15 rezervații africane pentru un safari de neuitat

Sunteți în căutare de senzații tari și v-ați decis să mergeți în Africa? Iată cele 15 rezervații unde puteți avea parte de un safari de neuitat.

Bine ați venit în leagănul umanității! Aici, în Africa, a apărut omul modern acum peste două sute de mii de ani. Marcată de civilizații strălucite, precum Egiptul antic, colonizată de mai multe ori de romani, greci, europeni și mulți alții, deținătoare a unei naturi uluitoare pe cât de diverse, pe atât de bogate și fragile, Africa este un continent cu influențe multiple.

De la dunele din Sossusvlei, în Namibia, la Geralta, în Etiopia, de la Lacul Roz, în Senegal, la marea moschee din Djenné, în Mali, Africa vă oferă un sejur de neuitat și surprinzător în inima unor peisaje pe cât de diverse, pe atât de somptuoase. Printre nenumăratele descoperiri și experiențe care pot fi trăite în Africa, safari-ul, care înseamnă călătorie în swahili, rămâne una dintre rarele oportunități de a descoperi o natură neatinsă, ideală pentru întinerire.

E pregătit rucsacul tău? Iată cele 15 rezervații în care puteți avea parte de un safari de neuitat în Africa.

1. Maasai Mara – Kenya

Bine ați venit la templul safariului din Africa! În această savană kenyană, veți observa cele mai frumoase specii de animale din Africa, în special lei, leoparzi, bivoli, elefanți și rinoceri. Veți întâlni poporul Maasai, unul dintre cele mai faimoase grupuri etnice africane, care a reușit să își păstreze cultura și tradițiile în ciuda numeroșilor turiști care îi vizitează în fiecare an.

Cel mai bun moment pentru a vizita rezervația Maasai Mara este în septembrie, după marea migrație. Milioane de erbivore se adună în Kenya pentru a profita de apa și de terenurile fertile ale țării odată cu sosirea sezonului uscat.

2. Parcul Național Kruger – Africa de Sud

Africa de Sud este o destinație excelentă pentru un safari în Africa. Printre numeroasele rezervații de vânătoare din Africa de Sud, Parcul Național Kruger este un paradis sălbatic care nu trebuie ratat. Este cea mai mare și cea mai veche rezervație din Africa de Sud, fiind înființată în 1898. Și aici puteți vedea lei, elefanți, rinoceri, leoparzi și bivoli. Dar nu numai atât!

Zebre, gheparzi, girafe, hipopotami, antilope sălbatice, crocodili și sute de specii de păsări diferite vă așteaptă. Veți putea să observați o mare varietate de peisaje, să descoperiți baobabii și să vă plimbați prin canioanele Kruger. Pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră, rezervați-vă un safari între lunile mai și septembrie.

3. Rezervația de vânătoare Etosha – Namibia

Veniți să descoperiți cea mai mare rezervație de vânătoare din lume! Cu o suprafață de peste 22.000 km², rezervația Etosha Game Reserve din Namibia este un paradis pentru lei, leoparzi, bivoli, girafe, hiene și multe alte animale sălbatice. Doar aici, în această rezervație, acoperită de saline și de un peisaj alb uimitor, puteți vedea rinoceri negri. Mai puțin aglomerată decât vecinii săi, Botswana și Africa de Sud, Namibia este țara ideală pentru un safari.

Poate fi o surpriză, dar Etosha este cel mai bine vizitată în timpul sezonului ploios. În această perioadă nu veți avea probleme în a găsi animale. În afara sezonului ploios, va trebui să vizitați diversele ochiuri de apă din rezervație pentru a observa animalele sălbatice.

4. Parcul Hluhluwe-Imfolozi – Africa de Sud

Situat în estul Africii de Sud, acest parc este mai mic decât Kurger, dar vă permite totuși să vedeți cei cinci mari într-un peisaj verde și luxuriant. De asemenea, puteți face o plimbare cu barca pe estuarul St Lucia timp de două ore. Veți vedea hipopotami, crocodili și multe păsări de toate felurile. O experiență minunată!

5. Parcul Mana Pools – Zimbabwe

În acest parc veți avea parte de un safari unic. În primul rând, veți face cunoștință cu marii elefanți africani. În timpul unei zile petrecute într-o canoe, veți întâlni hipopotami și crocodili, totul înconjurat de un peisaj uluitor. Un safari african care nu trebuie ratat!

6. Parcul Național Murchison Falls – Uganda

Cascada Murchison

Credit foto:Flickr – Teseum

Nu trebuie ratată o vizită la Parcul Național Murchison Falls. Parcul este situat în jurul lacului Albert, de o parte și de alta a Nilului Alb. Evident, vă veți începe descoperirea prin observarea incredibilelor cascade Murchison, care au o înălțime de peste 40 de metri. Apoi puteți urmări în liniște deplină crocodilii, hipopotamii, leii și girafele care abundă în rezervație. Cel mai bun moment pentru a vizita Parcul Național Murchison Falls din Uganda este între iunie și august, pentru a vă bucura de floră și faună.

7. Parcul Național Serengeti – Tanzania

Acesta este parcul prin care trec marile migrații de animale înainte de a se îndrepta spre Maasai Mara. Parcul Național Serengeti este cel mai bine vizitat la începutul verii. Animale sălbatice, lei, leoparzi, hiene, zebre, bivoli și elefanți cutreieră această rezervație de peste 15.000 km². “Câmpia nesfârșită” din Maasai este situată în apropierea Parcului Ngorongoro, unde se află un crater vulcanic, care merită, de asemenea, o vizită.

8. Rezervația Chobe Game Reserve – Botswana

Dacă doriți să vedeți elefanți, rezervația Chobe Game Reserve este cu siguranță locul ideal pentru un safari în Africa. Se crede că aici trăiesc peste 40.000.000 de elefanți. Bineînțeles, puteți vedea și alte animale, cum ar fi antilope, zebre, lei, leoparzi, kudus, babuini și hipopotami.

9. Parcul Național Addo – Africa de Sud

Tot în Africa de Sud, Parcul Național Addo este considerat regatul elefanților. Situat în sudul Africii de Sud, la est de Cape Town și în apropiere de Port Elizabeth, parcul a fost creat în 1931 cu doar 11 elefanți. Astăzi, există peste patru mii de elefanți! Cu siguranță veți întâlni uneori turme uriașe de peste două sute de pachiderme. O priveliște impresionantă!

10. Zambezi – Zambia

Hipopotamus, Zambezi

Credit foto:Flickr – laingosse

Dacă sunteți în căutarea unui safari în Africa care să iasă din comun, mergeți în Zambia. Aici, nu veți avea nevoie de o mașină pentru safari, ci de o canoe. Pe râul Zambezi, veți vedea hipopotami, crocodili și veți fi în primul rând la elefanții care beau pe râu. Peisajele sunt spectaculoase, iar cei mai puțin curajoși sau mai puțin sportivi pot opta pentru bărci pentru grupuri mici. Un safari uimitor!

11. Parcul Național Regina Elisabeta – Uganda

Bine ați venit la perla Africii. În această țară din Africa de Est, veți observa o frumusețe incredibilă a faunei și florei. Veți întâlni faimoșii Big Five, dar și gorilele de munte în pădurea impenetrabilă Bwindi. Aceasta este cea mai mare concentrație de gorile din lume. Pentru un safari de neuitat vă așteaptă bivoli africani, mistreți, impala, cob de Uganda, un tip de antilopă, lei de copac și elefanți.

Nu ezitați să faceți o croazieră pe canalul Kazinga pentru a vă întâlni cu hipopotamii.

12. Parcul Kafue – Zambia

Kafue este cel mai mare parc din Zambia și al doilea ca mărime din Africa. Cincizeci și cinci de specii de animale trăiesc în acest parc. Puteți vedea leoparzi, lei, elefanți, bivoli sau hiene.

13. Rezervația privată de vânătoare Madikwe – Africa de Sud

Mai puțin cunoscută decât celelalte rezervații și parcuri din țară, Madikwe Private Game Reserve merită cu siguranță o vizită. Aflată la aproximativ patru ore de mers cu mașina de la Johannesburg, rezervația nu este invadată de turiști. Pe terenurile roșii ale rezervației, veți întâlni lei, rinoceri, gheparzi, câini sălbatici și elefanți. Peisajul este uimitor, iar fauna sălbatică este abundentă.

14. Parcul Amboseli – Kenya

În această savană aridă și de culoare ocru, veți întâlni zebre, elefanți, antilope sălbatice și impala. La poalele baobabilor și acașilor, hiene, gazele și antilope se odihnesc la umbră. O încântare pentru iubitorii de natură și fotografii în devenire!

15. Rezervația de vânătoare Sabi Sands – Africa de Sud

Leopard, Sabi Sands Game

Credit foto:Flickr –

Bine ați venit în casa leoparzilor! Această rezervație privată se învecinează cu Parcul Național Kruger. Veți descoperi acest animal discret datorită rangers care va explica totul despre modul lor de viață. Un safari captivant!

TravelMax.ro