17 activități și vizite gratuite de făcut în Montpellier

Vreți să descoperiți Montpellier, dar aveți un buget mic? Iată 17 activități și vizite gratuite de făcut în Montpellier

Îndreptându-ne spre capitala regiunii Languedoc-Roussillon! Montpellier este situat în sudul Franței, în inima departamentului Hérault. Amplasarea sa ideală între mare și munți o face o destinație de vacanță ideală. Tânăr, dinamic și plin de viață, acest oraș studențesc prin excelență este plin de mici colțuri, baruri și restaurante și monumente de descoperit! Există multe vizite și activități gratuite!

Prin urmare, am realizat un sondaj și am găsit pentru dumneavoastră o selecție a celor mai bune 17 vizite și activități gratuite pe care să le faceți în Montpellier în timpul șederii dumneavoastră. Sunteți gata de plecare? Atunci urmărește-ne!

1. Place de la Comédie și monumentele sale

Montpellier - Place de la Comedie

Credit foto: Shutterstock – RossHelen

Aceasta este PIAȚA din Montpellier. Orice ați decide să faceți, vă veți afla la un moment dat în această piață mare, frumoasă și însorită, plină de cafenele și restaurante. În timpul verii, puteți să vă plimbați de-a lungul tarabelor cu haine și a altor genți de plajă, să admirați fântâna listată Three Graces, iar la căderea nopții, să vă bucurați de luminile nocturne care îi pun în evidență arhitectura, precum și de Opera din oraș.

2. Les Arceaux

Montpellier - Apeductul Arceaux

Credit foto: Shutterstock –
De Henryk Sadura

Acest cartier popular din Montpellier are un aer de sat. Farmecul său provine în primul rând din faimosul său apeduct, construit în secolul al XVIII-lea de inginerul Henri Pitot de Launay. Datorită acestui apeduct, orașul a fost alimentat cu apă potabilă. Plimbați-vă prin piață la umbra platanilor în diminețile de marți și sâmbătă, iar la sfârșitul zilei, de ce nu jucați o partidă de pétanque sub apeduct?

3. Grădina zoologică Lunaret

Montpellier - zebrele de la grădina zoologică Lunaret

Credit foto: Shutterstock – De PaddenPhotography

Girafe, lei, lupi sau rinoceri… iată o imagine de ansamblu a ceea ce puteți găsi în parcul zoologic Lunaret. Specificitatea sa? Este gratuit pentru toți! Înființată în 1964, se întinde pe 80 de hectare unde înfloresc aproximativ 750 de animale! Ideală pentru o zi în familie sau chiar pentru o alergare originală.

4. Facultatea de Medicină

Montpellier - Facultatea de Medicină

Credit foto: Shutterstock – Umat34

Dacă există o vizită gratuită în Montpellier pe care trebuie neapărat să o faceți, aceasta este Facultatea de Medicină! Este cel mai vechi din lume și este încă activ! Clasificat ca monument istoric din 2004, este un loc de vizitat!

Adresă: 2 Rue de l’École de Médecine 34090 Montpellier

5. Le Jardin des plantes

Montpellier - Jardin des plantes

Credit foto: Shutterstock – de Picturereflex

După vizitarea Facultății de Medicină, vizitați una dintre cele mai renumite grădini botanice din Franța! Creată în 1593 de către Henri al IV-lea, Jardin des plantes este cea mai veche grădină botanică din Franța. Plimbați-vă pe cele 5 hectare dedicate în întregime cercetării și predării botanice, care atrag numeroși vizitatori amatori și profesioniști.

Adresa : Bulevardul Henri IV 34000 Montpellier

6. Malurile râului Lez

Montpellier - malurile Lezului

Credit foto: Shutterstock – Umat34

La doar câteva minute de centrul orașului Montpellier, descoperiți un loc încântător pentru a respira puțin și a lua aer curat. Plimbați-vă de-a lungul pasarelelor din lemn și a micilor poteci care mărginesc o frumoasă întindere de apă cu, pe alocuri, cascade frumoase! Malurile Lezului vă oferă o plimbare verde.

Adresă : mai multe plecări sunt posibile, cum ar fi de la baza nautică Valette (rue Jean François Breton 34090 Montpellier) sau la Parc du Domaine de Méric 34090 Montpellier.

7. Pic Saint Loup

Montpellier - Pic Saint Loup

Credit foto: Shutterstock – Sigurcamp

Sunteți un împătimit al drumețiilor? Iată o activitate gratuită pe care o puteți face în Montpellier, sau mai degrabă în împrejurimi. Situat la aproximativ 20 km nord de Montpellier, Pic Saint Loup este un munte care se ridică la o altitudine de aproximativ 660 de metri. Vârful său este accesibil pe un traseu de drumeție. În vârf, vă veți bucura de o panoramă sublimă, de unde veți putea admira muntele Hortus, castelul Vivouriès și Montferrand sau Mont Ventoux! Pentru cei mai sportivi, încercați traseul “Tour du Pic”. Are o lungime de 18 km și dă naștere unei curse celebre în fiecare an în luna mai, în timpul evenimentului Festa Trail.

Începeți: parcare Cazevieille 34270 Cazevieille

8. Catedrala Sfântul Petru

Montpellier - Catedrala Saint-Pierre

Credit foto: ShutterStock –
De Sergey Dzyuba

O idee foarte frumoasă pentru o vizită gratuită la Montpellier decât fabuloasa Catedrală Saint Pierre. Este cea mai mare catedrală gotică din întregul Languedoc-Roussillon. Este, de asemenea, singura biserică medievală din centrul orașului Montpellier care a supraviețuit războaielor religioase.

Adresă: 6 bis, rue Abbe-Marcel-Montels 34000 Montpellier

9. Le Carré Sainte-Anne

Montpellier - Carré Sainte-Anne

Credit foto : Wikimedia Commons – Autor : Wolfgang Staudt

Lasă-te surprins de această fostă biserică neogotică, care a fost profanată la sfârșitul anilor 1980. De atunci, acesta a fost transformat într-un spațiu original dedicat artei contemporane. Carré Sainte-Anne este un important centru cultural din Montpellier și oferă expoziții surprinzătoare și gratuite!

Adresa : 2, rue Philippy 34000 Montpellier

10. Plajele

Montpellier - Plaja de Palavas les Flots

Credit foto: ShutterStock – Picturereflex

Căutați o activitate gratuită de făcut în Montpellier în timpul verii? Bineînțeles, gândiți-vă la plajă! La numai 10 kilometri se află Palavas-les-Flots, Carnon sau Villeneuve-lès-Maguelone, o localitate ceva mai sălbatică. Dacă vă împingeți puțin mai departe, puteți alege între La Grande Motte, Aigues-Mortes și le Grau-du-Roi în Camargue, sau Frontignan și Sète în direcția Béziers.
Fie că sunteți în căutarea unor plaje turistice și pline de viață, fie a unor locuri mai sălbatice și mai izolate, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați pe coastă, la doar o aruncătură de băț de Montpellier.

11. Ecusson, sau centrul istoric al orașului Montpellier

Montpellier - Centrul istoric Ecusson

Credit foto: Shutterstock – de Pictureflex

Veți vedea că Montpellier are o atmosferă specială, liniștită, care vă invită să vă plimbați. Plimbarea pe străzile pietonale medievale ale orașului este o activitate simplă, dar plăcută. Écusson este porecla dată centrului istoric al orașului Montpellier. Într-adevăr, pe o hartă, aceasta ia forma caracteristică a unei steme.

12. Arcul de Triumf

Montpellier - Arcul de Triumf

Credit foto: Shutterstock –
Serghei Dzyuba

Parisul este departe de a fi singurul oraș cu un Arc de Triumf. Montpellier are și el propriul său! Se mai numește și Porte du Peyrou. Construit la sfârșitul secolului al XVII-lea de Augustin Charles d’Aviler, simbolizează puterea regalității și este un monument clasat.

13. Promenada Peyrou

Montpellier - Promenade du Peyrou

Credit foto: Shutterstock –
De Leonid Andronov

Chiar în spatele Arcului de Triumf, veți da peste Place Royale du Peyrou. Aici puteți descoperi statuia ecvestră a lui Ludovic al XIV-lea și, puțin mai departe, un turn de apă, care datează din secolul al XVIII-lea. Această frumoasă esplanadă, mărginită de copaci și peluze, domină orașul și oferă o priveliște splendidă, mergând până la Cévennes. Veți avea, de asemenea, vedere directă la Pic Saint-Loup.
Traversând complet Promenade du Peyrou de la Arcul de Triumf, veți ajunge în Quartier des Arceaux, după ce veți coborî câteva trepte.

Adresă: 230, place Jean Mirouze 34000 Montpellier

14. Muzeul Fabre

Montpellier - Muzeul Fabre

Credit foto: ShutterStock –
De Aniks Tolk

Înainte de a plăti, trebuie să știți că, în prima duminică a fiecărei luni, intrarea la Muzeul Fabre pentru a admira colecțiile permanente și la hotelul Cabrières-Sabatier d’Espeyran este gratuită. De asemenea, în prima duminică a fiecărei luni, la ora 14.00, este oferit un tur ghidat gratuit “Ce este nou la muzeu”.

Adresa : 39 Boulevard Bonne Nouvelle

15. La Chapelle Sainte Foy

Chiar în spatele Place de la Comédie, nu ratați să vizitați această mică capelă, mai degrabă necunoscută, dar totuși plină de farmec. Cunoscută și sub numele de “Capela Penitenților Albi”, veți fi vrăjiți de plafoanele sale magnifice și de incredibilul altar baroc.

Adresă: 14, rue Jacques-Cœur

16. Activități sportive

Montpellier - activități sportive

Credit foto: ShutterStock –
De Goran Bogicevic

Profitați de sărbători și de vremea bună pentru a face sport! Veți găsi numeroase parcuri în care puteți alerga, cum ar fi pădurea MontMaur, Parc Méric, grădina zoologică Lunaret, Domaine des Garrigues sau malurile Lezului… Stadionul Phillipidès este, de asemenea, deschis publicului începând cu ora 20:00. Și nu uitați că Montpellier Athletic Running Club oferă sesiuni de antrenament gratuite, așa că profitați de ele!

17. FRAC

Fond regional d’art contemporain Occitanie Montpellier a fost înființat în 1982 și aparține regiunii. Veți descoperi o colecție publică de artă contemporană cu 1.450 de lucrări realizate de 450 de artiști, cunoscuți sau promițători.

TravelMax.ro