8 idei de tururi ghidate în Lisabona

Călătoriți în Portugalia? Descoperiți capitala din toate unghiurile cu selecția noastră de tururi ghidate în Lisabona!

Capitala Portugaliei, Lisabona, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa! Acest oraș sublim și însorit are toate atuurile pentru a-și seduce vizitatorii. Cu străzile, monumentele și specialitățile sale culinare tipice, cu fado și cu locuitorii săi prietenoși, este ușor de înțeles de ce Lisabona a devenit o destinație obligatorie pentru city break-uri. Orașul nu duce lipsă de activități, așa că este de netăgăduit că nu te vei plictisi!

Dar cu atât de multe lucruri de oferit din punct de vedere cultural, istoric și culinar, este ușor să nu observi unele dintre minuni. Cum vă puteți asigura că nu pierdeți nimic? Optând pentru un tur ghidat al Lisabonei, bineînțeles! Există tururi pentru toate gusturile și dorințele, în franceză sau engleză, tematice sau nu. Dar toate au un ghid local pasionat care vă va învăța tot ce trebuie să știți despre capitala portugheză!

Lisabona în câteva cuvinte

Vedere spre Lisabona și Castelul Sao Jorge

Credit foto: Shutterstock – TTstudio

Întinzându-se pe șapte dealuri abrupte cu vedere spre râul Tagus, Lisabona este unul dintre cele mai populare orașe pentru călători. Rădăcinile orașului datează încă din antichitate. Ocupată de diferite civilizații și capitală a unui vast imperiu maritim, capitala găzduiește o multitudine de comori arhitecturale și culturale. Aceste monumente fac parte din reputația orașului la fel de mult ca și stilul său de viață blând, gastronomia și clima. Pe scurt, Lisabona are tot ce-i trebuie pentru a seduce orice vizitator. Fie că vă plac vizitele culturale, petrecerile și mâncarea bună, fie că vă place să vă plimbați de pe o stradă pe alta, veți găsi ceea ce căutați aici!

În oraș, nu ratați labirintul de străduțe înguste care alcătuiesc cartierele sale. De asemenea, merită vizitate mai multe monumente și muzee, cum ar fi impresionantul Castel Saint George, care domină magnificul cartier Alfama. De asemenea, ar trebui să vizitați Mănăstirea Hieronymites sau Turnul Belem. În cele din urmă, luați faimoasa linie de tramvai nr. 28, care circulă în jurul principalelor cartiere ale orașului!

Vizitați Lisabona în franceză

Francofonii, stați liniștiți: există numeroase tururi ghidate ale Lisabonei în limba franceză! Fie că optați pentru un tur istoric al capitalei portugheze sau pentru unul tematic, veți găsi cu siguranță un ghid local vorbitor de franceză. La urma urmei, istoria recentă dintre Portugalia și țările francofone este încă palpabilă. În Lisabona, ești adesea surprins de numărul de oameni care vorbesc perfect franceza!

În ceea ce privește tururile ghidate în Lisabona, puteți alege să descoperiți principalele monumente și cartiere ale orașului. Aceste tururi se fac, de obicei, pe jos și cu tramvaiul (celebrul tramvai 28). Există, de asemenea, tururi cu tuk-tuk, care reprezintă o modalitate excelentă de a vedea rapid și ușor cele mai frumoase comori ale orașului. Acest lucru poate fi foarte plăcut, mai ales după ce ați urcat niște dealuri abrupte! De asemenea, sunt disponibile tururi tematice în limba franceză: gastronomie cu specialități culinare, vinuri portugheze și brânzeturi locale, sau un tur al artei stradale din Lisabona, sau descoperirea fado-ului. Există ceva pentru toată lumea!

În jurul fado

Grup de fado în Lisabona

Credit foto: Shutterstock – Sopotnicki

Fado este un cântec urban popular din Portugalia și este inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial de către UNESCO. Un gen muzical portughez prin excelență, care constă în cântece populare cu o temă melancolică însoțite de instrumente cu coarde ciupite. Fado-ul din Lisabona, mai puțin vesel decât cel din Coimbra, provine din cartierele muncitorești Alfama, Castelo și Bairro Alto. Efectuat atât de bărbați, cât și de femei, a luat multe forme de-a lungul anilor. Astăzi, călătorii pot asculta fado-ul de odinioară în cartierele istorice ale capitalei, dar trebuie să cunoască adresele potrivite!

Așadar, puteți opta pentru un tur ghidat în Lisabona în jurul fado. Posibilitățile și activitățile sunt din nou numeroase. În franceză sau engleză, puteți alege un tur ghidat al Alfama, urmat de un concert de fado într-un local tipic. Aceste tururi de 3 ore se fac, bineînțeles, cu un ghid local. Cu această ocazie, veți afla mai multe despre istoria cartierului și a Lisabonei, dar și despre acest gen muzical unic și deosebit!

În jurul artei stradale

Fațada decorată a unei clădiri vechi din Lisabona

Credit foto: Shutterstock – Madrugada Verde

Ești pasionat de arta stradală? Apoi, optați pentru această temă în timpul unui tur ghidat al Lisabonei. Orașul portughez a devenit, într-adevăr, una dintre capitalele mondiale ale artei stradale. Lisabona este acum un adevărat muzeu în aer liber. Pretutindeni, arta urbană este prezentă și se exprimă prin fresce magnifice de toate felurile!

Doriți să le descoperiți și să aflați mai multe despre arta stradală din Lisabona? Din fericire pentru dumneavoastră, în Lisabona există numeroase tururi ghidate pe tema artei stradale. Aceste activități pot dura între 1,5 și 4 ore, în funcție de traseul pe care îl alegeți. Cele mai lungi sunt, evident, cele mai aprofundate. Unele dintre ele îmbină, de asemenea, arta stradală și clădirile istorice. În cele din urmă, există mai multe tururi ghidate în limba franceză.

Tururi gratuite în Lisabona

Tânără femeie în fața Arcului de Triumf din Lisabona

Credit foto: Shutterstock – Madrugada Verde

Sunteți în căutarea unui tur ghidat gratuit în Lisabona? Organizația Wild Walkers Tours oferă plimbări zilnice în limba engleză. Aceste tururi durează 2,5 ore și încep în fiecare zi la ora 10.30. Aceste tururi sunt disponibile doar pentru grupuri mici, de până la 8 persoane. Rezervările sunt obligatorii și pot fi făcute pe site-ul web al organizației. Vă rugăm să rețineți că un bacșiș la finalul turului este, desigur, foarte apreciat.

Lisabona gastronomică

Pasteis de Nata, Lisabona

Credit foto: Shutterstock – Olesya Kuznetsova

Bineînțeles, puteți profita de sejurul dumneavoastră pentru a descoperi orașul, monumentele și muzeele sale. Dar nu uitați să descoperiți și gastronomia locală! Lisabona îi seduce invariabil pe iubitorii de mâncare și pe gurmanzi. Când vă gândiți la Portugalia, vă veți gândi inevitabil la “pastéis de nata”, dar și la toate specialitățile pe bază de cod sau sardine, vedetele locale. Doriți să descoperiți toate preparatele locale și să aflați mai multe despre bucătăria portugheză? Atunci nu uitați să rezervați un tur gastronomic în Lisabona!

În franceză sau în engleză, există multe activități diferite. De exemplu, puteți alege un tur de 3 ore de mers pe jos prin restaurante și magazine tipice. Ghidul dumneavoastră culinar vă va prezenta vinurile, petiscos și mâncărurile locale. De asemenea, puteți rezerva un tur pe tema vinurilor portugheze și a brânzeturilor delicios asociate! Există, de asemenea, tururi legate de tapas locale sau care includ o cină specială cu ghidul dumneavoastră și un grup de entuziaști. Pe scurt, există ceva pentru toată lumea!

Diferite moduri de a vizita Lisabona

Tuk-tuk în cartierul Alfama din Lisabona

Credit foto: Shutterstock – portumen

Micile minuni de descoperit, admirat sau gustat în Lisabona sunt nenumărate. Pentru a merge să le apreciați, veți avea de asemenea de unde alege. Există diverse mijloace de transport pentru tururile dumneavoastră ghidate:

Pe jos

Lisabona este un oraș care se vizitează cel mai bine pe jos. Mersul pe jos este cel mai bun mod de a te pierde pe străzile sale, de a găsi o piață ascunsă și de a vedea clădiri care nu sunt pe traseele bătute. Pentru turul ghidat în Lisabona, vă putem recomanda doar un tur pe jos. Durata turului variază, de la 2 ore pentru cele mai scurte tururi la 4 sau 5 ore pentru cele mai complete. Puteți alege un tur axat pe o singură zonă, cum ar fi Alfama, sau pe mai multe, inclusiv principalele monumente ale orașului. Rețineți că multe dintre tururile pietonale pot fi efectuate cu tramvaiul nr. 28. Acest tramvai circulă în zonele turistice din Lisabona. Prin urmare, este un aliat valoros pentru a ajunge în fiecare punct important al orașului!

Site-ul Lisbon on Foot oferă, de exemplu, tururi ghidate de trei ore în limba franceză în Alfama și Graça, sau în Baixa Chiado pentru grupuri. Prețurile sunt de aproximativ 110 € pentru 2 adulți și 3 copii. Însă multe alte site-uri oferă excursii mai ieftine pe persoană. Din nou, există multe posibilități pentru tururi ghidate în Lisabona!

Cu tuk-tuk

Unul dintre celelalte mijloace de transport convenabile pentru a vizita Lisabona este, cu sau fără surpriză, tuk-tuk-ul! Da, multe dintre tururile ghidate din Lisabona se fac cu acest vehicul uimitor. De fapt, tuk-tuk-ul este un mod foarte practic de a descoperi capitala portugheză. Rapid, ușor și ușor de manevrat, vă va duce cu ușurință de la un monument la altul, de la clădiri sublime la priveliști care vă taie respirația. Aceste tururi ghidate se fac, desigur, cu un ghid și un șofer profesionist.

În timp ce vă plimbați, veți afla mai multe despre istoria orașului, în timp ce îl veți vedea bine! Dar, mai presus de toate, tuk-tuk-ul vă va scuti de obositoarele și interminabilele urcări și coborâri pe dealurile Lisabonei. Dealurile sunt farmecul orașului, dar te pot și obosi!

Contează pe 20€ pe persoană în medie pentru această vizită.

Cu bicicleta

La fel ca în cazul tururilor ghidate pe jos, există multe tururi cu bicicleta în capitala portugheză! Cele mai multe tururi durează în medie 3 ore. Datorită acestui mijloc de transport, uneori electric, puteți avea o imagine de ansamblu rapidă a principalelor monumente de pe cele 7 coline din Lisabona. Bineînțeles, veți fi însoțiți de un ghid local și profesionist. El sau ea vă va spune totul despre minunile pe care le veți vedea. Această activitate este perfectă atât pentru sportivi, cât și pentru non-atleți! Într-adevăr, așa cum am menționat anterior, unele tururi se fac cu o bicicletă electrică.

În ceea ce privește prețurile, contați în medie 30€ pe persoană pentru un tur ghidat de 3 ore al Lisabonei.

Cu tramvaiul 28 sau cu scuterul

Este simbolul Lisabonei. Tramvaiul 28 este atracția principală a unui tur ghidat în Lisabona, la fel ca autobuzul cu etaj din Londra. Așa cum am menționat mai sus, este adesea inclus în tururile de plimbare, dar puteți opta pentru un tur cu câteva opriri. În special, îl puteți combina cu un tur ghidat cu tuk tuk, de exemplu. În orice caz, tramvaiul nr. 28 este o experiență autentică pe care trebuie să o faceți în timpul șederii dumneavoastră.

Pentru a vizita zone precum Alfama, scuterele electrice sunt foarte populare! La fel ca și segway-ul, acestea reprezintă o modalitate ușoară și distractivă de a descoperi orașul fără prea mult efort.

O excursie cu barca pe Tagus

Pentru a descoperi Lisabona și cultura sa, o croazieră pe râul Tagus oferă un alt fel de tur ghidat! În timp ce navigați, veți descoperi istoria orașului de pe apă, de la monumentele sale esențiale la locurile sale celebre. Veți avea o priveliște excepțională asupra capitalei!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro