8 lucruri care nu trebuie ratate în Cargèse

Închizând Golful Sagone, la nord de Ajaccio, Cargèse este un sat corsican cocoțat pe dealul său, cu vedere la marea de la picioarele sale. Este un vechi oraș ortodox grecesc, după cum o demonstrează arhitectura încă intactă a unora dintre clădirile și bisericile sale. Istoria sa densă ne amintește de trecutul său, dar și de faptul că Corsica a fost cândva stăpânită de alții. Astăzi, vizitarea orașului Cargèse este o adevărată plăcere, deoarece mediul său direct strălucește, conferindu-i un farmec și o căldură de netăgăduit.

Descoperiți obiectivele turistice obligatorii ale destinației și petreceți un sejur de vis în Corsica!

1. La Punta di Cargèse

Punta di Cargèse

Credit foto: Shutterstock – Athena Images

Punctul pe care se află satul Cargèse se scufundă ușor în apă, dând impresia că munții din fața sa se scurg. Este posibil și recomandat să mergeți până la sfârșitul acestui punct. Pe lângă faptul că veți putea observa Tour de Cargèse, un turn genovez în ruine, veți vedea o panoramă uluitoare a Mediteranei.

De fapt, dintr-o singură privire, se poate vedea marea calmă de la Pointe d’Omigna până la Capo di Feno, adică întregul golf larg Sagone.

2. Plajele din Cargèse

Peru, plaja din apropiere de Cargèse

Credit foto: Shutterstock – Marcin Dallig

Comuna Cargèse este extinsă, deși satul în sine este destul de condensat. Ca urmare, mai multe plaje îi aparțin. Toate mai frumoase decât celelalte, plajele din Cargèse vă vor lăsa amintiri de neuitat. Ape limpezi, nisip fin și peisaje uimitoare, faceți-vă timp să vă plimbați și să vă odihniți.

Între două înotări răcoritoare sau scufundări revigorante, profitați de aerul proaspăt pentru a vă reîncărca bateriile. Depinde de dumneavoastră să alegeți plaja care vă place cel mai mult. Și de ce să nu le încercați pe toate? Plajele din Chiuni și de Peru sunt situate deasupra Cargèse, în timp ce plajele din Menasina, Capizzoluși Stagnoli se află la sud de sat.

3. Gastronomia corsicană

A vizita Cargèse înseamnă și a descoperi gastronomia

Credit foto: Shutterstock – JPC-PROD

Gastronomia corsicană are o reputație care o precede cu mult. Gustoasă, bogată și autentică, gastronomia corsicană vă va încânta papilele gustative și chiar și elevii. Lasă-te vrăjit de plăcerile dulci :

  • Canistrelli (biscuiți uscați) ;
  • Prăjitura cu castanea cărei făină este un produs AOC și AOP din Corsica;
  • Sau fiadonulun fel de prăjitură cu brânză cu aromă de lămâie.

Dar există și câteva specialități savuroase minunate:

  • Brocciuo brânză delicată fabricată din lapte de oaie sau de capră;
  • Sau mezeluri corsicane al cărui figatelluun cârnat pe bază de ficat.

Așadar, profitați de ocazia de a vizita Cargèse și, în același timp, gustați deliciile native ale Insulei Frumuseții!

4. Drumeție la Turnul Omigna

Vizita Cargèse : Turnul Omigna

Credit foto: Shutterstock – Athena Images

Pentru a descoperi Turnul genovez din Omigna, situat în punctul cu același nume, la nord de Cargèse, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să urmați o drumeție. Foarte ușoară și accesibilă pentru întreaga familie, această scurtă plimbare începe de la plaja Peru, pe o distanță de aproape 7 kilometri. Puteți face o buclă sau o simplă călătorie dus-întors.

Scopul este, bineînțeles, să vă apropiați și chiar să intrați în Turnul Omigna, care datează din secolul al XVI-lea. De pe vârf sau din turn, veți avea, de asemenea, o vedere panoramică asupra Capo Rosso (Piana) și a Insulelor Sanguinaire din Golful Ajaccio.

5. Principalele biserici din Cargèse

Vizitați Cargèse

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Biserica Sfântul Spiridon (Grecul)

Biserica Sfântului Spiridon, cunoscută sub numele de “Greaca”, este unul dintre lăcașurile de cult din Cargese. A fost construită în secolul al XIX-lea de către colonia grecească care ocupa satul. Fațada este albă, arhitectura este neogotică, iar interiorul este neoclasic.

Aceasta din urmă este bogat decorată, cu numeroase reprezentări de figuri religioase. Biserica este o clădire clasată din 1990.

Biserica Adormirii Maicii Domnului (“latină”)

Această biserică este unul dintre simbolurile orașului Cargèse. Este o biserică parohială care a fost construită tot în secolul al XIX-lea, dar pentru populația catolică latină a satului. Este situat vizavi de Biserica Sfântul Spiridon și are o vedere largă asupra Golfului Sagone și a porții Cargèse la picioarele sale.

Arhitectura sa este clasică, iar decorarea interioară este în stil baroc, foarte colorată și compusă din motive și trompe-l’oeil.

6. Plimbare pe alei

Cargèse și aleile sale

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Nimic nu se compară cu o plimbare pe străzile din Cargèse, în căutarea celor mai secrete povești ale sale. Construit ca orice alt sat corsican, Cargèse are multe alei, uneori abrupte, în pantă, înguste… Datorită amplasării sale pe o pantă, pe străzi trec perpendicular rigole uriașe pentru evacuarea apei de ploaie, în special.

De asemenea, acestea vă permit să treceți de la o stradă la alta cu mai puțină dificultate. Într-adevăr, vițeii tăi vor fi puși la treabă! Acest lucru nu scade din farmecul poetic și plin de copaci al Cargèse și din casele sale colorate…

7. Descoperiți Marea Mediterană

Golful Cargese

Credit foto: Shutterstock – Sasha64f

Vizitarea orașului Cargese înseamnă și descoperirea împrejurimilor sale maritime: Marea Mediterană. Pentru o experiență completă și reușită, nu ezitați să variați plăcerile. Înotul este o modalitate bună de a vă familiariza cu ea, dar de ce nu încercați snorkeling, scufundări, o excursie cu barca sau chiar jet-ski?

Snorkeling

Echipează-te cu aripioare, mască și snorkel și descoperă coasta Caransebeșului. La jumătatea distanței dintre drumeții și scufundări, această plimbare acvatică vă permite să aflați mai multe despre fauna și flora din jur.

Scufundări

Fie că sunteți un expert sau un simplu pasionat de scufundări, explorați fundul mării în apropiere de Cargèse cu CargeSub. Un mod uimitor de a vizita Cargèse, mai ales că veți face scufundări în Golful Sagone, cunoscut pentru frumusețea fundului său marin.

Excursie cu barca de la Cargèse

Descoperiți Cargèse și mediul înconjurător de pe mare! Nautic Evasion este singurul furnizor care oferă tururi cu barca de la Cargèse. Descoperiți Golful Sagone, calcanii din Piana sau rezervația Scandola.

Jet-ski

Pentru cei care apreciază sporturile nautice, iată ideea care vă lipsea: jet-ski-ul. Închiriați un jet-ski de la Fun Jet Location și navigați prin Golful Sagone pentru a observa Cargèse de pe apă. Un spectacol memorabil și emoționant!

8. Împrejurimile orașului Cargèse

Piana

Credit foto: Shutterstock – alpinenature

Piana

O adevărată bijuterie a Corsicii de Sud, Piana este o destinație obligatorie dacă doriți să vizitați Cargèse și împrejurimile sale. Într-adevăr, această piatră recunoscută și atât de singulară, porfirul roșu, a forjat faimoasele calanques din Piana. Fie că le descoperiți pe jos, cu bicicleta sau cu mașina, spectacolul rămâne la fel de uimitor ca întotdeauna.

În plus, Piana și pârâurile sale se află la doar aproximativ 20 de kilometri de Cargèse, unde se poate ajunge în mai puțin de 30 de minute.

Porto

Puțin mai departe de Piana, la 30 de kilometri de Cargèse, se află satul Porto. Nu are nicio legătură cu producția de alcool și nici măcar cu orașul portughez cu același nume. Este pur și simplu un mic port foarte plăcut, mărginit de un golf imens, la o aruncătură de băț de rezervația naturală Scandola. Există o plajă și un turn genovez.

Din Porto, nu ratați o excursie cu barca pentru a descoperi Golful Girolata și rezervația naturală.

Ajaccio

Oraș napoleonic, Ajaccio este epicentrul dinamic al sudului Corsicii. Aflat în continuă dezvoltare, acesta își păstrează încă autenticitatea. În primul rând, orașul său vechi și clădirile sale tipice vă vor cufunda în atmosfera sa cu totul specială: vacanțe, soare, liniște… Ajaccio are multe de oferit vizitatorilor săi.

Foarte atașat de Napoleon Multe locuri îi sunt dedicate: curtea Napoléon, casa-muzeu națională Bonaparte. De asemenea, nu ratați muzeul Fesch, care prezintă artiști corsicani.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro