20 de lucruri care nu trebuie ratate în Corsica

Un diamant brut cuibărit între mare și munți, Corsica oferă un spectacol uluitor. Comori cuibărite ici și colo, pe care vă invităm să le descoperiți în lista noastră de obiective de neratat…

Vizitarea Corsicii este una dintre cele mai bune alegeri pe care le veți face dacă veți ezita cu alte destinații europene! Într-adevăr, nu este nevoie să ne îndepărtăm prea mult de Franța pentru a fi complet dezorientați. La doar o oră și jumătate de zbor de la Paris, insula mediteraneană vă așteaptă.

Pentru mulți oameni, insula frumuseții este inseparabilă de Napoleon Bonaparte, care s-a născut în Corsica, în Ajaccio, la 15 august 1769. Deși acesta este unul dintre motivele pentru care insula este faimoasă, ca destinație turistică, Corsica este o bijuterie mediteraneană superbă, care iese în evidență în fiecare etapă a șederii dumneavoastră în Corsica.

De la Rezervația naturală Scandola, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, la satele istorice izolate din vârful dealurilor, Corsica este plină de locuri de interes spectaculoase. Insula nu se poate lăuda cu atâtea stațiuni ca Sardinia sau Coasta de Azur, dar Corsica are peste 1000 km de coastă de explorat. Prin urmare, se poate jongla cu ușurință de la plajă la vârfurile munților și apoi la pădurile unde fauna este bogată, într-o singură după-amiază.

Dar ce să faci în Corsica? De unde să începem? Insula Frumuseții este, înainte de toate, un patrimoniu prețios. O moștenire culturală profundă pe care vă invităm să o descoperiți acum.

1. Vizitați Ajaccio

Capitala Corsicii este poarta de intrare în insulă și în departamentul Corse-du-Sud. Ajaccio, care are aproape 65.000 de locuitori, este un orășel foarte dinamic. La fața locului, nu veți rata locul de naștere al lui Napoleon Bonaparte, catedrala Notre-Dame-de-l’Assomption de la sfârșitul secolului al XVI-lea, cetatea și, pentru cei mai gurmanzi, piața orașului, bogată în descoperiri.

Profitați de o excursie de trei ore cu barca pentru a descoperi flora și fauna locală. Programul include mai multe opriri în cele mai frumoase golfuri de pe coasta de vest. Și nu uitați: masca și tubulatura sunt obligatorii pentru a vă bucura pe deplin de excursie…

2. Descoperiți Porto-Vecchio

Pentru mulți, micul port Porto-Vecchio este un paradis estival. Populația orașului crește de cinci ori în iulie și august, iar portul de agrement este plin de activitate. Pe coastă, vâsla, windsurfing și schi nautic sunt la modă! Porto Vecchio oferă o gamă largă de divertisment de care vă puteți bucura cu familia și prietenii.

Pasionații de istorie vor fi interesați în special de ruinele din Epoca Bronzului răspândite printre dealurile stâncoase care mărginesc orașul (Araghju, Turri, Ceccia, Tappa, Bruschicia), dar și de cetatea orașului construita de genovezi în 1539.

Departe de tumultul verii, cei mai atletici vor aprecia o plimbare cu bicicleta de munte pe înălțimile insulei. O excursie în afara drumurilor bătute, care promite să descopere Corsica sălbatică.

Pentru a încheia, lăsați magia să acționeze și încheiați-vă excursia cu o distracție pe Plaja Palombaggia cel splendid. Pentru a-l descrie este destul de simplu, nu există cuvinte: trebuie doar să-l vezi ca să crezi…

3. Plimbare prin satul pitoresc Sartene

La doar 60 km vest de Porto-Vecchio, Sartene este un sat pitoresc cu rădăcini medievale.

Micuța comună are o atmosferă rurală minunată, cu străzi înguste și o multitudine de piațete frumoase de explorat. Dacă la aceasta se adaugă un patrimoniu vinicol și culinar remarcabil, Sartene devine o destinație de top în Corsica.

4. Drumeții cu familia

vizitați Haute-Corse

Credit foto : Shutterstock – iacomino FRiMAGES

Pentru a vizita Corsica așa cum ar trebui să fie, nimic nu se compară cu drumețiile. Între senzații tari și liniște, este o activitate care se va potrivi întregii familii. Insula frumuseții oferă o gamă largă de trasee marcate, care sunt potrivite pentru toate tipurile de drumeții.

5. Vizitați Calvi

Comuna Haute-Corse încă mai pretinde că este locul de naștere al lui Cristofor Columb și, în acest fel, menține vie legenda. Ca multe alte locuri de pe insulă, Calvi a fost construită pe un deal, pe malul apei, ceea ce îi conferă orașului Calvi un aspect de neuitat.

O carte poștală unică pe care vizitatorii se bucură să o descopere în timp ce se plimbă pe străzile înguste ale orașului vechi, de la magazinele autentice la restaurantele mici, până când ajung la cetate.

Ca și Porto Vecchio, Calvi este un centru turistic important, cu numeroase activități de sporturi nautice. În timpul verii, portul este plin de viață datorită numeroaselor restaurante care și-au stabilit reședința acolo și a portului său de agrement, care găzduiește iahturi impunătoare.

6. Vizitați Saint-Florent

The Podgoria Patrimonio se bucură de o reputație mitică în cercurile oenofile și pe bună dreptate… Este vinul corsican cu cel mai vechi AOC de pe insulă. Pentru a se bucura de ea, se află în frumosul port de pescuit din Saint-Florent că cineva trebuie să se predea.

Pe lângă faptul că încântă papilele gustative, Saint-Tropez din Corsica găzduiește o fortăreață genoveză din secolul al XV-lea, remarcabila catedrală din Nebbio și, mai presus de toate, o plajă locală superbă.

7. Faceți cele mai frumoase fotografii în Ota

Ota este una dintre adevăratele bijuterii pe care trebuie să le vizitați în Corsica. Are unul dintre cele mai de invidiat peisaje dintre toate comunele de pe insulă. Un cadru montan, autentic, sălbatic și, mai presus de toate, splendid.

Un sfat: ia-ți aparatul de fotografiat pentru a surprinde fiecare amintire! Puteți vizita Ota în timpul unei excursii în Corsica: un popas pe care nu-l veți uita…

8. Descoperiți Bonifacio

Este o adresă care nu are nevoie de nicio prezentare, și totuși este. Pentru o zi, un sejur sau câteva ore, Bonifacio este o necesitate în orice călătorie în Corsica.

Deși orășelul are o puternică amprentă turistică, nici timpul, nici lumea nu pare să aibă vreun impact asupra splendoarei sale. Stâncile sale, orașul vechi, cimitirul marin, “grăuntele de nisip”, punctele de belvedere care îți taie respirația și apoi scara regelui Aragonului… Toate farmecele sale evocă o anumită autenticitate. Cel care o face atât de frumoasă.

9. Vizitați portul de agrement din Bastia

Portul de agrement din Bastia Odată cu sosirea sezonului turistic de vară, Bastia este plină de viață, iar vinurile remarcabile ale orașului curg în voie pe mesele terasate din cartierul Vieux-Port. Acesta din urmă este incredibil de frumos.

Cu mai mult de 40.000 de locuitori, Bastia este unul dintre acele orașe care trebuie descoperit… altfel. Este în afara traseelor bătute, departe de debarcadere și, de ce nu, însoțit de un ghid local, veți descoperi adevărata sa față, cea a unei Corsica mândre și autentice. Lasă-te purtat între Terra Nova și Terra Vecchia: în timpul plimbării, ei îți vor povesti adevărata istorie a orașului Bastia.

10. Vizitați vechea capitală a orașului Corte

Fostă capitală a Corsicii în timpul independenței sale, orașul Orașul Paoline este considerată ca atare și astăzi. Corte, cocoțată pe înălțimile sale, se bucură de un patrimoniu cultural superb: de sus, oferă o colecție frumoasă de acoperișuri de teracotă, scufundate în mijlocul unor dealuri cu vegetație luxuriantă.

De la străzile înguste ale centrului istoric până la cetate, “santinela insulei” dezvăluie un caracter crud și autentic, care nu are nevoie de niciun filtru pentru a-i seduce pe toți cei care îi trec pragul.

11. Vizitați Cargèse

Așezată pe insulă de peste 2000 de ani, populația satul Cargèse este renumit pentru patrimoniul său cultural.

Martoră a unei lungi discordii între greci și corsicani, Cargèse găzduiește astăzi o frumusețe cosmopolită. Aici, barocul se îmbină cu iconoclasmul pentru un cadru unic pe insula Beauty. Un centru istoric cu caracter care merită vizitat, la fel ca și portul de agrement al satului și numeroasele trasee de drumeție care îl înconjoară.

12. Explorați Insulele Lavezzi

Situat vizavi de Sardinia, arhipelagul de la Insulele Lavezzi ilustrează un mic paradis.

Orizontul său nesfârșit, apele limpezi, golfurile stâncoase și plajele sălbatice îi conferă un caracter autentic, care i-a adus titlul de rezervație naturală. Pentru o zi, profitați de o excursie cu barca pentru a petrece câteva ore pe una dintre insulele din arhipelag. Pe ordinea de zi: înot, plajă și relaxare…

13. Descoperiți Porto

Porto, Corsica

Credit foto: Flickr – Miwok

Acesta poartă numele singurului sit corsican inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1983. S-a născut în mijlocul său, la fel ca și rezervația naturală Scandola, Golful Girolata și Calanques de Piana… Amplasat în bijuteria Golfului Porto, micuțul satul Porto necesită o diversiune în cadrul său între mare și munte. Golful său, străzile sale abrupte, plaja de pietriș cenușiu, stâncile sale roșii…

Toate caracteristicile sale ilustrează un cadru de carte poștală special, cel al unui favorit sigur.

14. Faceți o excursie cu barca

Airbnb weekend neobișnuit în Corsica

Credit foto: Airbnb

Dacă vizitați insula frumuseții, există o oprire pe care nu trebuie să o ratați ! Fie că porniți din nordul sau din sudul Corsicii, cu scopul de a descoperi cele mai frumoase golfuri sau pur și simplu de a ocoli coasta, nu veți fi dezamăgiți!

În program, lagună albastră, vedere la maquis și înot în mijlocul Mediteranei! Iată câteva idei de itinerarii și descoperiri cu barca.

15. Explorați rezervația naturală Scandola

Este un loc extraordinar, aproape de vis. O bijuterie a naturii, la Rezervația Scandola conservă un ecosistem prețios pe care îl protejează cu disperare.

Și pe bună dreptate: locul este accesibil doar cu barca (dar anumite zone nu beneficiază de nicio permisiune de ancorare) și este strict ferit de turismul de masă. Un instinct visceral, aproape matern, care adăpostește astăzi o faună și o floră cu specii uneori rare.

Îmbrățișate de o mare de un albastru puternic, peșterile și stâncile se împletesc într-un roșu sângeriu pentru un camaieu extraordinar. Scandola este ceva ce trebuie văzut cel puțin o dată în viață.

16. Descoperiți calanques din Piana

Calanques of Piana, Corsica

Credit foto: Wikipedia -Pierre Bona

Tot în sublimul Golf de Porto, în zona muntoasă Calanques de Piana.

La câțiva kilometri de satul cu același nume, stâncile, atât modelate, cât și sfâșiate, ilustrează un peisaj uluitor, la 400 de metri deasupra mării. O panoramă de vis, atemporală. Inaccesibile cu mașina, Calanques de Piana merită să fie văzute înainte de toate: pot fi descoperite în urma unei plimbări abrupte, chiar în mijlocul unei naturi conservate.

17. Vizitați Ile Rousse

Portret al Corsicii, Rousse este o necesitate pentru această călătorie. Fondată de personalitatea politică “Părintele corsican”. “Babbù Pascal Paoli orașul are un farmec incontestabil…

Place Paoli, plajele și casele sale cu aer florentin trăiesc în ritmul acestei frumoase Corsici care seduce pe fiecare dintre vizitatorii săi. Luați o cafea acolo, plimbați-vă pe străzile sale înguste și, mai ales, opriți-vă la Halles. Numai mirosul vă va duce direct la tarabele din piață, unde specialitățile locale vă promit papilelor gustative un adevărat moment de fericire.

18. Traversarea deșertului Agriates

Deșertul Agriates

Credit foto: Flickr -~ Pil ~

Deșertul Agriates, un teritoriu sălbatic din Haute-Corse, găzduiește o natură pitorească în care maquisul este rege. De-a lungul drumurilor șerpuitoare și al potecilor abrupte, deșertul Agriates dezvăluie un caracter arid și autentic: cel al pământului corsican, fără artificii.

O spontaneitate care se extinde până la plajele sale naturale: Lotu, Saleccia și Ghignu îndeamnă la o schimbare de peisaj. Protejate de turism, aceste locuri nu au clădiri și sunt accesibile doar pe jos sau cu barca, dar un lucru este sigur, efortul merită confortul…

19. Faceți “sentier des Douaniers

Poteca Douaniers', Barcaggio, Corsica

Credit foto: Flickr – fotojaime

Totul începe în Macinaggio. Un mic cătun pierdut în inima orașului Rogliano, unde vizitatorilor le place să se piardă pentru câteva zile, departe de turismul de masă. Dacă lenevirea și înotul sunt la ordinea zilei în timpul șederii dumneavoastră, există un must-do pe care nu trebuie să-l ratați: Sentier des Douaniers .

O drumeție faimoasă de 3 ore de la plaja din Macinaggio până la fermecătorul sat Barcaggio, care promite peisaje care îți taie respirația. Orizonturi nesfârșite, panorame uluitoare, relicve, stânci și chiar fauna locală vă invită la o experiență unică pe care nu o veți uita…

Un sfat pentru a trăi acest moment așa cum ar trebui să fie: plecați dis-de-dimineață devreme, luați o șapcă, o sticlă de apă și mărunțiș pentru vaporul de întoarcere.

20. Vizitați Nonza

Frumusețea ei este uluitoare, amețitoare. Nonza, un sat mic și discret din Cap Corse, se cuibărește în inima muntelui de care pare să se agațe, febril. Dominată de cetatea sa, turnul Paoline, Nonza găzduiește case mici cu un farmec autentic. Printre acestea, magazine și cafenele. Una dintre ele este literalmente uluitoare. Instalat pe stânca sa, ” La Sassa “este un restaurant născut dintr-o nebunie dulce, răutăcioasă și pasională.

Se vine aici pentru a bea o limonadă, un pahar de vin sau pentru a savura mâncăruri făcute în casă. Dar, mai presus de toate, veniți pentru magie: o panoramă excepțională a plajei de pietriș și a frumuseții din jur. Nu o poți explica, trebuie să o experimentezi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro