19 lucruri pe care nu trebuie să le ratați în Normandia

Aveți nevoie de puțină verdeață? Vrei să respiri aerul mării? Urmați ghidul cu aceste 19 idei de activități de neratat în Normandia!

Dacă visați la peisaje bucolice, ați ajuns la locul potrivit! Regiunea Normandia, leagănul turismului balnear, continuă să atragă mulțimile. Este greu să reziști bocancilor săi înfloritori, gastronomiei sale reconfortante și patrimoniului său istoric. Vizitarea Normandiei este o promisiune de a nu mai acorda atenție trecerii timpului, deoarece potecile sale de pe faleză și porturile pitorești îi dau un aer de vacanță perpetuă.

Deși este imposibil să enumerăm toate lucrurile de făcut în regiune, iată o mică idee despre ce vă așteaptă cu această listă de 19 obiective turistice de neratat în Normandia. Urmați ghidul!

1. Honfleur

Honfleur

Credit foto: Flickr – Patrick Müller

Acesta este portul mitic și de neratat al Normandiei! Cea ale cărei case înalte sunt cunoscute în întreaga lume și a cărei atmosferă de sat încă mai farmecă. După ce vă plimbați de-a lungul portului, faceți-vă timp să urcați pe străduțele mici pentru a câștiga înălțime și a vă bucura de o priveliște foarte frumoasă.

2. Cvartetul Deauville, Trouville, Houlgate, Cabourg

Grand'Hotel de Cabourg

Credit foto: Flickr – shogunangel

Acestea sunt bijuteria coroanei din Côte Fleurie, cu vilele lor Belle Époque care atestă succesul lor de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acest succes continuă cu plajele mari de nisip și cu renumita climă blândă. Aici, trebuie doar să vă faceți timp să vă plimbați și să citiți Proust.

3. Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel

Credit foto: Shutterstock – 4Max

Unii oameni pretind că este bretonă, dar trebuie să mergi în Normandia pentru a o vedea. Poate fi văzut mai întâi în depărtare înainte de a apărea în toată măreția sa. Priveliștea de pe terasele mănăstirii este pur și simplu magică! Înainte de a pleca, nu ratați o ultimă privire în lumina soarelui care apune.

4. Grădinile lui Monet de la Giverny

grădinile lui monet giverny lac și pasarela wisteria

Credit foto: Shutterstock / Oleg Bakhirev

Situat la granița cu Ile de France, acesta este un loc de vizitat în Normandia, de preferință la primăvară. În această perioadă a anului veți înțelege de ce Monet a ales acest loc, iar dorința de a vă lua pensulele în mână s-ar putea să vă vină și dumneavoastră. Este într-adevăr imposibil să reziști la această paletă de culori și la dulceața vieții lângă nuferi.

5. Memorialul și plajele de debarcare

Vechiul buncăr german din Normandia, Gold Beach

Credit foto: Shutterstock / photoneye

Un tărâm al memoriei, plajele de debarcare din Normandia și Memorialul, un muzeu dedicat istoriei secolului al XX-lea, având ca fundal cel de-al Doilea Război Mondial, sunt o vizită obligatorie. Muzeul, departe de a fi academic, propune mai multe scenografii pentru a reflecta asupra mizelor păcii, în timp ce Grădinile comemorării comemorează angajamentul națiunilor aliate.

6. Abația Doamnelor și cea a Bărbaților

abația caen normandie

Credit foto: Flickr / Melinda * Young

Tot la Caen Fă o călătorie pe calea amintirilor urmând pașii lui William Cuceritorul. Cele două abații au fost fondate de către duce pentru abația bărbaților și, respectiv, de soția sa, Matilda de Flandra, pentru abația doamnelor. Clădirile au fost renovate de-a lungul secolelor, dar încă adăpostesc mormintele cuplului.

7. Cotentin

Cotentin

Credit foto: Flickr / jean-daniel pauget

Ce veți alege să vizitați în peninsula Normandia? Veți face o plimbare în Parcul Natural pentru a observa păsările migratoare sau în masivul de dune din Vauville ? Dacă nu cumva preferați farmecul pitorescului port din Barfleur în momentul aterizării? Alegerea vă aparține!

8. Orașul de la Marea Cherbourg

Orașul de la Marea Cherbourg

Credit foto: Flickr / Julien

Iubitorii mării, acest spațiu este un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați în Normandia. Găzduit în fostul terminal de feribot transatlantic, aici puteți descoperi ce se ascunde în abis, vizita primul submarin nuclear francez și retrăi istoria Titanicului.

9. Insulele Chausey

Insulele Chausey

Credit foto: Shutterstock / Jef Wodniack

Este timpul să pornim spre acest arhipelag, mai puțin cunoscut decât vecinii săi din Insulele Canalului Mânecii, și totuși! Nu există un cuvânt mai potrivit decât “paradis”. pentru a descrie această mică bucată de Normandie 17 km de continent. Vă provocăm să nu cădeți sub vraja rocilor de granit, a apelor turcoaz și a priveliștilor panoramice.

10. Granville

Granville

Credit foto: Flickr / Robert Lihou

Înainte de a vă îmbarca spre insule, ar fi păcat să nu profitați de farmecul orașului Granville. Este primul port de scoici din Franța, ceea ce îi va încânta pe gurmanzi, în timp ce orașul său cu ziduri înalte îi va atrage pe istoricii în devenire. În sfârșit, iubitorii de modă nu vor rata vizitarea casei-muzeu a Christian Dior. Pentru cei mai festivi, vă așteaptă faimosul său carnaval.

11. Rouen

Biserica Sainte-Madeleine, Rouen

Credit foto: Wikipedia – Giogo

În timpul unei vizite în Normandia, trebuie să vedeți orașul celor o sută de clopotnițe, despre care se spune că are aproximativ 2.000 de case medievale cu pereți din lemn. Catedrala gotică cu turla sa, cea mai înaltă din Franța, merită, bineînțeles, o vizită, fără a uita de clopotnița Gros Horloge. Dacă nu vă este frică de aglomerație, veniți să vedeți Armada într-una din aceste zile.

12. Le Haras du Pin

Haras du Pin

Credit foto: Flickr / Karen

Poreclit Versailles-ul caluluiEste cel mai vechi dintre padocurile naționale și a fost fondat de către Ludovic al XIV-lea. Astăzi este cunoscut pentru promovarea rasei Percheron și găzduiește, de asemenea, artiști în rezidență și competiții ecvestre. Dar, mai presus de toate, este un muzeu foarte interesant într-un cadru maiestuos.

13. Pays d’Auge

Pays d'Auge

Credit foto: Flickr / Odile Blanvillain

Dacă vizitarea Normandiei este sinonimă cu peisajele de bocage și casele cu pereți cu colț de lemn, atunci Pays d’Auge este locul unde trebuie să mergeți. Situat în interiorul țării, la sud de DeauvilleAcest colț al Normandiei este o întruchipare a farmecului. Nu ratați satele din :

  • Beuvron-en-Auge
  • Pierrefite-en-Auge
  • Beaumont-en-Auge

14. Drumul Camembert

Camembert

Credit foto: Shutterstock – PHILIPIMAGE

Este simbolul Franței în lume! Prin urmare, este imposibil să vizitați regiunea fără să o gustați și să aflați mai multe despre acest must-have al Normandiei. Haideți să facem o mini-călătorie în Orne, pe urmele celebrei brânzeturi, prin peisaje bucolice superbe. Și, din întâmplare, prin zonă trece și drumul cidrului.

15. Tapiserie Bayeux

Tapiserie Bayeux

Credit foto: Flickr / Raidsvikings

69 de metri de tapiserie, e destul de mult! Mai exact, este o broderie care relatează cucerirea Angliei de către ducele de Normandia, William Cuceritorul. Totul, cu nu mai puțin de 626 de personaje reprezentate, treizeci de clădiri, inclusiv Mont-Saint-Michel și efecte de perspectivă, după cum explică muzeul care îi este dedicat.

16. Drumeții în Suisse Normande

Drumeții în Suisse Normande

Credit foto: Wikipedia / Roi.dagobert

Poate că numele sună ciudat, dar în Normandia există munți, sau mai degrabă reliefuri înalte de 300 de metri desenate de defileele Ornei. Acolo vă așteaptă priveliști superbe și activități în aer liber, care nu au nimic de invidiat față de Alpi. Printre acestea, se numără Roche d’Oëtre sau Rochers des Parcs .

17. Château-Gaillard

Château-Gaillard

Credit foto: Wikipedia / Osbern

Cocoțat pe o stâncă deasupra Andelysruinele castelului din Richard Inimă de Leu par desprinse direct dintr-un basm, mai ales când ies din ceață. Construit acolo în scopuri militare, vizitatorii admiră astăzi priveliștea uluitoare asupra buclelor Senei.

18. Falezele din Etretat

Stâncile din Etretat

Credit foto: Flickr – Francois R THOMAS

Imortalizat de Monet Stâncile sunt cel mai important peisaj din Normandia. Trebuie spus că priveliștea, fie dinspre mare, fie de pe cărarea de deasupra lor, este una dintre cele mai frumoase. Admirați în lumină la sfârșitul zilei Aiguille, Manneporte și Courtine este apogeul romantismului.

19. Le Havre

Pădurea Mongeon, Le Havre

Credit foto: Shutterstock / Picturereflex

Prea adesea redus la beton și la portul său industrial, orașul este totuși clasificat de UNESCO pentru patrimoniul său arhitectural din secolul XX. Distrus de bombardamentele celui de-al Doilea Război Mondial, reconstrucția sa este opera lui Auguste Perret, iar monumentul său emblematic este biserica Saint-Joseph. Muzeul de Artă Modernă este, de asemenea, foarte renumit.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro