8 idei de excursii și auto-excursii în Islanda, vara sau iarna

Visezi la vulcani, izvoare termale, ghețari și natură cu un caracter puternic? Mergeți spre Țara de gheață și spre selecția noastră de excursii cu autoturismul în Islanda!

Islanda este o poveste veche de 400 de milioane de ani. Este un tărâm al izolării, al libertății și al promisiunilor, unde natura este rege, iar elementele sale sunt rege. Este, de asemenea, portretul unui spectacol geologic de sine stătător, care face ca această țară să fie incontestabil unică. Îmbrăcată în pământ și foc, Islanda îi captează, surprinde și uimește pe toți cei care o întâlnesc.

Astăzi, vă invităm să descoperiți acest Ținut de Gheață într-un mod diferit, conducând în libertate. Sunteți gata? Apoi, puneți-vă centura de siguranță, vom pleca într-o călătorie memorabilă.

1. Cercul de aur

Itinerariu Cercul de Aur, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / ZinaidaSopina

Ah, Cercul de Aur… De neratat, aceasta este o oprire emblematică în cadrul circuitelor islandeze cu autoturismul. Se poate face într-o singură zi din Reykjavik.

Începeți de la falia Thingvellir, care a fost și sediul primului parlament islandez, și apoi lăsați-vă udați de gheizerul Strokkur, printre fumarole. Vedeta finală a Cercului de Aur este măreața Cascadă Gulfoss. Încheiați cu o baie în apele termale și întoarceți-vă la Fludir și la laguna sa secretă.

2. Peninsula Reykjanes

Peninsula Reykjanes, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / Michal Balada

De la Keflavik, vă îndreptați spre Gardur, spre nord. Aici veți găsi faruri, biserici tipice și frumoase plaje cu nisip alb. Păsările, focile, delfinii și poate balenele vă invită să vă întâlniți cu fauna locală.

Puțin mai la sud, puteți face o drumeție până la stâncile Hafnaberg. Veți ajunge la Podul dintre continente, care trece peste falia legendară! Mai departe, impresionantele fumarole de la Gunnuhver sunt o adevărată atracție. De ce să nu mergeți la faimoasa Lagună Albastră pentru o baie răcoritoare sau să serviți o supă de homar în Grindavik? Urcați apoi pe ruta 42 spre Krysavik și respirați aer sulfuros la situl geotermal Seltún.

3. Peninsula Snæfellsnes

Peninsula Snæfellsnes, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / jo Crebbin

Fă-ți timp să vizitezi Reykjavík , o destinație obligatorie pentru tururile islandeze cu autoturismul! Plimbați-vă prin centrul tradițional al orașului, vizitați biserica Hallgrímskirkja, recunoscută de departe prin arhitectura sa care amintește de organele de bazalt din Islanda.

De aici puteți face următoarea buclă, Peninsula Snæfellsnes. Peninsula este cunoscută pentru numeroasele sale cascade, printre care Grundarfoss, Kerlingarfoss și Kirkjufellsfoss. De-a lungul drumului, nu ratați fabulosul ghețar-volcan Snæfellsjökull. La capătul celălalt, încercați să escaladați Craterul Saxholl și căutați pufuleți de-a lungul stâncilor din Londrangar.

4. Fiordurile vestice

Regiunea Westfjord, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / attilio pregnolato

Împreună cu Peninsula Snæfellsnes, regiunea Westfjord a fost prima care a fost sculptată de erupțiile vulcanice. Din cauza izolării sale, Westfjord are un caracter foarte sălbatic. Este un paradis al observatorilor de păsări, cu peste 25 de specii de păsări înregistrate. Drumurile șerpuitoare sunt pline de surprize la fiecare cotitură, și sunt multe! Și pe bună dreptate, circuitele de autoturism în Islanda de aici prezintă două dintre cele trei regiuni, delimitate de o multitudine de fiorduri. Al treilea trebuie descoperit în timpul unei drumeții lungi.

5. Islanda de Sud

Vulcanul Eyjafjallajökull, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / LouieLea

Într-o săptămână, puteți face o buclă în sudul Islandei. Aceasta începe la Cercul de Aur și se termină în Peninsula Reykjanes.

După Gulfoss, descoperiți faimosul vulcan Eyjafjallajökull, care este și un… ghețar! Apoi mergeți spre laguna glaciară Jökulsárlón, la poarta de intrare în Parcul Național Vatnajökull. Apoi, reveniți pe urmele dvs. pentru a cuceri Peninsula Reykjanes.

6. Parcul Național Vatnajökull

Parcul Național Vatnajökull, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / Smit

Ideal pentru excursiile de iarnă cu mașina în Islanda, acesta spre parcul Vatnajökull durează trei zile.

Mergeți cu mașina de-a lungul plajelor cu nisip negru de pe coasta de sud, apoi vizitați o peșteră de gheață pe unul dintre ghețari. Luați în considerare și laguna glaciară Jökulsárlón, una dintre preferatele exploratorilor. Seara, căutați aurorele boreale, care sunt frecvente în această regiune.

7. Fiordurile de Est

Această excursie merge de la Höfn la Egilsstaðir sau invers. Ambele orașe au aeroporturi și sunt ușor de accesat din capitală în cadrul unui tur al Islandei cu mașina.

În timpul turului tău, cu greu vei întâlni turiști! Vă puteți bucura de frumusețea unei duzini de fiorduri pe îndelete. Unul dintre ele este Fáskrúðsfjörður, o amintire a pescarilor francezi din secolul al XIX-lea care își aveau baza acolo. O caracteristică specială este faptul că are indicatoare bilingve islandeză/franceză.

8. Islanda de Nord

Balenă în Akureyri, Islanda

Credit foto: Shuttertsock / Mikael Ernhake

Îndreptați-vă spre nord, spre Akureyri. Puteți lua traseul 1, care duce la Viðimyri și la fermecătoarea sa biserică cu acoperiș de turbă. Puțin mai departe, Akureyri este așezată într-un fiord. De aici, sau din Dalvik, la aproximativ 40 km mai la nord, puteți pleca într-o expediție de observare a balenelor pentru a vedea balene albastre și cu cocoașă. Apoi, continuați turul de nord al Islandei în autoturism spre lacul vulcanic Mývatn. Alegeți să faceți drumeții în această zonă de izvoare termale și oale cu nămol și încheiați ziua la complexul spa.

În funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție, aceste diferite excursii în Islanda pot fi combinate între ele. Combinându-le, veți avea un tur complet în jurul și în interiorul insulei.

Cum să rezervați un tur cu mașina în Islanda?

De unde pot să îmi iau mașina închiriată?

Marea majoritate a zborurilor internaționale către Islanda ajung pe aeroportul Keflavik, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Reykjavik. Din Franța, va fi un zbor de puțin peste trei ore, iar din Montreal, de aproximativ cinci ore.

În funcție de ora de sosire, veți putea să vă ridicați mașina de închiriat de la agenția pe care o alegeți. Pentru comoditate, vă sfătuim să mergeți la o agenție din apropierea aeroportului. Aceasta este o modalitate simplă și economică de a vă deplasa liber la sosire. Pe de altă parte, dacă apelați la o agenție specializată în excursii cu mașina în Islanda, este foarte probabil că va trebui să călătoriți până la Reykjavik. În acest caz, luați în considerare rezervarea unei călătorii cu autobuzul spre capitală.

Ce vehicul să alegeți pentru o excursie cu mașina în Islanda?

În funcție de sezon și de turul pe care l-ați planificat, puteți alege între mașină de oraș, 4×4 sau rulota.

  • Mașina de oraș vă va permite să faceți turul insulei, pe drumuri în mare parte asfaltate;
  • Camper van-ul vă va invita să stați în locuri neobișnuite;
  • 4×4 vă va permite să accesați trasee mai dificile, oferindu-vă acces la locuri îndepărtate și sălbatice.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro