9 activități și vizite gratuite de făcut în Granada

Vizitați Granada : Ce activități și vizite gratuite puteți face în Granada, frumosul și multifațetatul oraș andaluz?

Această mică bijuterie din regiunea sudică a Andaluziei, Spania, este cunoscută ca fiind casa Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente ale culturii maure din această parte a Peninsulei Iberice. Granada este locul perfect pentru a petrece câteva zile. Veți avea șansa de a descoperi comori arhitecturale, precum și o cultură diversă și milenară, economisind în același timp bani. Am compilat cele mai bune activități și vizite gratuite pe care să le planificați în timpul șederii dumneavoastră în acest oraș frumos. Iată lista cu 9 activități și vizite gratuite de făcut în Granada.

Citește și: “Încearcă să te uiți în continuare:
Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Granada
Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Spania

1. Muzeul Alhambra

Situat în fortăreața Alhambra și mai precis în partea de sud a parterului Palatului lui Carol al V-lea, Muzeul Alhambra a fost creat în 1870 pentru a proteja numeroasele mărturii arheologice colectate de Comisia Provincială a Monumentelor. Veți fi imersați în arta și cultura hispano-maură. Muzeul este alcătuit din șapte săli: prima sală găzduiește expoziții tematice, iar celelalte săli prezintă lucrări aranjate în ordine cronologică.

Intrarea la Muzeul Alhambra este gratuită pentru cetățenii Uniunii Europene.

2. Mirador San Nicolás

Aceasta este una dintre cele mai populare activități gratuite de făcut în Granada. Urcați până la punct de observațieMiradorul San Nicolás, mergând pe străzile sinuoase și pietruite care încep în cartierul Albaicín. De pe vârful dealului veți fi captivat de priveliștea panoramică a orașului Granada, a palatului fortificat Alhambra, a Vega de Granada (pajiștea Granada) și a vârfurilor înzăpezite ale lanțului muntos Sierra Nevada.

Miradorul San Nicolás poate fi vizitat în orice moment al zilei, indiferent de anotimp. Cel mai bun moment pentru a face fotografii este la asfințit.

3. Muzeul de Arte Frumoase

La primul etaj al Palatului Carol al V-lea, același care găzduiește și Muzeul Alhambra, puteți contempla opere de artă din secolele XV – XX reprezentând orașul Granada. În cele șase încăperi care alcătuiesc galeria, veți găsi picturi și sculpturi atât baroce, cât și renascentiste. Nu ratați expozițiile de artă contemporană ale artiștilor locali.

Accesul la muzeu este gratuit pentru cetățenii UE, studenți și persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

4. El Corral del Carbón

Corral del Carbón, Granada

Credit foto: Shutterstock / lapas77

Acest caravanserai antic, o clădire care îi primea pe comercianți și pelerini de-a lungul drumurilor în timpul opririlor lor, este singurul păstrat în Spania. A fost construit în 1336, în timpul dinastiei Nasrid. După Reconquista, acest han al negustorilor a fost transformat într-un teatru, unde a jucat marele dramaturg spaniol Lope de Vega, înainte de a fi folosit ca o curte pentru vânzătorii de cărbune. În această perioadă, clădirea a fost denumită Corral del Carbón, ceea ce înseamnă curte de cărbuni. Din 1933, clădirea a aparținut statului și, mai ales vara, a fost folosită pentru concerte, spectacole de teatru și flamenco.

Situat în spatele primăriei, în apropiere de plaza del CarmenIntrarea este gratuită de luni până duminică, între orele 9.00 și 19.00.

5. Cartierul Albaicín

Albaicín, Granada

Credit foto: Shutterstock / Dziewul

În timpul șederii dumneavoastră în Granada, o plimbare prin Cartierul AlbaicínAlbaicín, vechiul cartier arab din Granada, construit pe dealul de vizavi de Alhambra, este una dintre vizitele gratuite care trebuie neapărat vizitate în Granada. Acest cartier maur este un labirint de străduțe înguste și de piețe mărginite de case vopsite în alb. Locuită încă din secolul al XI-lea, această zonă a fost transformată în secolul al XII-lea, sub dinastia Nasrid, într-un centru urban cu medine, palate și moschei mari. După recucerirea Granadei de către regii catolici în 1492, moscheile originale din această zonă au fost distruse și înlocuite cu biserici.

Nu ratați Dar al-Horra, un palat nasrid din secolul al XV-lea, și El Bañuelo, o baie publică din secolul al XI-lea, unul dintre ultimele vestigii ale Albaicinului.

6. Grădina Carmen de los Mártires

Grădina Carmen de los Mártires, Granada

Credit foto: Shutterstock / joan_bautista

Acest parc de șapte hectare este adiacent Palatului Carmen de los Mártireso clădire din secolul al XIX-lea situată pe dealul La Sabika, același deal pe care se află Alhambra.

Veți putea să vă plimbați prin diferite spații: grădina barocă franceză, cu un iaz mare în centrul căruia se află o statuie a lui Neptun; grădina palmierilor, cu o fântână pe trei niveluri și pătrate neregulate de garduri vii drepte și palmieri; lacul în care trăiesc rațe și lebede; și curtea Nasrid din 1944, care reproduce elementele tipice ale grădinilor din acea vreme, inclusiv labirintul care era folosit pentru a lega grădinile între ele. De asemenea, vă puteți bucura de vedere la orașul Granada și la munții Sierra Nevada.

7. Asistați la un spectacol de flamenco

Nu poți rămâne în Granada fără să asiști la un spectacol de flamenco, activitatea gratuită de făcut în Granada prin excelență! Flamenco este omniprezent în acest oraș medieval și face parte integrantă din istoria sa. Acest dans este atât de tradițional în Granada, încât are un nume propriu: Zambra. Derivat din cuvântul arab zumra, care înseamnă “petrecere”, Zambra este cea mai veche și mai tradițională formă de flamenco. Există multe locuri unde puteți vedea spectacole și reprezentații gratuite, în special pe străzile din cartierele Albaicín și Sacromonte. Cele mai probabile locuri în care le puteți găsi sunt Plaza Nueva, Plaza de las Pasiegas și Mirador San Nicolás după ora 20:00.

8. Admirați arta stradală

Artă stradală, Realejo, Granada

Credit foto: Flickr – Gwen Fran

Nu este nevoie să mergeți la o galerie sau la un muzeu pentru a vedea unele dintre cele mai bune opere de artă din Granada, unele dintre cele mai colorate și impresionante capodopere ale orașului împodobesc pereții exteriori ai clădirilor și magazinelor. Orașul a fost folosit ca fundal de artiști talentați, iar arta stradală este una dintre cele mai bune activități gratuite de făcut în Granada.

The Cartierul Realejo conține, fără îndoială, unele dintre cele mai frumoase desene de artă stradală. În acest cartier, picturile murale ale artistului de renume internațional și premiat Raúl Ruiz, cunoscut mai bine sub numele de El Niño de las Pinturas, luminează pereții străzilor. Una dintre cele mai mari și mai strălucitoare picturi murale din orașul andaluz împodobește pereții școlii Colegio Santo Domingo. Nu ezitați să vă treziți devreme pentru a admira cele mai bune graffiti din oraș, deoarece multe dintre ele au fost pictate pe obloanele magazinelor și întreprinderilor.

9. Cartierul Sacromonte

Cartierul Sacromonte, Granada

Credit foto: Shutterstock / Chris De Bug

Situat pe dealul Valparaíso din Granada și adiacent la partea de nord-est a cartierului Albaicín, Cartierul Sacromonte este un cartier autentic și unic. Fondată în secolul al XV-lea de către țiganii spanioli, este renumită pentru peșterile sale (cuevas de Sacromonte) și pentru casele troglodite săpate în alb și albastru pe coasta calcaroasă a dealului. Acest cartier și-a păstrat structura originală, cu străzile sale înguste și un amestec cultural deosebit.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro