8 cartiere pe care trebuie să le vizitați în Miami

Nu știți unde să vă cazați în Miami? Sau sunteți în căutarea celor mai bune locuri de descoperit în timpul șederii dumneavoastră? Răspunsul în acest ghid!

Miami este unul dintre acele orașe cu totul unice! Această metropolă plină de viață și flamboaiantă este cunoscută pentru fața sa multiculturală, pentru barurile sale șic și la modă, pentru Miami Beach, Ocean Drive, pentru gastronomia sa, pentru cartierul său cubanez și pentru arhitectura sa avangardistă. Cunoscută drept “Poarta către Americi”, veți descoperi în curând că fiecare cartier are propria identitate, adesea puternic influențată de comunitățile caraibiene care îl locuiesc. Indiferent de zona pe care o alegeți pentru cazarea în Miami, este necesar să explorați fiecare fațetă a frumosului oraș pentru a-i înțelege bogăția culturală, frumusețea arhitecturală și focul clocotitor care îl animă. Pentru că Miami este, de asemenea, o viață de noapte vibrantă, o Mecca a culturismului, o lume care nu doarme niciodată.

Așa că, pentru a vă ajuta să vă scufundați în această lume fantastică, consultați ghidul nostru cu cele 8 cartiere pe care trebuie să le vizitați în Miami în timpul șederii dumneavoastră!

1. South Beach

South Beach, Miami

Credit foto: Flickr – Mike McBey

Acesta este cartierul iconic al frumosului Miami! South Beach este situat la extremitatea sudică a Miami Beach – un oraș la fel de faimos.

Zona este cunoscută pentru frumosul său cartier Art Deco, evidențiat de serialul TV “Miami Vice” sau “Deux Flics à Miami” în franceză! Se întinde de la South Pointe, în sud, până la bulevardul Dade și strada 23, în nord. În South Beach, vă puteți plimba de-a lungul frumoasei Ocean Drive care se întinde de-a lungul plajei, sau de-a lungul Lincoln Road, cu luminile de neon și terasele sale. Bineînțeles, principala atracție a cartierului este vizitarea superbei clădiri Art Deco, numită și Tropical Art Deco pentru inspirația sa tipic floridiană. South Beach are cea mai mare concentrație de clădiri în acest stil din lume! În Miami, nimic mai bun decât cartierul South Beach pentru a vă cufunda pe deplin în atmosfera unică și la modă a acestui oraș flamboaiant.

2. Wynwood

Wynwood Walls, Miami

Credit foto: Unsplash – Bruce Warrington

Cunoscut pentru arta sa stradală, Wynwood este al doilea cartier de neratat după South Beach și cartierul său Art Deco! Situat la nord de centrul orașului, acesta găzduiește o mare concentrație de graffiti, desene și artă stradală – o adevărată galerie în aer liber! Bineînțeles, locul pe care trebuie să-l descoperiți mai întâi este grădina Wynwood Walls, care atrage cei mai mulți călători. Aici veți găsi operele celebre ale Shepard Faire Okudart și alți mari artiști de street-art!

Totuși, nu vă limitați la această atracție și profitați de clima plăcută din Miami pentru a vă plimba ore în șir pe străzile din Wynwood. Zăboviți în cartier și descoperiți nopțile sale pline de viață: Wynwood este un cartier la modă, unde localnicii vin noaptea! Aici domină berăriile artizanale, barurile hipsterilor și restaurantele la modă. Printre acestea, se numără lounge bar No. 3 Social este unul dintre cele mai bune acoperișuri pentru a bea o băutură în Miami! Așadar, dacă alegeți Wynwood pentru cazare în Miami, veți avea șansa de a experimenta aceste farmece fără a fi nevoiți să folosiți transportul public sau mașina.

3. Mica Havana

Miami este, de asemenea, despre cultura cubaneză și omniprezenta limbă spaniolă! Sute de mii de cubanezi au fugit la Miami după ce Fidel Castro a venit la putere în 1959 și Mica Havana este punctul central al acestei comunități pline de viață și primitoare! Pentru a gusta din cultura cubaneză, nu există un loc mai bun decât acest cartier, a cărui stradă principală este Calle Ocho (SW 8th Street). Aici puteți savura delicioase specialități cubaneze și latine, cum ar fi o empañada, o ruladă de carne umplută, un pastelito sau o colada, o cafea scurtă și foarte dulce, în numeroasele restaurante tipic cubaneze care populează cartierul! După lăsarea întunericului, puteți experimenta atmosfera latină unică din Little Havana. Muzica salsa vă va da un start excelent în seara asta.

Dar acesta nu este doar un loc de petrecere, de degustare a mâncării cubaneze sau de savurare a unui trabuc bun. Little Havana oferă o experiență unică, așa că nu ezitați să vă abateți de la Calle Ocho pentru a descoperi tradițiile, arhitectura și atmosfera unică care predomină în alte părți ale cartierului. Little Havana este aproape ca și cum ai fi în capitala Cubei – ar fi bine să te bucuri de ea!

4. Coconut Groove

Muzeul și grădinile Vizcaya, Coconot Grove, Miami

Credit foto: Flickr -jpellgen

Situat în partea de sud a orașului, Coconut Groove este cel mai vechi cartier din Miami! Ca fiecare cartier din acest oraș frumos, are o atmosferă unică. Inițial un cartier al scriitorilor și artiștilor, acum este cartierul europenilor și are un farmec aparte, aproape tropical și foarte liniștit, cu frumoasele sale grădini și case vechi.

În acest frumos cartier, atracția principală este, evident, Muzeul și Grădinile Vizcaya O proprietate istorică situată la nord de Coconut Groove, acum muzeu și care găzduiește sculpturi și grădini clasice europene! În partea de sud, puteți descoperi și frumoasa grădină botanică, Kampong. Pentru a vă caza în Miami în această zonă rezidențială, așteptați-vă la un buget ceva mai mare: este una dintre cele mai bogate zone ale flamboaiantului oraș floridian!

5. Buena Vista – Design District

Înapoi în centrul orașului, Buena Vista este un cartier mic, cunoscut pentru Design District! În principal pietonală, este o zonă foarte la modă, cu o atmosferă unică. De exemplu, se poate utiliza Design District este o vitrină pentru arhitecți și designeri, cu magazine frumoase, clădiri magnifice și străzi liniștite. Restul cartierului este plin de cafenele, restaurante și întreprinderi artizanale. Acesta este ceea ce face Buena Vista atât de fermecător: un contrast între modernitate și antichitate!

6. Micul Haiti

La nord de Buena Vista se află cartierul uimitor de Micul Haiti ! Ca și în Little Havana, este o schimbare completă de atmosferă. Aici, engleza face loc creolei și chiar francezei! Vizitarea Micului Haiti vă va cufunda într-un univers caraibian.

Oamenii vin în acest cartier în primul rând pentru cultura sa unică: aici veți descoperi specialități culinare din Caraibe, cafenele și baruri vibrante și pline de viață, sunete creole și o lume artistică plină de viață. De neratat în timpul șederii dumneavoastră: piața de sâmbătă dimineața și festivalul lunar. Sunetele din Little Haiticare are loc în fiecare a treia vineri! Pentru că despre asta este vorba în Little Haiti: ferment cultural, muzical și artistic.

7. Brickell

Cartierul financiar din Miami, Brickell este situat pe malul Golfului Biscayne și la sud de centrul orașului Miami! Cunoscut pentru zgârie-norii săi, cei mai înalți din oraș și chiar din Florida, aici se află unele dintre cele mai bune acoperișuri din Miami, cum ar fi cel mai la modă Zahăr sau extravagantul dar șic Dolores Dar îmi poți spune Lolita ! Pentru că Brickell nu înseamnă doar turnuri care se înalță spre cer, ci și un cartier ultramodern și dinamic. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a sta în Miami: probabil că veți avea o priveliște minunată a oceanului și a golfului din apartamentul dumneavoastră!

8. Downtown Miami

Downtown Miami, după cum sugerează și numele său, Downtown Miami este un cartier de vizitat neapărat în timpul șederii dumneavoastră! Străjuit de Golful Biscayne, la fel ca și cartierul vecin Brickell, este un cartier foarte animat ziua și noaptea.

Așa că nu ezitați să vizitați portul Miami și mai ales portul Bayside Marketplace unde puteți face cumpărături, vă puteți plimba sau puteți bea o băutură pe terasă. Tot din acest port pleacă și majoritatea excursiilor cu barca: de ce să nu profitați de trecerea dumneavoastră pentru a oferi un tur al Golfului Biscayne? În cele din urmă, Downtown Miami găzduiește American Airlines Arena, locul de desfășurare a faimoasei echipe de baschet Miami Heat din NBA! Un meci al echipei Miami Heat este o necesitate în timpul șederii tale în “Orașul Magic”.

TravelMax.ro