16 lucruri pe care nu trebuie să le ratați în Landes

Căutați o destinație naturală pentru următoarea vacanță? De ce să nu plecați în aventură și să vizitați Landes?

Imaginați-vă o pădure imensă de pini, mărginită de plajele Oceanului Atlantic… Sunteți în Landes! Zgomotul valurilor îți răsună deja în urechi. Coasta Aquitană se oferă cu plajele sale de nisip fin care se întind cât vezi cu ochii: trebuie doar să vizitați Landes!

Veți fi cufundați în cultura regională: un pic de surfing în Hossegor, o excursie la Landes férias, apoi o bucată de șuncă de Bayonne. Pe scurt, în Landes aveți la dispoziție toate activitățile de care aveți nevoie pentru a petrece un sejur idilic. Într-adevăr, alegerea este foarte largă. Așadar, dacă vă planificați următoarea vacanță și vă întrebați ce să faceți în regiune, această mică selecție a celor mai bune activități și locuri de vizitat în Landes vă va ajuta.

1. Feriile din Landes

Feria Dax

Credit foto: Facebook – Dax, la FERIA!

Regiunea Landes este sinonimă cu festivitățile și tradițiile. Într-adevăr, cu aproape 800 de zile pe an, festivalul face parte din modul de viață din Landes.

Cea mai cunoscută este féria din Dax. Are loc în jurul datei de 15 august și atrage întreaga Franță! Dar tradiția sărbătorilor și a vacanțelor se extinde la toate satele mici din regiune și durează toată vara. Așadar, pentru a vizita Landes și a participa la festivități, nu uitați eșarfa roșie!

2. Gastronomie și produse locale

Gastronomia din Landes

Credit foto: Facebook – À DAX

Bine ați venit pe tărâmul gastronomiei și al traiului bun! Unele dintre produsele din Landes sunt renumite. Într-adevăr, gastronomia din Landes este foarte bogată: primul producător de foie gras din Franța și inventatorul pieptului de rață!

Tot aici au crescut mari bucătari, precum Guérard, Ducasse și alte personalități din domeniul gastronomic. Iată o prezentare generală a specialităților din regiune, printre cele câteva zeci de produse etichetate, care vă vor lăsa cu siguranță gura apă:

 • Foe gras
 • Puiul Saint-Sever
 • Rață de fermă din Landes, delicioasă în magret
 • Carnea de vită din Chalosse
 • Sparanghelul din nisipurile din Landes
 • Armagnac
 • Floc de Gascogne
 • Vinurile din Tursan
 • Kiwi de pe Adour

3. Surfing și activități acvatice

Surfing în Hossegor

Credit foto: Shutterstock – peapop

Ați visat întotdeauna să înotați în Oceanul Atlantic? Acum este momentul! Litoralul din Landes este, într-un fel, capitala europeană a surfingului. Fie că doriți să învățați sau să practicați la un nivel înalt, condițiile sunt ideale pe tot parcursul anului.

Dacă surfingul nu este pasiunea dumneavoastră preferată, bodysurfingul vă va încânta cu siguranță. Principiul este simplu: plutește și lasă-te purtat de valurile agitate. Plajele vaste din Landes vă permit să practicați toate tipurile de sporturi nautice, de la cele mai relaxante la cele mai sportive.

4. Capbreton

Credit foto: Shutterstock – Barbara_C

La nord de Bayonne și Biarritz, veți găsi Capbreton. Această stațiune de la malul mării știe cum să îi facă pe turiști să se îndrăgostească de ea. Mai mic și mai puțin cunoscut decât vecinul său Hossegor, centrul tradițional al orașului nu lasă pe nimeni indiferent.

Plimbându-vă de-a lungul plajelor, veți găsi bazine stâncoase și poate crabi sau stridii. La periferia orașului se află pădurea Gascony. Cu o suprafață de peste un milion de hectare, este imposibil de ratat.

5. Ciclism montan

Foret des Landes

Credit foto: Shutterstock – Alexandra Glen

Cu peste 600 km de piste de biciclete, nu există un mod mai bun de a vizita Landes decât cu bicicleta! De la cea mai apropiată brutărie până la plaja de nisip, există cu siguranță o pistă de biciclete care trece chiar pe lângă destinația dumneavoastră de vacanță.

Aici, mersul pe bicicletă nu este doar un mod de deplasare, ci mai degrabă un mod de viață. Așa că lăsați mașina în garaj și pedalați între lacuri, pini și râuri.

6. Pădurea de pini din Seignosse

Visit the Landes : Plaja Seignosse

Credit foto : Shutterstock – Leonid Andronov

Seignosse este perla din Landes. Cu 6 km de plajă, veți avea multe lucruri de făcut. Locul este unul dintre cele mai bune locuri cu nisip din Europa. Și în fiecare an, la sfârșitul lunii septembrie, o etapă a campionatului mondial de surfing se oprește aici.

Dar nu trebuie să fii supraponderal pentru a te bucura de Seignosse! Natura este ADN-ul orașului, iar pădurea este fundalul său. Aici, pinii și stejarii sunt protejați de spuma mării de dunele de nisip. Vara, sunetul de cicade și mirosul de ace de pin preiau controlul.

7. Landes pe cal

Vizitați Landes pe cal

Credit foto : Shutterstock – FreeProd33

Imaginați-vă pentru o clipă călare pe un cal pe plajă, cu părul fluturând în vânt. Este visul unui copil devenit realitate. A vizita Landes înseamnă a descoperi destinația ideală pentru pasionații de echitație! Veți găsi cu ușurință un loc pentru a călări în pădurile din Landes, precum și pe plajele de nisip tipice de pe coasta atlantică.

Regiunea este plină de locuri sublime pe care să le descoperiți cu piciorul în șa. Înotul cu caii în Atlantic va atrage în mod inevitabil copii și adulți, precum și începători și călăreți experimentați. Pentru a te bucura de această activitate în întregime, nimic nu este mai bun decât trasee prin păduri de pini sau pe kilometri de plaje neobstrucționate!

8. Biscarrosse

Lacul Biscarrosse

Credit foto: Shutterstock – reignoux vincent

O vizită în Landes și, în special, în Biscarosse, vă va asigura un sejur perfect. Cu cele trei lacuri, terenuri de golf și trasee de drumeție, totul este la îndemână. În plus, Biscarrosse este clasificat ca fiind un “oraș al florilor de 4 stele”.

Probabil că ați venit aici pentru a vă bucura de ocean, a mânca și a face cumpărături, și aveți dreptate. Așa că urcă-te pe bicicletă și hai să mergem la un picnic pe malul lacului Biscarrosse!

9. Parcul natural regional Landes de Gascogne

Pădurea Landes

Credit foto: Flickr – michel hourticq

Descoperiți pădurea în starea ei pură. În spatele acestor rânduri de pini se află un mediu natural unic în Europa și un loc de joacă fantastic. Să vizitezi Landes înseamnă să petreci o vacanță în aer liber: aici este locul ideal pentru o vacanță sportivă!

Această zonă unică se întinde pe aproape un milion de hectare. Astfel, veți găsi kilometri de trasee de drumeții, dar și piste de biciclete. Parcurgeți pădurea pe jos, călare sau cu bicicleta.

10. Hossegor

Plaja din Hossegor

Fotografie: Shutterstock – imagini a-frame

Hossegor este mult mai mult decât o stațiune balneară. Situată în sud-vestul Franței, plaja sa este una dintre cele mai frumoase din Franța. În plus, este considerată capitala franceză a surfingului.

Centrul orașului se află la o aruncătură de băț de plajele cu nisip tipice pentru coasta atlantică. Geografia orașului este unul dintre motivele pentru care acesta este atât de cunoscut. Prin urmare, această destinație este foarte populară printre turiștii care vin să viziteze Landes.

11. Băile termale din Dax

Catedrala Notre-Dame Sainte-Maris, Dax

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

Stres, oboseală, picioare grele… sau pur și simplu o nevoie de decompresie? Nici că se putea să fiți pe mâini mai bune: cu stațiunile sale termale, Landes este cel mai important departament termal din Franța.

Una dintre cele mai renumite stațiuni balneare din regiune este Dax. Are mai mult de 15 unități de tratament termic. Fie că sunteți în căutarea unei cure complete sau doar a unei pauze, există o mulțime de locuri pentru a vă reîncărca bateriile.

12. Teren de golf Moliets

Teren de golf Moliets

Credit foto: Shutterstock – arcangela

Vizitarea regiunii Landes înseamnă, de asemenea, cunoașterea tradițiilor locale, iar golful este o oportunitate. Solurile nisipoase din Landes fac din această regiune o destinație preferată de jucătorii de golf. Cu o duzină de terenuri de antrenament și o climă ideală, este posibil să se joace pe tot parcursul anului. Prestigiul terenurilor de golf din Landes constă în cele trei terenuri de renume internațional situate în Moliets, Hossegor și Seignosse.

Într-adevăr, terenul de golf Moliets este unul dintre cele mai bune 100 de terenuri de golf din lume. Îi întâmpină pe pasionații de golf, între pini și ocean. Cursul continuă chiar pe plajă… un vis!

13. Soustons, orașul cu cinci lacuri

Visit the Landes : Lacul Soustons

Credit foto: Shutterstock – ID-VIDEO

Supranumită “insula verde”, Soustons are 5 lacuri care îi uimesc pe turiști. Într-adevăr, peisajele deosebite din inima pădurii de pini din Landes nu vă vor lăsa indiferenți. Vă așteaptă numeroase activități, de la pescuit la stand-up-paddle.

Acest cocon de verdeață este, evident, propice distracției. Sunt disponibile kilometri întregi de trasee de mers pe jos: există ceva pentru toată lumea. Soustons ascunde, de asemenea, o rețea vastă de piste de biciclete și căi verzi. Oceanul este foarte aproape, aici sunteți cu picioarele în apă!

14. Mont-de-Marsan, un oraș al festivalurilor și al sculpturilor

Mont-de-Marsan

Credit foto: Shutterstock – sylv1rob1

Prefectura Landes, Mont-de-Marsan este situată în sudul Parcului Natural Regional Landes de Gascogne. Deși este cunoscut pentru vacanțele sale, orașul are și un patrimoniu care s-ar putea să vă surprindă. Amplasat între cele două râuri, Douze și Midou, centrul istoric este plin de farmec.

Pentru a descoperi sculpturile celor doi artiști Montois, vizitați muzeul Despiau-Wlerick. De asemenea, la fiecare trei ani, orașul organizează evenimentul “Mont de Marsan Sculptures”. Aceasta este o ocazie excelentă de a vizita orașul și de a descoperi instalațiile unice.

15. Roquefort, orașul milenar

Roquefort Noua Aquitania

Credit foto: Shutterstock – photoNN

Deși nu aici se produce faimoasa brânză, Roquefort nu trebuie confundat cu faimosul său omonim din Aveyron. Dar aveți grijă: Roquefort des Landes d’Armagnac are și el multe de oferit.

Înconjurat în mod ideal de păduri de pini, Roquefort oferă un cadru perfect pentru o plimbare pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, este dificil să reziști patrimoniului arhitectural al orașului, în special cu frumoasa sa biserică-fortună care domină râul și care domină orașul cu zidăria sa aurită.

16. Podgoriile din Armagnac

Vedere a podgoriilor din Gasconia

Credit foto: Shutterstock – Anton Petrus

Un fost district al provinciei Gasconia, în care se află Armagnac, care este renumit în întreaga lume pentru coniacul său omonim. Această regiune naturală are nenumărate podgorii care luminează satele pline de viață din Gasconia.

Vizitarea Landes înseamnă, de asemenea, descoperirea tuturor secretelor, culorilor și aromelor care caracterizează rachiul de vin vechi de secole. Nu plecați fără să vă bucurați de o mică degustare!

Cum se ajunge în Landes ?

 • Dacă locuiți departe și doriți să ajungeți rapid în regiune, puteți opta pentru cu avionul. Puteți alege să aterizați pe aeroportul din Bordeaux sau Biarritz. Zborurile sunt frecvente și numeroase. Astfel, un comparator de zbor vă va ajuta să vă îndepliniți așteptările.
 • Puteți ajunge în regiune și prin tren. Alegeți să ajungeți la Bordeaux sau direct la Bayonne, Biarritz sau Dax. Aceasta din urmă este legată de Paris cu un tren direct: veți avea nevoie de puțin peste 3h.
 • The autobuz face și ea parte din joc: aproximativ cincisprezece linii au ca destinație Dax și vă vor permite să ajungeți în regiune și să vă deplasați.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro