5 locuri pentru a merge cu canoe în defileul Gardon

Sunteți în trecere prin Gard și aveți chef de o plimbare sportivă? Veniți să faceți canotaj în defileurile Gardon!

Când natura își arată toate nuanțele, dă naștere la defileurile Gardon. Acest mare sit natural își expune bogățiile pe o distanță de douăzeci de kilometri. Râul iese din Cévennes pentru a traversa Gard și Lozère. Deși uneori este foarte calm, nu vă lăsați păcăliți de aerul inocent al Gardonului! În unele locuri, apele repezi ale râului te vor doborî. În cele din urmă, acesta este locul perfect pentru a face canotaj în defileurile Gardon. Splashing și râsete garantate!

În funcție de anotimp, de vreme și de nivelul apei din Gardon, senzațiile sunt variate, dar la fel de stimulative. Locurile excepționale de la Pont du Gard, La Baume sau Pont Saint-Nicolas vă vor fermeca. Dintr-un alt punct de vedere, veți fi cuceriți de frumusețea lor. Așa că, fără să pierdeți timpul, veniți să descoperiți cele mai frumoase locuri pentru canotaj în defileul Gardon.

1. Pont du Gard

Canotaj sub Pont du Gard

Credit foto: Shutterstock – Elena Elisseeva

Descoperiți Gardon în cel mai liniștit moment al său. Aici, sub magnificul monument Pont du Gard, vă puteți bucura de peisaj. Acest apeduct roman traversează Gardon și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cu o înălțime de 48 de metri, această minune a antichității este o dovadă a frumuseții monumentelor romane.

Pont du Gard poate fi vizitat atât pe jos, cât și cu canoea. De pe apă, aveți o priveliște incredibilă. Vâsliți, dar, mai presus de toate, nu uitați să admirați peisajul uluitor.

2. Podul Saint-Nicolas

Pont du Gard nu este singurul loc sublim pe care îl puteți descoperi cu canoea în Gorges du Gardon. Într-adevăr, Pont Saint-Nicolas vă va surprinde și el prin frumusețea sa. Acest pod medieval cu arcade datează din secolul al XIII-lea. Acesta traversează Gardon pentru a lega Nîmes de Uzès.

Între sport și înot, canotajul în defileurile Gardon este perfect pentru un moment în familie. Plecați din Collias și bucurați-vă de o excursie de o jumătate de zi cu o schimbare de peisaj. Urmați cursul râului Gardon între două stânci și descoperiți o natură conservată, bucurându-vă de liniștea liniștită care domnește în acest loc.

3. Russan

Russan

Credit foto: Flickr – Rémi Avignon

Nu departe de Russan, râul Gardon se varsă în platoul calcaros acoperit de garrigue. La mai mult de 30 km de Pont du Gard, Russan este locul ideal pentru a face canotaj în defileele din Gardon. Puteți pleca cu ușurință pentru o zi.

Râul șerpuiește printre stânci, iar cu fiecare curbă peisajul devine un pic mai frumos. Lasă-te să alunece și, dacă vâslești bine, s-ar putea să ajungi la arcadele Pont du Gard. Plecați în răcoarea zilei, dar nu uitați să luați ceva de mâncare!

4. Collias

Canotaj în Gorges du Gardon: Collias

Credit foto: Flickr – Christophe Guay

Iată un traseu ușor de canotaj în defileul Gardon. În ritmul dumneavoastră și confortabil instalat în barca dumneavoastră, urcați pe Gardon pe partea sa sălbatică. Bucurați-vă de natură așa cum se dezvăluie ea însăși. Peisajul poate fi descoperit puțin câte puțin.

Merită să faceți o diversiune în satul Collias. De origine greacă, ocupanții succesivi și-au lăsat aici urmele. În Collias veți găsi peșteri din epoca paleolitică, dar și urme romane și păgâne!

5. La Baume

Labaume

Credit foto: Flickr – ghislain riou

Călătoria dvs. continuă prin traversarea La Baume, un sat fantomă în care au rămas doar câteva ruine. Luați-vă o pauză pentru a contempla acest loc unde natura și-a recăpătat drepturile.

Pe traseu, veți întâlni numeroase râuri rapide, care vă vor oferi o mulțime de senzații tari. În funcție de dorințele dumneavoastră și în funcție de anotimp, puteți coborî înapoi la Collias.

A face canotaj în Gorges du Gardon înseamnă să te bucuri de peisaje aproape neatinse și de platouri imense: un paradis pur!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro