6 lucruri pe care trebuie să le faci în Porto Alegre

Vizitați Porto Alegre: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala Rio Grande do Sul?

Porto Alegre este un oraș cu peste un milion de locuitori, situat în sudul extrem al Braziliei, aproape de granița cu Uruguay. Nu este mărginită de Oceanul Atlantic, dar apa este omniprezentă, deoarece se întinde de-a lungul râului Guaïba. Porto Alegre este, prin urmare, un oraș-port care se bucură de o poziție privilegiată pe malul râului, sub delta Jacui, și, prin urmare, ocupă un loc important în economia regiunii datorită transportului fluvial.

Deși este deschis lumii și foarte dinamic, Porto Alegre nu este cu adevărat un oraș turistic din Brazilia. Este mai degrabă un popas între două etape ale unei călătorii. Trebuie spus că orașul nu are profilul tipic al orașelor braziliene, aproape de întinderi superbe de nisip și soare.

În ciuda acestui fapt, Porto Alegre are multe de oferit dacă vă faceți timp să o vizitați. Este o metropolă cosmopolită, festivă, cu multă vegetație, ceea ce îi conferă un farmec deosebit. Orașul este plăcut de vizitat și te simți în siguranță.

Vrei să știi ce să faci în Porto Alegre? Iată care sunt cele 7 obiective care trebuie vizitate în timpul călătoriei.

1. Centrul istoric

Pentru a începe să vizitați Porto Alegre, trebuie să vă îndreptați mai întâi spre centrul orașului. Aici este concentrat sufletul orașului. Aici veți găsi principalele puncte de interes, cum ar fi muzee și monumente. Nu ratați Paço Municipal și fântâna sa Talavera de la Reina. Această clădire, construită în 1901, este fosta primărie a orașului Porto Alegre. Colorată și împodobită cu statui frumoase, aceasta este martora istoriei Braziliei și găzduiește acum sediul puterii executive.

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Porto Alegre pentru a descoperi istoria orașului, nu uitați să vă opriți la Catedrala Mitropolitană. Vechea clădire a fost construită în 1794, dar a trebuit să fie înlocuită în secolul XX. Cupola neagră și vitraliile pun în valoare exteriorul acestei clădiri renascentiste. Interiorul merită, de asemenea, o vizită.

Pe de altă parte, chiar dacă nivelul de securitate din oraș este destul de bun în comparație cu alte metropole braziliene, nu este recomandabil să ieșiți la petreceri în centrul istoric. Alte zone din Porto Alegre sunt mai potrivite, după cum voi discuta mai jos.

2. Parcul Izbăvirii

Parcul Farroupilha sau Parcul de la Redençao este o zonă de 37 de hectare situată în inima orașului. Este compus dintr-un lac, o grădină zoologică, un parc de distracții, dar și mii de copaci diferiți și o vegetație luxuriantă. Acest parc este locul ideal pentru a vă relaxa și a vă bucura de stilul de viață brazilian. Este un loc de vizitat dacă vreți să vizitați Porto Alegre așa cum trebuie.

3. Ieșind la un boteco

Porto Alegre este un oraș cu puțini turiști, ceea ce reprezintă un avantaj imens pentru a te bucura de cultura locală și a înțelege stilul de viață al locuitorilor săi. Orașul este puternic influențat de cultura “gauchos”. Aceștia sunt oamenii care odinioară creșteau vite în zona rurală braziliană. Botecos, mici baruri locale, sunt un loc tipic pentru a bea o băutură și a gusta specialități locale, cum ar fi Picanha d’Angus.

Aceste baruri braziliene sunt adevărate locuri de viață și de schimburi, unde atmosfera este plină de căldură umană. Le veți găsi în special în cartierul Cidade Baixa care este plin de locuri de petrecere până la primele ore ale dimineții. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Porto Alegre pentru seara, Cidade Baixa este, de asemenea, o zonă sigură a orașului în care puteți rămâne până târziu.

În timpul sejurului, nu puteți rata degustarea de maté, un fel de infuzie locală savurată în grup pentru a sărbători prietenia și împărtășirea.

4. Muzeul Iberê Camargo

Acest muzeu-fundație a fost construit de arhitectul portughez Alvaro Siza în 2008, în urma unui concurs de arhitectură. Clădirea ultramodernă cu cinci etaje, realizată din beton alb, a fost folosită de atunci pentru expoziții și ateliere de creație. Pe lângă faptul că a câștigat un premiu pentru creatorul său, construcția a respectat și anumite valori, în special ecologice. De exemplu, apa de ploaie este colectată pentru a fi folosită în anumite instalații interioare.

Muzeul Iberê Camargo este situat pe malul râului Guaiba și este un loc frumos pentru a urmări apusul de soare de pe terasa sa. Acesta găzduiește operele artistului Iberê Camargo un pictor expresionist brazilian.

Orașul Porto Alegre are două echipe de fotbal și aproape la fel de mulți fani ca și locuitori. O vizită la un meci al lui Gremio sau al Sport Club International este, prin urmare, o necesitate atunci când vizitați orașul. Dacă nu știți ce să faceți în Porto Alegre, accesați Arena do Grêmio sau la Stadionul Beira-Rio. Cu atâta energie, vă veți distra cu siguranță.

6. De văzut și în Porto Alegre

Capitala orașului Rio Grande do Sul nu poate fi rezumată în doar câteva rânduri…. Așadar, dacă șederea dvs. durează mai multe zile și încă mai căutați ce să faceți în Porto Alegre, iată câteva idei suplimentare de vizite:

Porto Alegre are multe muzee care merită o vizită, în funcție de timpul pe care îl petreceți în oraș. De exemplu, Muzeul de Știință și Tehnologie, Muzeul de Artă din Rio Grande do Sul, Muzeul Julio de Castilhos și Muzeul de Artă Contemporană.

  • Luați drumul Caminhos Rurais

Plecând din Porto Alegre, puteți urma un traseu care vă permite să vizitați zona rurală din jur.

  • Explorați Delta Jacui

Profitați de o vizită în oraș pentru a descoperi Jacui Delta și formarea sa de insule, străbătute de canale și iazuri.

  • Cartierul morilor de vânt

Acest cartier plin de viață este unul dintre preferatele vizitatorilor din Porto Alegre. Parcul său este una dintre cele mai frumoase din oraș.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro