16 lucruri pe care trebuie să le faci în Geneva

În vizită la Geneva: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în cel de-al doilea oraș al Elveției?

Geneva este renumită pentru calitatea vieții sale, pentru cadrul natural incredibil, cu Lacul Geneva și vârfurile înzăpezite ale Alpilor în fundal. Geneva este orașul prin excelență, unde totul pare să respire bunăstare și lux: priviți doar numărul de magazine de bijuterii, hoteluri de lux și bănci.

Dar Geneva are și o față complet diferită. Într-adevăr, departe de toate aceste clișee, Geneva poate fi descoperită pentru orașul său vechi, pentru casele sale cu fațade din secolul al XVIII-lea, pentru catedrala Saint-Pierre, pentru muzeul său din vechea Geneva.

Pentru a vizita Geneva mai simplu, puteți lua permisul Geneva Pass, care vă va permite accesul gratuit la principalele atracții ale orașului! Haideți să aruncăm o privire asupra principalelor locuri de descoperit și lucruri de făcut în Geneva.

1. Lacul Geneva și jet d’eau

Lacul Geneva

Credit foto: Shutterstock – Samuel Borges Photography

Este necesar să evocăm acest loc plin de magie și liniște? Lacul Geneva, cunoscut și sub numele de Lac Léman, este un imens lac natural situat între Franța și Elveția.

O adevărată atracție turistică, jet d’eau este emblema orașului Geneva. Din vârful celor 140 de metri, vă sfătuim să mergeți să o observați și seara, de pe Quai Gustave-Ador. Vă garantăm o atmosferă încântătoare datorită iluminatului sofisticat care o luminează.

2. O excursie cu barca pe lac

Excursie cu barca

Credit foto: Shutterstock – lunamarina

O activitate plăcută într-o zi însorită, o plimbare cu barca pe Lacul Geneva vă va oferi o priveliște uluitoare asupra Alpilor elvețieni și francezi. La bordul vasului, vă veți bucura și de o vedere panoramică a orașelor de coastă de pe lac.

Cu sau fără căpitan, puteți opta pentru închiriere de bărci în Geneva. Acest lucru vă va permite să navigați în voie pentru o după-amiază sau o zi.

3. Place Neuve

La place Neuve Geneva

Credit foto: Shutterstock – trabantos

Situată chiar în inima orașului Geneva, această piață este înconjurată de clădiri importante, precum Grand Théâtre (Opera), Muzeul Rath, renumit pentru expozițiile și colecțiile sale, și Parc des Bastions.

În centrul Place Neuve, puteți admira statuia de bronz a generalului Henri Dufour, primul director și cartograf al geografiei elvețiene.

4. Muzeul de Artă și Istorie

Muzeul de Artă și Istorie

Credit foto: Shutterstock – Roman Babakin

Muzeul de Artă și Istorie a fost inaugurat în 1910, dar construcția sa a fost finalizată abia în 1940. Este un muzeu de artă multidisciplinar, motiv pentru care este posibil să vedeți expoziții și piese de colecție din pictură, arhitectură, arheologie, sculptură și arte aplicate.

Nu uitați să vizitați cea mai faimoasă lucrare a acestui muzeu, și anume “Pescărușul miraculos” de Witz, care este unul dintre cele două panouri ale tabloului de altar din Catedrala din Geneva.

5. Ceasul cu flori

Ceasul cu flori Geneva

Credit foto: Shutterstock – Yuri Turkov

Probabil cel mai fotografiat ceas din țară, Ceasul cu flori este compus din 6.500 de plante și flori. Este cel mai renumit ceas din oraș. Acesta este situat într-o grădină englezească. Nu-i ratați fântâna cu apă!

6. Catedrala Sfântul Petru

catedrala st. pierre geneva

Credit foto: Shutterstock – silverfox999

În partea de sus a orașului vechi, catedrala St-Pierre, o catedrală protestantă, este cea mai veche clădire religioasă din oraș. Cu cele 157 de trepte pe care le urcă pentru a ajunge la turnul nordic, vă puteți bucura de o panoramă fantastică a lacului Geneva și a întregului oraș.

Această catedrală a fost construită începând cu anul 1160, iar restaurările continuă pentru ca toată lumea să se poată bucura de acest monument gigantic (priviți doar clopotul cunoscut sub numele de Clémence, care cântărește peste 6 tone). Trebuie remarcat faptul că sub catedrală a fost descoperit un sit arheologic care poate fi vizitat.

7. Palatul Națiunilor

Palatul Națiunilor

Credit foto: Shutterstock – Vladimir Sazonov

Simbol al Genevei, dar și al păcii mondiale, acest palat nu lasă pe nimeni indiferent! Veniți să descoperiți tavanul formidabil al Sălii Drepturilor Omului și al Alianței Civilizațiilor. Vino să simți vocația marilor oameni descoperind “Scaunul rupt”.

Palais des Nations, sediul Organizației Națiunilor Unite din 1946, oferă o panoramă splendidă a Lacului Geneva și a Mont Blanc.

În prezent, este al doilea sediu al ONU ca mărime, după New York, bineînțeles. Sala de Adunări poate găzdui până la 25.000 de delegați în fiecare an pentru a organiza pacea mondială. Suprafața acestui palat este aproximativ egală cu cea a Operei din Paris.

În sfârșit, Palatul Națiunilor are un parc în care se adună monumente gigantice, printre care se numără și celebra “Sferă armilară”, un simbol internațional al astronomiei, dar mai ales al cunoașterii.

8. Cartierul Carouge

Cartierul Carouge

Credit foto: Shutterstock – Tatyana Soares

Pentru cei cărora le place o atmosferă boemă, Carouge este cu siguranță “Greenwich Village” din Geneva.

Cartierul meșteșugarilor prin excelență, veți întâlni artiști, meșteșugari și alte personaje pline de culoare care fac farmecul acestui mic cartier din Geneva.

Savurați o cafea bună la unul dintre numeroasele restaurante și cafenele, zi și noapte.

9. CERN

CERN Geneva

Credit foto: Shutterstock – nexus 7

În urmă cu aproximativ 20 de ani, s-a născut internetul, iar acest fenomen incredibil a luat naștere la CERN și a zguduit obiceiurile noastre în Europa.

În prezent, aproape 10 000 de fizicieni lucrează acolo în fiecare zi pentru a încerca să deslușească secretele universului și ale Big Bang-ului. Este cel mai mare laborator de fizică din lume, recunoscut prin emblema sa impresionantă, “Globul științei și inovării”.

10. Grădina Botanică

Grădina Botanică din Geneva

Credit foto: Flickr – Guilhem Vellut

Este un imens spațiu verde care se întinde pe aproape 28 de hectare, un paradis de liniște așa cum Geneva știe să ofere, în mijlocul junglei urbane. Între frumusețe și liniște, acest parc are o varietate incredibilă de flori, cu aproape 16.000 de specii din întreaga lume.

În plus, nu ezitați să descoperiți secretele acestei grădini unice, cu arboretul, zona de animale, serele, un ierbar cu 5 milioane de mostre, fără a uita biblioteca publică a Conservatorului grădinii, care conține aproape 220.000 de cărți.

11. Cartierul Grota

Cartierul Grotei

Credit foto: Shutterstock – Kiev.Victor

În spatele gării Cornavin se află un cartier care nu seamănă cu celelalte, și anume cartierul Grottes, supranumit și cartierul Ștrumfilor. Dar de ce?

Într-adevăr, acest cartier este compus din case mici cu o arhitectură complexă și extrem de colorată, cu linii, să spunem, inovatoare.

Dacă vă uitați mai atent, veți vedea un balcon care arată ca un fluture, o balustradă din fier forjat cu motive vegetale sau chiar stâlpi desprinși dintr-un basm. Un fel de construcție în miniatură care i-ar fi plăcut lui Gaudi!

12. Muzeul Philippe Patek

Muzeul Philippe Patek

Credit foto: Shutterstock – Bascar

Acest muzeu atipic se întinde pe 4 niveluri. Aceasta reface istoria industriei orologiere din Geneva, dar și a emailării, între secolele al XVI-lea și al XX-lea.

Veți putea descoperi expoziții cu automate muzicale, ceasuri, portrete în miniatură pe email…

13. Cartierul Băilor

Cartierul Băilor, Geneva

Credit foto: Facebook – Quartier des Bains Geneva

Acest cartier este sinonim cu o anumită artă de a trăi. Într-adevăr, în acest cartier se află cel mai mare muzeu de artă contemporană și modernă din Elveția, numit MAMCO (Musée d’Art Moderne et COntemporain).

Un loc avangardist care te invită să privești arta dintr-un unghi oarecum diferit. Nu uitați să serviți o băutură într-unul dintre bistrourile pline de viață din zonă!

14. Rafting pe Arve

Rafting

Credit foto: Genève Tourisme – Loris von Siebenthal

Pentru cei care iubesc activitățile acvatice, optați pentru o excursie de rafting pe Arve, care vine direct din ghețarul Mont Blanc și traversează Geneva pe o distanță de aproximativ 7 km. După un briefing complet, bucurați-vă de emoția și adrenalina raftingului, o activitate ideală pentru a o face cu familia sau prietenii.

15. Plimbare cu Tuk-tuk și degustare de vinuri

Zona rurală din Geneva

Credit foto: Genève Tourisme – Olivier Miche

Iubitori de vin, lăsați-vă seduși de o plimbare cu tuk-tuk pentru a descoperi podgoriile orașului cu Taxibike. Pe drum, veți degusta vinuri locale, sub sfatul producătorilor și al profesioniștilor în domeniul vinului.

16. Viața de noapte

Viața de noapte

Credit foto: Shutterstock – Elenarts

Geneva este plină de locuri de ieșit în oraș și este un oraș foarte animat pe timp de noapte. Descoperiți cele mai bune locuri pentru a ieși în oraș în Geneva.

Geneva este situată la granița cu Franța, nu departe de Annecy, pe malul lacului Geneva. Este ușor accesibil cu mașina din Lyon, Grenoble sau Dijon. Se poate ajunge la Geneva cu trenul din Paris și din alte orașe franceze.

Există, de asemenea, zboruri directe de la Nisa, Bordeaux, Lille, Toulouse, Paris și Nantes cu companii aeriene low-cost, cum ar fi easyJet. Pentru a găsi cel mai bun zbor către Geneva, utilizați instrumentul de comparare a prețurilor Ulysse.

Este important de știut că Geneva este un oraș de afaceri, iar hotelurile sunt adesea complet rezervate în timpul săptămânii. Este necesar să alegeți zona potrivită pentru a vă caza.

TravelMax.ro