8 lucruri pe care trebuie să le faceți în Colombo

Zburați în curând spre Colombo? Descoperă ce trebuie să faci în capitala Sri Lanka!

plămânul economic al Sri Lankăi, Colombo este cel mai mare oraș din țară din punct de vedere al populației. Datorită poziției sale geografice privilegiate, inclusiv a portului său natural, orașul a fost timp de două milenii o răscruce de drumuri pentru comerțul maritim între Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Colombo este impregnat de diversitatea culturilor și a civilizațiilor care au trecut prin oraș în timpul comerțului. În prezent, este inima economică a țării, cu numeroase activități de toate tipurile (teatre, muzee, restaurante, sedii de companii etc.). O vizită la Colombo este o călătorie memorabilă prin diferite perioade ale istoriei Sri Lankăi.

Sunteți gata să vizitați Colombo? Iată care sunt cele 8 lucruri pe care trebuie să le faci în Colombo!

1. Muzeul Național

Ce să faci în Colombo pentru iubitorii de artă și cultură? Muzeul Național este locul perfect pentru a începe să vă scufundați în cultura Sri Lankăi, nu va eșua în a vă duce într-o călătorie prin istoria țării!

Înființată în 1876 de către guvernatorul britanic din Sri Lanka (o fostă colonie britanică), organizația Muzeul Național din Colombo este cel mai mare muzeu din țară. Acesta găzduiește o colecție importantă de lucrări care vă vor permite să urmăriți istoria țării, înainte și în timpul perioadei coloniale. Acesta conține adevărate comori ale culturii srilankeze din trecut, precum și bijuterii istorice aparținând fostei familii regale. În cele din urmă, muzeul are o colecție frumoasă de măști de demon din perioada antică.

Dacă doriți să vă plimbați în jurul muzeului, puteți vizita Parcul Viharamahadevi este locul ideal. Este cel mai mare spațiu verde din oraș și găzduiește numeroase evenimente și activități diferite (concerte, festivaluri, evenimente publice etc.).

2. Cartierul Pettah

Pettah

Credit foto: Instagram – cm.lorenz

Vizitarea orașului Colombo implică în mod necesar oprirea în Districtul Pettah. Situat în districtul 11 din Colombo, Pettah este unul dintre cele mai vechi și mai populare cartiere din oraș.

Lasă-te purtat de mulțimea care se plimbă pe aceste străzi vechi, unde tarabele cu mâncare stau alături de magazinele de artizanat. De asemenea, vă puteți bucura de monumente istorice precum Biserica Wolvendaal sau moscheea Jami-Ul-Alfar. Plimbați-vă pe aleile diferitelor piețe din cartier și gustați fructe și legume proaspete și specialități locale. Printre piețele de neratat, în timpul unei vizită gastronomică de exemplu, nu ratați :Piața Centrală sau Piața Federației Autoangajaților.

O altă atracție din Colombo și din această zonă este Muzeul perioadei olandeze. A fost reședința guvernatorului olandez în secolul al XVII-lea, iar mai târziu a servit ca spital militar, secție de poliție și oficiu poștal.

3. Templul Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil Temple

A vizita Colombo înseamnă, de asemenea, a descoperi diversitatea religioasă a țării, care se exprimă în special prin aceste temple.Templul, cu un nume nepronunțabil, este cel mai vechi din oraș. Arhitectura clădirii, inspirată din cultura indiană, este impresionantă.

Templul adăpostește numeroase sculpturi reprezentând diverși zei hinduși, inclusiv doi dintre principalii zei ai mitologiei hinduse: Easwaran (Shiva) și Ganesh. Atmosfera autentică a acestui templu este sporită de prezența muzicienilor, precum și de fluxul de rugăciuni care intră și iese din templu pe tot parcursul zilei. O adevărată experiență dacă vizitați Colombo! În plus, intrarea este gratuită!

4. Călătorind un Tuk-Tuk

Tuk-Tuk Tuk-Tuk este cel mai convenabil mijloc de transport pentru a vizita Colombo. Acesta este folosit atât de turiști, cât și de localnici. Orașul Colombo este destul de mare, așa că uneori poate fi obositor să te plimbi pe jos, mai ales pe vreme caldă. Tuk-Tuk este modul ideal de a te deplasa și este și foarte amuzant!

Lasă-te ispitit de aceste mini-mașini care își vor croi drum prin oraș și îți vor oferi o adevărată aventură. Nu veți avea probleme în a găsi un șofer: Tuk-Tuk-urile sunt literalmente peste tot în Colombo. Tuk-tuk-urile se vor opri la câteva minute după ce ați intrat în oraș și vă vor întreba dacă vreți să vă ia cineva cu mașina.

5. Memorialul Independenței

Încă vă întrebați ce să faceți în Colombo? Acest memorial simbolizează independența teritoriului Sri Lanka față de Imperiul Britanic, obținută la 4 februarie 1948. Arhitectura acestei clădiri amintește de Sala Regală de Audiențe din Kandy. Ca fapt divers, în această clădire a fost semnată, în 1815, convenția care a marcat sfârșitul Regatului Kandy, aducând țara în Imperiul Britanic. Inspirarea din arhitectura Sălii Regale de Audiențe pentru acest memorial a fost o modalitate frumoasă de a lega aceste două evenimente majore din istoria Sri Lankăi.

Memorialul Independenței este înconjurat de o grădină luxuriantă, în fața căreia se află o statuie a unuia dintre simbolurile țării: Don Stephen Senanayakcunoscut și sub numele de “părintele națiunii” din Sri Lanka. Situat departe de agitația orașului, memorialul este un loc liniștit unde vă puteți reîncărca bateriile în timp ce învățați despre istoria acestei țări.

6. Templul Gangaramaya

O altă atracție de neratat atunci când vizitați Colombo este Templul Gangaramaya. Situat în districtul 2 din Colombo (nu ezitați să luați un tuk-tuk pentru a ajunge acolo), acest templu este un omagiu adus religiei budiste și, în special, lui Buddha, căruia îi veți putea admira numeroase statui.

Situl este împărțit în mai multe clădiri, inclusiv o bibliotecă și un muzeu. Atmosfera locului este destul de ciudată, dar merită o vizită.

7. Clădirile coloniale din cartierul Fort

Mai multe urme ale perioadelor de dominație britanică sau olandeză sunt vizibile în tot orașul. În special, clădirile coloniale ale Cartierul Fort sunt printre cele mai monumentale vestigii ale acestor perioade. În trecut, cartierul Fort era un adevărat fort înconjurat de mare pe ambele părți. În prezent, zona găzduiește numeroase instituții guvernamentale, cum ar fi Casa Președintelui și mai multe ministere.

Clădirile din epoca colonială au fost restaurate, cum ar fi fostul spital olandez (Spitalul Olandez), care merită o vizită.

Datând de la începutul secolului al XVII-lea, a fost frumos restaurat și găzduiește acum câteva restaurante și cafenele excelente, precum și multe magazine de artizanat local, care sunt o destinație obligatorie atunci când vizitați Colombo.

8. Galle Face Green Walk

Nu se poate vizita Colombo fără a trece pe aici. Este unul dintre simbolurile orașului. Situat la sud de cartierul Fort, cartierul Face Green este o întindere lungă și verde de teren de-a lungul mării. Este un loc minunat pentru o plimbare în familie pe malul oceanului. Pasionații de sport se pot bucura, de asemenea, de alergare, fotbal și sportul național: cricket!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro