7 lucruri pe care trebuie să le faci în Le Poët-Laval

Înainte de a vizita Le Poët-Laval, asigurați-vă că aveți aparatul foto la dumneavoastră pentru a vă imortaliza sejurul. Cu farmecul său istoric și frumusețea sa pitorească, Le Poët-Laval este cu siguranță unul dintre cele mai populare sate din Franța. Iubitori de pietre frumoase, fiți atenți, vă veți găsi acolo contul. Pe măsură ce vă veți plimba pe străzile înguste și pietruite, veți descoperi un sat autentic, unde fiecare colț de stradă vă spune povestea sa.

1. Satul vechi

Inima satului Poët-Laval

Credit foto: Shutterstock – Tanja Midgardson

A vizita Le Poët-Laval înseamnă, de asemenea, să te afli față în față cu istoria sa, strâns legată de religie. La originea satului se află instalarea unei părți a Ordinului Ospitalier, în secolul al XII-lea, pe locul actualului Poët-Laval. Stigmatele trecutului, inclusiv mai multe conflicte religioase care au avut loc acolo între secolele XVI și XVII, sunt încă vizibile pe anumite clădiri.

Nu ezitați să vă pierdeți în sat, în căutarea acestor povești, veți găsi în mod natural drumul înapoi.

2. Castelul de la Poët-Laval

Castelul Le Poët-Laval

Credit foto: Shutterstock – Tanja Midgardson

În vârful eminenței stâncoase pe care se află astăzi Poët-Laval se află castelul său. Aceasta este clădirea despre care se spune că ar fi la originea satului însuși. Într-adevăr, casele s-ar fi așezat la poalele clădirii, participând astfel la extinderea Poët-Laval.

La început a fost doar un donjon, dar, de-a lungul secolelor, castelul a crescut treptat. În prezent, poate fi vizitat, cu sau fără ghid, și găzduiește ocazional expoziții de artă.

Comenduirea (sau Salon des Commandeurs)

La poalele satului, în secolul al XVI-lea a fost construit un al doilea castel, mai mare, mai accesibil și mai confortabil. Acesta se numește “Salon des Commandeurs”.

Funcția sa rămâne ipotetică, dar, a priori, a fost folosită pentru a găzdui administratorii moșiilor din jur, care se aflau la rândul lor sub ordinele comandanților.

3. Muzeul Protestantismului din Dauphinois

Muzeul Protestantismului din Dauphinois

Credit foto: Musée du Protestantisme Dauphinois

Religia a avut o influență puternică asupra regiunii. La originea satului, ea este și cauza conflictelor distructive. În Poët-Laval au conviețuit două comunități creștine: catolicii și protestanții. Acesta din urmă a devenit mai important decât primul, iar astăzi Muzeul Protestantismului din Dauphin din Poët-Laval îi aduce un omagiu.

Descoperiți istoria, precum și unele colecții artistice și de carte.

4. Traseul Huguenot

Drumeția hughenoților

Credit foto: ladrometourisme.com

După revocarea Edictului de la Nantes în 1685, mulți protestanți au fost nevoiți să plece în exil: hughenoții din Dauphinois. Punctul de plecare al acestui uriaș traseu internațional de drumeții este Muzeul Protestantismului din Dauphin din Le Poët-Laval.

Sunt aproape 1600 de kilometri de poteci care traversează Franța, Elveția și Germania până la Bad Karlshafen. Un mod de a ne reconecta cu trecutul.

5. Un tur cu bicicleta

Le Poët-Laval

Credit Photo : Flickr – Thibault ABILY

Există mai multe bucle special concepute pentru a vizita Le Poët-Laval cu bicicleta. Aceste itinerarii vă vor permite să vizitați liber zona. Aveți de unde alege: în sub pădurea de pe malul râului Jabron, de la primăria din Gougne sau în jurul Chabotte.

Cea mai complicată și mai interesantă dintre aceste bucle este cea din jurul Chabotte. Pe o distanță de peste 16 kilometri, descoperiți natura înconjurătoare, cu pasaje în subpădure, uneori înguste, alteori foarte largi.

6. Centrul de artă Yvon Morin

Centrul de artă Yvon Morin

Credit foto: Instagram – Elsa.lula.photographies

Înființat în 1995 de Yvon Morin, acest centru de artă este situat în inima satului Le Poët-Laval. Se integrează perfect în patrimoniul satului, datorită arhitecturii sale care nu iese în evidență. Centrul are o suprafață de 300 de metri pătrați și trei etaje, ceea ce permite prezentarea expozițiilor pe care le organizează în mod regulat.

Teatrul în aer liber și sala de spectacole oferă, de asemenea, rezidenților și vizitatorilor multe oportunități de a se bucura de un alt tip de cultură. În special, oferă concerte (jazz, muzică clasică) și spectacole ale companiilor de teatru. Nu ezitați să vă interesați de program în timpul șederii dumneavoastră la Poët-Laval.

7. Împrejurimile orașului Le Poët-Laval

Pont-de-Barret

Credit foto: Shutterstock – Richard Semik

Dieulefit

Vizita la Le Poët-Laval este deja ceva extraordinar în sine. Dar nu ar trebui să-i ratați împrejurimile.

La mai puțin de 5 kilometri distanță, descoperiți Dieulefit este un sat provensal plăcut, de unde puteți face drumeții și descoperi natura încă sălbatică.

Pont-de-Barret

La nord, nu ratați satul Pont-de-BarretAcesta este un sat puțin cunoscut și totuși frumos. Arhitectura sa este apropiată de cea din Le Poët-Laval, iar satul este traversat de Roubion, la fel ca și Montélimar. Este un râu în care se poate face baie și care vă rezervă peisaje uluitoare.

Ape transparente, roci calcaroase, un mediu foarte verde: aceasta este o modalitate excelentă de a face o pauză în natură în timpul sejurului dumneavoastră.

Montélimar

Altfel, iubitorii de turtă vor fi încântați să viziteze capitala sa, Montélimarla mai puțin de 30 de kilometri de Le Poët-Laval.

O diversiune este obligatorie pentru a vedea grădina sa publică, castelul și orașul vechi, dar și malurile Rhône-ului!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro