7 lucruri pe care trebuie să le faci în Köln

Vizitați Köln: Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în această bijuterie a Germaniei de Vest?

În acest oraș din vestul Germaniei, mai precis în Renania de Nord-Westfalia totul pare conceput pentru a-l impresiona pe vizitator. În primul rând, dimensiunea sa: cu peste un milion de locuitori, este cel mai mare oraș din land și al patrulea ca mărime din Germania. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orașe mari din Germania: fondat în urmă cu mai bine de 2000 de romani, acest oraș cu tradiție catolică are un patrimoniu istoric extraordinar și s-a impus ca un centru industrial, comercial și politic de prim rang la nivel european.

A avut o istorie zbuciumată: anexată de Franța la începutul secolului al XIX-lea, apoi plasată sub jugul prusac, ocupată de învingătorii Primului Război Mondial și, în cele din urmă, distrusă aproape în întregime de bombardamentele aliaților în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a reușit să se ridice din propria cenușă și să cunoască o renaștere economică care îi permite astăzi să își afișeze cu mândrie statutul de metropolă europeană și să primească numeroși turiști care vin să se bucure de farmecele acestei frumoase doamne germane.

Doriți să fiți unul dintre ei și vă întrebați ce să faceți în Köln în timpul șederii dumneavoastră? Iată răspunsul cu cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a vizita Köln și a te bucura de călătorie fără să pierzi niciun moment!

1. Catedrala din Köln

Catedrala din Köln Este un loc mitic, de renume internațional: este vorba de Catedrala din Köln este o biserică catolică construită în secolul al XIII-lea; ajungând la 157 de metri, ea veghează asupra orașului și adăpostește numeroase comori, printre care altarul magilor, un relicvariu realizat de Nicolas de Verdun. Acest monument este, fără îndoială, cel mai vizitat punct de interes din oraș și este ușor de înțeles de ce: îi va uimi pe vizitatori cu alura sa mistică și cu bolțile sale grandioase, precum și cu seninătatea locului.

După ce ați terminat turul, faceți o plimbare pe străzile pietruite din centrul vechi al orașului pentru a admira clădirile medievale: din nou, merită o vizită pentru cei care nu știu ce să facă în Köln.

2. Muzeul de ciocolată

Muzeul Ciocolatei, Köln

Credit foto: Flickr – Ton Nolles

Situat în inima orașului, pe malul Rinului, acest hotel este situat în centrul orașului. frumos muzeu urmărește istoria ciocolatei de la azteci până în zilele noastre. Este probabil locul preferat al copiilor, care, dacă ar trebui să aleagă unul singur, ar prefera să meargă la acest palat uimitor de delicatese. Bineînțeles, este posibil să gustați creații originale, iar vizita este plină de animații captivante: acest muzeu este cu adevărat un paradis al ciocolatei, renumit în întreaga lume.

3. Grădina zoologică din Köln

Grădina zoologică din Köln The Grădina zoologică din Köln Grădina zoologică a fost fondată în 1860 și a devenit în scurt timp o atracție majoră a orașului. A fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost redeschisă doi ani mai târziu, dovedind atașamentul locuitorilor față de acest spațiu de 20 de hectare împărțit în trei părți distincte: un parc în aer liber, un acvariu și un vivariu. Vizitați căprioarele, antilopele, elefanții, reptilele: puteți vizita chiar și voliera, spre deliciul iubitorilor de papagali!

4. Phantasialand

Ce să faci în Köln când vrei să te distrezi fără să intri în belele? Phantasialand este un parc tematic din Brühl, la 10 km de Köln, cu montagne russe, numeroase atracții pentru diferite categorii de public, precum și diverse locuri de divertisment și opțiuni de cazare pentru a vă prelungi șederea.

Particularitate: acest parc de distracții a fost deschis în anii 1960 într-o fostă mină de cărbune în aer liber! Una dintre cele mai populare atracții turistice pentru vizitatorii din Köln.

5. Turnul Colonius

Turnul Colonius, Köln

Credit foto: Flickr – Marco Verch

Turnul Colonius este un turn de telecomunicații care a fost finalizat în 1981 și care acum are o înălțime de peste 260 de metri!

În urmă cu câțiva ani, avea o cafenea și un restaurant, precum și o platformă de unde se putea admira orașul Köln, un punct de vedere privilegiat asupra întregii aglomerări urbane. Din păcate, acest punct de belvedere este acum inaccesibil publicului, deoarece turnul este în căutarea unui locatar. Cu toate acestea, vă puteți bucura în continuare de Turnul Colonius din exterior: este în continuare una dintre atracțiile de top din Köln.

6. Cartierul belgian

Petrecăreții care încă mai caută ceva de făcut în Köln vor fi seduși de Cartierul belgian: acest cartier studențesc este destul de liniștit în timpul zilei, dar aici vă puteți bucura de un cârnat prăjit și de o bere bună în timp ce vă plimbați pe străduțele aglomerate în weekend! Localnicii vin să se distreze în jurul Brüsselerplatz unde curioșii, artiștii stradali și tinerii studenți în căutare de aventură se amestecă într-o atmosferă festivă. Iar dacă vreți să optați pentru o vizită originală, încercați turul fabricii de bere! Faceți o plimbare prin Köln și descoperiți locurile de neratat ale orașului. De fiecare dată când vizitați o fabrică de bere, veți avea, de asemenea, ocazia de a gusta faimosul Kölsch.

Ar trebui să știți, de asemenea, că cartierul belgian conține o artă prețioasă a junglei urbane din Köln: arta stradală! Împrăștiate în cartierele la modă ale orașului, diversele lucrări pot fi descoperite în timpul unei plimbări cu bicicleta, în timpul căreia veți afla mai multe despre istoria și tehnicile artei stradale.

7. Rheinpark

Rheinpark, Köln

Credit foto: Flickr – Marco Verch

Deci, epuizat de călătorie? Situat pe malul Rinului, acest hotel este situat la Parc de 40 de hectare de spațiu verde este plămânul orașului Köln. Relaxați-vă pe peluzele populare, savurați o înghețată la umbra unui copac sau urmăriți unul dintre numeroasele spectacole de pe malul râului.

Oh, și nu ratați Băile termale Claudius Claudius Spa: un complex hotelier combinat cu un centru spa, ideal pentru o zi de relaxare – sau chiar mai mult, dacă nu știi ce să faci în Köln!

În plus, în acest oraș german sunt prezente infrastructuri moderne și eficiente, nenumărate linii de cale ferată care leagă Köln Hauptbahnhof (principala gară a orașului) cu restul Europei. Un tramvai oferă 12 moduri diferite de a ajunge în oraș și, odată ajuns acolo, de a vă deplasa și vizita Köln cu ușurință. Pentru o mai mare libertate de mișcare, în special atunci când vizitați împrejurimile orașului Köln.

TravelMax.ro