6 lucruri pe care trebuie să le faci în Saint Barthélemy

Ai chef de plaje paradisiace și de soare? Mergeți în Indiile de Vest franceze pentru a vizita Saint-Barthélemy, o mică bijuterie a Caraibelor!

Destinație paradisiacă, această mică insulă de 25 km², situată la nord de Guadelupa, a devenit în 30 de ani destinația jet setului mondial și a miliardarilor. Dincolo de imaginea superficială pe care o poate avea această insulă din Antilele franceze, Saint-Barthélemy – sau Saint Barth pentru prieteni – este încă o destinație foarte specială, care nu a devenit încă o destinație turistică de masă și care merită explorată.

Descoperit de Cristofor Columb în 1493, care a numit insula “Sfântul Bartolomeu” în onoarea fratelui său, Bartolomeu. A fost cumpărat de Franța în 1674 de la Ordinul de Malta, care îl deținea din 1651. După ce a fost cedată Suediei pentru puțin peste 90 de ani, această bijuterie din Caraibe a fost apoi returnată Franței și atașată la Guadelupa. Având puține resurse la acea vreme, abia după ce bogații David Rockefeller a cumpărat o proprietate de 27 de hectare pentru a ridica profilul insulei și a o transforma într-unul dintre simbolurile destinației turistice de lux.

Între plajele sale cu nisip fin, golfulețele sale, munții săi, marea de un albastru turcoaz… Vizita la Saint-Barthélemy este un vis devenit realitate și veți înțelege repede de ce după ce veți pune piciorul acolo! Deci, ce să vezi și să faci în Saint-Barthélemy? Urmați ghidul!

1. Plajele

După cum puteți vedea, insula Saint-Barthélemy atrage vizitatorii în principal pentru plajele sale paradisiace. Dintre cele 22 de plaje pe care le puteți descoperi dacă veniți să vizitați Saint-Barthélemy, cu siguranță o veți găsi pe cea care vi se potrivește cel mai bine:

Mai întâi de toate, există clasicul : Plaja Shell. Situată la câțiva pași de centrul capitalei Gustavia, această plajă își datorează numele numeroaselor scoici pe care le puteți găsi acolo! În plus, este cu siguranță cel mai bun loc pentru a urmări apus de soare.

NU ratați Golfulețul Colombier care credeți sau nu, dar Colombier Cove este definiția însăși a paradisul pe pământ. Această plajă paradisiacă este ascunsă de ochii lumii, dar, prin urmare, este destul de dificil de accesat. De la Petite-Anse va trebui să luați barca sau să mergeți pe jos timp de aproximativ 20 de minute. Dacă sunteți în căutarea unui loc de scufundări, acesta este, de asemenea, locul ideal pentru acest tip de activitate!

Pentru un sesiune de scufundăriDe asemenea, puteți merge la Lorient care a fost, de asemenea, foarte popular printre pasionați de surfingcărora le place să meargă și să se plimbe pe val la anse des Cayes și Toiny Cove. Acesta din urmă ascunde o piscină naturală, la fel ca Petit Cul-de-Sac, unde puteți înota în apă cristalină!

La windsurfing este practicată în Grand-Cul-De-Sac și Saint-Jean. Mai degrabă cauți un loc la modă și festivă ? Vă sfătuim să mergeți la Nikki Beach situat în Golful Saint John.

2. Gustavia

Gustavia

Credit foto: Flickr – Andries3

Capitala orașului Saint-Barthélémy, Gustavia are toate atuurile unui orășel fermecător: casele cu acoperișuri roșii care se integrează perfect în peisaj, plajele sale paradisiace (cum ar fi Shell Beach sau Grand-Galet), cafenelele în care domnește buna dispoziție, dar și portul de agrement care animă întreaga populație.

Dacă veniți să vizitați Saint-Barthélémy și decideți să vă opriți în Gustavia, planificați să petreceți ceva timp acolo, deoarece sunt multe de făcut! Insula are câteva monumente istorice, iar multe dintre ele se află în acest oraș:

Casa guvernatorilor și Casa Dinzey

Veți descoperi într-adevăr Casa Guvernatorilor, care până la 13 decembrie 2001 a fost Primăria capitalei.

Această clădire a fost construită în timpul colonizării suedeze, ca administrație vamală, în timpul ocupației Companiei Indiilor Orientale de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și este monument istoric din 1995, la fel ca și casa Dinzey, cunoscută sub numele de Le Brigantin, a cărei arhitectură merită, de asemenea, o privire.

Fortul Gustav și Fortul Karl

Pe măsură ce urcați pe strada veche Mairie, veți vedea frumosul far din Gustavia și tunurile sale, amplasate în vârful Fort Gustav, care vă oferă o vedere asupra întregului oraș și poate chiar până la insulele St Kitts și St Eustatius, dacă vremea este bună! Dacă vă place acest gen de loc, la Fort Karl Fortul, situat pe partea opusă, oferă, de asemenea, o priveliște excepțională asupra Gustavia.

Bisericile și ancora

Călătoria dvs. în Gustavia nu se încheie aici, deoarece nu ați vizitat încă fostul prezbiteriu al bisericii catolice “Notre Dame de L’Assomption”, biserica anglicană, ancora de 10 tone care se află în Place de la Rétrocession, precum și clopotnița suedeză din Gustavia, deși foarte deteriorată după uragan. Irma.

Casa de perete

Casa de perete

Credit foto: Flickr – Roger W

În cele din urmă, dacă veniți să vizitați Saint-Barthélémy și sunteți mai mult o persoană care preferă muzeele, există casa de perete care este Muzeul Teritorial Gustavia, unde puteți afla mai multe despre istoria orașului Saint-Barth.

3. O excursie cu barca

Sfântul Bartolomeu

Credit foto: Shutterstock – Guilain Demoutiers

O altă atracție de neratat în timpul șederii în Saint-Barthélémy poate fi găsită la închiriere de bărci ! Într-adevăr, navigând pe apele sale transparente, veți avea posibilitatea de a vă îndepărta de insulă, pentru a observa mai bine plajele sale sublime și munții săi verzi.

De asemenea, puteți profita de oportunitatea de a vizita fermecătoarele sate pescărești…

4. Corossol și Flamands

Dacă vizitați St. Barts și căutați autenticitate, este de a Corossol și flamanzi trebuie să plecați! Corossol este un mic sat de pescari, unde femeile continuă să confecționeze obiecte de artizanat din frunze de latanier, cum ar fi coșuri și pălării.

Corossol găzduiește și Muzeul Internațional al Scoicilor, care vă invită să descoperiți aproape 9.000 de scoici! Dacă doriți să vă întindeți picioarele și aveți încălțăminte bună, o drumeție pe Col de la Tourmente în Saint-Jean poate fi o idee foarte bună.

Flamands este un sat rural care îi atrage atât pe iubitorii de plajă, cât și pe cei obișnuiți care caută simplitatea. Nu uitați masca și tubul de snorkeling, pentru că s-ar putea să fiți tentați să vă scufundați în acest golf minunat.

5. Morne du Vitet

Morne du Vitet

Credit foto: Instagram – hugoallard

Cu o altitudine de 286 de metri, Morne du Vitet este cel mai înalt punct de pe insulă. Dacă vă place natura și vă întrebați ce să faceți în Saint-Barthélemy, acest loc ar trebui să vă placă.

Pe lângă frumoasele drumeții, ar trebui să întâlniți pe drum câteva mici și fermecătoare cabane tradiționale.

6. Festivaluri și sărbători

Dacă credeți că în Saint-Barthélémy nu se întâmplă nimic, mai gândiți-vă! Pe insulă există divertisment pe tot parcursul anului și pentru toate gusturile:

La jumătatea lunii ianuarie, timp de două săptămâni, se organizează un festival de muzică, unde puteți asculta muzică clasică în bisericile insulei și jazz, precum și spectacole de dans.

Barth și Festivalul de Film și Festivalul de Teatru, în aprilie și mai: o ocazie de a descoperi sau redescoperi cinematografia din Caraibe sau trupele de teatru locale.

Vă place să gustați mâncarea locală? Ar trebui să știți că în fiecare an, în luna noiembrie, are loc un festival gastronomic, denumit anterior “Taste of Saint-Barth, festivalul gastronomic”. Veți putea apoi să descoperiți bucătăriile unităților partenere ale evenimentului și să mâncați local!

Activitățile nautice sunt o adevărată religie în Saint-Barthélemy și cel puțin trei regate sunt organizate în fiecare an, punând în competiție sute de ambarcațiuni.

Dacă vizitați Saint-Barthélemy în februarie-martie, puteți participa la Carnavalul Gustavia. Programul include spectacole de stradă și parade… O atmosferă caliente este garantată!

24 august este, de asemenea, ziua Sfântului Bartolomeu pe toate insulele din Guadelupa. Veți participa la evenimente locale cu focuri de artificii, baluri, regate…

Singurul mod de a veni și de a vizita Saint-Barthélemy de pe continent este prin cu avionul. Deoarece aeroportul din Saint-Barthélemy nu poate găzdui decât avioane mici, va trebui să treceți prin Guadelupa sau Saint Martin. Călătoria este relativ scumpă (aproximativ 600 de euro) și durează aproximativ 11 ore, cu o escală.

Dacă vă aflați deja în Caraibe, este de asemenea posibil să mergeți acolo. cu barca din Saint Martin.

Este bine de știut: Nu există transport public în Saint-Barthélemy. Prin urmare, va trebui să vă deplasați cu taxiul sau închiriază o mașină (motocicletă, scuter sau mașină).

Lasă un comentariu