16 lucruri pe care nu trebuie să le ratați în Auvergne

Ați ales Masivul Central ca decor pentru vacanța dumneavoastră. Urmăriți ghidul pentru a afla care sunt cele mai bune 16 lucruri de făcut în Auvergne!

Ah, Auvergne! În inima Masivului Central, această regiune istorică a Franței este compusă din departamentele Cantal, Allier, Haute-Loire și Haute-Loire. Puy-de-Dôme. Cu peisajul său vulcanic și accidentat, este deosebit de plăcut să pleci într-o aventură pe cărările sale. Dar o vizită în Auvergne înseamnă, de asemenea, descoperirea gastronomiei sale uimitoare: aici, puteți degusta vinurile deosebite ale terroir-ului francez lângă foc. Ca să nu mai vorbim de orașele sale mari de interes și de satele pitorești, cu multe vestigii ale bogatei epoci medievale: un deliciu pentru inimă și ochi. Un lucru este cert: aveți multe de făcut în Auvergne!

1. Vulcanii din Auvergne

Vedere la Puy de Sancy, Auvergne

Credit foto : Shutterstock – Lucien Mollard

Să începem cu cel mai evident: vârfurile vulcanice din Auvergne pentru care regiunea este renumită!

Puy-de-Dôme

Puy-de-Dôme este atât numele unui vulcan latent, cât și al regiunii în care este situat. Pentru o vizită în Auvergne, ascensiunea acestui vârf este una dintre activitățile obligatorii de pe agendă. Într-un peisaj lunar, urmați aceeași cale ca și catârii pentru a ajunge în vârf și a admira panorama. Urcarea nu este dificilă, dar necesită o pereche de cizme de drumeție.

Puy de Sancy

Puy de Sancy este cel mai înalt vârf al Masivului Central. Puteți urca pe jos sau puteți lua telecabina urmată de o scară de lemn pentru a ajunge în vârf. Dacă alegeți să faceți drumeții, veți putea admira numeroase cascade, văi abrupte și o faună și o floră tipic montane. Odată ajuns acolo sus, bucurați-vă de panorama uluitoare a reliefului ascuțit al regiunii Auvergne.

2. Vulcania

vulcania

Credit foto: Facebook – Vulcania

Acest parc tematic de dimensiuni umane își propune să ofere atracții și animații pe tema vulcanilor și a altor fenomene meteorologice ale planetei.

Situat în inima lanțului muntos Puy, acest parc științific este ușor accesibil din Clermont-Ferrand. Acesta prezintă într-adevăr experimente pe vulcani și oferă astfel o altă față, distractivă și plăcută, a programului de știință. O activitate interesantă de făcut în Auvergne, pentru fericirea copiilor… și a părinților lor!

3. Catedrala Notre-Dame-de-l’Assomption

Catedrala din Clermont-Ferrand. Clermont-Ferrand, Auvergne-Rhône-Alpes, Franța.

Credit foto: Shutterstock – Henryk Sadura

Acest monument în stil gotic, de culoare obsidiană, datând din secolul al XIII-lea, se află cu mândrie în inima orașului Clermont-Ferrand. Domină centrul orașului cu zidurile sale înalte din piatră vulcanică din zona înconjurătoare: o clădire 100% Auvergne! Interiorul imens vă va oferi privirii uimite numeroase vitralii colorate, precum și fresce pictate foarte frumoase.

Te-ai hotărât să pui Catedrala Notre-Dame de l’Assomption pe lista ta de locuri de vizitat în Auvergne? Profitați de ocazia de a explora zona înconjurătoare: are multe case care datează din Evul Mediu, precum și numeroase restaurante unde puteți savura delicatesele din Auvergne. Aceasta este, de asemenea, o bună ocazie de a include în programul dumneavoastră și alte obiective turistice de neratat din Clermont-Ferrand, cum ar fi agitata Place de Jaude sau Basilique Notre-Dame-du-Port.

4. Aventura Michelin

Michelin

Credit foto: Shutterstock – Joaquin Ossorio Castillo

Un alt must-see în Auvergne! De data aceasta, este vorba despre un muzeu al cărui nume nici nu trebuie explicat. Într-adevăr, sediul central al industriașului cu același nume se află în oraș încă din 1889. Astăzi, este mândria și bucuria sa, deoarece compania este cel de-al doilea producător de anvelope din lume.

Muzeul Michelin Adventure își propune să povestească această poveste de succes virtuoasă. Prin intermediul unei expoziții ludice, aceasta povestește spiritul de inovație și succesele, dar și obstacolele care au marcat călătoria antreprenorului de la crearea sa. Această colecție este potrivită atât pentru pasionații Michelin, cât și pentru neofit, și chiar pentru copii!

5. Sursele de la Vichy

Băile termale din Vichy - Franța

Credit foto: Shutterstock – CSLD

De ce să nu vizitați izvoarele termale în timpul șederii dumneavoastră în Auvergne? Da, există un motiv pentru care apa naturală spumantă Vichy este servită pe mesele a zeci de țări. Cele nouă izvoare sunt rezervate pentru cure în timpul sezonului de iarnă și sunt deschise publicului toată vara.

Circulația sângelui, recuperarea musculară, digestia: fiecare are propria virtute! Fluxul benefic al acestor ape calde a influențat turismul și urbanismul acestui oraș. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Auvergne, mergeți la o plimbare de-a lungul izvoarelor. Nu uitați să luați cu dumneavoastră sticla de apă, pentru a gusta din această băutură gustoasă oferită de măruntaiele Pământului.

6. Drumeția Cézallier

Cézallier

Credit foto: Wikipedia – Romary

Nu ați putea profita la maximum de escapada dvs. în regiune dacă nu ați planifica o mică drumeție pentru a descoperi cărările sale verzi. Cézallier este una dintre cele mai bune plimbări de făcut în Auvergne. Iubitorii de libertate și de spații largi vor fi încântați de această excursie prin pajiștile care se întind cât vezi cu ochii.

Plecarea se face de la La Godivelle, de unde vă veți îndrepta spre Jassy și apoi veți trece prin La Motte. În mijlocul colinelor liniștitoare, s-ar putea să aveți norocul să vedeți câteva Salers : știți, acele vaci roșii pe care vi le puteți imagina pe o carte poștală a regiunii !

7. Le Puy en Velay

Puy en Velay

Credit foto: Shutterstock- Boris Stroujko

În inima regiunii Auvergne, Le Puy en Velay este, printre altele, punctul de plecare al uneia dintre principalele rute de pelerinaj spre Santiago de Compostela! Oraș de artă și istorie, aici se află Catedrala Notre-Dame și Hôtel-Dieu, ambele incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este, de asemenea, punctul de plecare ideal pentru a explora și vizita munții Auvergne!

8. Salers

Salers

Credit foto: Shutterstock – mehdi33300

Apropo de Salers, ar trebui să planificați o vizită în satul cu același nume, unul dintre cele mai frumoase sate din Franța. Amplasat în mijlocul mlaștinilor montane, este remarcabil de bine conservat.

Bastioanele și biserica acestui oraș medieval și-au păstrat robustețea, iar casele cu turnulețe, uși ascuțite și alte fațade din piatră sunt o călătorie înapoi în timpurile medievale. În plus, vaca din rasa Salers, cu părul ei brun și creț, paște aici în deplină liniște înainte de a ne oferi cantități generoase de carne și brânză. Pe lângă faptul că vă puteți bucura de bucătăria locală, puteți descoperi moștenirea tradițională a acestei rase în fabricile de brânză și în hanuri. Așadar, comuna este ideală pentru orice gurmand sau arheolog care dorește să viziteze Auvergne!

9. Produse locale

Brânză cu sos Cantal pe o placă de tăiere pentru desert

Credit foto: Shutterstock – Partenerii de imagine

Mâncarea este întotdeauna o parte integrantă a unei călătorii. Vestea bună este că este imposibil să ratați gastronomia din Auvergne atunci când vizitați regiunea Auvergne. Într-adevăr, legătura dintre această regiune și rădăcinile și patrimoniul său natural este foarte puternică. Ființa umană se îmbină aici cu pământul, spre încântarea călătorilor și a papilelor gustative ale acestora.

Dacă sunteți un fan al mezelurilor și al brânzeturilor, sejurul dumneavoastră s-ar putea transforma într-un tur de degustare! Oferiți un răsfăț papilelor gustative cu meniurile restaurantelor. Pe podiumul brânzeturilor DOP se află, bineînțeles, celebrul Saint-Nectaire, prietenul său Fourme d’Ambert și Cantal. Ca acompaniament, o lingură de terină pe o felie de pâine bună de țară va fi binevenită. Înainte de a pleca, gândiți-vă să încercați faimoasele arome montane de potée auvergnate și aligot, o specialitate preparată din cartofi, unt de pătrunjel și brânză proaspătă de Tomate. Vă lăsăm cu această sugestie pentru că ne face foame!

10. Castelul Cordès

  Castelul Cordès

Credit foto: Wikipedia – SiefkinDR

Situat la o altitudine de 900 de metri, la Orcival, în Puy-de-Dôme, acest castel din secolul al XV-lea este un loc de vizitat în Auvergne. Un sentiment de măreție vă va cuprinde atunci când veți ajunge la intrarea în acest monument feudal. Grădinile acestei clădiri feudale clasate, proiectate de celebrul grădinar peisagist Le Nôtre, încadrează palatul în toată frumusețea sa. Gardurile vii bine tunse și brazii umplu spațiul din jurul turnurilor ascuțite ale castelului. Ele se succed într-o geometrie atent lucrată, mergând chiar până la o compoziție labirintică.

Un tur ghidat vă va permite să aflați mai multe despre acest castel și, astfel, despre patrimoniul istoric al regiunii.

11. Royat

Royat

Credit foto: Shutterstock – RYSAN

Royat este numele unui orășel care domină Clermont-Ferrand. În acest fost pridvor se află o biserică romanică din secolul al XI-lea, care se află într-o stare de conservare remarcabilă. Vechile drumuri romane din oraș stau mărturie a unei situații prospere în acea perioadă.

Orașul are, de asemenea, distincția de a găzdui un oaspete venerabil: într-adevăr, cel mai bătrân stejar din Franța, în vârstă de 250 de ani, doarme în mijlocul său! Royat este o destinație ideală dacă doriți să vizitați regiunea Auvergne și, mai ales, împrejurimile orașului Clermont-Ferrand.

12. Rezervația naturală națională a Văii Chaudefour

Rezervația naturală națională Valea Chaudefour

Credit foto: Shutterstock – Don Whitebread

Rezervația naturală Chaudefour este situată în masivul Sancy, în Auvergne. Valea cu același nume a fost creată cu 600.000 de ani înainte de era noastră, în urma unei erupții vulcanice puternice. Structura sa specială a permis formarea unui lac în centrul său. Coloana vertebrală a crestelor sale este alcătuită din dispozitive vulcanice magnifice, inclusiv faimosul Dent de la Rancune.

Astăzi, peisajul extraordinar din Chaudefour atrage numeroși vizitatori. Valea oferă multe activități interesante în afară de drumeții. De asemenea, flora și fauna din acest loc sunt fascinante și vă vor uimi foarte repede.

13. Lacul Bouchet

Lacul Bouchet

Credit foto: Shutterstock – Xan Xan Gorria

Amplasat într-un crater imens, Lac du Bouchet se profilează și îi uimește pe vizitatorii care vor să înoate acolo. Lacul, amplasat într-un cadru verde, este o bijuterie din Auvergne cu un aer canadian. Înconjurat de pini, lacul este ideal pentru înot, sporturi nautice și pescuit.

14. Cetatea Polignac

Polignac

Credit foto: Shutterstock – Cottin Lucille

Cetatea Polignac este o clădire veche de o mie de ani. A trecut testul timpului și este astăzi martor al unui trecut bogat. Un must-see în Auvergne, fortăreața este un loc excepțional! Cocoțat pe un horn vulcanic, turnul său puternic domină peisajul din Auvergne.

Pe lângă panorama excepțională, este un loc încărcat de istorie. Vestigiile sale, grădinile sale, fortificațiile sale… îi impresionează pe toți vizitatorii care merg acolo.

15. Parcul de lupi din Gévaudan

  Parcul de lupi din Gévaudan

Credit foto: Shutterstock – Joanoo

Dacă vă plac animalele, nu ratați faimosul Parc al Lupilor din Gévaudan! În cadrul acesteia există cinci specii diferite de lupi: lupul siberian, lupul mongol, lupul canadian, lupul polonez și lupul arctic.

Parc des Loups du Gévaudan oferă vizitatorilor o întâlnire excepțională cu acest animal misterios și fascinant.

16. Aurillac

Orașul Aurillac, Cantal, Franța

Credit foto: Shutterstock – Irina Kuzmina

Nu în ultimul rând, Aurillac este o destinație obligatorie! Dacă vă aflați în zonă, nu ratați acest oraș fermecător și pitoresc, dominat de castelul Saint-Etienne.

Cu micile sale străzi pietonale, piețele sale tipice și monumentele sale antice, Aurillac este un loc de vizitat în Auvergne!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro