5 puncte de vedere magice și gratuite din Roma

Descoperiți selecția noastră de cinci locuri gratuite și de neratat din Roma pentru a contempla orașul ca un zeu roman!

Ați auzit vreodată de Roma ca fiind orașul cu șapte coline? Dacă da, este pur și simplu pentru că, în antichitate, a fost fondată pe șapte coline: Aventine, Caelius, Capitol, Esquiline, Palatine, Quirinal și Viminal, care au fost cândva locuri strategice de protecție împotriva inundațiilor și a invadatorilor. Astăzi, fiți siguri că nu aveți de ce să vă temeți dacă decideți să faceți un pas înainte în timpul vizitei dumneavoastră la Roma. De fapt, este foarte recomandat, deoarece recompensa panoramei nu vă va dezamăgi!

1. Lasă-l pe Pincio să-ți arate cum să te descurci

Cu siguranță una dintre cele mai faimoase terase din Roma, Pincio are vedere spre Piazza del Popolo și obeliscul său monumental. Pentru a ajunge acolo, nimic mai simplu, ajungeți cu metroul adiacent, Flaminio, apoi mergeți în Piazza del Popolo și urmați calea care urcă pe stânga spre parcul Villa Borghese.

Și, vă promit, efortul de a urca dealul nu va fi în zadar, căci vă puteți bucura de o plimbare în grădinile Vilei Borghese, sau chiar să vă plimbați de-a lungul acestuia pentru a ajunge la biserica Trinità dei Monti în partea de sus a Treptelor Spaniole (Piazza di Spagna). Această plimbare plăcută între două dintre cele mai emblematice piețe ale Romei vă va permite să vă bucurați de priveliște de-a lungul drumului.

2. Fă un pas înapoi la Aventino

Situat între metrourile Circo Massimo și Piramide, muntele Aventin rămâne un colț al Romei încă relativ neatins de grupurile de turiști. Bineînțeles, veți vedea întotdeauna câțiva dintre ei înghesuindu-se să vadă prin faimoasa gaură a cheii, dar această zonă este totuși un loc liniștit unde vă puteți relaxa la umbra pinilor umbrelă din Grădina Portocalelor (Giardino degli Aranci – deschis de la 7:00 la 18:00 iarna și de la 7:00 la 21:00 vara). La capătul acesteia, puteți admira din nou splendoarea Orașului Etern.

3. și 4. Explorați Campidoglio și cele două puncte de vedere ale sale

Cele mai bune puncte de vedere din Roma

Credit foto: Flickr – Bruno

Chiar în spatele monumentului impunător din Piazza Venezia, construit în memoria lui Victor Emmanuel al II-lea, primul rege al Italiei unificate, se află Piazza del Campidoglio. După ce urcați cele aproximativ douăzeci de trepte care duc în vârf, virați imediat la dreapta și treceți prin arcadă pentru a ajunge la o mică terasă dreptunghiulară (Piazzale Caffarelli), care oferă o priveliște fermecătoare asupra centrului istoric și a estului Romei. Este locul ideal pentru a face o pauză la umbra copacilor și a turiștilor.

Acum reveniți pe urmele dvs., traversați Piazza del Campidoglio, ocoliți statuia împăratului Marcus Aurelius călare și coborâți spre dreapta, unde va trebui să treceți din nou pe sub un arc. Apoi veți ajunge față în față cu Forumul Roman văzut de sus. Cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea.

5. Gianicolo: cel mai înalt punct din Roma

Cele mai bune puncte de vedere din Roma

Credit foto: WikiMedia – Ghiocel

Acest ultim punct de vedere se află în afara zidurilor Romei Antice și, prin urmare, nu face parte din cele șapte coline istorice. Cu toate acestea, este una dintre cele mai înalte panorame ale orașului, cu cei 85 de metri înălțime, care ne permite să contemplăm întregul oraș. Se poate ajunge la el cu autobuzul (115, 870 – stația Piazzale Garibaldi) sau pe jos prin cartierul bucolic Trastevere, cu condiția să aveți o condiție fizică bună și să vă lăsați tocurile în valiză.

În centrul pieței cu același nume se află statuia generalului Giuseppe Garibaldi, eroul emblematic al unificării Italiei în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Diferitele jumătăți de busturi de marmură de-a lungul promenadei aduc un omagiu figurilor ilustre ale perioadei.

Nu ezitați să explorați zona din jurul terasei și să vă bucurați de peisaj din diferite perspective. De cealaltă parte a străzii, de exemplu, puteți vedea cupola Bazilicii Sfântul Petru (San Pietro). Puțin mai jos, spre Vatican, puteți fotografia statuia Anitei Garibaldi, soția generalului. Nu departe de acolo, farul din Roma este cel care vă va atrage atenția. În cele din urmă, în direcția Trastevere, pe Via Garibaldi, opriți-vă la poalele fântânii romantice Fontana dell’Acqua Paola.

După toate aceste frumoase cățărări în Roma, poți spune “Veni, vidi, vici!”. Dar, mai presus de toate, nu uitați că, în viață, totul este o chestiune de punct de vedere.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro