17 lucruri pe care trebuie să le faci în Dubai

În vizită în Dubai: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în “orașul exceselor”?

Dubai. Simpla menționare a numelui este suficientă pentru a ne spune la ce să ne așteptăm: o oază de hoteluri de lux, restaurante de clasă mondială și atracții de-a dreptul bizare, toate în mijlocul deșertului. Dubai nu este un oraș care să se odihnească pe lauri, locomotiva emirateză avansând constant (și în sus), existând întotdeauna ceva nou de văzut.

De asemenea, Dubai este un oraș cu o mulțime de activități în aer liber, sporturi și, surprinzător, activități legate de natură. La răscrucea dintre Est și Vest, orașul întruchipează visul arab și devine din ce în ce mai popular pe scena turismului mondial. Deci, ce să faci în Dubai, de unde să începi în acest oraș insațiabil?

Iată ghidul nostru cu cele mai bune lucruri de făcut și de vizitat în Dubai, pentru a vă oferi o mică idee pentru prima dumneavoastră vizită în acest oraș uimitor.

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa, Dubai

Nu are nevoie de nicio prezentare. Simbol al platformelor de observare, Burj Khalifa găzduiește “At The Top” la etajul 124: un punct de vedere spectaculos, foarte căutat de vizitatori (nu uitați să cumpărați un bilet pentru a evita cozile lungi). O adevărată performanță inginerească, acest turn, care dă impresia că străpunge cerul, a fost ales cea mai înaltă clădire din lume (pentru moment), cu o înălțime de 828 de metri (de peste 2,5 ori mai mare decât cea a Turnului Eiffel). Finalizat în doar șase ani, acesta ilustrează dorința Dubaiului de a atinge noi înălțimi!

2. Deïra, orașul vechi

Deïra, Dubai

Ce-ar fi să începem cu o amprentă autentică și tipică, adesea ascunsă în umbră? Mergeți la Deïra orașul vechi din Dubai.

Aici, uitați de zgârie-nori și alte urme ale modernității: Deira vă oferă un chip cu o mie și una de arome și parfumuri! De la tarabele cu condimente la specialități locale, gustați din gastronomia țării în timp ce vă bucurați de afacerile bune din souk și de agitația sa veselă. Muzeul din Dubai vă va oferi un interludiu cultural despre istoria acestui mic sat de pescari care a devenit primul oraș al Emiratelor Arabe Unite.

3. Piața aurului

Piața de aur, Dubai Să vizitezi Dubaiul fără să-i vezi bogățiile este, ca să spunem așa, de neconceput. Dincolo de hotelurile, magazinele și atracțiile uriașe, orașul găzduiește cea mai mare piață de aur… din lume!

Tot în Deira, profitați de plimbare pentru a descoperi acest loc unic și mai ales autentic, unde pasionații, curioșii, localnicii și turiștii se târguiesc pentru opulență cu mărfuri de la 18 la 22 de carate. Aceeași marfă este aprobată cu scrupulozitate de către stat înainte de a fi pusă în vânzare, pentru a autentifica achizițiile.

Dacă aurul are întâietate, pietrele prețioase, argintul, dar și diamantele și-au făcut loc pe tarabele pieței, îmbrăcând-o un pic mai abundent.

4. Un safari în deșert

Safari în deșertul din Dubai

Aventurieri înrăiți, nu căutați mai departe ce să faceți în Dubai în timpul șederii dumneavoastră! Fiind poarta de intrare în deșert, orașul are câteva activități sportive pe care le puteți experimenta de-a lungul dunelor.

Cu mașina sau cu cămila, bucurați-vă de un safari pentru a descoperi peisajul deșertului, luați masa în mijlocul pustietății, dormiți sub stele sau întâlniți beduinii. De asemenea, vă puteți bucura de un grătar în nisip sau puteți încerca să faceți sandboarding.

Profitați de acest moment pentru a aprecia liniștea absolută a deșertului, în fața apusului de soare. O schimbare de peisaj garantată!

5. O sesiune de schi

Ski Dubai, Mall of the Emirates

Credit foto: Facebook – Ski Dubai

Da, ați citit bine: este posibil să schiați în Dubai, în mijlocul deșertului. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergeți la Ski Dubai, o stațiune de schi de 4000 de metri pătrați situată în interiorul vastului Mall of the Emirates.

Cu 5 pârtii cu pante diferite, Ski Dubai are propria școală de schi, lifturi și închiriere de echipament! Deci, de ce să nu luați prima lecție de schi dacă sunteți începător (recunoașteți că ar fi neobișnuit)? Dacă vă place săniușul sau snowboarding-ul, vă puteți distra ca și cum ați fi acolo (pentru că sunteți, nu-i așa?). La finalul sesiunii, savurați o ciocolată caldă în barul-cafenea din stațiune.

6. Dubai Mall

Dubai Mall Dacă stațiunea sa de schi este suficientă pentru a impresiona, Dubai Mall are mult mai multe în magazin pentru vizitatorii săi. Centrul comercial emblematic al orașului este cel mai mare din lume.

Și pe bună dreptate, găzduiește nu mai puțin de zece centre comerciale în cei 1 milion de m², adică 1.200 de magazine! Printre obiectivele de neratat și pe lângă magazinele sale de lux, se numără cel mai mare acvariu din lume, un cinematograf cu 22 de ecrane, cinematograful Dubai Mall și un patinoar olimpic.

Fără îndoială că, dacă veți intra pe ușile acestui loc unic în lume, nu veți avea timp să vă plictisiți. Întrebarea este, de unde începi?

7. Plaja și Burj Al Arab

Burj Al Arab, Dubai Petreceți ceva timp pe plajă, lângă Burj Al Arab, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, care a fost construit pentru a arăta ca o velă care se ridică.

Aici puteți face faimoasa fotografie în care vă puteți fotografia stând pe nisip cu zgârie-norii din fundal. Cu o înălțime de 321 de metri, a devenit unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Dubaiului.

8. O excursie cu barca

Și dacă tot suntem pe malul apei, să rămânem acolo. Într-unul dintre cele mai importante orașe ale excesului, o plimbare pe apă pare logică. Așa că profitați de ea pentru a naviga pe Golful Persic!

Dar cum să o facem? Generation Voyage vă sfătuiește două opțiuni:

O croazieră într-o abra

Abra, taxi boat, Dubai Iată una dintre cele mai puțin “superflue” excursii din Dubai: un tur cu abra (barca taxi) pe Dubai Creek. Barca tradițională vă va duce în orașul vechi, împărțit în două cartiere (Bur Dubai și Deira), unde veți descoperi o atmosferă total diferită de cea a Dubaiului modern, inclusiv diverse situri și monumente emblematice, cum ar fi Muzeul Femeilor.

Turul va continua până la palatul șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum prin intermediul Centrul Mondial al Comerțului World Trade Centre din Dubai, Moscheea Jumeirah și Muzeul de Artă Islamică.

O experiență bogată în descoperiri care vă va face să descoperiți istoria orașului de-a lungul timpului.

Închiriați o barcă

Vizitați și închiriați o barcă în Dubai

Credit foto: Shutterstock – Rasto SK

Cealaltă posibilitate este mai independentă. Într-adevăr, în închirierea unei bărci în Dubai între indivizi, veți deține controlul asupra programului dumneavoastră. Fără programe, fără constrângeri!

În plus, aceasta ar fi ocazia perfectă pentru a descoperi Abu Dhabi, celălalt megapolis al Emiratelor Arabe Unite.

9. Moscheea Jumeirah

Cei care nu sunt musulmani au rareori voie să vadă interiorul unei moschei, dar la Moscheea Jumeirah, a fost organizat programul “Porți deschise. Proiectul “Open Minds” vă permite să o vizitați.

Participarea la un tur cu ghid este ideală, deoarece nu numai că veți putea vedea interiorul vast al acestei minuni arhitecturale fatimide, dar puteți întreba ghidul orice doriți, fie că este vorba despre cultura locală sau despre Islamul în sine.

10. Fântâna din Dubai

Fântânile din Dubai Fântâna din Dubai este, de fapt, un set de fântâni care se află în lacul Burj Khalifa. Acestea sunt cele mai mari fântâni dansante de pe planetă, măsurând 275 de metri lungime și proiectând apă la 275 de metri înălțime (anterior 150 de metri).

Există spectacole în fiecare zi la începutul după-amiezii și la fiecare 30 de minute între orele 18:00 și 22:00, dar și plimbări cu barca pe lac de unde puteți urmări spectacolul celebrelor fântâni!

11. Parcurile orașului

În Dubai, există multe parcuri verzi unde vă puteți plimba și relaxa. Dacă doriți să faceți jogging sau să vă plimbați, parcurile precum Dubai Creek Park, Zabeel Park, Safa Park sau Al Mamzar Beach Park sunt alegeri bune. Excelente pentru picnicuri și pentru a întâlni oameni de toate naționalitățile, aceste locuri sunt pline de viață, deoarece sunt populare printre vizitatori și localnici.

Este, de asemenea, plăcut să te plimbi de-a lungul Jumeirah Beach Residence (o zonă în care poți, de asemenea, să te rezervă-ți cazare) și Dubai Marina, cu multe cafenele și restaurante în care puteți sta.

12. Dubai Marina

Dubai Marina

Doriți să vedeți Dubaiul în cea mai bună formă? Populară atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori, Marina Dubai prezintă partea modernă a orașului. Considerat “Noul Dubai”, cartierul a ridicat numeroase clădiri în care se găsesc numeroase hoteluri, centre comerciale și supermarketuri.

Dubai Marina este un loc plin de viață și dinamic în Dubai, unde oamenilor le place să se plimbe, să mănânce, să petreacă sau pur și simplu să privească spectacolul de lumini după lăsarea întunericului. Amatorii de senzații tari pot rezerva o sesiune de jet ski, în timp ce alții se pot bucura de o croazieră de lux pe un iaht.

Iar dacă vă plac priveliștile urbane, urcați la etajul 52 al Dubai Marriott Harbour Hotel: pe lângă faptul că găzduiește apartamente ideale pentru un sejur de neuitat Barul și restaurantul Observatory oferă o vedere uluitoare la Dubai Marina.

13. Centrul Sheikh Mohammed

Centrul își propune să sporească gradul de conștientizare și de înțelegere între diferitele culturi care există în Dubai. Înființat în cadrul aceluiași proiect ca și Moscheea Jumeirah, “Uși deschise, minți deschise”, acest centru intercultural încearcă să elimine barierele dintre persoanele de naționalități diferite prin conștientizarea culturii, obiceiurilor și religiei EAU.

De obicei, se merge acolo pentru un prânz cultural, pentru a descoperi bucătăria locală tradițională: un moment privilegiat în care schimbul duce la întâlniri și comunicare interculturală.

14. Parcuri de distracții

Pentru a-i încânta pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, Dubai are, evident, o mulțime de parcuri de distracții și alte activități palpitante:

– ” Parcul acvatic Wild Wadi “sau ” Aquaventure Aquaventure”: un parc acvatic uriaș, unde râurile, valurile și prăpăstiile solicită adrenalină și distracție. Iubitorii de delfini pot avea parte chiar de un moment special înotând alături de mamifere.

– ” Orașul copiilor “Chidren’s City este parcul tematic perfect pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani. Educativ și distractiv, parcul are zone de învățare, cum ar fi un planetariu, un centru natural și o zonă dedicată descoperirii corpului uman.

– ” Motiongate Dubai “Ce să faci în Dubai ca pasionat de cinema? Porniți într-o aventură cinematografică la Montiongate Dubai, situat la 25 de minute de Dubai Marina. Casa a trei studiouri de film (Columbia Pictures, DreamWorks Animation și Lionsgate), parcul tematic vă poartă în culisele marelui ecran cu 27 de atracții și 15 experiențe multimedia! Pentru a prelungi experiența, vă puteți bucura de spectacol în Hollywood Theatre. Sunteți gata de plecare? Acțiune!

– ” Legoland “Cum ar fi dacă te-ai scufunda în lumea viselor tale? Mergeți la Legoland, parcul tematic cu 15.000 de construcții realizate din peste 60 de milioane de cărămizi LEGO. În program: o serie întreagă de atracții, 6 lumi diferite și o vizită la fabrica LEGO. O mică curiozitate: puteți da examenul de conducere LEGOLAND la școala de șoferi oficială a parcului!

– ” Planeta Verde “Un tur mondial al faunei și florei tropicale, vă tentează? Apoi mergeți la Green Planet. Cu propriul său ecosistem, această instituție educațională găzduiește o lume încântătoare în care trăiesc în armonie 3000 de specii și animale. De la păsări la lilieci, de la șerpi la maimuțe, Green Planet îi invită pe cei mici și pe cei mari să vină să descopere minunile Pământului, insuflându-le în același timp nevoia de a le conserva.

15. Pasarelele aeriene din Dubai

Dubai văzut din cer, este trendul de a vizita orașul. Posibilitățile sunt numeroase, iar spectacolul este garantat.

Cu elicopterul Zboruri cu elicopterul: Printre cele mai cunoscute zboruri, elicopterul este unul dintre pionieri. Văzut din cer și în deplină intimitate, bucurați-vă de un moment privilegiat care vă va lăsa cu capul în nori.

Într-un balon cu aer cald În Dubai, totul este posibil, totul este realizabil. Așadar, dacă ați visat întotdeauna să vă plimbați cu un balon cu aer cald, de ce să nu vă bucurați de un safari extraordinar? Din aer, bucurați-vă de o panoramă incredibilă a deșertului din Dubai! La aterizare, vă va aștepta un mic dejun gourmet înainte de a pleca într-un Land Rover spre Rezervația naturală din Dubai.

Cu hidroavionul Zborul cu hidroavionul: o altă tendință și nu cea din urmă, zborul cu hidroavionul. Din apele Dubaiului, bucurați-vă de un loc individual la fereastră la bordul unui hidroavion care vă va duce deasupra celor mai frumoase locuri din oraș. O panoramă unică pentru o experiență la fel de unică.

16. Al Quoz

Mai degrabă discret, adesea în umbra extravaganței, patrimoniul artistic din Dubai merită totuși o distracție. Pentru a-l descoperi, mergeți la Al Quoz, cartierul cultural și artistic prin excelență, care îi seduce atât pe iubitorii de design, cât și pe pasionații de contemporaneitate.

Cartierul este o veritabilă scenă pentru galerii de artă, unde își exprimă lucrările tineri artiști în devenire și talente consacrate. Pe lângă expoziții, Al Quoz găzduiește, de asemenea, evenimente culturale, magazine concept, baruri și restaurante organice și vegane. Sau cum să vizitezi Dubaiul dintr-un alt unghi!

17. Abu Dhabi

Marea Moschee, Abu Dhabi Dacă vă întrebați ce să faceți în Dubai care să fie puțin diferit de ceea ce faceți de obicei, mergeți la Abu Dhabi. Capitala Emiratelor Arabe Unite nu este mai puțin cunoscută, dar la fel de interesantă, și are și ea partea ei de comori și obiective turistice de neratat. Faceți o excursie din Dubai pentru a descoperi acest oraș bogat în petrol care fascinează fiecare călător care îi trece pragul.

Dincolo de reputația sa economică, Abu Dhabi găzduiește Marea Moschee (sau Moscheea Sheikh Zayed), cu cele 1000 de coloane și 80 de cupole. Rezultatul unui efort titanic, Marea Moschee a fost inclusă pe lista de obiective turistice obligatorii din Abu Dhabi începând cu 2007, dând un nou impuls turismului. Și pe bună dreptate, măreția sa este adesea comparată cu Mecca! Din Dubai, există excursii la Abu Dhabi pentru a vizita Marea Moschee: în orice caz, nu uitați să vă aduceți haine acoperite, potrivite pentru acest loc.

În timp ce în Abu Dhabi se află Emirates Palace Hotel, cel mai scump hotel din lume, concurentul Dubaiului oferă plimbări frumoase de-a lungul faimoasei sale cornișe. De asemenea, puteți face o pauză culturală la Heritage Village, un muzeu în aer liber care spune povestea localnicilor înainte de descoperirea petrolului, sau vă puteți cufunda în lumea celebrei mașini roșii la Ferrari World.

TravelMax.ro