6 idei de tururi ghidate în Viena

Călătoriți în Austria? Descoperiți cele mai bune tururi ghidate în Viena, un oraș de artă și patrimoniu, pentru un sejur îmbucurător.

Să vizitezi Viena înseamnă să descoperi o artă de a trăi, un rafinament unic și un patrimoniu excepțional. Toate acestea sunt păstrate într-un cadru urban modern și dinamic. Vienezii sunt foarte mândri de reputația lor și fac tot posibilul să o mențină. Viena este o bijuterie aflată la răscrucea dintre cultura germanică, slavă și latină. Ce punct de plecare mai bun pentru a descoperi o întreagă parte a istoriei noastre? Pentru a descoperi tot ceea ce are de oferit acest oraș strălucitor, am selectat cele mai bune idei de tururi ghidate în Viena. Sunteți gata să porniți într-o călătorie de neuitat?

Viena în câteva cuvinte

Vedere aeriană a centrului Vienei

Credit foto: Unsplash – Paul Volkmer

Situată în partea de vest a Austriei, Viena este totuși punctul central. Acesta este marcat de rolul proeminent pe care l-a avut de-a lungul secolelor. Ca urmare, Viena are un patrimoniu incredibil, prestigios și imperial. În ciuda rănilor primite în timpul războaielor, a reușit să se reconstruiască și să își recâștige prestigiul de neegalat.

Astăzi, Viena se caracterizează prin dinamismul său, care juxtapune arhitectura istorică cu concepte ultramoderne, ca să nu spunem futuriste. Dar, în cele din urmă, acest lucru este ceea ce îi conferă caracterul său de oraș imperial deschis către lume. Sunt foarte puține orașe din Europa care se pot lăuda cu o asemenea bogăție de patrimoniu, artă, cultură și chiar gastronomie.

Vizitați Viena în franceză

Tururi ghidate în Viena în limba franceză

Credit foto: Unsplash – Anna Hunko

Vizitele ghidate în Viena sunt numeroase, iar o mare parte dintre acestea sunt oferite în limba franceză. Așadar, fie că vă cumpărați biletele de pe platformele de activități, fie că apelați la furnizori privați (lectori, ghizi locali independenți), Viena este la îndemâna dumneavoastră. Există mai multe moduri de a descoperi un oraș, alegeți-l pe cel care vi se potrivește cel mai bine… în franceză!

Patrimoniu în Viena

Monumentele emblematice combinate

Palatul Belvedere, Viena, Austria

Credit foto: Unsplash – daniel plan

În Viena, dacă sunt multe lucruri de vizitat, atunci, desigur, clădirile sale istorice sunt cele mai importante. În special: Catedrala Sfântul Ștefan (Stephansdom), Palatul Hofburg, Palatul Schönbrunn, Palatul Belvedere, Parlamentul, Opera, Casa lui Mozart… Atât de multe magnificențe vieneze pe care vi le recomandăm cu drag. Multe tururi ghidate în Viena oferă combinații ale acestor monumente.

Bineînțeles, nu veți putea vedea totul, decât dacă rămâneți pentru o perioadă foarte lungă de timp. Viena este un oraș bogat, pe care ar trebui să vă faceți timp să îl explorați. Turul ghidat este perfect pentru a învăța multe într-un timp scurt.

Vizitați clădire cu clădire

Schönbrunn, Viena, Austria

Credit foto: Unsplash – Dimitry Anikin

Iată un alt mod de a descoperi patrimoniul Vienei: zăboviți asupra unui loc, apoi asupra altuia. Dar dacă vă ia mai mult timp, are avantajul de a vă face să descoperiți un loc în întregime. De exemplu, dacă alegeți să vizitați Palatul Schönbrunn, veți petrece acolo aproape patru ore, dar istoria imperială nu va avea niciun secret pentru dumneavoastră.

Cripta capucinilor

Interiorul criptei capucinilor, cripta imperială, Viena

Credit foto: Shutterstock – Karl Allen Lugmayer

Cripta capucinilor din Viena este un loc foarte special. Este locul în care împărații, împărătesele și membrii familiilor lor se odihnesc în pace. Mormintele sunt impresionante, iar lumina contrastează foarte mult cu întunericul locului. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că un astfel de loc poate fi deranjant pentru unele persoane, așa că vă avertizăm.

Cu toate acestea, Cripta Capucinilor este un loc în care puteți afla multe despre istoria imperială și despre actorii acesteia.

Artă și cultură în Viena

Gustav Klimt, idolul unei țări

Tururi ghidate în Viena în jurul lui Gustav Klimt

Credit foto: Shutterstock – BondRocketImages

Dacă în Franța avem artiști emblematici precum Cézanne, Renoir sau Matisse, Austria îl are pe Klimt. Gustave Klimt este un artist austriac ale cărui lucrări pot fi găsite peste tot în Viena. O nebunie intrigantă care te face să vrei să-i descoperi povestea!

De fapt, aproape toate magazinele de suveniruri vând obiecte cu imaginea artei sale, așa că, dacă vreți să plecați cu un mic cadou pentru a face…

Concert de muzică clasică

Mult timp considerată capitala muzicii, Viena este locul ideal pentru a asista la un concert de muzică clasică. Mulți compozitori au trăit în capitala austriacă. În special celebrii Mozart, Beethoven, sau chiar Schubert… Aduceți-le un omagiu și acordați-vă câteva momente sub influența muzicii clasice!

Gastronomie în Viena

Tururi gastronomice în Viena: vin și strudel

Degustare de strudel în Viena

Credit foto: Shutterstock – La Bella Studio

Gastronomia vieneză este o adevărată instituție, iar localnicii știu acest lucru. De aceea, în Viena există tururi ghidate care se bazează pe descoperiri culinare. De exemplu, puteți face un tur al pivnițelor de vinuri, la finalul căruia vi se va permite să degustați! Alternativ, vizitați Palatul Schönbrunn și savurați un strudel cu o ciocolată sau o cafea pe care numai vienezii știu să le facă!

Experiență culinară unică: fabricarea ciocolatei!

Tururi de ciocolată în Viena

Credit foto: Facebook – Muzeul Ciocolatei din Viena

Combinată cu o vizită la Muzeul Ciocolatei, aceasta este o experiență unică: deveniți ciocolatier! Învățați cum să manipulați ciocolata și să vă faceți propriile produse. Vei avea în mâini instrumente profesionale și vei putea pleca cu creațiile tale (sau le vei putea mânca imediat).

Tururi ghidate din Viena

Vedere panoramică a Budapestei

Credit foto: Unsplash – Bence Balla-Schottner

Viena are distincția geografică de a fi foarte aproape de alte două mari capitale: Bratislava (65 de kilometri) și Budapesta (250 de kilometri). Acest lucru face ca excursiile de o zi în Slovacia sau Ungaria să fie ușoare. În plus, unele dintre aceste tururi includ uneori o opțiune gastronomică: prânz sau cafea și prăjituri tradiționale.

O ocazie de a descoperi puțin mai mult despre Europa Centrală, prin intermediul acestor capitale, toate trei traversate de Dunăre.

În plus, cei care își permit, pot alege să meargă la Bratislava sau Budapesta din Viena navigând pe râu. Așadar, pentru o zi, călătoriți altfel, oferiți-vă o excursie pe râu, de neuitat și distractivă, în centrul sejurului dumneavoastră.

Diferite moduri de a vizita Viena

Pe jos

Tururi ghidate în Viena pe jos

Credit foto: Unsplash – Leyy M

Fiind o capitală la scară umană, este evident că Viena poate fi vizitată pe jos. Este un oraș plăcut de privit, cu structuri arhitecturale atât istorice, cât și moderne. Fie că optați pentru un tur privat sau de grup, descoperiți tot ce este mai bun din Viena de pe străzile sale, însoțiți de un ghid local care vă va spune tot ce este de știut.

Cu autobuzul

Vizitați Viena cu autobuzul

Credit foto: Shutterstock – Plam Petrov

La fel ca în orice oraș mare care se respectă, există o mulțime de oportunități pentru tururi ghidate cu autobuzul. De la autobuze cu etaj la autobuze cu mai multe stații, există ceva pentru toată lumea. Avantajul acestor servicii este că vă permit să descoperiți marea majoritate a punctelor de interes din Viena. Dar, mai presus de toate, vă îndepărtează de aglomerație și vă oferă timp pentru a vedea bine clădirile.

Cu bicicleta

Tururi ghidate în Viena cu bicicleta

Credit foto: Unsplash – Norbert Levajsics

Viena este un oraș incredibil, iar posibilitatea de a-l explora cu bicicleta este un avantaj. Împreună cu un ghid local, porniți la cucerirea orașului imperial. Cu toate acestea, tururile interioare ale clădirilor sunt rareori incluse. În realitate, scopul este de a vă oferi o experiență plăcută, profitând la maximum de oraș. Este ideal pentru a vedea o parte a orașului, până la malul Dunării.

Prin mașină electrică retro

Mașină electrică retro în Viena

Credit foto: Shutterstock – Dmytro Khlystun

Ce-ar fi dacă ați face un salt de credință și ați profita de ocazia de a vizita Viena? Atunci lasă-te tentat de mașina electrică retro! În plus, un ghid însoțitor vă va prezenta orașul și istoria sa. Traseul este conceput pentru a vă arăta cele mai importante puncte de interes din Viena. În grupuri mici de maximum cinci persoane, descoperiți secretul Vienei într-o mașină distractivă, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și silențioasă!

Cu barca

Bărci, bărci cu pedale și vâsle în Viena

Credit foto: Shutterstock – Dmytro Khlystun

Viena este traversată de Dunăre, un fluviu de 3.000 de kilometri care străbate Europa Centrală, din Germania până în România. Există croaziere care vă permit să descoperiți o Viena fluvială la bordul unor nave turistice sau private. Avantajul este că puteți vorbi cu căpitanul dacă aveți dorințe speciale. Lasă-te tentat de un tur ghidat care îți oferă un mod unic de a descoperi orașul.

TravelMax.ro