8 lucruri pe care trebuie să le faci în Lombok

Vizitați Lombok: Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în această bijuterie a arhipelagului indonezian?

Lombok (care înseamnă “chilli” în javaneză) este o insulă vulcanică din Indonezia, situată în Marea Bali, în cadrul Insulelor Sunda Mici, între insuleleBali și Sumbawa. Recunoscută de UNESCO ca rezervație a biosferei, insula este într-adevăr renumită pentru fauna excepțională și flora luxuriantă. Renumită pentru locurile sale de surf, apele cristaline și recifele de corali, a atras o clientelă pasionată de exotism și autenticitate: este – deocamdată – mult mai puțin invadată de mulțimea de turiști decât insula soră Bali și vă va seduce cu caracterul său tipic indonezian.

Vă întrebați ce să faceți în Lombok în timpul șederii dumneavoastră? Iată care sunt cele 8 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a profita la maximum de comorile acestei insule vulcanice!

1. Pura Batu Bolong

Templul hindus este situat în mijlocul unui cadru idilic: cu vedere spre coasta stâncoasă, permite să veniți să admirați splendidul apus de soare pe malul mării, bucurându-vă în același timp de atmosfera liniștită și de spiritualitatea care emană din acest loc. Numeroasele sale pagode și statui impun liniște și contribuie la liniștea locului. O necesitate pentru oricine dorește să viziteze Lombok și să se îndepărteze de atmosfera frenetică a barurilor de pe plajă!

2. Plaja Senggigi

Dacă nu știți încă ce să faceți în Lombok, Plaja Senggigi este stațiunea balneară de vis; palmieri de cocos, plaje cu nisip fin, ideale pentru lenevire și odihnă! Plaja Senggigi are o lungime de 13 km și o apă limpede turcoaz: o referință cunoscută în toată Asia. Dimensiunea mare a plajei vă oferă posibilitatea de a vă izola și de a vă bucura de câteva ore de liniște între cer și nisip.

3. Kuta Lombok

Kuta Lombok este un loc de surf renumit la nivel internațional, iar mulți oameni vin să își încerce norocul în inima acestui peisaj exotic. Dar locurile de surfing înseamnă viață de noapte: deși este ușor să te distrezi în Kuta, este imposibil să ai o vacanță relaxantă cu familia aici, deoarece diversele localuri de noapte se adresează în mod clar publicului tânăr și petrecăreț care vizitează Lombok.

4. Baia Belongas

Scufundări în Golful Belongas, Lombok

Credit foto: Flickr – Sitoo

Ce să faci în Lombok dacă ești un fan al scufundărilor? Mergeți la Baia Belongas un mic golfuleț în care numeroase centre de scufundări fac posibilă înotul în mijlocul unei faune bogate și a unor culori în profuzie! Cei mai îndrăzneți se pot apropia de rechinii ciocan, dar stați liniștiți: nu sunt periculoși! Ușor de accesat cu mașina sau cu scuterul, ar fi păcat să vizitați Lombok fără să faceți această activitate excepțională.

5. Benang Kelambu

Cascadele Benang Kelambu, Lomobok

Credit foto: Flickr – Sitoo

În mijlocul Mahogany (o pădure de mahon), în interior, un celebru traseu de drumeție șerpuiește până la cascadele de 30 de metri înălțime ale Benang Kelambu. Cireașa de pe tort: se poate face baie sub această apă filtrată de roca vulcanică din Lombok! Un loc liniștitor, cu o priveliște magnifică asupra peisajelor luxuriante ale insulei.

Situate la doar 1 km distanță, cascadele de la Benag Setokol , acolo râul curge într-o vale abruptă unde vă puteți răcori și mânca purceluș de lapte înăbușit, o specialitate locală!

6. Pura Lingsar

Templul din Pura Lingsar, Lombok

Credit foto: Flickr – Hansel și Regrettal

Dacă încă nu știți ce să faceți în Lombok, vă recomandăm această bijuterie construită în 1714 de către hindușii din Bali, este cel mai important sit religios de pe insulă: Pura Lingsar este manifestarea perfectă a sincretismului religios care predomină în arhipelagul indonezian, rezultat al amestecului milenar de religii diferite. Templul este un simbol al sincretismului religios din arhipelagul indonezian, cunoscut ca un model de toleranță, și unul dintre monumentele de neratat ale insulei!

7. Insulele Gili

Insulele Gili, Lombok

Credit foto: Flickr – Christopher Harriot

Insulele Gili sunt cele trei perle din Lombok, trei insulițe paradisiace unde puteți găsi toate activitățile acestor mici bucăți de paradis: De asemenea, puteți lua parte la ateliere de lucru pentru a descoperi jungla luxuriantă sau pur și simplu vă puteți relaxa pe plajele cu nisip alb, savurând un suc de cocos cu gheață sau un cocktail de fructe amestecate.

8. Muntele Rinjani

Muntele Rinjani, Lombok

Credit foto: Flickr – Tim Stelzer

Este rezervată unui public avizat și cu o condiție fizică bună, deoarece este lungă – oricare ar fi traseul ales – și solicitantă – sutele de metri de diferență pozitivă de altitudine nu se termină. În plus, potecile pe care le parcurg se adâncesc într-o junglă sălbatică și luxuriantă, umedă și uneori opresivă din cauza densității sale! Emoții puternice, pe scurt, dar care vă vor lăsa amintiri de neuitat odată ajunși în vârf: bine meritat având în vedere efortul depus, priveliștea este pur și simplu una dintre cele mai frumoase din arhipelagul indonezian.

TravelMax.ro