9 locuri pentru a face yachting pe nisip in Normandia

În timpul următoarelor vacanțe, practicați yachtingul pe nisip în Normandia! Iată 9 plaje unde puteți face yachting pe nisip în Normandia!

Cu plaje nisipoase cât vezi cu ochii, Normandia este regiunea ideală pentru yachtingul pe nisip. Iahtul de nisip a fost deja folosit de egipteni cu câteva milenii în urmă! Europenii au fost cei care au transformat-o într-o activitate de agrement în urmă cu peste un secol. Între mașina pe roți și mica barcă cu pânze, yachtingul pe nisip în Normandia este o activitate care vă oferă rapid un sentiment de libertate și distracție. La nivelul solului, vă folosiți de forța și direcția vântului pentru a câștiga viteză și a vă deplasa. Acest sport nautic foarte accesibil nu necesită o condiție fizică deosebită.

1. Plajele D-Day

Vechiul buncăr german în Normandia, Gold Beach

Credit foto: Shutterstock – photoneye

Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach, Utah Beach… Bine ați venit pe plajele din Ziua Z, bogate în istorie și emoție! Aici, puteți combina plimbarea cu iahtul pe nisip cu o vizită la muzeele dedicate acestei operațiuni militare a Al Doilea Război Mondial.

Situat într-un sit natural protejat, kilometrii de plajă de la Omaha Beach și Utah Beach sunt deosebit de potriviți pentru sporturi nautice. Arromanches-les-Bains este, de asemenea, una dintre cele mai populare plaje pentru yachting pe nisip din Normandia. Cunoscută sub numele de Gold Beach, plaja poartă încă urmele marelui port artificial care a primit trupele aliate în timpul eliberării din 1944. Furnizorii de servicii oferă sesiuni de două sau trei ore pe tot parcursul anului.

2. Saint-Aubin-sur-Mer

Saint-Aubin-sur-Mer

Credit foto: Shutterstock – Christian Musat

Situată în apropiere de Dieppe, pe Côte d’Albâtre, plaja de nisip din Saint-Aubin-sur-Mer oferă acces ușor la iahturi pe nisip, în special atunci când se vine din regiunea pariziană. Dieppe se află la puțin peste două ore de Paris. Saint-Aubin-sur-Mer este cea mai mare plajă din Seine-Maritime.

Imediat după maree, marea se retrage, creând o imensă pistă de curse. Pe tot parcursul anului, în funcție de orele de maree, cluburile locale oferă sesiuni de două ore.

3. Sciotot Cove

Golfulețul din Sciotot char

Credit foto: Facebook – Centre d’Activités Voile et Vent de Sciotot

Printre plajele din Cotentin, cea din Sciotot este un loc perfect pentru a practica yachtingul pe nisip în Normandia. Între capetele Flamanville și Le Rozel, face parte din comuna Les Pieux din Manche. Întinderea sa de nisip are o lungime de patru kilometri. Aspectul său sălbatic și dimensiunile sale îl fac un excelent loc de joacă pentru toată lumea, începând cu vârsta de 8 ani.

Știați că în 2019, ziarul Le Monde Sciotot a fost clasată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa ? Un motiv în plus pentru a lua în considerare o vacanță cu sporturi nautice!

4. Trouville-sur-Mer

Trouville-sur-Mer char

Credit foto : Facebook – Office de Tourisme de Trouville sur Mer

Dacă doriți să practicați yachtingul pe nisip în Normandia într-un loc mitic, Trouville-sur-Mer este locul unde trebuie să veniți. Situată în apropiere de Deauville, această stațiune de la malul mării este cea mai veche din regiune. Plaja mare de nisip se întinde pe 1,2 km. Acesta combină sporturile nautice, relaxarea și istoria.

În Trouville, nu numai că vă puteți încerca să faceți yachting pe nisip, dar puteți descoperi și Beach Karts! Aceste nave mici, controlate de la distanță, se bazează pe codurile de yachting pe nisip, pe diferite trasee. În cele din urmă, cluburile și facilitățile pentru copii permit întregii familii să se distreze în același timp.

5. Jullouville

Jullouville iaht cu nisip

Credit foto: Facebook – Mairie de Jullouville

Situată la 8 km de Granville, plaja mare din Jullouville se întinde de la Saint-Pair-sur-Mer la Carolles pe o distanță de aproximativ 2 km. Accesibilă pentru cărucioare, este mai ales o plajă pentru familii. Numeroasele sale activități de sezon contribuie, de asemenea, la fericirea celor mici și mari deopotrivă.

La mareea joasă, devine centrul nevralgic al pescuitului și al yachtingului pe nisip. Baza de navigație Jullouville este locul de referință în sudul Canalului Mânecii pentru această activitate. Pentru amatorii de senzații tari, plaja este deschisă spre golf, ceea ce înseamnă că este expusă vânturilor care sunt ideale pentru viteză!

6. Cabourg

plaja cabourg

Credit foto: Shutterstock – flydragon

Între Caen și Deauville, “plaja romanticilor” se întinde pe aproape 4 kilometri de nisip fin. Vizitând Cabourg veți avea ocazia de a practica yachtingul pe nisip în Normandia, într-un cadru unic. The Grand Hotel Belle Époque Cazinoul și Promenada Marcel Proust sunt atracții care pot fi văzute de pe plajă.

Stațiunea de pe litoral are și eticheta Family Plus: pe plajă sunt amenajate cluburi special dedicate copiilor. Dacă veniți în familie, vă puteți lăsa copiii să se distreze în timp ce dumneavoastră învățați noua dumneavoastră pasiune preferată! Ce plăcere să îți răsplătești eforturile sportive cu o înghețată la sfârșitul după-amiezii pe cea mai lungă promenadă pietonală din Europa.

7. Ouistreham

ouistreham sail

Credit foto: Facebook – Sweet Home Cabourg

Îndreptați-vă spre plaja din Ouistreham Riva-Bella! Etichetat ca fiind un resort nautic de 3 stele, hotelul Perla din Côte de Nacre este perfect pentru cei care se bucură de sporturile marine. Printre activitățile disponibile, nu trebuie să lipsească yachtingul pe nisip.

Înainte de a ajunge pe nisip, faceți-vă timp să observați peisajele schimbătoare, în vârful cărora se află dunele care vă separă de oraș…

8. Bretteville-Sur-Ay

Bretteville-Sur-Ay

Credit foto: Facebook – Ay-ole Sailing Center

Sunteți în căutarea unui loc imens, sălbatic și neatins? Bine ați venit pe plaja din Bretteville! Zece kilometri de plajă între cele două porturi Saint-Germain-sur-Ay și Surville, cu vedere spre insula Jersey: pasionații de yachting pe nisip vor fi încântați! Micul oraș Bretteville-sur-Ay este situat pe drumul D650, pe care localnicii îl numesc și “ruta turistică”.

De la Cherbourg la Coutances, se întinde de-a lungul coastei Normandiei și miroase a vacanță, soare și nisip fierbinte (vara!). Urmărind acest drum mitic, veți ajunge la mai multe locuri de interes turistic… și la multe locuri de pescuit pe nisip. Sunteți pregătiți pentru turul Normandiei pe un iaht cu nisip?

9. Golful Mont-Saint-Michel

Hirel

Credit foto: Shutterstock – 365_visuals

Pentru a practica yachtingul pe nisip în Normandia, într-un loc mitic, nimic mai bun decât golful Mont Saint-Michel. În apropiere de Mont Saint-Michel, pe plaja Hirel, veți face cunoștință cu plăcerile yachtingului pe nisip.

Sesiunea se desfășoară în două etape: veți învăța despre yachtingul pe nisip din punct de vedere teoretic în timpul unei ședințe de informare, apoi, după ce ați învățat regulile de siguranță, veți putea să vă plimbați cu această ambarcațiune. Pentru cei care iubesc senzațiile tari!

Informații practice pentru yachting nisip în Normandia

Activitatea

Navigația cu vele este o activitate de agrement în care încerci să câștigi viteză și să-ți conduci ambarcațiunea, propulsată de forța vântului. Îți stăpânești rapid micul vas și dobândești un sentiment plăcut de libertate. Rezervorul poate fi cu un singur loc sau cu două locuri. Versiunea tandem este deosebit de potrivită pentru a lua un copil în brațe sau pentru a vă simți liniștit de prezența unui instructor.

Condiții de practică

Navigația este accesibil tuturorde la 7 la 77 de ani. Se practică cel mai bine la mareea joasă, când plaja este imensă și se trasează linii pe nisipul încă umed. Aveți nevoie de un vânt de cel puțin forța 3 pentru a vă putea propulsa și dirija. De asemenea, este ideal pentru a merge pe un banc de nisip compact.

Echipament

Pentru o sesiune de succes, aduceți haine călduroase (pulover, fleece), o pereche veche de pantofi închiși, ochelari de soare și mănuși. De obicei, cluburile oferă căști de protecție și îmbrăcăminte impermeabilă (costume de neopren, pelerine). Nu uitați să vă aduceți haine de schimb!

Deci, ce mai așteptați pentru a merge la yachting pe nisip în Normandia?

Lasă un comentariu