8 lucruri care nu trebuie ratate în Lauzerte

Doriți să vizitați Lauzerte în Quercy? Iată care sunt cele 8 lucruri pe care trebuie să le faci în acest cel mai frumos sat din Franța!

Situat în Tarn-et-Garonne, Lauzerte domină văile Barguelonne și Lendou de pe pintenul stâncos pe care este cocoțat. Satul, inclus pe lista celor mai frumoase sate din Franța, este construit în jurul Place des Cornières și a bisericii Saint Barthélemy. De-a lungul străzilor, casele gotice și renascentiste se întind până la vechile bastioane. Prin urmare, vizitarea Lauzerte nu este o sarcină ușoară!

De pe bastioane, călătorii se pot bucura de priveliști magnifice asupra peisajului din jur. Lauzerte este o oprire istorică pe Drumul Pelerinului spre Santiago de Compostela și este un oraș medieval care nu trebuie ratat în regiune.

Doriți să descoperiți acest fermecător sat occitan? În acest articol vă prezentăm cele 8 lucruri pe care trebuie să le faceți în Lauzerte în timpul șederii dumneavoastră!

1. Place des Cornières

Place des Cornières - Lauzerte

Credit foto: Mairie de Lauzerte

Primul pas al descoperirii tale: celebra Place des Cornières! Dacă veniți să vizitați Lauzerte, nu aveți cum să o ratați. Modestă, era centrul vieții comunitare din bastiment. Este mărginit de arcade și este înconjurat de case frumoase care datează din secolele XV-XVIII.

O casă de colț îi dă numele de Cornière. Dar, mai presus de toate, puteți vedea “colțul său ridicat”. Această creație artistică originală și neobișnuită este opera ceramistului de renume mondial Jacques Buchholtz.

2. Biserica Sfântul Bartolomeu

Biserica din Lauzerte

Credit foto: Mairie de Lauzerte

Situată în partea de sus a orașului, la o aruncătură de băț de Place des Cornières, această biserică este recunoscută după clopotnița sa simplă și pătrată. Biserica Saint Barthélemy a fost modificată, reconstruită și mărită de mai multe ori, dar din clădirea originală din secolul al XIII-lea au rămas doar primul travee și portalul spre piață.

Pe lângă arhitectura sa atipică, clădirea adăpostește două curiozități. Primul, un Hristos din piele, a fost realizat de un prizonier în schimbul eliberării sale. Al doilea este un altar din lemn aurit dedicat Fecioarei, o adevărată capodoperă a artei baroce.

3. The Barbican

Barbican Lauzerte

Credit foto: Facebook – Voyage en Quercy

Este imposibil să vizitezi Lauzerte fără să vizitezi Barbican! Această lucrare militară defensivă, construită după mari perioade de tulburări, proteja odinioară Porte d’Auriac de atacurile venite dinspre suburbie. De atunci, a fost înlocuită cu o esplanadă frumoasă și poetică. Aici vă puteți bucura de priveliști superbe asupra peisajului din jur!

4. Grădina pelerinului

Lauzerte

Credit foto: Flickr –
Jean – Pierre FLIPS

Dacă există un lucru pe care nu trebuie să-l ratați în Lauzerte, acela este Grădina Pelerinului. Acest loc reconstituie istoria și călătoria inițiatică a pelerinaj la Santiago de Compostela. Sub forma unui joc de gâscă, vizitatorul urmează un traseu presărat cu pătrate și panouri numerotate.

Pe măsură ce se deplasează pe traseu, ei vor afla mai multe despre viața de zi cu zi a pelerinilor din trecut.

5. Strada Mare și strada Garrigue

Lauzerte

Credit foto: Shutterstock – Martin Burguillo Fotos

Aceste două străzi urmăresc conturul reliefului Lauzerte. Intercalate cu străduțe transversale mici, acestea sunt cunoscute pentru numeroasele lor case frumoase de negustori din piatră albă de piatră de moară, care datează din secolele al XIII-lea și al XIV-lea. Ele stau mărturie a unei perioade prospere a construcțiilor civile din bastiment.

Lauzerte era atunci grânarul orașului Cahors. Aceste case, în ciuda transformărilor, păstrează anumite detalii din trecut. La parter, se pot observa două deschideri ascuțite, una pentru magazin, cealaltă pentru accesul la locuință.

Mezaninul este dedicat mărfurilor. Primul etaj este dedicat camerelor de locuit.

6. Biserica Carmelitană

Biserica Carmelitelor - Lauzerte

Credit foto: Shutterstock – Sergii Rudiuk

Situată la poalele orașului, la ieșirea din Faubourg d’Auriac, această biserică merită vizitată și în Lauzerte. Inițial mănăstire a ordinului religios carmelitană din secolul al XIV-lea, a fost reconstruită în secolul al XVII-lea, după Războaiele religioase.

Remodelată în secolul al XIX-lea, puteți admira un magnific altar baroc, dar și orga corului.

7. Calea celor treziți

calea celor treziți

Credit foto: Shutterstock – Sergii Rudiuk

Creată în secolul al XVIII-lea pe vechile șanțuri, această amenajare a fost apoi folosită de locuitori ca loc de plimbare și ca târg de animale. Ancorate în stâncă, fațadele exterioare ale caselor serveau și ca bastioane.

În prezent, Chemin de l’Éveillé este cunoscut pentru priveliștile sale superbe asupra zonei înconjurătoare. Este locul ideal, ca și Barbicanul, pentru a te odihni, a te bucura de priveliște și mai ales de atmosfera unică a satului.

8. Magazine de artă și artizanat

magazine - sat

Credit foto: Flickr – Archigeek

Lauzerte a fost întotdeauna un loc de inspirație pentru designeri. Pe lângă colțul de lux din Place des Cornières, orașul găzduiește o mulțime de magazine, ateliere și expoziții de artă și artizanat. O vizită la galeriile locale este unul dintre obiectivele obligatorii în Lauzerte.

Aceste unități și magazine sunt, până la urmă, ceea ce face ca acest cel mai frumos sat din Franța să fie atât de fermecător și renumit. Așadar, dacă vizitați Lauzerte, nu uitați să treceți pe la câteva magazine. De asemenea, puteți sprijini creatorii locali prin cumpărarea de obiecte de artă și artizanat.

Lauzerte este situat în partea de nord-vest a Tarn-et-Garone, la o aruncătură de băț de Montauban și Cahors. Cel mai apropiat oraș important este, desigur, Toulouse, care se află la doar o oră și jumătate distanță. Pentru a ajunge și a vizita Lauzerte, este ideal să aveți nevoie de un vehicul propriu, mașină sau bicicletă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro