7 lucruri care nu trebuie ratate în Saint-Tropez

Vizitați Saint-Tropez : Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în satul jet-set prin excelență, care primește vedete din întreaga lume în timpul sezonului estival?

Ah, Saint-Tropez… Celebru în întreaga lume pentru că este frecventat vara de sute de milionari și vedete, acest paradis al jet-set-ului internațional este, totuși, un mic sat tipic provensal, cu o arhitectură tradițională păstrată. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, numeroasele sale atracții turistice nu sunt neapărat rezervate celor mai bogate conturi bancare. Iată ce vă vom dovedi: este foarte posibil să vă simțiți bine în timpul unui sejur în Saint-Tropez și să găsiți ce să faceți fără să locuiți neapărat pe un iaht sau la etajul trei al unei vile de arhitect!

Orașul are multe atuuri și se înscrie într-un cadru natural privilegiat: golful este unul dintre cele mai frumoase din Franța, Provence pare să se deschidă spre Marea Mediterană! Activități nautice, vizite turistice, trasee culturale sau sportive? Oricare ar fi ambițiile dumneavoastră atunci când veniți să descoperiți această perlă a litoralului Var, nu există nicio îndoială că vă veți găsi fericirea în această comună de neegalat.

Vă întrebați ce să faceți în Saint-Tropez în timpul șederii dumneavoastră? Iată răspunsul cu cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a vizita Suva și a profita la maximum de șederea ta acolo!

1. Descoperiți spectaculoasa citadelă din Saint-Tropez

Cetatea Saint-Tropez

Credit foto: Shutterstock / Inu

De ce să nu vă începeți călătoria acolo descoperind cetatea Saint-Tropez ? Acesta este un complex fortificat “pre-Vauban” care datează de la începutul secolului al XVII-lea!

Aici puteți lua aer curat sau chiar puteți avea parte de puțină cultură atunci când căutați ceva de făcut în Saint-Tropez. Cetatea include un muzeu – Muzeul Muzeul de Istorie Maritimă din Saint-Tropez – care urmărește importanța geostrategică a orașului de-a lungul secolelor din punct de vedere nautic și militar. Acesta demonstrează, la un preț modic, influența orașului asupra orașelor învecinate, fără îndoială la originea formidabilei sale importanțe turistice de-a lungul secolelor viitoare!

2. Relaxare pe plaja de la Pampelonne

Plaja Pampelonne

Credit foto: Shutterstock / lukaszimilena

Pampelonne este, de fapt, un loc pe care trebuie să-l vizitați atunci când veniți în Saint-Tropez! Situată pe peninsula Saint-Tropez, a sfârșit prin a da numele unei plaje de nisip de aproape cinci kilometri situată în comuna Ramatuelle, în Golful Saint-Tropez.

O anecdotă interesantă: în timpul debarcării în Provence, în august 1944, a fost folosită de forțele aliate, care au săpat o potecă pentru a se îndepărta de ea, care este acum folosită de mulți locuitori și de călătorii care vin să viziteze Saint-Tropez! Apoi, în 1955, această frumoasă întindere de nisip alb a devenit faimoasă în întreaga lume, odată cu filmul “Et Dieu…créa la femme”, cu sublima Brigitte Bardot.

Are un protectorat național pentru a evita urbanizarea prea des prezentă pe coastă, dar multe unități au obținut o concesiune pentru a instala plaje private și baruri la modă.

3. Distracție plăcută la Aqualand Sainte-Maxime

Nu foarte tradițional și nici ancorat în cultura Var, am vrut totuși să vă prezentăm acest parc de distracții cu multe tobogane și piscine, pentru cei mici și mari care caută ceva de făcut în Saint-Tropez! Aici vă puteți relaxa în zilele fierbinți de vară și vă puteți distra cu familia.

Atracțiile oferite sunt potrivite pentru toate vârstele și nu este greu să găsești una care să te mulțumească! De asemenea, este posibil să mâncați acolo sau să descoperiți o fațetă mai populară a Saint-Tropez și a orașelor din jur. Dacă ați venit cu familia, nu ezitați să faceți o baie atunci când vizitați Saint-Tropez!

4. Descoperiți splendidul Château de la Moutte

Situat pe peninsula Saint-Tropez, acest splendid domeniu a fost proprietatea lui Emile Ollivier – șeful guvernului celui de-al Doilea Imperiu – care l-a cumpărat de la familia Martin de Roquebrune, notabili locali. Apoi a decis să o mărească și să o înfrumusețeze.

Astăzi, proprietatea se întinde până la mare și include un parc botanic care poate fi parcurs în anumite zile, atunci când căutați ceva de făcut în Saint-Tropez în timpul sezonului estival!
În fiecare vară, moșia găzduiește festivalul cultural de muzică și dans al Nopțile de la Château de la Moutte Marțea este posibil să fie vizitat cu un ghid, contra unei taxe mici. Veniți să descoperiți acest spațiu somptuos, nu veți regreta!

5. Explorați maiestuosul Cap Camarat

Cap Camarat

Credit foto: Shutterstock / Juergen Wackenhut

Cap Camarat este o mândrie și o bucurie locală: puteți vedea acest lucru atunci când veniți să vizitați Saint-Tropez. Este renumit mai ales pentru farul său, farul Camaratunul dintre cele mai înalte din Franța, la 130 de metri.

Lumina sa are o rază de acțiune de peste șaizeci de kilometri și a salvat mulți marinari de-a lungul secolelor! A fost inclus pe lista monumentelor istorice în 2012. Există multe specii de reptile pe acest sit: multe soiuri de șopârle, șerpi și chiar broaște țestoase Hermann. Trăiesc alături de păsări marine, cum ar fi gâscanul de nord și chiar de păsări de pradă, cum ar fi șoimul peregrin. De aceea, vă recomandăm să mergeți și să salutați toți acești micuți oameni imediat ce ajungeți în zonă!

6. Explorați uimitorul Musée de l’Annonciade

Muzeul Annonciade

Credit foto: Flickt – j-r w

Muzeul este găzduit în capela Notre-Dame de l’Annonciade, construită în secolul al XVI-lea de către frăția Pénitents blancs, apoi vândută ca proprietate națională în timpul revoluției.

Abia în 1950, clădirea, care fusese pusă la dispoziția lui Georges Grammont, a fost renovată și adaptată, la cererea acestuia și sub responsabilitatea arhitectului Louis Süe, pentru a deveni un muzeu care să găzduiască colecția sa de artă. Astăzi, când veniți să vizitați Saint-Tropez, puteți admira opere de artă din secolele al XIX-lea și al XX-lea, care arată că Saint-Tropez a fost o Mecca a creației artistice, unde s-au întâlnit Paul Signac, Braque sau Matisse.

7. Descoperiți Golful Saint-Tropez cu barca

Golful Saint-Tropez este unul dintre cele mai frumoase din Europa, și nu exagerăm. Nu degeaba călătorii din toată lumea, bogați sau nu, vin să viziteze Saint-Tropez! Când ajungeți în oraș, mai ales în timpul sezonului estival, puteți descoperi splendidul oraș Saint-Tropez cu o barcă, pe care o puteți închiria dacă aveți permis de navigație.

De asemenea, puteți lua un jet-ski sau o barcă cu motor pentru a descoperi zona. Vă puteți bucura chiar și de o plimbare frumoasă cu barca pe un catamaran administrat și pilotat pentru o zi de un căpitan profesionist. Aceasta este o oportunitate ideală pentru cei care doresc să se bucure de soarele de pe coasta Var în timpul verii, descoperind în același timp coasta Golfului Saint-Tropez fără a-și complica viața.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro