9 destinații de spa pentru o pauză de wellness

Aveți nevoie să vă relaxați? Descoperiți 9 destinații spa superbe pentru un sejur de wellness!

Aveți nevoie de relaxare și izvoarele termale vă cheamă? Vă înțelegem perfect! A călători înseamnă, de asemenea, să îți faci timp pentru a te bucura de fenomene naturale relaxante și întineritoare, cum ar fi izvoarele termale! Există ceva mai plăcut de făcut în vacanță? Aceste situri naturale oferă adesea o baie relaxantă în locuri aproape întotdeauna îndepărtate și frumoase! Sunteți gata să vă întineriți și să vă relaxați? Deci, consultați lista noastră cu 9 destinații spa frumoase pentru o pauză de wellness.

1. Taiwan

Oameni care se scaldă în izvoarele calde din Thailanda

Credit foto: Shutterstock – weniliou

Wulai

La sud de Taipei veți găsi fermecătorul sat nativ Wulai, care găzduiește, de asemenea, mai multe izvoare termale. Cea mai populară este situată pe malul unui râu. Acest izvor public este ușor accesibil. Doar treceți prin sat, peste un pod și veți fi în fața apelor termale! Pe lângă faptul că oferă un moment incredibil de relaxare, există multe alte atracții naturale de descoperit în zonă.

Zhaori

O mică insulă vulcanică din Oceanul Pacific, Green Island găzduiește unul dintre cele trei izvoare de apă sărată din lume! Cele trei piscine din Zhaori sunt alimentate de o combinație de apă de mare și apă termală subterană încălzită de activitatea vulcanică.

Apele deja liniștitoare oferă, de asemenea, o priveliște incredibilă. Piscinele sunt orientate spre ocean. Să te bucuri de un răsărit de soare magnific, în timp ce trăiești un moment de relaxare absolută, nu se poate visa mai bine! Din toate aceste motive, Zhaori este cu siguranță una dintre cele mai bune destinații spa pentru un sejur de wellness.

2. Argentina

Copahue

Situate în Anzi, izvoarele din regiune sunt încălzite direct de vulcanul Copahue! Devenit un adevărat centru spa, micul oraș oferă tot ce au nevoie vizitatorii pentru a se relaxa și a-și reîncărca bateriile. Pentru a vă bucura de o gamă largă de tratamente, puteți merge direct la Centrul de Balneoterapie Copahue. Sau puteți alege să vă cazați la un hotel cu spa, cum ar fi Land Express Neuquén!

Între Ríos

Situată în nordul provinciei Buenos Aires, această regiune este cunoscută pentru apele sale subterane calde naturale! Acestea au făcut din această provincie una dintre cele mai bune destinații termale pentru un sejur de wellness de pe continent. Există mai mult de o duzină de centre spa aici, aproape toate fiind stațiuni bine echipate. Cele mai populare sunt Termas de Federacion și Termas de Villa Elisa, precum și Termas de la Paz.

3. Australia

Moree

Cu o abundență de izvoare termale și băi minerale, Moree este cunoscută ca fiind capitala balneară a Australiei! Principalele sale băi se află la Centrul acvatic Moree Artesian. Acest centru spa găzduiește două piscine publice cu ape termale, precum și un centru de wellness care oferă tratamente de hidroterapie. Dacă vă aflați în New South Wales, nu uitați să vizitați acest loc. Este una dintre cele mai bune destinații de spa pentru o pauză de wellness în Australia!

4. Japonia

Yubatake Spa, Japonia

Credit foto: Shutterstock – cowardlion

Kaga Onsen

Situat în provincia cu același nume, Kaga Onsen este format din patru orașe balneare la sud de Kanazawa. Acestea sunt situate în apropierea Muntelui Hakusan, unul dintre cei trei munți cei mai sfinți din Japonia. În această zonă se află multe izvoare termale și stațiuni termale istorice. Unele dintre ele datează chiar din secolul al VIII-lea! Cei mai cunoscuți sunt Yamanaka, Yamashiro și Awazu. În timpul sejurului dumneavoastră, puteți descoperi izvoare publice. De asemenea, puteți opta pentru izvoare private, cazându-vă într-un ryokan tradițional.

Kusatsu Onsen

Acest centru spa este unul dintre cele mai renumite din Japonia. Aceasta se datorează dezvoltării sale recomandărilor lui Erwin von Baelz, un medic german al familiei imperiale japoneze. În mijlocul orășelului se află Yubatake, izvorul termal din care își extrag apa caldă cei mai mulți dintre locuitorii orașului.

Acesta este un loc minunat pentru a vă relaxa într-o atmosferă autentică. Din aceste motive, Kusatsu Onsen este cu siguranță una dintre cele mai bune destinații spa pentru o excursie de wellness în Japonia!

5. Bulgaria

Băi termale în Velingrad

Credit foto: Shutterstock – Vladimir Volodin

Kyoustendil

Printre cele mai bune destinații termale pentru un sejur de wellness, nu putem să nu menționăm izvoarele minerale din Kyoustendil. Situat la poalele munților Osogovo și Konyavo, acest centru spa este renumit pentru apele sale medicinale. De asemenea, puteți profita de șederea dumneavoastră în Kyoustendil pentru a descoperi parcul natural sălbatic care îl înconjoară!

Velingrad

Situată în partea vestică a Munților Rodopi, Velingrad este una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Bulgaria. Atât orașul, cât și regiunea sunt cunoscute pentru calitățile curative sau preventive ale izvoarelor lor termale. Veți găsi, de asemenea, natură frumoasă și aer curat. Pe scurt, tot ce aveți nevoie pentru a vă relaxa și a vă reîncărca bateriile, departe de agitația lumii moderne!

6. Chile

Puritama

Situate în Araucania, băile termale Puritama sunt un minunat lanț de opt piscine cu apă fierbinte și cascade. Acestea se află pe fundul unui canion din deșertul Atacama. Puteți ajunge la ele pe jos, în timpul unei minunate drumeții, sau cu mașina. Aici veți găsi ape termale delicioase într-un cadru sălbatic. Aici nu există facilități, ci doar câteva dulapuri și vestiare în care călătorii se pot schimba.

Pucon

Amplasate în cratere vulcanice și păduri străvechi, izvoarele termale din Pucon sunt ideale pentru relaxare după drumeții lungi în sălbăticie! Vă recomandăm în special Termas Geometricas, cele mai spectaculoase din regiune. Acestea adăpostesc o serie de 17 bazine cu apă fierbinte vulcanică și cascade construite într-un defileu. Situat în Araucania, ca și Puritama, Pucon este cu siguranță o destinație spa excelentă pentru un sejur de wellness rustic în mijlocul naturii!

7. Turcia

Izvoarele calde din Pamukkale, Turcia

Credit foto: Shutterstock – PixHound

Pamukkale

Pamukkale găzduiește cele mai faimoase izvoare termale din țară! Probabil că ați văzut deja imagini cu frumoasele formațiuni de un alb pur și cu bazinele de apă clocotită! Este un cadru aproape supranatural. De la aceste 17 piscine, care sunt deschise vizitatorilor, se poate vedea orașul vecin Denizli. Nu departe de Pamukkale, vizitatorii pot descoperi și ruinele vechiului oraș roman Hierapolis. Această destinație balneară îi va încânta pe călătorii în căutare de wellness, cultură și istorie.

Çeșme

Virtuțile terapeutice ale apelor din Anatolia sunt cunoscute încă din antichitate. După Pamukkale, de ce să nu descoperiți și alte destinații termale? Puteți ajunge în orașul Çeșme, situat pe malul Mării Egee. Aici, călătorii se pot bucura de beneficiile apelor sale minerale, precum și de proprietățile terapeutice ale apei de mare.

8. Italia

Femeie tânără care face baie în băile termale din Saturnia, în Toscana

Credit foto: Shutterstock – Lucie Kusova

Saturnia

Situate în sudul Toscanei, izvoarele termale din Saturnia sunt renumite încă din cele mai vechi timpuri! Cu o temperatură de 37,5°C, aceste ape virtuoase se întind pe mai multe situri naturale frumoase. Acestea din urmă sunt cunoscute pentru conurile lor tipice de concrețiuni calcaroase. La fața locului veți avea acces gratuit la câteva dintre aceste izvoare, cum ar fi Cascata del Mulino, care se află în aer liber.

Bormio

Situat în Lombardia, acest oraș este cunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinații balneare pentru o vacanță de wellness în Italia. Această stațiune de sporturi de iarnă găzduiește trei centre termale de înaltă calitate, precum și băi gratuite. Imaginează-ți că te scufunzi în ape delicios de calde și privești peisajul înzăpezit din jurul tău!

9. Islanda

Sursa Seljavallalaug

Credit foto: Shutterstock – Mathias Berlin

Laguna Albastră

Laguna Albastră este cu siguranță una dintre cele mai vizitate atracții din Islanda! Și este ușor de înțeles de ce atunci când vezi pentru prima dată aceste ape opace, lăptoase, înconjurate de un câmp de lavă întunecat. Pentru că da, acest centru spa geotermal este situat într-un câmp de lavă din Grindavík.

Apele fierbinți ale Lagunei Albastre sunt renumite pentru beneficiile lor și sunt bogate în minerale precum siliciul și sulful. Dacă doriți să vă relaxați și să vă bucurați de peisajele frumoase, nu putem decât să vă recomandăm Laguna Albastră ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații balneare pentru o vacanță de wellness!

Seljavallalaug

Islanda este plină de izvoare termale! Printre acestea se numără piscina Seljavallalaug, una dintre cele mai vechi din țară. Situat într-o vale îngustă de o frumusețe uimitoare, acest mic izvor termal este locul perfect pentru a vă relaxa departe de civilizație! Piscina, construită în partea laterală a muntelui, are apă caldă naturală, care este caldă iarna. Facilitățile de aici sunt de bază, fără spa sau hoteluri. Există doar două camere mici în care oamenii își pot lăsa hainele și, bineînțeles, o piscină frumoasă.

Lasă un comentariu