8 activități și vizite gratuite de făcut în Praga

 

Doriți să vizitați Praga? Vă propunem câteva activități și vizite gratuite de făcut în această minunată capitală a Europei Centrale ?

Praga, se știe, este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. În inima Europei Centrale, capitala Republicii Cehe este situată în sublima regiune a Boemiei, pe malul râului Vltava. Este, de asemenea, locul de naștere al poporului ceh și al limbii sale unice. În ciuda unei perioade recente de instabilitate politică, marcată de regimul comunist, rămâne un centru cultural și economic important. Este, de asemenea, o destinație turistică majoră la nivel european!

Orașul este plin de patrimoniu și comori arhitecturale, Praga fiind supranumit “orașul celor o sută de turnuri”! Pe lângă capodoperele gotice și baroce, există câteva clădiri contemporane și chiar futuriste uimitoare. În 1992, Unesco a declarat chiar centrul istoric al orașului Praga drept sit al Patrimoniului Mondial.

Vă întrebați ce să faceți în Praga în timpul șederii dumneavoastră, fără să vă depășiți bugetul? Generation Voyage vă dezvăluie 8 activități și vizite gratuite de făcut în Praga!

1. Catedrala Sfântul Vitus

sfântul praga saint guy

Credit foto: Shutterstock / De aurelie le moigne

Dacă tot trebuie să începem cu dreptul, de ce să nu admirăm catedrala Saint-Guy? Cu o înălțime de aproape 100 de metri, se află în interiorul cetății. Este cea mai mare biserică din țară. Ca să vă faceți o idee, trebuie să știți că dimensiunile sale pot fi comparate cu cele ale Notre-Dame de Paris! Construită în aproape 600 de ani, puteți descoperi capela Sfântul Wenceslas și operele sale de artă. Sau mozaicul medieval de la Golden Gate, care adăpostește un splendid mozaic venețian reprezentând Judecata de Apoi. Sau mormântul baroc al Sfântului Ioan Nepomuk și cripta în care sunt înmormântați Carol al IV-lea, Rudolf al II-lea sau Wenceslas al IV-lea. Turnul de Sud, cel mai înalt, este special, deoarece adăpostește clopotul Sigismund, cel mai mare din Republica Cehă, de 18 tone!

Nu trebuie să fii un catolic devotat pentru a te bucura de ea. Dacă sunteți în căutare de ceva de făcut în Praga, o vizită la această catedrală extraordinară este o necesitate. Cu toate acestea, deși catedrala poate fi vizitată gratuit, va trebui să plătiți o taxă pentru a intra în Capela Sfântul Venceslas și în mormintele regilor boemi.

2. Explorați splendida Piață a Orașului Vechi

orașul vechi din praga

Credit foto: Shutterstock / De Vladimir Sazonov

În mod cert, Praga este plină de locuri spectaculoase, cu o arhitectură unică, evidențiată de-a lungul istoriei sale. Dintre acestea, nu putea lipsi Piața Orașului Vechi. Când ajungi să vizitezi Praga, îți dai seama rapid că inima orașului bate în Piața Orașului Vechi. Biserica Maicii Domnului de la Týn domină piața și se înalță spre ceruri. Cele două turnuri colosale ale sale dau impresia că se întind în infinit! Piața este înconjurată de clădiri splendid colorate, datând din urmă cu câteva secole. Există multe cafenele adiacente pieței, unde vă puteți așeza pe o terasă și savura un “Jablkový údl”, un desert rafinat pe bază de mere. Toate acestea în timp ce vă bucurați de o vedere privilegiată asupra uneia dintre cele mai frumoase piețe din Europa!

Pe esplanadă, un turn înalt de 70 de metri oferă o priveliște uluitoare asupra orașului Praga. În partea de sus, galeria este panoramică. Galeria are particularitatea de a găzdui un ceas astronomic care datează de peste șase secole. Acesta are un sistem mecanic complex. Acest sistem face ca ceasul să prindă viață de îndată ce sună ora. Acest monument fabulos este, fără context, o emblemă și una dintre cele mai bune vizite gratuite pe care le puteți face în Praga!

3. Participați la festivalul “Insulele Unite din Praga”

Insulele Unite din Praga

Credit foto: Shutterstock / De Lukas Gojda

Acesta este un eveniment cultural major în splendidul oraș Praga! Insulele Unite din Praga este un festival de muzică a cărui particularitate este de a răspândi toate scenele muzicale. La sfârșitul lunii iunie și cu o durată cuprinsă între trei și cinci zile, festivalul atrage artiști internaționali de prestigiu.

O caracteristică specială este că intrarea este gratuită! Ideal, prin urmare, dacă sunteți în căutarea celor mai bune activități gratuite de făcut în Praga. Nu ezitați să vă rezervați zborul din timp pentru a participa la aceste concerte fantastice în aer liber.

4. Admirați operele de artă de pe aleile orașului

praga kafka

Credit foto: Shutterstock / De Paul Carter Photography

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune lucruri gratuite de făcut în Praga, există o destinație obligatorie. Orașul are sute de opere de artă, sculpturi și artă stradală de renume mondial. Este suficient să vă plimbați pe străzi pentru a vă da seama cât de importantă este Praga pentru artă! Celebrul David Černý, de exemplu, a presărat străzile cu creații trăsnite, excentrice sau uneori de-a dreptul controversate. Printre exemple se numără faimoșii bebeluși uriași care se urcă pe turnul de televiziune Žižkov sau bărbații care urinează în zona Mala Strana. Ce să credem despre Casa dansantă a lui Franck Gery? Această lucrare arhitecturală este situată de-a lungul râului Vltava. Dacă vreți să vă faceți o părere, mergeți acolo!

Sculpturile sunt dedicate celebrului Franz Kafka. A locuit în oraș timp de mulți ani. O operă de artă cu chipul său se află în fața Primăriei. Este un cap mecanic alcătuit din 42 de straturi. Chiar și metroul din Praga găzduiește opere de artă contemporană: sunt mai mult de o sută!

5. Descoperiți uimitorul zid John Lennon

Praga Zidul lui John Lennon

Credit foto: Shutterstock / De Tomas Laburda

Acest zid este o emblemă a orașului, de la sine! Acesta este situat la doar câțiva metri de faimosul Pod Charles. Atunci când căutați cele mai bune tururi gratuite din Praga, Zidul lui John Lennon este unul dintre locurile de reținut. Originea acestui loc datează din anii 1970. La acea vreme, activiștii care se opuneau regimului comunist au scris sloganuri și alte graffiti pe această fațadă de beton.

Cu toate acestea, în urma asasinării fondatorului trupei Beatles, John Lennon, în 1980, zidul a devenit un memorial al cântărețului. Notă: John Lennon i-a susținut pe insurgenți. Efectul bulgăre de zăpadă: popularitatea cântărețului britanic a continuat să crească după asasinarea sa, iar peretele a devenit mai popular pe zi ce trece! Autoritățile au fost iritate. În mod regulat trimiteau trupe pentru a-i dispersa pe opozanți: multe revolte au izbucnit în fața zidului!

Astăzi, acest loc simbolic continuă să fie decorat de turiștii în trecere sau de artiștii locali. Dar mesajele politice sunt mult mai puține: blocul estic nu mai există, să nu-l uităm!

6. Contemplând fabulosul ceas astronomic

ceas astronomic din Praga

Credit foto: Shutterstock / De Ilyshev Dmitri

Ceasul astronomic este, fără îndoială, atracția principală a orașului Praga. Acesta domină Piața Orașului Vechi și are mai multe trucuri în mânecă. Nu numai că indică ora, dar le spune curioșilor despre zi, anotimp, echinocții și chiar fazele lunii! Ideal dacă ați venit în căutarea celor mai bune activități gratuite de făcut în Praga.

Această bijuterie mecanică reprezintă cursul astronomic al celor douăsprezece semne ale zodiacului. Acesta conține un sistem care se declanșează la fiecare oră pentru plăcerea turiștilor. O reprezentare a deșertăciunii este admirată într-o oglindă, apoi un avar strânge o pungă cu monede de aur, un clopot bate clopotul și un turc dă din cap cu grație, urmat de o procesiune de apostoli. În cele din urmă, un cocoș cântă, semnalizând momentul mult așteptat: în sfârșit a sosit ora! Tinerii și bătrânii deopotrivă vor fi încântați de această bijuterie a națiunii cehe, care simbolizează în sine frumosul oraș Praga.

7. Bucurați-vă de un tur ghidat gratuit al orașului Praga

turul orașului praga

Credit foto: Shutterstock / De Creative Travel Projects

Sună mai bine când o spui tu! Cel mai liber lucru pe care îl poți face în Praga este să te plimbi! Dar, este mai bine să fii însoțit… Nu vă faceți griji! Îmbrăcați în galben și adesea echipați cu umbrele de aceeași culoare, ghizii oferă tururi ale capitalei începând cu ora 11.00. Întâlnire în Piața Orașului Vechi, chiar în fața ceasului astronomic.

Pe lângă informațiile în limba engleză despre obiectivele turistice care vor fi vizitate în timpul turului, călătorii vor primi câteva informații binevenite despre istoria cehă. Ei vor putea descoperi gratuit bijuteriile orașului, precum Podul Carol sau Castelul Praga! Cu toate acestea, este o idee bună să plătiți ghidului dvs. o sumă mică de bani, în funcție de cât de mult doriți să plătiți și de cât de bine se comportă acesta în ochii dvs.

8. Plimbare pe sublima Calea Regală

drumul regal praga

Credit foto: Shutterstock / De LALS STOCK

În cele din urmă, cum găsești cele mai bune excursii gratuite de făcut în Praga? Orașul le are pe toate! Într-adevăr, Calea Regală este un traseu de aproape trei kilometri. Urmează traseul regilor boemi în drumul lor spre catedrala St Vitus.

Traseul începe în splendida Piață a Republicii, unde se afla odinioară Palatul Regal, și se desfășoară pe străzile înguste din Praga. Veți avea apoi ocazia să admirați câteva dintre locurile emblematice ale orașului, cum ar fi capodoperele arhitecturale baroce, gotice sau futuriste. Dar și monumentele mitice ale capitalei și multe alte comori. În total, ar trebui să vă acordați o oră pentru a parcurge acest traseu turistic, care este foarte popular în timpul sezonului estival, dar merită!

TravelMax.ro