa. Această bazilică face parte din traseul turistic Nisso-Ligurian Baroque.

5. O excursie cu barca

O plimbare cu barca în Menton

Credit foto : Shutterstock – S-F

Dacă doriți să petreceți o vacanță originală pe Coasta de Azur, inchirierea unui barci este o idee excelentă! Fie că este vorba de câteva ore, o zi, o săptămână sau chiar mai mult, o ieșire la mare pe litoral vă garantează un sejur excepțional.

De exemplu, puteți naviga spre est până la Riviera italiană. Aici veți descoperi o zonă sălbatică cu foarte puține așezări și satele pitorești de cealaltă parte a graniței.

6. Muzee dedicate lui Jean Cocteau

Vizitați Menton și Fortul Bastion, acum un muzeu dedicat lui Jean Cocteau.

Credit foto: Shutterstock – slava17

O oprire culturală interesantă de făcut în Menton! Este vorba de o vizită la două muzee dedicate Jean Cocteau. Mai întâi de toate, se Muzeul Jean Cocteau & Colecția Séverin Wunderman. O clădire contemporană, cu un design uimitor, care conține peste 2000 de piese, precum și expoziții temporare.

Dar, de asemenea, în apropiere și cu fața la mare, stând cu mândrie între port și Promenade du Soleil, descoperi cu uimire frumusețea Fort du Bastion. Aceasta este o fostă clădire militară care datează din secolul al XVII-lea. Astăzi găzduiește un muzeu dedicat lui Jean Cocteau, “prințul poeților”, care a proiectat el însuși clădirea.

7. Cimitirul Vechiul Castel

Cimitirul Old Castle

Credit foto: Shutterstock – xbrchx

O vizită ușor neobișnuită și neobișnuită, dar care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Menton, atunci mergeți la cimitirul Vieux Château. Este cel mai vechi cimitir din oraș, cocoțat pe un deal.

Acesta se află pe ruinele unui castel, de unde și numele său. Poziția sa dominantă îl face un excelent punct de vedere. Acesta oferă o priveliște magnifică a orașului, a golfului Garavan și a portului. Cunoscuții scriitori Flaubert și Maupassant au contemplat acest cimitir, care se numără printre cele mai frumoase din Franța.

8. Palatele din Belle Époque

Vizitați Menton și palatele sale

Credit foto: Rezervare

Orașul Menton are numeroase palate care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, care la acea vreme primeau o clientelă internațională bogată, atrasă de Menton pentru climatul și frumusețea sa.

O asociație “Le cercle des palaces retrouvés” păstrează acest patrimoniu excepțional. Prin urmare, puteți vizita Menton pe tema palatelor, pentru a admira aceste fațade maiestuoase din Belle Époque. Sunt 17 dintre ele. Printre cele mai cunoscute se numără Grand Hotel Veneția sau Orangerie, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dar și Palatul Riviera pe Royal Westminster sau Palatul de Iarnă.

Unele dintre ele au grădini frumoase și luxuriante.

9. Plajele

Plajele din Menton

Credit foto: Shutterstock – Boris Stroujko

Plajele frumoase, publice sau private, cu nisip fin sau pietricele, vă permit să vă bucurați de Marea Mediterană. Fie că este vară sau în afara sezonului, câteva ore petrecute pe malul mării vor fi fericire pură. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Menton pentru a vă reîncărca bateriile, nu ezitați să vă puneți prosopul pe una dintre plajele din Menton.

Vă puteți stabili pe frumoasele plaje din Sablettesde Fossanplajele din Menton Garavan, Rondelli sau Hawaii… Unele acceptă animale de companie, iar altele sunt pentru nefumători. Plajele din Menton sunt foarte bine întreținute și supravegheate în timpul verii. În plus, este și o oportunitate de a practica activități nautice.

Alte idei de vizite în Menton

Sunteți în vizită la Menton pentru o perioadă lungă de timp și căutați alte vizite și activități? Iată ceva care să vă țină ocupați:

  • Vizitați site-ul galerie de artă contemporană ;
  • Descoperiți Mănăstirea Anonimatule, monument istoric din secolul al XI-lea;
  • Urcați-vă pe Platoul Saint MichelPunct de vedere asupra orașului Menton și a împrejurimilor;
  • Petreceți câteva ore la Muzeul de Arte Frumoase / Palais de Carnolès ;
  • Realizarea tururi ghidate tematice cu ghizi turistici (informații la oficiul de turism sau la primărie);
  • Cultivarea ta în muzeul de preistorie regională ;
  • Un gust de gastronomie (fougasse mentonnaise, barbajuans, palets de lămâie, tort de portocale…) ;
  • Închirierea de biciclete cu asistență electrică pentru a vizita orașul și împrejurimile;
  • Vizitați site-ul Fabrica de gemuri Herbin ;
  • Faceți o prelungire în Monaco sau Italia.

Cu avionul

Cel mai apropiat aeroport este Nice Côte d’Azur, situat la aproximativ 40 km. De acolo, puteți ajunge cu ușurință în orașul Lemon cu transportul public sau închiriind o mașină. Nu ezitați să folosiți un comparator de zbor, cum ar fi Skyscanner pentru a găsi cel mai bun zbor disponibil pentru datele dumneavoastră.

Nu uitați să rezervați cât mai devreme pentru a avea posibilitatea de a alege și a beneficia de tarife bune.

Pe drum

Cu mașina se poate ajunge ușor la Menton prin intermediul autostrăziiAutostrada A8Ieșiți la ieșirea 59 pentru acces rapid la centrul orașului.

Cu trenul

Stația Menton Centre este situată în centrul orașului, aproape de litoral, magazine și hoteluri. Linia TER Nice-Menton vă permite, de asemenea, să ajungeți în oraș cu TGV sau LGV.

Autobuz

The linia de autobuz 100 face legătura între Menton și Nisa Centru și oferă opriri în toate orașele importante de pe traseu. The linia 110 face legătura între stația de autobuz din Menton și aeroportul din Nisa.

Unde să stați în Menton?

În ceea ce privește cazarea în Menton, aveți posibilitatea de a alege între hoteluri de diferite standarde, în funcție de nevoile dumneavoastră. De asemenea, este posibil să se selecteze un Airbnb sau un loc într-un camping.

Locul ideal de cazare este în centrul istoric sau pe malul mării, pentru a vă bucura de priveliștea Marelui Albastru și pentru a da un aer mai romantic șederii dumneavoastră. De asemenea, veți putea gusta din gastronomia locală în restaurantele din centrul orașului. Puteți consulta pagina noastră omparator de hoteluri care vă va arăta cele mai bune oferte de hoteluri, în funcție de datele de ședere.

Nu uitați să faceți rezervări cât mai devreme posibil, pentru a avea mai multe opțiuni și un raport calitate-preț mai bun.

Acum că știți cum să vizitați Menton, este timpul să vă faceți bagajele!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro