8 destinaiii pentru a cunoaste localnicii si traditiile lor

Doriți să cunoașteți populația locală? Iată selecția noastră, pentru a le descoperi în cele patru colțuri ale lumii.

A călători nu înseamnă doar a descoperi spații largi, monumente fabuloase sau atracții culturale celebre. De asemenea, este vorba de a cunoaște alți oameni și de a învăța câte ceva despre cultura locală. Într-o lume în care relațiile umane devin din ce în ce mai dematerializate, poate fi foarte satisfăcător să ne întoarcem la lucrurile de bază. De ce să nu descoperim, de exemplu, societăți care nu au fost încă afectate de globalizarea dezlănțuită? Este posibil să mergeți și să întâlniți oameni care doresc să garanteze un mod de viață tradițional și autentic pentru urmașii lor.

Am vrut să vă prezentăm destinațiile în care puteți cunoaște populația locală care s-ar putea să vă transforme! Aceste locuri unice și oamenii care le ocupă sunt o invitație la relaxare și la îmbogățire culturală.

1. Tanzania – Maasai

tribul maasai tanzania

Credit foto: Shutterstock / Katiekk

Maasai sunt un popor din Valea Nilului, care a migrat pe teritoriul actual în secolul al XV-lea. Zona ocupată de aceste triburi se întinde de la Muntele Kenya până la Muntele Kilimanjaro din Tanzania. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase regiuni din Africa, care include și craterul Ngorongoro. Aceste persoane înalte sunt foarte elegante, purtând culori vii și bijuterii somptuoase în timpul festivităților. Într-adevăr, ei rămân atașați de tradițiile lor tribale de dans, ocultism și respect pentru Mama Natură.

Acest popor semi-nomadic depinde în principal de creșterea vitelor, care constituie baza alimentației lor. De fapt, ei se deplasează peste granița dintre Kenya și Tanzania pentru a-și pășuna vitele! Modul lor de viață a reușit să reziste sirenelor sedentarismului și agriculturii. Turismul este acum o parte importantă a vieții lor, iar mulți călători vin să descopere acest uimitor popor african.

2. Costa Rica – Poporul Guaymie

Originar din Panama, poporul Guaymie este cel mai numeros dintre toate triburile din Costa Rica. Aceștia sunt cunoscuți și sub numele de Ngabe și au o populație estimată la 200.000 de locuitori. Trăiesc în patru rezervații uriașe, situate în regiunea Puntarenas: Abrojo Montezuma, Osa, Coto Brus și Conte Burica. Guaymie au adoptat și au păstrat un stil de viață simplu, departe de tentațiile moderne.

Trăiesc în principal din agricultură și creșterea animalelor, precum și din vânzarea de obiecte de artizanat. Femeile creează ornamente frumoase și colorate, haine din fibre vegetale și bijuterii. Bărbații, pe de altă parte, dețin monopolul asupra producției celebrei pălării Panama, bine cunoscută de fashioniste! Prietenoși și deschiși, aceștia primesc vizitatorii care caută cele mai bune destinații pentru a se întâlni cu populația locală.

3. Ecuador (Amazon) – Waorani

papagali waorani macaw în Ecuador

Credit foto: Shutterstock / Zaruba Ondrej

Waorani sunt unul dintre cele treisprezece popoare indigene din Ecuador. Teritoriul lor se află tocmai în partea amazoniană a țării, în provinciile Pastaza, Orellana și Napo. Această zonă vastă include Parcul Național Yasuni, care adăpostește o biodiversitate unică, amenințată în prezent de proiectele petroliere. Deși luptă pentru a-și păstra modul de viață ancestral, Warani sunt foarte deschiși și primitori cu vizitatorii.

Într-adevăr, acestea din urmă le permit să fie martori la distrugerea tragică a pădurii din motive pur economice. Acești războinici nomazi trăiesc din vânătoare și cules și au un nivel foarte ridicat de cunoștințe botanice. Unii dintre ei lucrează chiar în institute științifice pentru a le ajuta să înțeleagă speciile care alcătuiesc acest mediu forestier ostil!

4. Statele Unite ale Americii (Arizona) – Navajo

indian navajo arizona

Credit foto: Shutterstock / Ruslan Kalnitsky

Navajo sunt un popor mitic care ocupă un teritoriu gigantic în inima SUA. Acest teritoriu se întinde pe patru state: Arizona, Utah, New Mexico și platoul Colorado. Veți fi familiarizați cu această zonă imensă, deoarece include Monument Valley, faimosul Canyon de Chelly și Shiprock. Navajo sunt apropiați de apași, un alt grup de oameni numiți în mod impropriu “indieni”. Ca și ei, s-au stabilit treptat și trăiesc în principal din creșterea vitelor și din turism.

Cunoscuți pentru producția lor artizanală de bijuterii și articole din piele, acești călăreți sunt dresori de cai remarcabili. Aceștia încearcă să își păstreze tradițiile, bazate pe respectul pentru natură și spiritele care o locuiesc. Teritoriul lor este una dintre cele mai bune destinații pentru a întâlni populația locală: mergeți și descoperiți-l!

5. Laos – Lao-Loums

Lao-Loumii reprezintă aproape 50% din populația actualului Laos. În această țară mică, muntoasă și verde, acest popor harnic, sedentar și budist este considerat tribul Lao original! Lao-Loumii trăiesc în câmpii fertile, unde stăpânirea agriculturii le permite să își asigure nevoile. Respectând multe tradiții spirituale, animismul este încă o parte importantă a culturii lor.

Trebuie spus că această regiune, încă sălbatică și perfect conservată, rămâne misterioasă și plină de secrete! Apropiați de familiile lor și respectuoși față de bătrânii lor, acești oameni sunt cu siguranță minunați de descoperit. Dar, dacă acceptă de bunăvoie să le arate modul lor de viață vizitatorilor străini, fiți pregătiți pentru o schimbare totală de peisaj. Fără îndoială, Laos este una dintre destinațiile în care poți întâlni o populație locală care te va marca pe viață!

6. Etiopia – Poporul din Omo

întâlniri cu populația locală : etofia poporului omo

Credit foto: Shutterstock / Rafal Cichawa

Valea Omo este o minune geologică situată în Etiopia și oferă peisaje sublime, compuse din spații deschise largi. Cunoscută pentru siturile sale arheologice, aici se găsesc oase vechi de milioane de ani… adică strămoșii noștri! Astăzi, această vale este ocupată de triburi seminomade de fermieri și păstori. Hamers, Bodis sau Mursis, sau Karos, Surmas sau Bumes împart acest teritoriu grandios și conservat. Aceste populații au în comun modul lor de viață, tradițiile lor etnice și respectul pentru obiceiuri.

Valea Omo este una dintre cele mai interesante destinații pentru a cunoaște populația locală! Indivizii pot fi recunoscuți după modificările corporale, cum ar fi scarificarea sau pictura pe piele. Coafura femeilor, formată din șuvițe roșiatice, este un simbol al puterii și al fertilității. Dezvoltarea economică a acestor popoare, orientată acum spre turism, permite călătorilor să meargă să le întâlnească. Deci, ce mai aștepți?

7. America de Nord – Inuiții

întâlniți populația locală: inuiții din nordul mare

Credit foto: Shutterstock / evgenii mitroshin

Ați auzit vreodată de inuiți, oamenii care vin direct din frig? Ei se mai numesc și eschimoși! De fapt, aceste triburi obișnuite cu temperaturile extreme ocupă un teritoriu extrem de vast. Se întinde din Siberia până în Groenlanda și include, de asemenea, Alaska și nordul Canadei. În aceste întinderi vaste de iarnă și vară înghețate, natura este atât un dușman, cât și un aliat. Populațiile indigene reușesc să supraviețuiască aici demonstrând o formidabilă stăpânire a elementelor și a resurselor.

Cine ar fi crezut că Nordul Îndepărtat va fi una dintre cele mai bune destinații pentru a cunoaște populația locală? Cu toate acestea, întâlnirea cu inuiții, cu obiceiurile și obiceiurile lor și cu know-how-ul lor este o activitate extrem de îmbucurătoare! Dacă petreceți câteva zile printre ei, veți putea descoperi tehnicile lor de adaptare la mediu. Veți putea observa cum se confecționează corturile, săniile sau tehnicile lor de pescuit la copcă. Sunteți gata pentru marea emoție?

8. Mongolia – Khalkhs

întâlnire cu populația indigenă mongolia iurtă

Credit foto: Shutterstock / Mehendra_art

Descendenți ai călăreților lui Attila, Khalks reprezintă aproape 80% din nomazii din Mongolia. Grupul lor etnic este chiar considerat a fi mongolii istorici, baza națiunii mongole! Acestea fiind spuse, în zilele noastre, marea majoritate a khalkilor sunt sedentari și trăiesc în orașe. Dar unii preferă să continue să evolueze în mod tradițional, trăind din creșterea animalelor și deplasându-se în funcție de anotimpuri.

În plus, acest popor, prietenos și primitor cu străinii, este chiar unanim recunoscut ca fiind unul dintre cele mai calde. Acest lucru ne determină să facem din Mongolia una dintre cele mai populare destinații pentru a cunoaște populația locală. Pregătiți-vă să descoperiți stepele în compania khalkilor, nu veți regreta!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro