16 lucruri pe care trebuie să le faci în Punta Arenas

Ați visat întotdeauna să mergeți în cealaltă parte a lumii? Veniți să vizitați Punta Arenas și nu veți fi departe!

Situat în sudul extrem al statului Chile, în Peninsula Brunswick, în inima faimoasei Strâmtori Magellan, Punta Arenas este unul dintre cele mai sudice orașe din lume. Cu toate acestea, temperaturile, deși răcoroase, rareori scad sub zero grade. Punta Arenas este, de asemenea, un loc asociat cu multe fantezii: Capul Horn, Patagonia sudică, Antarctica etc.

Ce să faci în Punta Arenas? Astăzi, Punta Arenas este unul dintre principalele puncte de plecare pentru expedițiile spre Antarctica, dar nu este doar un loc de trecere și de tranzit. Este, de asemenea, un oraș modern și plin de culoare, care trebuie descoperit de dragul său și pentru comorile care îl înconjoară.

1. Plaza de Armas

Plaza de Armas, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / marktucan

Vizitați Punta Arenas fără a trece prin Plaza de Armas ? Prostii! La fel ca în multe orașe din America Latină, piața principală este o destinație obligatorie.

Situată în inima istorică a orașului, piața este înconjurată de clădiri frumoase de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea: catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Sara Braun, reședința José Ménendez, Palatul Jose Montes, reședința Blanchard etc. În centrul Plaza de Armas se află statuia de bronz a lui Fernando de Magellan realizat în 1910.

2. Catedrala Sfintei Inimi

Catedrala Sfintei Inimi, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Yefim Bam

Profitați de vizita la Plaza de Armas pentru a descoperi clădirile care o înconjoară. Construită în 1901, clădirea Catedrala Inimii Sacre este construit în întregime de muncitori din Europa. În interior, puteți admira semicupolul bisericii, pe care este reprezentat Hristos cel Atotputernic. Frumoase piramide corintice separă naosurile acestei clădiri romantice.

3. Palatul Sara Braun

Palatul Sara Braun, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Yefim Bam

Cândva reședința unei familii bogate, care și-a făcut averea din creșterea oilor, casa de vacanță a Palatul Sara Braun este un alt loc de vizitat, dacă doriți să vizitați Punta Arenas.

Clădirea neoclasică a fost construită la ordinul Sarei Braun, după moartea soțului ei, José Nogueira. Finalizat în 1905A fost construită cu materiale europene și mobilată cu mobilier de aceeași origine.

4. Muzeul Regional Braun Menéndez

Muzeul regional Braun Menéndez este găzduit de Palacio Braun Menéndez, o frumoasă clădire neoclasică franceză. Muzeul permite călătorilor care doresc să viziteze Punta Arenas să afle mai multe despre acest oraș și despre regiunea sudică Magallanes.

5. Reședința Blanchard

O altă reședință a unei familii bogate din zonă, retrasă față de Plaza de Armas, clădirea a fost construită în 1892 de Antoine Beaulier, un arhitect francez. Acesta din urmă a proiectat, de asemenea, Palacio Braun Menéndez. Reședința găzduiește acum Institutul antarctic chilian.

6. Teatrul Municipal José Bohr

Teatrul Municipal Jose Bohr, Punta Arenas

Credit foto: Flickr – cotoblu

Ce să faci în Punta Arenas, pentru iubitorii de spectacole? Mergeți spre Teatrul Municipal José Bohr care a fost inspirat în mod deschis de stilul Teatro Colon din Buenos Aires. A fost comandat de José Menéndez și finalizat în 1899Teatrul a fost renovat în 2012.

7. Cimitirul din Punta Arenas

Cimitirul Municipal, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Yevgenia Gorbulsky

Vi se pare ciudat să vizitați Punta Arenas prin cimitirul său? Dar este un cimitir care respectă codurile cimitirelor din America Latină, care fac din aceste locuri adevărate raiuri de liniște, unde este plăcut să te plimbi.

Situl este străbătut de bulevarde largi, mărginite de chiparoși, care duc la mausoleele superbe ale numeroaselor familii din clasa de mijloc a orașului. Un veritabil muzeu în aer liber, muzeul Cimitirul Punta Arenas Cimitirul este o comoară de arhitectură și istorie a orașului. De asemenea, puteți vizita Mormântul indianului necunoscut, un loc important de comemorare pentru comunitate.

8. Zona liberă Punta Arenas

Zona liberă, Punta Arenas

Credit foto: Facebook – likechile

Puteți vizita Punta Arenas fără să vă limitați la clădiri și muzee. Dacă doriți să faceți cumpărături și să achiziționați produse fără taxe, veniți să petreceți câteva ore în acest loc incredibil care se întinde pe aproape 30 de hectare !

Zona de comerț liber găzduiește uriașul centru comercial Zona Austral inclusiv peste 80 de magazine organizate pe două etaje.

9. La Calle Presidente Roca

Calle Roca, Punta Arenas

Credit foto: Instagram – joaquinossa

Faceți o plimbare de-a lungul Calle Presidente Roca care vă va duce la portul Punta Arenas printr-un acces parțial pietonal. Clădirile sunt elegante, iar în depărtare se poate vedea portul și Strâmtoarea Magellan.

10. Portul și Strâmtoarea Magellan

Strâmtoarea Magellan, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / sunsinger

Încă te întrebi ce să faci în Punta Arenas? Vezi Strâmtoarea Magellan, desigur! De la Costanera Pot fi văzute navele de croazieră care andochează în Punta Arenas. Nimic nu este mai plăcut decât să te plimbi de-a lungul portului, spre sud, și să admiri strâmtoarea.

11. Muzeul Salezian Mayorino Borgatello

Muzeul Salesien Mayorino Borgatello, Punta Arenas

Credit foto: Instagram – maarceeloo__

Fondată de misionarii salezieni în 1893pe Muzeul Salezian Mayorino Borgatello este organizat pe 4 niveluri. Prezintă o colecție de diverse piese de istorie și etnografie din Patagonia de Sud, fotografii, obiecte de artizanat, fosile, unelte etc.

12. Cerro de la Cruz

Cerro de la Cruz, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Sun_Shine

Situat la câteva străzi la vest de Plaza de Armas, hotelul Cerro de la Cruz și punctul său de belvedere permite descoperirea acoperișurilor colorate ale orașului. A vizita Punta Arenas înseamnă, de asemenea, a o vedea dintr-un alt unghi. Dacă sunteți norocoși, s-ar putea chiar să vedeți Tierra del Fuego!

13. Muzeul Nao Victoria

Muzeul Nao Victoria, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Adwo

Dacă încă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Punta Arenas, mergeți la câțiva kilometri distanță și vizitați impresionantul Muzeul Nao Victoria. Fie că sunteți pasionați de nave sau pur și simplu curioși de natură, veți fi probabil surprinși să descoperiți reconstituirile în mărime naturală a 4 dintre celebrele nave din flota lui Ferdinand Magellan.

A fost la bordul căruia, la începutul anului Secolul al XVI-leaExploratorul și expediția sa au fost primii care au descoperit sudul Patagoniei, inclusiv faimoasa strâmtoare care face legătura între Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.

14. Parcul Național Isla Magdalena

Isla Magdalena, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / 3plusX

Puțin mai departe de Punta Arenas, iubitorii de animale sălbatice pot vizita Parcul Național Isla Magdalena. Situat în 30 de kilometri la nord-est de Punta Arenas, va fi necesar să se numere 2 ore cu barca la Puerto Gaviota. Marinarii locali vă vor duce apoi să descoperiți frumusețea Insulei Magdalena și a insulelor din jur, inclusiv faimoșii pinguini Magellanic.

15. Rezervația Națională Laguna Parrillar

A vizita Punta Arenas înseamnă, de asemenea, să te bucuri de bijuteriile naturii care se află mai în spate. Acesta este cazul lui Rezervația Națională Laguna Parrillar care poate fi vizitată pentru laguna care dă numele locului, încadrată de o natură sălbatică.

16. Croaziere și excursii din Punta Arenas

Capul Horn

Credit foto: Shutterstock / Free Wind 2014

Dacă doriți să combinați observarea balenelor cu cocoașă cu peisajele frumoase din Strâmtoarea Magellan, ați ales destinația potrivită! Excursiile durează de obicei o zi. Plecați din portul Punta Arenas și navigați spre Tierra del Fuego.

Din Punta Arenas se poate ajunge la Parcul Național Alberto de Agostini și fiordurile sale, fluviul Parcul Național Cabo de Hornos și a ghețarilor săi (Balmaceda și Grey), sau a ghețarilor din Parcul Karukinka cu viața sălbatică și pădurile sale frumoase.

Dacă doriți să ajungeți la Capul Horn, va trebui să luați un avion de la Punta Arenas la Puerto Williams, apoi să vă îmbarcați pe o navă care va traversa Canalul Beagle. De acolo, va ajunge la arhipelagul format de Insulele Wollaston. Pentru cei mai aventuroși, nimic nu vă împiedică să mergeți în Antarctica!

TravelMax.ro