15 sfaturi de la ambasadori pentru a călători în țara lor ca un localnic

Călătorind ca un localnic: ambasadorii din întreaga lume ne dau sfaturi despre ce să vedem și să facem în țara lor în mai puțin de 48 de ore.

Ai chef să călătorești într-o destinație nouă și să faci lucruri neobișnuite? De data aceasta vei ieși de pe traseul bătătorit și vei călători ca un localnic! Iată cincisprezece recomandări de țări de vizitat din punctul de vedere al ambasadorilor!

Italia

Călătorind ca un localnic în Italia

Credit foto: Flickr – barnyz

Ce trebuie făcut?
Pentru a călători ca italienii, navigați pe 70 km de căi navigabile pe Brenta, în regiunea Veneția, opriți-vă la Padova, apoi mergeți și trăiți ca un localnic în jurul flamboaiantului lac Garda din Trentino. Nu uitați să vă opriți la Castagneto Carducci (Toscana), unde a trăit Giosuè Carducci. La sud, Roma și Napoli.

Ce să vezi?
Dacă ajungeți la Roma, satul Tolfa, vestigiile antice și Institutul Cultural Norvegiano-Italian pentru a călători ca un localnic. În Napoli, ruinele de la Pompei și Vezuviu sunt o necesitate. La nord, Muntele Baldo de pe Lacul Garda oferă plimbări frumoase, care se termină pe Colinele Eugane.

Croația

Cazare în orașul vechi, Dubrovnik

Credit foto: Flickr – Michael Caven

Ce trebuie făcut?
Pentru a experimenta Croația ca un localnic, încercați vinul Malvasija, mâncați pește la grătar cu sfeclă argintie și cartofi și nu ratați “rožata”. Pentru desert, comandați o lička pita. Pentru a digera, šljivovica, un lichior de prune, este o emblemă a Balcanilor.

Ce să vezi?
Dacă reușiți să vedeți Dubrovnik, Zadar, Zagreb, Plitvice, veți călători cu adevărat în Croația ca un localnic. Un mic plus: opriți-vă în satul Karlobag: micuț, dar cu o atmosferă populară și vă simțiți ca un croat.

Țările de Jos

Keukenhof, Amsterdam

Credit foto: Flickr – dvidal.lorente

Ce trebuie făcut?
Beți un pahar într-un bar din Piața Dam (Amsterdam) și vizitați Keukenhof pentru a călători ca un localnic, ca și cum ați locui acolo. Gustați mâncarea olandeză (poffertjes, krokets, frikandels, rijsttafel și stroopwafel).

Ce să vezi?
În primul rând, vizitați Amsterdam: canalele, plimbările cu bicicleta, Rijksmuseum, muzeul Van Gogh, muzeul Ann Frank. Apoi Haga și Rotterdam (cel mai mare port din Europa).

Mexic

Călătorind ca un localnic în Mexic

Credit foto: Flickr – Stefano Ravalli

Ce trebuie făcut?
Pentru a călători ca un localnic, bucurați-vă de terasele și restaurantele mexicane: tacos de pastor, suadero, campechanos, de piețele populare din San Juan și Medellín și savurați o sticlă de mezcal.

Ce să vezi?
Ne vine în minte Mexico City, cu patrimoniul său istoric și cultural uluitor: Zócalo, Palatul Național, Alameda, Castelul Chapultepec, Muzeul de Antropologie și Istorie, casa Fridei Khalo și Muzeul Anahuacalli al lui Diego Rivera din Coyoacá, Teotihuacán, regiunea Oaxa și Tulum, în Yucatan

Ungaria

Credit foto: Flickr – brent flanders

Ce trebuie făcut?
Ne gândim să petrecem în Budapesta: localnicii sunt foarte primitori. Încearcă gulaș unguresc, Wiener Schnitzel, ratatouille unguresc, varză umplută, Dobos și Somlói galuska.

Ce să vezi?
Pentru a explora Ungaria ca un localnic, vă puteți plimba în centrul Budapestei pe malul Dunării, puteți vizita Parlamentul, castelul și vă puteți așeza pe una dintre numeroasele terase din Cartierul Evreiesc. În altă parte, vizitați Szentendre, Visegrád și Tihany, pe malul lacului Balaton.

Costa Rica

Călătorind ca un localnic în Costa Rica

Credit foto: Flickr – davidd

Ce trebuie făcut?
Peisajul din Costa Rica este extrem de variat: păduri luxuriante, rezervații naturale, plaje tropicale (Guanacaste și Nicoya), Puerto Viejo, Montverde și pădurea de nori, coasta Caraibelor, vulcanul Arenal. Nu ratați capitala, San José, și comorile sale culinare: orez, fasole, pui, carne și fructe pe tot parcursul anului.

Ce să vezi?
În San José, obișnuiți-vă să trăiți ca un localnic: ieșiți în oraș la orele de vârf, bucurați-vă de terase, mergeți în barurile populare. Vizitați teatrul național, catedrala, cartierul Amón, parcul național, muzeele de jad și de aur și grădina zoologică națională.

Austria

Palatul Schonbrunn Viena

Credit foto: Flickr – -Reji

Ce trebuie făcut?
În Viena, veți vizita fără îndoială Palatul Schönbrunn. Puteți încerca Sachertorte, Linzer Torte, Kaiserschmarrn și Wiener Schnitzel în numeroasele cafenele mici din oraș. În vest, există drumeții frumoase în munții Alpi.

Ce să vezi?
În Austria, ne place să ne plimbăm pe malul sud-estic al lacului Constance, în Bregenz. De la Innsbruck la Salzburg, peisajele sunt frumoase și merită vizitate. Orașul Oberndorf merită, de asemenea, o vizită.

Republica Dominicană

Călătorind ca un localnic în Republica Dominicană

Credit foto: Flickr – Ben Kucinski

Ce trebuie făcut?
Pentru a trăi ca un localnic, vă recomandăm să navigați cu catamaranul pe insula Saona și să înotați în apele cristaline. Mergeți în golful Palmar de Ocoa pentru a degusta vinurile locale. Plimbați-vă cu bicicleta pe străzile capitalei, oprindu-vă la numeroasele cafenele mici. Seara, sărbătoriți dansând pe plaje pe muzică tradițională.

Ce să vezi?
De la Punta Cana în Santo Domingo până la plajele tropicale din nord, această țară are o mare varietate de lucruri de văzut. Pentru a călători ca un localnic în Republica Dominicană, vizitați Ocoa Bay și vizitați siturile culturale și magazinele locale.

Norvegia

Călătorind ca un localnic în Norvegia

Credit foto: Flickr – Giuseppe Milo

Ce trebuie făcut?
Dacă vreți să vă simțiți ca un localnic, nu ratați o băutură pe malul fiordului, la Opera din Oslo. Faceți o baie în Sørenga, apoi mergeți cu trenul la Bergen. Faceți o plimbare până în cartierul istoric pentru a admira o priveliște splendidă a orașului Bergen, a fiordului și a munților. Încercați fructele de mare (somon sau creveți), “geitost” folosit pentru sandvișul norvegian “matpakke”, care este popular printre localnici.

Ce să vezi?
În Norvegia, natura este cea pe care trebuie să o privești pentru a trăi în aer liber, ca un localnic. Când vizitați Oslo, ar trebui să vedeți Opera, Muzeul Munch, Parcul Vigeland, Muzeul Fram și Muzeul Astrup Fearnley.

Ecuador

Casa del Arbol, leagăn în Ecuador

Credit foto: Flickr – Rinaldo Wurglitsch

Ce trebuie făcut?
Pentru a vă bucura de deliciile Ecuadorului ca un localnic, mergeți la o cafea cu “bolones verdes”, gustați ceviche de creveți, “locro”, “seco de gallina”, înghețată de fructe și cacao.

Ce să vezi?
În Quito, orașul vechi este locul de vizitat, precum și “Mitad del Mundo”. Mergeți în pădurea subtropicală din Valea Mindo și în Guayaquil.

Finlanda

Călătorind ca un localnic în Finlanda

Credit foto: Flickr – Giuseppe Milo

Ce trebuie făcut?
În Finlanda, dacă doriți să călătoriți ca un localnic, gustați din gustul intens al alimentelor locale și sălbatice: pește, reni, fructe de pădure și ciuperci. Mergeți la cele mai bune restaurante din zona Helsinki, mergeți pe insulele din jurul capitalei, vizitați orașul vechi Porvoo și Parcul Național Nuuksio din Espoo.

Ce să vezi
În primul rând, vizitați capitala într-un mod neobișnuit, ca un localnic: priviți arhitectura Jugend, stilul clădirilor din Jätkäsaari și Kalasatama. Cetatea Suimenlinna merită, de asemenea, vizitată. În Helsinki, nu ratați vechea hală a pieței din Helsinki, Tori Korttelit și cartierul său de design.

Canada

Călătorind ca un localnic în Canada

Credit foto: Flickr – Lilly Bzh

Ce trebuie făcut?
Mergeți la cumpărături în Montreal pe strada Sainte-Catherine, petreceți pe strada Saint-Denis, beți un pahar într-un bar în seara unui meci de hochei pe gheață. Încearcă must-try-ul Quebecului: poutine!

Ce să vezi?
Pentru două zile în Canada, Montreal este un oraș de alegere: cosmopolit, primitor, bilingv, un mozaic de culturi. Vedeți străzile pietruite ale centrului istoric, Bazilica Notre-Dame, Parcul Mount Royal și fotografiați zgârie-norii: adevărate plimbări urbane ca un localnic.

Filipine

Călătorind ca un localnic în Filipine

Credit foto: Flickr – Jurnale Chelo

Ce trebuie făcut?
Pentru a călători ca un localnic în acest arhipelag magnific de 7.000 de insule, trebuie să părăsiți Manila: mergeți în Visayas, Cebu, Insula Negros, Malapascua și Siquijor, cu plajele sale paradisiace. Nu ratați “lechon” (carne de porc la grătar) și “sutokil”.

Ce să vezi?
Să călătorești ca un localnic înseamnă să fii în contact cu localnicii: mergi în Luzon pentru a vedea câmpurile de orez, vizitează “Lacurile Gemene” (Negros) și petrece în Dumaguete. În Manila, mergeți în barurile unde merg filipinezii pentru a descoperi orașul ca un localnic (rămânând în același timp vigilent)

Noua Zeelandă

Călătorind ca un localnic în Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – russellstreet

Ce trebuie făcut?
În această țară mică, călătoriți ca un localnic și bucurați-vă de diversitatea peisajelor naturale care vă taie răsuflarea, de artele și facilitățile culturale, precum și de carnea, fructele de mare și vinul neozeelandez.

Ce să vezi
Între cele două insule ale țării, orașele sunt moderne: Auckland, Wellington, Christchurch. Îndreptați-vă spre Milford Sound, pe Insula de Sud, până la Parcul Național Kahurangi și spre Lacul Taupo, pe Insula de Nord.

Guatemala

Călătorind ca un localnic în Guatemala

Credit foto: Flickr – Ralf Steinberger

Ce trebuie făcut?
În Guatemala, cele mai bune restaurante sunt în Antigua Guatemala: încercați “Parrillada Chapina”, fasole neagră, orez, guacamole și “Ka’ik”.

Ce să vezi?
Vechea Guatemala” este o vizită obligatorie. Alături de Antigua, vizitați Lacul Atitlán, descoperiți vestigiile și cultura mayașă, plimbați-vă printre vulcanii activi Pacaya și Fuego.

TravelMax.ro